Şimdi Ara

LG Renoir İncelemesi[Yazılı&Resimli+Videolu] + [3. Bölüm - Modlama] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
1
Favori
52.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gHost.

çok güzel bir telefon gerçekten.
    hayırlı uğurlu olsun hayırlı günlerde inşallah.

Teşekkürler.

TrekBuddy'i yükledim, atlas yapıp attım. Nerde olduğunu gösteriyor ama sesli navigasyonu geçtim, nerede olduğunu göstermekten başka bir işe yaramıyor. Ya da ben eksik bir şeyler yaptım.
  • Bilen arkadaşlar ya da bu iişle uğraşan arkadaşlar şu trekbudy programını ve yüklemesini son versiyonlarını yamalarını vs. burda ayrıntılı bi şekilde paylaşabilirler mi? sxg75 başlığı altındaki yazılanları bir göz gezdirdim de acaba renoirle de bunları yapabilirmiyz bilgi werirmisnz arkadaşlar?Ayrıca trekbudy'i çözdüğün zaman Figure senden ayrıntılı trekbudy hakkında açıklama bekliyoruz.Şimdiden tşkler...
  • Bu gün şu trekBuddy'i ben de biraz kurcaladım. Ama 1 arpa boyu bile yol alamadım.
    İnceleme sonuçlarınızı ve yardımlarınızı bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

quote:

Orijinalden alıntı: malkooklam

tesekkurler...

arkadaslar naviye kesin cozum trekbudy simdilik...ofline calisiyor bildiginiz gibi...daha detayli bilgi icin hem kendi sitesine(cunku listede kc910i ar) hemde benQ siemensin bu forumdaki sxg75 haritalar ve trekbudy adli konuya bakiniz...

TrekBuddy ile sesli yol tarifi alabiliyor muyuz Ya da nelere imkan veriyor diye sorayım.

BEN DENEME YANILMA YAPTIM....(ozur)...soyleki;

400 x 200 ayarladım ve kurdum....yesıl bır ekranla karsılastım..ama saga sola dokunmaya baslayınca tum ozellıkler cıkmaya basladı..herbır acıklamayıa dokuna bılıyorsunuz....ben sxg75 konusundakı serhatbutesın turkcelestırdıgını kullandım...

ve 1 dak tamamlamadan baglantı kuruyor...program otomatık olarak kartta da gereklı klasorlerı kuruyor...gereken yere maps di galiba oraya istanbul avrupa harıtasını attım..31 mb tı....esenlerden kopruyu gecene kadar kullandım...hıc bır sorun yoktu...tum kavsaklar yol ayrımları metre metre aynı...ama daha fazla uzerıne dusmedım vaktım olmadı....mutlaka olacaktır bu sekılde yanı 8 gb bos lan var...otobusun ıcınde rahatlıkla kullandım....aynı deneyı gectıgımız bayramda bursa kaba harıtayla yaptım...sızden yenı gelısmelerı beklıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkooklam -- 26 Kasım 2009; 18:37:42 >

• kamerası ve tasarımı cok güzel ama o tuşları pek beğenmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

kamerası ve tasarımı cok güzel ama o tuşları pek beğenmedim

Peki şuanda konumuz olan navigasyon hususunda ne düşünüyorsun üstad?
  • Arkadaşlar şu navigsyon konusunda bir gelişme yok mu ayrıntılı deneyen falan yok mu arkadaşlar?
  • Arkadaşlar Trekbuddy'nin kurulumunu, harita yapımını anlatıyorum.

http://sourceforge.net/projects/trekbuddyatlasc/files/TrekBuddy%20Atlas%20Creator/TAC%201.6.1/TrekBuddy_Atlas_Creator_1.6.1.zip/download

Linkinden programı indirin. Klasöre çıkarıp start'a çift tıklayarak programı başlatıyoruz.

Sol panelde 'Map Source' kısmından Google Maps'i seçiyoruz. 'Zoom Levels' kısmından ben 17, 16, 15'i seçtim. 15'ten öncesi çok küçük, 16 ideal, 17 yakın halidir. Zoom Level'i ne kadar yükseltirseniz ya da ne kadar çok seçerseniz o kadar büyük boyutlu ve o kadar yapımı uzun bir işlemle karşılaşırsınız. İlk denemenizde 15 ve 16'yı seçebilirsiniz.

Haritadan haritasını yapmak istediğimiz yere geliyoruz. Çift tıklayarak yakınlaşır, klavyede yön tuşlarıyla sağa, sola vs. kaydırabilirsiniz. Bölgeyi bulduktan sonra mouseun sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz bölgeyi seçiyoruz. Seçilen bölge aşağıdaki gibi pembe görünür.

Daha sonra yine sol panelden Atlas Content kısmındaki Name kısmına haritamızın ismini yazıp(farketmez, seçtiğiniz bölgenin ismini verebilirsiniz) ve Add selection diyoruz. Unnamed atlas altında isim çıkacaktır. Onu üstüne bir defa tıklayıp seçiyoruz(belki gerek yoktur ama yine de yapın:) ). Atlas settings'de zaten Trekbuddy tared atlas seçilidir, onu değiştirmeden Create atlas diyoruz ve alttaki ekran çıkıyor. Bu aşamada harita download ediliyor. Seçtiğiniz bölgenin büyüklüğüne, zoom seviyesinin büyüklüğüne, seçilen zoom sayılarına göre indirilecek haritanın boyutu değişkenlik gösterecektir. Ben rsimde görünen bölgeyi ve 15, 16, 17 zoom seviyelerini seçtim, yaklaşık 1-1,5 saat bekleme süresi var(1 mbit bağlantıda). Bu aşamanın görüntüsü aşağıdaki gibi.

