Şimdi Ara

#Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
3
Favori
104.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu rehber ile artık Java platformunu kullanan cihazlarda navigasyon problemi kalmayacak. We-Travel programını bazılarınız duymuştur belki. Uzun zamandır uğraşıyordum üzerinde. Programın gelişmesinde(ver.0.2) 5 testerdan biriydim. Emeklerin karşılığı olarak artık kullanılabilecek düzeye geldi. Ancak şimdiden söylemeliyim ki kullanacağımız programlar freeware programlardır. Herhangi bir karşılık beklenmeden geliştirilmektedirler. Bu nedenle hatalar çıkabilir, normaldir. Önemli olan rehberde söyleyeceğim şekilde gerekli bilgileri paylaşmanız benim de bunları programı geliştiren arkadaşlar ile paylaşmamdır. Bu şekilde hata giderilecek ve hatasız bir şekilde başarmanız sağlanabilecektir.
    We-Travel sitesi->http://we-travel.co.cc/joomla/

Kullanacağımız telefonda GPS desteği olmalıdır. Yoksa navigasyon yapamayız.

Gerekli dosyaları yükleyeceğiniz linkler.

We-Travel programı(cihaza kurulacak) ->http://we-travel.co.cc/joomla/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=34%3A0.9.xx&Itemid=17&lang=en

Mapgenerator programı(bilgisayarda çalıştırılacak) ->http://www.sendspace.com/file/bwel5e

Mapgenerator programının çalışması için bilgisayarınızda MySQL'nin yüklü olması gerekmekte ->http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.1.html

Ayrıca haritaları Garmin haritalarını kullanarak oluşturacağımız için bir de haritasını oluşturacağınız bölgeyi içeren .img uzantılı(Garmin Mobile'ın kullandığı haritalardan) bir Garmin haritası gerekmektedir. Paylaşımının illegal olduğunu düşündüğümden böyle bir link vermeyeceğim. Gerekli araştırmayı yaparsanız rahatça bulabilirsiniz.

Anladığınız gibi Mapgenerator programının kendisi de Java ile çalışıyor. Hepinizin bilgisayarında yüklüdür ama yine de söyleyeyim. Bilgisayarınızda Java'nın da yüklü olması gerekiyor

Önce MYSQL programını kuruyoruz. Kurduktan sonra ayarların yapılacağı bir ekran açılacaktır. Burada devamlı next diyerek geçiyoruz. En sonda 'password' yani şifre yazacağımız ekran geliyor. Burada şifremizi yazıp hemen altındaki ''Enable root access from remote machines'' kutucuğunu işaretliyoruz. Next, Execute diyerek ayarları uygulayıp kaydetmiş oluyoruz. Bu konuya fazla girmeyeceğim çünkü asıl rehberden ayrılmak istemiyorum.

Mapgenerator programını arşiv içinden(jar dosyası şeklinde) masaüstünüzde ''yeni'' (tırnaklar yok) adlı bir klasöre koyun.

Şimdi komut sistemini açıyoruz(vista ve Win 7'de başlatta arama kısmına cmd yazın, listede çıkacaktır. Her ihtimal için sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı seçin).

c:\users\kullanıcı isminiz\desktop\Yeni\WeTravel_Mapgenerator.jar -WTRUN -Xmx1024m

Bu argümenti kullanıcı isminizi belirttiğim yere ekleyerek kopyala yapıştır yapıp enter'a basın. Mapgenerator programı çalışmaya başlayacaktır..

Bir daha açılışta karşılaşmayacağınız bir ekran gelecektir. Aşağıdaki resimli anlatımdan devam ederek haritamızı oluşturuyoruz.

#Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

Artık sıra harita ve bazı gerekli dosyaları telefonumuzun hafıza kartına atarak programın kurulum ve kullanımına geldi. We-Travel'ı indirdiğiniz(ilk link) paketin içinde klasör dizinleri hazırlanmış. Bu klasörleri hafıza kartınızdaki WeTravel klsörüne kopyalayın. Yeni versiyon için gereken klasör dizini değişik ve ilk kurulum için daha basit. Ankara haritasını atacaksanız, WeTravel\Maps\Ankara şeklinde olacak. Bunun için verdiğim linklerde ismi Map olan klasörün adını şehir ile değiştirip WeTravel\Maps içine atmanız yeterlidir.

We-Travel'ı kurup çalıştırıyoruz ve program bize hafıza kartında kullanacağı bölümü otomatik arayıp aramamasını soruyor. Aramasını isteyip WeTravel adlı klasörü bulmasını sağlamış oluyoruz. Evet diyoruz ve program menu, skin gibi bazı ayarların bulunduğu bir sayfa açıyor. Burada uğraşmanıza gerek yok, sonra istediğiniz gibi seçerseniz. Ok diyerek ilerliyoruz. Şimdi ise bir yer ismi yazıp bu şekilde haritadan bir yer bulmamızı istiyor. Ancak biz GPS ile bulmak istediğimizden cancel diyerek bu adımı da geçiyoruz. Artık ana ekrana yönlendirilmiş olduk.

Şimdi bazı ayarları yapma vakti.
    Menu / Settings / GPS içinde Internal GPS seçeneğini seçiyoruz.
    Menu / Settings / Screen içinde yolu 3 boyutlu görmek istiyorsan 2D on üzerine bir kere tıklıyoruz ve 3D on şeklinde değiştiğini görüyoruz(bu isteğe bağlıdır)
    Tema, skin gibi görünüm ayarlarını Menu / Settings / Advanced / Screen Details içinden yapabiliyoruz. Yine aynı yerden otomatik ekran dönmesi(destekliyorsa), ekranda nelerin gösterileceğini(yer isimleri, ikonlar vs), dokunmatik ekranlar için özel bazı tuşlar seçebiliyoruz.
    Daha çok çeşit ayarlar var sizlerin kurcalayınca göreceği gibi ama şimdiden karışıklık yaratmak istemiyorum. Zamanla gerekli gereksiz her türlü ayar ve paylaşımların yapılacağına inanıyorum.

Yukarıdan istediğimiz ayarları yaptıktan sonra menuden exit diyerek çıkıyoruz. Programa tekrar gireceğiz ancak bu sefer açılıştan itibaren GPS'in kullanılabileceği bir yerde olmalısınız. Tekrarlamakta fayda var. Daha önce kullanmadıysanız GPS'inizin ilk bağlantısı 10 dk kadar sürebilir. Sonraki kullanımlarda 10-20 sn arasında değişmektedir. GPS bağlandıktan sonra(her cihazda bazı ikonlar olur bağlanıldığını gösteren) ekranda harita çıkacak ve bulunduğunuz konumu gösterecektir. Daha sonra menuden Navigate To diyerek istediğimiz yeri yazarak vs. sesli navigasyon yapabiliriz..

Hazırlanış, kurulum, genel kullanım genel olarak bu şekilde. İlerleyen süreçte fırsat buldukça programı beraber iyice irdeleyeceğiz. Birbirimize yardım ederek ve aşağı da bahsedeceğim şekilde hata veren ya da bir terslik oluşan durumlarda log dosyalarını paylaşarak programın gelişmesine katkıda bulunarak bu konuda bir soru işareti bırakmayacağız. Hayırlı olsun diyeyim herkese

Log dosyaları konumları(yazılı metin dosyalarıdır)
    Cep telefonumuza kurduğumuz We-Travel programı için; Hafıza Kartı\We-Travel\Logfiles içinde,
    Bilgisayarımızda çalıştırdığımız Mapgenerator programı için C:\Windows\System32\WeTravelGen\LOG içindedir(lastlog dosyaları en son yapılan işlem içindir).

