Şimdi Ara

Zamanda yolculuk gerçekleştirilebilse bile...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zamanda yolculuk edebildiğimizi farzedelim. Bulunduğumuz konumdan sadece bir ay öncesine bile gitsek şu anki konumuz bir ay öncesinde uzay boşluğuna denk gelmekte. Veya gideceğimiz konumu ayarlayabildiğimizi varsayalım, bunu güneşi merkez alarak mı yapacağız? Güneş sistemi ve evrenin şu anda hareket edip etmediği hakkında bir bilgimiz var mı? Güneşin hareket etmediğini ve güneşi baz alarak gideceğimiz konumu hesaplayabileceğimizi varsayalım Günümüzde boş olan bir arazinin belki yerinde yıllar önce bir dağ vardı. Demek istediğim zamanda yolculuk yapılabilse bile çok kısıtlı olur. Yorumlarınız, yanıldığım yerler veya eklemek istediğiniz şeyler varsa lütfen yazın.

• Daha kısa sürelerde geri dönüşler yapılıp, periyotlar bulunabilir ve herşey hesaplanabilir. Bu büyük bir sorun değil bence.
  • Böyle bir sorunun ortaya çıkabileceği benim de aklıma gelmişti ancak çok büyük bir sorun olmadığını düşünmüştüm, hesaplanabilir.
  • Aynı düşünce üzerine bir kaç mesajı bu bölümde yazmıştım.
    Arkadaşın da bahsettiği bu düşünce zamanda yolculuk olayını imkansıza sürükleyen en büyük sorunlardan biri olmalı...
    Zamanda bir ay hatta bir dakika geriye gitmek demek bütün evreni bir ay veya bir dakika önceki konumuna geri çekmek demektir.
    Sadece Güneş, Dünya veya Ay'ın konumları değişmiyor bütün evren geri dönülecek zamandaki konumuna gelecek demektir.
    Örneği bir ay geriye gidildiğinde Güneş veya Samanyolu Galaksisi bir ay önce evrendeki konumuna geri gelmez ise uzaydaki cisimlerin konumu arasında çakışmalar, çelişmeler olacaktır.
    Doğal olarak bütün evreni de eş zamanlı geriye hareket ettirecek bir enerji veya enerji kaynağı şu an için dünyada yok gibi...
  • arkadaşlar herşey tamamda ben şunu anlayamıyorum örneğin bir ay geriye gitmek için bir ay önceki olayların biryerde kaydedilmesi gerekmiyor ?
  • Zamanda geriye gitmek denirken tüm evrenin aynı filmi geri oynatır gibi geriye gideceğini düşünmeyin. Bu yanlış olur. Geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek her zaman zaten bir arada. Sadece bizim baktığımız boyuttan böyle gözüküyor.

iki boyutlu kağıda çizilen bir resmin tamamını, iki boyutlu kağıt üzerinde yaşayan hayali canlıların göremeyeceği gibi, 4 boyutlu(zamanı da katıyoruz) evrende yaşayan bizler de sadece şu anı görebiliyoruz. Yine kağıt üzerinde yaşayan hayali canlıyı düşünürek bir örnek vermek istiyorum. Kağıt üzerinde A noktasından, B noktasına gidecek olan bu canlı için gideceği mesafe normalde sabittir. Ancak kağıdı katlarsanız bu canlı aynı anda iki noktada da olacaktır !!

Karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi..
  • Zamanda yolculuk denen şey imaknsızdır.Bana kalırsa bir saçmalıktan öte birşey değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

Zamanda yolculuk denen şey imaknsızdır.Bana kalırsa bir saçmalıktan öte birşey değildir.

şöyle diyelim. önce zaman kavramını arkadaşlara tanıtmak gerekiyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35332703/tm.htm

zamanda yolculuk demeyeceğim ama zamanın dışına çıkmak mümkündür. zamanın dışına çıkan biri ise zamana bağımlı olarak yaşanan ve yaşayanları görme,
    bilgi alma şansına sahip olabilir ki bu ancak ve ancak yaratıcının iznine tabidir. yaratıcımız Allah ise zamandan ve mekandan münezzehtir.işte bu noktada hani
    bazılarımız sorar ya Allah' ı kim yarattı, Allah' tan önce ne vardı? diye haşaaa,
    Allah zamanı bizim için yaratmış. hayat algılardan ibarettir. zaman da bir algıdır ve insan için özel olarak yaratılmıştır.
    işte cennet ve cehennemin yaşanmasında da sonsuzluk vardır. çünkü zamanı insan için yoktan var eden, yaratan da Allah olduğu için
    mesela cennette trilyon kere trilyon sene geçmiş olsa adeta dün gibi gelecektir insanlara.
    çünkü sonsuzluk vardır. inşallah anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 1 Kasım 2009; 1:39:35 >

• Bu tür bir yolculuk gerçekleştirilebilirse, bu tür sorunlarında ana problemin yanında hafif kalacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.