Bitiş ekranı ise bu şekilde.

Bu işlem bittikten sonra başta programı çıkarttığınız klasörün içinde atlases isimli bir klasör oluşur, oluşturulan dosyalarımız bunun içindedir. Open Atlas Folder derseniz burası açılacaktır.

Programı cihazımıza yükledikten sonra açıyoruz ve program hafıza kartımızda Trekbuddy isimli bir klasör dizini oluşturuyor. Yukarıda söylediğim atlases içinden -haritaya verdiğiniz isim- 15, -haritaya verdiğiniz isim- 16, -haritaya verdiğiinz isim- 17(00), -haritaya verdiğiinz isim- 17(01), -haritaya verdiğiinz isim- 17(02), -haritaya verdiğiinz isim- 17(03) isimli klasörler(seçtiğiniz zoomlara göre az da olabilir fazla da) bir klasör içinde olacak şekilde Trekbuddy içindeki maps klasörüne atıyoruz(cr isimli dosyayı da(tar uantılı) unutmuyoruz). Örneğin bende ''Kart:\\Trekbuddy\maps\ankara 161109\ankara 161109 15 + ankara 161109 16 + ankara 161109 17(00).....'' şeklinde..

Dizinin tablosu..

Trekbuddy'i linkten indirip kuruyoruz(Renoir için tam ekran versiyondur)..
    http://www.sendspace.com/file/5arr1a

Hafıza kartımıza kopyaladıktan sonra programı tekrar çalıştırıyoruz ve başlangıçta her yazının karşısında yeşil nokta olduğunu görüyoruz(klasörlerin varlığını doğruluyor). Programda sol alt köşe atlası ve haritayı göstereceğimiz menüyü, sağ alt köşe bazı ayarların bulundu menüyü, sağ üst köşe parlaklık seviyesini, sol üst köşe navigasyon menüsünü içeriyor(gizli butonlar var). Biz sol alta tıklayarak 'load atlas' diyoruz ve zoom klasörlerinin bulunduğu yerden cr.tar isimli dosyaya çift tıklıyoruz. Devamında tekrar aynı dizine dönüyor. Bu sefer hangi zoom ayarını kullanmak istiyorsanız ona girip tıklıyorsunuz ve program size 'use as default atlas?' diye soruyor. Sizde yes diyorsunuz. Yine sol alta tıklıyorsunuz bu sefer 'load map' diyorsunuz. Zoom klasörlerine gelip istediğiniz zoom seçeneğini seçiyorsunuz(içiçe girdikten sonra .tar uzantılı dosyayı seçiyorsunuz). Ve program yine soruyor 'use as default map?'. Yine yes diyorsunuz. Ayarlar artık hazır.

Yine sol alta tıklayarak çıkan menüden start'a tıklıyoruz ve program uyduya bağlanmaya başlıyor(ilk bağlanış dakikalar alır). Mümkünse üstü açık bir alanda bağlanınız yoksa çekmeyebilir.

Gideceğiniz yeri haritadan buluyorsunuz(bunun için sağ alt menüden stop deyin çünkü haritada sürekli bulunduğunuz konuma dönersiniz). Sol üste tıklayınca açılan menüden Add Custom diyorsunuz ve yerin ismini yazarak kaydediyorsunuz. Aynı menüden Waypoint'e girerek gideceğimiz yerin kayıt dosyasına üstüne tıklayarak ya da select, select diyerek giriyoruz ve seçim menüsünden navigate to diyoruz. Ekrandaki yuvarlakta bir ok çıktığını göreceksiniz. Yollarda bu okun yönünü takip ederek hareket edeceksiniz. Ben şuan elle sürerek takip ettim ve en kısa yolu gösterdi gidiş için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 27 Kasım 2009; 23:30:30 >

• Figure kardeş gerçekten çok tşkler çok güzel açıklamışsın uygun zamanda hemen yükliycem bende...
  • Figure'nin anlatımı sayesinde programı kurdum ve biraz kurcalama fırsatım oldu. Hareket halindeyken konumumu metre sapmaksızın, hız ve rakım ile birlikte izleyebildim. Ama başka neler yapılabileceğini test edecek vaktim olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerrar12

quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

kamerası ve tasarımı cok güzel ama o tuşları pek beğenmedim

Peki şuanda konumuz olan navigasyon hususunda ne düşünüyorsun üstad?

• Arkadaşlar, opera'dan youtube videolarını izleyemiyorum artık. Videoya tıkladığımda "bağlanıyor" yazısı çıkıyor, 1 dakika bekledikten sonra "talep zaman aşımı [408] çıkıyor." yazısı geliyor ve youtube anasayfasına dönüyor. Nedir bu 408 hatası ve çözümü, bilen varsa yardım lütfen.
  • Buyrun Renoir'cı arkadaşlar, GPS navigasyon olayı hayırlısıyla çözülmüş bulunuyor
    http://forum.donanimhaber.com/m_36011868/tm.htm
  • Çok uğraştınız sonunda yaptınız Figure kardeş emekleriniz için gerçektn çok saolun.
  • Süpersin Figure, sağol.
  • Konu için teşekkürler ancak 2. sayfadaki linkler ölmüş.
  • figure konu eski gibi ama 2. sayfadaki linkleri yeniliye bilir misin teşşekkürler
  • Bulabildiklerimin linklerini yeniledim
  • teşekkürler
  • Figure hocam inceleme için teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.