Şöyle kendimizi deşifre etmeden birkaç ekran görüntüsü paylaşalım

Alternatif olarak TrekBuddy harita yapımı, kurulumu ve kullanımı

( We-Travel ile alakası yok )

http://sourceforge.net/projects/trekbuddyatlasc/files/TrekBuddy%20Atlas%20Creator/TAC%201.6.1/TrekBuddy_Atlas_Creator_1.6.1.zip/download

Linkinden programı indirin. Klasöre çıkarıp start'a çift tıklayarak programı başlatıyoruz.

Sol panelde 'Map Source' kısmından Google Maps'i seçiyoruz. 'Zoom Levels' kısmından ben 17, 16, 15'i seçtim. 15'ten öncesi çok küçük, 16 ideal, 17 yakın halidir. Zoom Level'i ne kadar yükseltirseniz ya da ne kadar çok seçerseniz o kadar büyük boyutlu ve o kadar yapımı uzun bir işlemle karşılaşırsınız. İlk denemenizde 15 ve 16'yı seçebilirsiniz.

Haritadan haritasını yapmak istediğimiz yere geliyoruz. Çift tıklayarak yakınlaşır, klavyede yön tuşlarıyla sağa, sola vs. kaydırabilirsiniz. Bölgeyi bulduktan sonra mouseun sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz bölgeyi seçiyoruz. Seçilen bölge aşağıdaki gibi pembe görünür.

Daha sonra yine sol panelden Atlas Content kısmındaki Name kısmına haritamızın ismini yazıp(farketmez, seçtiğiniz bölgenin ismini verebilirsiniz) ve Add selection diyoruz. Unnamed atlas altında isim çıkacaktır. Onu üstüne bir defa tıklayıp seçiyoruz(belki gerek yoktur ama yine de yapın:) ). Atlas settings'de zaten Trekbuddy tared atlas seçilidir, onu değiştirmeden Create atlas diyoruz ve alttaki ekran çıkıyor. Bu aşamada harita download ediliyor. Seçtiğiniz bölgenin büyüklüğüne, zoom seviyesinin büyüklüğüne, seçilen zoom sayılarına göre indirilecek haritanın boyutu değişkenlik gösterecektir. Ben rsimde görünen bölgeyi ve 15, 16, 17 zoom seviyelerini seçtim, yaklaşık 1-1,5 saat bekleme süresi var(1 mbit bağlantıda). Bu aşamanın görüntüsü aşağıdaki gibi.

Bitiş ekranı ise bu şekilde.

Bu işlem bittikten sonra başta programı çıkarttığınız klasörün içinde atlases isimli bir klasör oluşur, oluşturulan dosyalarımız bunun içindedir. Open Atlas Folder derseniz burası açılacaktır.

Programı cihazımıza yükledikten sonra açıyoruz ve program hafıza kartımızda Trekbuddy isimli bir klasör dizini oluşturuyor. Yukarıda söylediğim atlases içinden -haritaya verdiğiniz isim- 15, -haritaya verdiğiniz isim- 16, -haritaya verdiğiinz isim- 17(00), -haritaya verdiğiinz isim- 17(01), -haritaya verdiğiinz isim- 17(02), -haritaya verdiğiinz isim- 17(03) isimli klasörler(seçtiğiniz zoomlara göre az da olabilir fazla da) bir klasör içinde olacak şekilde Trekbuddy içindeki maps klasörüne atıyoruz(cr isimli dosyayı da(tar uantılı) unutmuyoruz). Örneğin bende ''Kart:\\Trekbuddy\maps\ankara 161109\ankara 161109 15 + ankara 161109 16 + ankara 161109 17(00).....'' şeklinde..

Dizinin tablosu..

