Şimdi Ara

Zamanda yolculuk gerçekleştirilebilse bile...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanda yolculuk edebildiğimizi farzedelim. Bulunduğumuz konumdan sadece bir ay öncesine bile gitsek şu anki konumuz bir ay öncesinde uzay boşluğuna denk gelmekte. Veya gideceğimiz konumu ayarlayabildiğimizi varsayalım, bunu güneşi merkez alarak mı yapacağız? Güneş sistemi ve evrenin şu anda hareket edip etmediği hakkında bir bilgimiz var mı? Güneşin hareket etmediğini ve güneşi baz alarak gideceğimiz konumu hesaplayabileceğimizi varsayalım Günümüzde boş olan bir arazinin belki yerinde yıllar önce bir dağ vardı. Demek istediğim zamanda yolculuk yapılabilse bile çok kısıtlı olur. Yorumlarınız, yanıldığım yerler veya eklemek istediğiniz şeyler varsa lütfen yazın.

The car is on fire, and there's no driver at the wheel, And the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides, And a dark wind blows, The government is corrupt, And we're on so many drugs, With the radio on and the curtains drawn, We're trapped in the belly of this horrible machine, And the machine is bleeding to death, The sun has fallen down, And the billboards are all leering, And the flags are all dead at the top of their poles, It went like this: The buildings tumbled in on themselves, Mothers clutching babies, Picked through the rubble, And pulled out their hair, The skyline was beautiful on fire, All twisted metal stretching upwards, Everything washed in a thin orange haze, I said, "Kiss me, you're beautiful - These are truly the last days", You grabbed my hand, And we fell into it, Like a daydream, Or a fever, We woke up one morning and fell a little further down, For sure it's the valley of death, I open up my wallet And it's full of blood
  • Daha kısa sürelerde geri dönüşler yapılıp, periyotlar bulunabilir ve herşey hesaplanabilir. Bu büyük bir sorun değil bence.
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • Böyle bir sorunun ortaya çıkabileceği benim de aklıma gelmişti ancak çok büyük bir sorun olmadığını düşünmüştüm, hesaplanabilir.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)
  • Aynı düşünce üzerine bir kaç mesajı bu bölümde yazmıştım.
    Arkadaşın da bahsettiği bu düşünce zamanda yolculuk olayını imkansıza sürükleyen en büyük sorunlardan biri olmalı...
    Zamanda bir ay hatta bir dakika geriye gitmek demek bütün evreni bir ay veya bir dakika önceki konumuna geri çekmek demektir.
    Sadece Güneş, Dünya veya Ay'ın konumları değişmiyor bütün evren geri dönülecek zamandaki konumuna gelecek demektir.
    Örneği bir ay geriye gidildiğinde Güneş veya Samanyolu Galaksisi bir ay önce evrendeki konumuna geri gelmez ise uzaydaki cisimlerin konumu arasında çakışmalar, çelişmeler olacaktır.
    Doğal olarak bütün evreni de eş zamanlı geriye hareket ettirecek bir enerji veya enerji kaynağı şu an için dünyada yok gibi...
    Cpu İntel c2duo E7200 2.53 ghz stock fan ---mb gigabyte p31-s3g bearlake--- kıngston 2gb ddr2 800mhz---samsung 320 gb 7200 rpm16mb sata2---vga palit 8600gt 1gb ddr2 128 bit---kasa bien 9801 300w

26 Temmuz 2002 hort
  • Zamanda geriye gitmek denirken tüm evrenin aynı filmi geri oynatır gibi geriye gideceğini düşünmeyin. Bu yanlış olur. Geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek her zaman zaten bir arada. Sadece bizim baktığımız boyuttan böyle gözüküyor.

iki boyutlu kağıda çizilen bir resmin tamamını, iki boyutlu kağıt üzerinde yaşayan hayali canlıların göremeyeceği gibi, 4 boyutlu(zamanı da katıyoruz) evrende yaşayan bizler de sadece şu anı görebiliyoruz. Yine kağıt üzerinde yaşayan hayali canlıyı düşünürek bir örnek vermek istiyorum. Kağıt üzerinde A noktasından, B noktasına gidecek olan bu canlı için gideceği mesafe normalde sabittir. Ancak kağıdı katlarsanız bu canlı aynı anda iki noktada da olacaktır !!

Karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

Zamanda yolculuk denen şey imaknsızdır.Bana kalırsa bir saçmalıktan öte birşey değildir.

şöyle diyelim. önce zaman kavramını arkadaşlara tanıtmak gerekiyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35332703/tm.htm

zamanda yolculuk demeyeceğim ama zamanın dışına çıkmak mümkündür. zamanın dışına çıkan biri ise zamana bağımlı olarak yaşanan ve yaşayanları görme,
    bilgi alma şansına sahip olabilir ki bu ancak ve ancak yaratıcının iznine tabidir. yaratıcımız Allah ise zamandan ve mekandan münezzehtir.işte bu noktada hani
    bazılarımız sorar ya Allah' ı kim yarattı, Allah' tan önce ne vardı? diye haşaaa,
    Allah zamanı bizim için yaratmış. hayat algılardan ibarettir. zaman da bir algıdır ve insan için özel olarak yaratılmıştır.
    işte cennet ve cehennemin yaşanmasında da sonsuzluk vardır. çünkü zamanı insan için yoktan var eden, yaratan da Allah olduğu için
    mesela cennette trilyon kere trilyon sene geçmiş olsa adeta dün gibi gelecektir insanlara.
    çünkü sonsuzluk vardır. inşallah anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 1 Kasım 2009; 1:39:35 >

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D

• Bu tür bir yolculuk gerçekleştirilebilirse, bu tür sorunlarında ana problemin yanında hafif kalacağını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.