Şimdi Ara

ati kartlarda physx çalıştırma anlatım eklendi (batman)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
10.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğiniz üzere ati kartlarda batmande physx çalışabiliyor
    hemde hd 4870 civarı bir ekran kartında oyun zevkini yok etmiyecek kadar performanslı bir şekilde

batman harici oyunlarda physx verimli olmadı ama en azından batmanı physx açıp rahatça oynamak mümkün
    sanırım zamanla geliştirilerek diğer oyunlarda da verimli olabilir şu anda gtx 260 core 216 kullanıyorum
    ati de ki physx'in ne olursa olsun nvidia dakiler kadar verimli olmadığını ancak oynatabilecek düzeyde yeterli olduğunu söyleyebilirim.

ilk olarak neler yapmamız lazım ona bir göz atalım:
    (ben win 7de çalıştırdım diğer işletim sistemlerinin garantisi yok çalışabilir de çalışmayabilirde)

opencl ve stream bir nevi physx gibi gpu dan fizikleri çözebiliyor ortak low level dil olduğu için diğer kodları da çalıştırabiliyor
    destekli kartlar ise:
    5870
    5850
    5770
    5750
    4890
    4870 X2
    4870
    4850 X2
    4850
    4830
    4770
    4670
    4650
    4550
    4350

ilk olarak aşağıdaki adrese gidiyoruz orada kullandığınız sisteme uygun olan
    ati-opencl-beta-driver-v2.0-beta
    ati-stream-sdk-v2.0-beta4
    paketlerini indiriyoruz

sonrasında mevcut ekran kartı sürücümüzü kaldırmadan önce ati-opencl-beta-driver-v2.0-beta'yı üzerine kuruyoruz
    bir sonraki adımda ati-stream-sdk-v2.0-beta4 paketini açıyoruz içindeki iki dosyayı da başta custom seçeneği ile kuruyoruz sonra kaldırıyoruz
    daha sonra yine ati-stream-sdk-v2.0-beta4 dosyanın içindekileri aynı şekilde c:\program files\ati technologies klasörüne kuruyoruz
    bu yol 64 bit işletim sistemleri içinde c:\program files (x86)\ati technologies şeklinde oluyor.
    (eğer aynı dosyaları hem varsayılan hemde ati technologies içerisine kurmazssak batman hata veriyor en azından bende böyle olmuştu.)
    bu işlemi yaptıktan sonra makinemizi restart ediyoruz yanlız burda hiç beklemeyin ati catalyst control center içerisine ekstra ayar gelmiyor.

bu işlemlerden sonra aşağıdaki adresten physx system software paketini indiriyoruz.eğer sistemde kurulu ise kaldırıp yeniden kurulum yapıyoruz.
    http://www.nvidia.com/object/physx_9.09.0814.html

physx yazılı kurulduktan sonra batman oyun versiyonu v 1.1 olmazssa giriş penceresinde physx diye menu bulunmuyor
    o yüzden v 1.1 patchını kurmak gerekiyor bu konuda takıldığınız yerde pm atabilirsiniz.
    v 1.1 update'inden sonra physx açıp oyuna başlıyoruz

görmek isteyenler için oyun içi video
    http://www.youtube.com/watch?v=L5iTbpAQPpo

burda birkaç nokta var

1- kesin garanti olması için win7 kullanın
    2-doğru paketleri indirip kurun 32/64 bit durumlarına dikkat edin
    3-bu yöntem video da görüldüğü gibi oldukça işe yarıyor ama ben hd 4870 ile denedim aynı ayardaki nvidia kart kadar performanslı değil ama yinede iş görecek kadar iyi.
    4-zamanla yapılacak güncellemeler bu olayı daha iyi hale getirecektir ayrıca diğer oyunlarda şimdilik işe yaramıyor kodalrına az çok baktım sanırım oyunların ID şeklinde eklenmesi ile bu sorun da giderilebilir.

Anlattığım şekilde kurup ta problem yaşarsanız veya çalışır ise lütfen buradan paylaşalım ve herkes faydalansın.
    burda yazamayacağın sorunlar için pm den ulaşabilirsiniz.

not:vakit sıkıntısı nedeniyle güncelleyerek gideceğim sorunlar istekler vs buraya yazılırsa konumuzu da ona göre genişletiriz.
    konuya başlangıç yaptım devamı kısa aralıklar ile gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Ekim 2009; 16:36:55 >