Trekbuddy'i linkten indirip kuruyoruz(Renoir için tam ekran versiyondur)..
    http://www.sendspace.com/file/5arr1a

Hafıza kartımıza kopyaladıktan sonra programı tekrar çalıştırıyoruz ve başlangıçta her yazının karşısında yeşil nokta olduğunu görüyoruz(klasörlerin varlığını doğruluyor). Programda sol alt köşe atlası ve haritayı göstereceğimiz menüyü, sağ alt köşe bazı ayarların bulundu menüyü, sağ üst köşe parlaklık seviyesini, sol üst köşe navigasyon menüsünü içeriyor(gizli butonlar var). Biz sol alta tıklayarak 'load atlas' diyoruz ve zoom klasörlerinin bulunduğu yerden cr.tar isimli dosyaya çift tıklıyoruz. Devamında tekrar aynı dizine dönüyor. Bu sefer hangi zoom ayarını kullanmak istiyorsanız ona girip tıklıyorsunuz ve program size 'use as default atlas?' diye soruyor. Sizde yes diyorsunuz. Yine sol alta tıklıyorsunuz bu sefer 'load map' diyorsunuz. Zoom klasörlerine gelip istediğiniz zoom seçeneğini seçiyorsunuz(içiçe girdikten sonra .tar uzantılı dosyayı seçiyorsunuz). Ve program yine soruyor 'use as default map?'. Yine yes diyorsunuz. Ayarlar artık hazır.

Yine sol alta tıklayarak çıkan menüden start'a tıklıyoruz ve program uyduya bağlanmaya başlıyor(ilk bağlanış dakikalar alır). Mümkünse üstü açık bir alanda bağlanınız yoksa çekmeyebilir.

Gideceğiniz yeri haritadan buluyorsunuz(bunun için sağ alt menüden stop deyin çünkü haritada sürekli bulunduğunuz konuma dönersiniz). Sol üste tıklayınca açılan menüden Add Custom diyorsunuz ve yerin ismini yazarak kaydediyorsunuz. Aynı menüden Waypoint'e girerek gideceğimiz yerin kayıt dosyasına üstüne tıklayarak ya da select, select diyerek giriyoruz ve seçim menüsünden navigate to diyoruz. Ekrandaki yuvarlakta bir ok çıktığını göreceksiniz. Yollarda bu okun yönünü takip ederek hareket edeceksiniz. Ben şuan elle sürerek takip ettim ve en kısa yolu gösterdi gidiş için. Günümüz navigasyonu için ilkel olsa da bence işe yarar bir alternatif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 7 Şubat 2010; 11:01:38 >

• Ellerine, emeğine sağlık @Figure

En kısa zamanda deniyorum
  • Figure çok uzun zamandır uğraşıyordun, meyvesini aldın. Hem tebrik ederim, hem de bizimle de paylaştığın için teşekkür ederim. Ellerine sağlık dostum.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Umarım sorunsuzca işine yarar herkesin.

Rehberdeki birkaç küçük hata düzeltildi. Ayrıca sadece offline harita kullanmak isteyenler için daha kolay bir çözüm olarak TrekBuddy hazırlama & kurulum rehberini de ekliyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29979784/mpage_7/tm.htm#35813192
  • Figure emeğin için gerçketn çok saol en kısa zamanda deniycm tekrar çok tşkler.
  • Nefis olmuş, en kısa zamanda deniyorum ben de
  • Azmin sonu başarıdır. Teşekkürler, emeğine sağlık.
    Bayramda yoğun çalışıyorum, bayram sonu programı kurup denerim inşallah.
  • Dostum ellerine sağlık
  • [ TÛRÍ ], [REC], visceroid, kerrar12; Ben teşekkür ederim

Mersin haritası ->http://www.sendspace.com/file/o3yn0x

32 MB. Linkte ise arşiv şeklinde 6.5 MB'a sıkıştırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 26 Kasım 2009; 0:35:57 >
  • rehber için teşekkürler bende en kısa zamanda deniyeceğim.
  • Figure

Eline sağlık Çok kullanılan İstanbul Ankara haritasını bizler için yaparmısın.
  • @farukkk
    Zaten öyle yapacaktım ama bir nedenden dolayı paylaşmakta acele etmek istemedim.

