Şimdi Ara

Otomobil Satışlarından Alınacak TRT Payı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Otomobil Satışlarından Alınacak TRT Payı

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI KAYA: "BÜTÇE AÇIKLARI, TÜKETİCİNİN ZORUNLU GİDERLERİ ÜZERİNDEN KARŞILANMAYA ÇALIŞILIYOR" -"ARAÇ ALANIN VE SEKTÖRÜN CEZALANDIRILMASI BİR AN ÖNCE ORTADAN KALDIRILMALIDIR"
    22/10/2009 - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, otomobil satışlarından alınacak TRT payı ile ilgili olarak, "Bütçe açıklarının tüketicinin zorunlu giderleri üzerinden karşılanmaya çalışıldığını" iddia etti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla daha önce araç alımlarında, teyp cihazı bedeli üzerinden alınan TRT payı olarak bilinen yüzde 16’lık bandrol vergisinin, araç bedeli üzerinden yüzde 0,8’e çıkarıldığını belirtti.

"Yeni vergi yok açıklamalarına karşın yapılan bu artışa şaşırmadıklarını" belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Eskiden beri yaşadığımız ’Açıklama varsa vergi artışı var’ demektir anlayışımız doğrulandı. TRT özerk bir kuruluş olup, ticari kurallara uygun olarak sektörde faaliyet göstermektedir. Dolayısıyla kamusal hizmet dahi vermeyen TRT’nin elektrik tüketimleri üzerinden yaşatılmasına tepkili olduğumuz dönemde getirilen yeni uygulama iptal edilmelidir. Araç alanın ve sektörün cezalandırılması bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bu vergi, araçlarda bulunan radyo ve teyp gibi cihazlar için alınıyor. Araçta olduğu için tüketici kullanmayacak olsa dahi vergi almak Anayasa’nın ’Herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür’ hükmüne de tezat oluşturmakta ve Anayasa çiğnenmektedir. Öyle ki teyp olmasa bile zorunlu vergi alınıyor."

"Bütçe açıklarının tüketicinin zorunlu giderleri üzerinden karşılanmaya çalışıldığını" ileri süren Kaya, şöyle devam etti:

"İktidarın da desteklediği ve üzerinde çalıştığı yerel yönetimlere kaynak oluşturma çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğini rahatlatmak için araç alımlarında 100 lira kentli vergisi getirmeyi düşünüyor. Belediye yönetimi, trafik sıkışıklığından rant elde etmek yerine trafiği rahatlatacak altyapı çalışmalarını tamamlamalıdır. Toplanacak vergilerle metro yatırımlarını da karşılamayı düşündüklerini söylemesi şaşırtıcıdır. Yapılan TRT payı düzenlemesi geri çekilmeli, kentli vergisi düşüncesi ise gündemden kaldırılmalıdır."

(AA)
    Alın verin TRTye can verin

Kelime hatası yapabilirm harf harf boşuna uğraşmayın.

• Yuh artık. Elektrıkten zaten alıyorlardı yetmedı arabayada getırıyorlar.

1996 Renault 9 Broadway
  • Süper
    Bağışıklık kazandık
    Birşey hissetmiyoruz

• teyip istemesek ipod falan taksalar olmamı acaba Türkolmak gerçekten zor

Kelime hatası yapabilirm harf harf boşuna uğraşmayın.
  • Araba almayı düşünüyorum ama gün geçtikçe soğuyorum bu işten...

^_^
  • yorumsuz

Otomobil Satışlarından Alınacak TRT Payı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TÜRKİYEDE YAŞAMAK ZORRR
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • Hayatımıza yeni vergiler giriyor!
    Hükümet, TRT gelirlerini düzenleyen kararnameyi değiştirdi. Otomobillerdeki radyo ve televizyonlardan alınan ücretler artırılırken, kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşan teknolojik ürünler de "TRT payı kesilen" ürünler listesine eklendi.

Haftasonu Resmi Gazete'de yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla bazı ürünlerdeki TRT payı iki katına kadar artırıldı.

Önceki uygulamada araçlarda bulunan radyo ve televizyonlardan, bu cihazların bedelinin yüzde on altısı kadar TRT payı alınıyordu.

Yeni kararnameyle üzerinde radyo ve televizyon bulunan kara taşıtlarından, taşıtın toplam satış fiyatı üstünden binde 8 pay alınacak.

Uygulamanın, otomobil fiyatlarını yüzde bire yakın artıracağı belirtiliyor. 25 bin lira fiyatlı bir araçtan alınan bandrol ücretinin 32 lira'dan 200 lira'ya kadar çıkacağı hesaplanıyor. "MP3 çalar", "Radyolu kulaklık, fotoğraf makinesi, radyolu kalem", "Radyo veya televizyonlu banyo sistemleri, koşu bantları", "DVD-VCD playerlar", "Ev sinema sistemleri" ve "Her türlü uydu alıcısı" için de TRT payı ödenecek.
    http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/22Ekim2009/O1256210356951

• bugun açılan kaçıncı başlık yöneticiler takip etmiyomu?
    Yanlayamayan Bmw.............
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Aracın teybi yoksada alınıcak mı bu wergi ?