• güzel bir konu olmuş
    devamını bekliyoruz
  • http://forum.donanimhaber.com/m_35378249/tm.htm
    Ben burada anlatıkdığı gibi yapmaya çalıştım ancak olmadı ve windows çöktü. Gerekli sürücüleri yükledikten sonra sistemi yeniden başlattım fakat sistem bir daha güvenli kipte dahi açılmadı (vista 32bit). Stabil opencl sürücülerinin çıkmasını beklemek lazım sanırım.
  • indirdiğiniz paketler doğrumu ?
    gerçi vista da denemedim ama xp de olmasa bile en azından vistada sorunsuz olacağını tahmin ediyorum
  • anlatım için teşekkürler. yapacağın şuydu yavuğraştırıp duruyon bizi. 4830 kullanıyorum deneyip sonucu yazarım
  • Ati-stream-sdk-v2.0-beta4 dosyanın içindekileri custom olarak kurup daha sonrada ati technologies klasörüne ikinci kez kurun demişsiniz fakat programlar ikinci kez kurulamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Ati-stream-sdk-v2.0-beta4 dosyanın içindekileri custom olarak kurup daha sonrada ati technologies klasörüne ikinci kez kurun demişsiniz fakat programlar ikinci kez kurulamıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzeltiyorum dediğiniz doğru ben kaldırıp ati technologies klasörüne kurmuştum haklısınız
    quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Ati-stream-sdk-v2.0-beta4 dosyanın içindekileri custom olarak kurup daha sonrada ati technologies klasörüne ikinci kez kurun demişsiniz fakat programlar ikinci kez kurulamıyor.
  • Windows Xp'de söylenenleri yaparak çalıştırmayı başardım.
    Hd4830 ile Kalabalık ve açık ortamlarda en düşük 11-12 fps gördüm. Bazı yerlerde Fps 35-38 lere kadar çıktı fakat fazla duman efektleri yoktu
    Ancak şunu söyleyebilirim ki 22-24 fps arası alsaydım sürekli oynamaya değerdi. HD4830 ile çok düştüğünden fps şu an için physx kapalı durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Windows Xp'de söylenenleri yaparak çalıştırmayı başardım.
    Hd4830 ile Kalabalık ve açık ortamlarda en düşük 11-12 fps gördüm. Bazı yerlerde Fps 35-38 lere kadar çıktı fakat fazla duman efektleri yoktu
    Ancak şunu söyleyebilirim ki 22-24 fps arası alsaydım sürekli oynamaya değerdi. HD4830 ile çok düştüğünden fps şu an için physx kapalı durumda

bende olmadı ya bişeyler eksik ama ne? win 7 64 bit kurulu. neyse uğraşıyorum artık

• Hobar sana inanıyorum ATi E.kartla Batman physx açıcaksan sende oo azmi görüyorum

Dostum yukarda anlatmış COBİ arkadaşımız farklı 1 sey yapmana gerek yok ,eksyk ne olabilir C++2005 olabılır dıyıcemde onuda ati sürücü eksykse yukluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı:
    i-stream-sdk-v2.0-beta4 paketini açıyoruz içindeki iki dosyayı da başta custom seçeneği ile kuruyoruz sonra kaldırıyoruz

bu işlemi yaptığım da program files deki dosyalar tamamen uçuyor. dolayısıyla hem program files de hem ati technollogies klasöründe o dosyalar olmuyor. elle kopyaladım yine olmadı malesef. herşeyi temizleyip son bir kez baştan yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Ekim 2009; 17:46:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı:
    i-stream-sdk-v2.0-beta4 paketini açıyoruz içindeki iki dosyayı da başta custom seçeneği ile kuruyoruz sonra kaldırıyoruz

bu işlemi yaptığım da program files deki dosyalar tamamen uçuyor. dolayısıyla hem program files de hem ati technollogies klasöründe o dosyalar olmuyor. elle kopyaladım yine olmadı malesef. herşeyi temizleyip son bir kez baştan yapacağım

malesef herşeyi denedim ati tech klasörüne de default klasöre de kurdum değişen bişey yok. farklı klasöre kurunca oyun hata da vermiyor sadece dumanların yoğun olduğu yerde 4 fps veriyor
  • Dumanın çok yoğun olduğu ve 2-3 tane de adamı patakladığımız yerlerde bende de fps 1 anlık 8 e kadar düştü. Sende anormal olan bi durum yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Dumanın çok yoğun olduğu ve 2-3 tane de adamı patakladığımız yerlerde bende de fps 1 anlık 8 e kadar düştü. Sende anormal olan bi durum yok yani

sen de 1 anlık düşmüş ama ben de sürekli 4. ayrıca dosyaları tamemen silsem de değişen birşey yok. fizik hesabını cpu yapıyor
  • v 1.1 patch benim bilgisayarda kurulmuyor dosya bulunamadı falan diyor hata veriyor nedenini biliyormusun cobi
  • biliyorum v 1.0 kurulu iken ilaçlamışssın oyunu şimdi üstüne kurdurtmuyor doğal olarak pm den gel
  • cobi pm attım kardeşim bu arada oyunu kaldırdım tekrar kurdum ama nafile olmadı
  • Defalarca kez deneme yapmama rağmen stream sürücüleri bir işe yaramadı bu başlıkta verilen ss ve video lardaki performansı bende aldım ama fizik hesaplamalarını kesinlikle ekran kartı yapmıyor tamamen işlemciye yükleniyor.

O yüzden fps ler çok dengesiz herkesde oyun kayıt noktasına gelince işlemci kayıt yapmaya çalışırken aynı anda fizik hesaplaması yapmaya çalıştığından fps ler bir an hızlı düşüş yaşıyor fakat yükleme bitince sislerin içinden veya kağıtların üstünden geçerken gayet oynanabilir sahneler olduğu oluyor ama yine fazla sis in olduğu mekanlarda oynanabilirlik çok düşüyor.

Stream sürücü ile başardığını zanneden arkadaşlarım bence bunun sağlamasını yapmalılar bunun için benim aklıma gelen 2 yöntem mevcut.

1- 3dmark vantage testinde cpu puanı değişmediyse,
    2- Stream sürücünü kaldırınca da aynı performans alınıyorsa(ki ben kaldırdım yine aynı bir çok sahnede oynanabilirlik bozulmadı)

Bu sürücü şu anda hiç bir halta yaramıyor demektir(En azından phsyx e yaramıyor)

• ATi E.kartıyla BatmanAA!da PHYSX .ATIstream ile açılabiliyor dedim ,lakin CPU işi fizik hesablaması değilmiş ,ATi stream gücenlenırse ne olur bilmıyorum ,pek bişe değişcegını sanmıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.