Ankara haritası ->http://www.sendspace.com/file/oa8713
    İstanbul haritası ->http://www.sendspace.com/file/lxhonm

Ankara haritası denendi ama İstanbul haritası denenmedi. Deneyen arkadaşlar eksik, hata vb. şeyler görürlerse söylesinler.

• Figure arkadaşım eline sağlık çok gülel bir anlatım olmuş Ben KM900 e dediğin gibi yükledim. İstanbul için haritayı da yükledim. Fakat normalde GPS e bağlanan bir alanda 15 dk beklememe rağmen ekranda yeşil bir ok dan başka herhangi bir şey gelmiyor. GPS e bir türlü bağlanamadı bu telefon. Yapmam veya kontrol etmem gereken bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankness

Figure arkadaşım eline sağlık çok gülel bir anlatım olmuş Ben KM900 e dediğin gibi yükledim. İstanbul için haritayı da yükledim. Fakat normalde GPS e bağlanan bir alanda 15 dk beklememe rağmen ekranda yeşil bir ok dan başka herhangi bir şey gelmiyor. GPS e bir türlü bağlanamadı bu telefon. Yapmam veya kontrol etmem gereken bir şey var mı?

İyi bayramlar dileyeyim öncelikle.
    Cihaza yüklediğiniz We-Travel versiyonunun paylaştığım versiyonun olması lazım(v0.9.04).
    Benim kullandığım LG Renoir'da sağ üstte önce mavi bir nokta çıkıyor, GPS'e bağlanılınca o nokta yeşil oluyor. GPS'in ne menüsündeki ayarda ne de gizli ayarlarında bir değişiklik yapılmadı.
    Her şeyi eksiksiz yaptığınızı kontol etmişsinizdir. Dosya dizinleri, programın ayarları vs..
    We-Travel'ın kendi sitesinde şöyle bir konu var. Belki bundan kaynaklıdır. İzinlerle ilgili.
    http://we-travel.co.cc/joomla/index.php?option=com_kunena&Itemid=18&func=view&id=8067&catid=1#8067

Ayrıca deneyen arkadaşlar tecrübelerini(olumlu olumsuz) yazarlarsa çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 27 Kasım 2009; 12:59:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Figure

quote:

Orijinalden alıntı: frankness

Figure arkadaşım eline sağlık çok gülel bir anlatım olmuş Ben KM900 e dediğin gibi yükledim. İstanbul için haritayı da yükledim. Fakat normalde GPS e bağlanan bir alanda 15 dk beklememe rağmen ekranda yeşil bir ok dan başka herhangi bir şey gelmiyor. GPS e bir türlü bağlanamadı bu telefon. Yapmam veya kontrol etmem gereken bir şey var mı?

İyi bayramlar dileyeyim öncelikle.
    Cihaza yüklediğiniz We-Travel versiyonunun paylaştığım versiyonun olması lazım(v0.9.04).
    Benim kullandığım LG Renoir'da sağ üstte önce mavi bir nokta çıkıyor, GPS'e bağlanılınca o nokta yeşil oluyor. GPS'in ne menüsündeki ayarda ne de gizli ayarlarında bir değişiklik yapılmadı.
    Her şeyi eksiksiz yaptığınızı kontol etmişsinizdir. Dosya dizinleri, programın ayarları vs..
    We-Travel'ın kendi sitesinde şöyle bir konu var. Belki bundan kaynaklıdır. İzinlerle ilgili.
    http://we-travel.co.cc/joomla/index.php?option=com_kunena&Itemid=18&func=view&id=8067&catid=1#8067

Ayrıca deneyen arkadaşlar tecrübelerini(olumlu olumsuz) yazarlarsa çok iyi olur.

Açıkçası bende de aynı durum var. Uğraşıyorum bakalım çalıştırabilecek miyiz????