AYNEN ........ :(

KARARLAR, YILAN BALIĞINA BENZER. KOLAYCA YAKALANIR, AMA TUTULMASI ZORDUR.
  • Bunu Geçelim. Birde
    Londra daki Sistemi Getireceklermiş İstanbula..
    Tam Detaylı Bilmiyorum Ama
    Yani Şehire Araçla Giriş Paralı Olacak...
    Pilot ilçe de Emiönü ve Bir yer Daha vardı Onuda Şimdi Hatırlamıyroum .....

Valla Ben Artık Korkmaya başladım bu işlerden ...........
    Yakında Kamuya Açık Yerlerde Dolaşma Vergisi de Çıkarırlarsa Hiç Şaşırmayacağım.........

KARARLAR, YILAN BALIĞINA BENZER. KOLAYCA YAKALANIR, AMA TUTULMASI ZORDUR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLuE_bErRy

Bunu Geçelim. Birde
    Londra daki Sistemi Getireceklermiş İstanbula..
    Tam Detaylı Bilmiyorum Ama
    Yani Şehire Araçla Giriş Paralı Olacak...
    Pilot ilçe de Emiönü ve Bir yer Daha vardı Onuda Şimdi Hatırlamıyroum .....

Valla Ben Artık Korkmaya başladım bu işlerden ...........
    Yakında Kamuya Açık Yerlerde Dolaşma Vergisi de Çıkarırlarsa Hiç Şaşırmayacağım.........

Ben şehir içinde paralı bölgeler belirlenmesinden yanayım şahsen. Tabi bu bölgeleri belirlerken kantarın topuzunun kaçmaması lazım, bu da Türkiye' de zor. Eğer güzel bir uygulama oturutulabilirse şehiriçinde paralı bölgelerin olması İstanbul'un yararına olacaktır.(Tabi bu sistemi getirmeden önce toplu taşıma alt yapısının kusursuza yakın derecede hizmet verecek duruma getirilmesi lazım )

Team Technical !

• quote:

Orijinalden alıntı: strong84

Hayatımıza yeni vergiler giriyor!
    Hükümet, TRT gelirlerini düzenleyen kararnameyi değiştirdi. Otomobillerdeki radyo ve televizyonlardan alınan ücretler artırılırken, kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşan teknolojik ürünler de "TRT payı kesilen" ürünler listesine eklendi.

Haftasonu Resmi Gazete'de yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla bazı ürünlerdeki TRT payı iki katına kadar artırıldı.

Önceki uygulamada araçlarda bulunan radyo ve televizyonlardan, bu cihazların bedelinin yüzde on altısı kadar TRT payı alınıyordu.

Yeni kararnameyle üzerinde radyo ve televizyon bulunan kara taşıtlarından, taşıtın toplam satış fiyatı üstünden binde 8 pay alınacak.

Uygulamanın, otomobil fiyatlarını yüzde bire yakın artıracağı belirtiliyor. 25 bin lira fiyatlı bir araçtan alınan bandrol ücretinin 32 lira'dan 200 lira'ya kadar çıkacağı hesaplanıyor. "MP3 çalar", "Radyolu kulaklık, fotoğraf makinesi, radyolu kalem", "Radyo veya televizyonlu banyo sistemleri, koşu bantları", "DVD-VCD playerlar", "Ev sinema sistemleri" ve "Her türlü uydu alıcısı" için de TRT payı ödenecek.
    http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/22Ekim2009/O1256210356951

kosu bandi ve fotograf makinasi ne alaka ya

vergi kaciranlari anlamaya basliyorum valla bu nedir yaa devlet tuttugunu opuyor resmen. Hayir vergilerin azalmasini gectik olduklari yerde durmalarini bile saglayamiyoruz.

• Maçları şifresiz olarak TRT de versinler o zaman feda olsun

Gerçi hafta sonu FB-GS derbisi var her şeyi unuturz nasıl olsa...
  • Bandrol vergisi şu an zaten var ve hepinizde farkında olmadan o cihazı alırken paşa paşa ödüyorsunuz.Şu anda değişen şu, ödediğiniz bu vergi alacağınız cihazın fiyat oranına göre değişecek, sabit olmayacak eskisi gibi, cihaz fiyatına göre artacak veya azalacak. Konunun özeti budur.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Daha çok vergi istiyoruz tüm kazandığımızı devlet alsın...

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.