• We-Travel forumunda Arena ile ilgili bir konu var 9 sayfalık. Orayı bir okuyun derim.
    http://we-travel.co.cc/joomla/index.php?option=com_kunena&Itemid=18&func=view&catid=1&id=3999&limit=10&limitstart=80〈=en#9863

Ayrıca şöyle bir açıklama buldum, harfiyen uygulayın. Mylgarena.com'da bunun sonrasında çalıştırmışlar çünkü.

quote:

I hope this is of some help. I just typed it out myself from memory so if there are any errors let me know and I'll change it.

Step by step guide for installation on LG KC910 Renoir:

1) Download the latest program file, a map and a voice file from here

2) Plug your phone into your computer and select 'mass storage' mode on the phone.

3) Open the 'rcxx.zip' (where xx is the version number) file and copy the .jad and .jar files across to the 'others' folder on your phone. **Note: do not transfer it into 'Games&Applications' it won't work**

4) In the 'others' folder on your memory card make a folder called 'We Travel'. In this folder make two new folders, one named 'Map' and the other named 'Voice'. **Note: They have to be written exactly like that or you will have problems**

5) Unzip the contents of the map file that you downloaded into the 'Map' folder

6) Unzip the contents of the voice file that you downloaded into the 'Voice' folder

7) Disconnect your phone

8.)(This step isnt needed for the ARENA)
    On your phone navigate to 'Settings'>'Phone Settings'>'Memory Manager'>'Primary Storage Settings' and select 'Handset Memory' **Note: You may want to change your default memory back to external after installation of We Travel**

9) On your phone go to 'my stuff' and navigate to the 'others' folder on your memory card. Select the .jar file and install.

10) Once installation has finished select the .jad file and install.

11) Navigate to 'My Games and Apps' on your phone and press the menu icon in the top left of the screen. Choose 'set permissions' from this menu. Press the tick next to 'We Travel midlet suite' and set allow on everything.

12) Open We Travel

13) When We Travel loads press 'OK' to bring up the menu. Choose 'Settings'>'Advanced'>'Files'. Navigate to the 'We Travel' folder that you made in the 'others' folder on your memory card

14) Select the folder but do not open it and choose 'options' and select 'Set We-Travel root'

15) Open the we travel menu again and navigate to 'Settings'>'GPS' now choose 'No GPS (set location)' and choose a location near to where you live. This will be the default location that We Travel will show when you start the application

16) Open the GPS menu again and select 'internal GPS'

17) Wait in an area where your phone can connect to the GPS and when it connects We Travel will show your location on the screen. **Note: The blue dot in the right hand corner turns green when you are connected to GPS**

http://www.mylgarena.com/index.php?topic=270.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 27 Kasım 2009; 19:41:33 >

• ellerine sağlık en kısa sürede deniyorum.
  • Harika deniyorum.
  • Arkadaşlar TrekBuddy uygulamasının rehberini de konuya ekliyorum. Onu da az önce biraz uğraştım işe yarıyor dolaylı şekilde. Şöyleki; gideceğiniz yeri haritadan buluyorsunuz. Sol üste tıklayınca açılan menüden Add Custom diyorsunuz ve yerin ismini yazarak kaydediyorsunuz. Aynı menüden Waypoint'e girerek gideceğimiz yerin kayıt dosyasına üstüne tıklayarak ya da select, select diyerek giriyoruz ve seçim menüsünden navigate to diyoruz. Ekrandaki yuvarlakta bir ok çıktığını göreceksiniz. Yollarda bu okun yönünü takip ederek hareket edeceksiniz. Ben şuan elle sürerek takip ettim ve en kısa yolu gösterdi gidiş için. Günümüz navigasyonu için ilkel olsa da bence işe yarar bir alternatif
  • Tesekkürler bu konuda pek bilgili degilimde acaba samsung 8000 jet telefonuna oluyormu bu islemler?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.