Şimdi Ara

Nvidia GeForce 200 serisinin maliyetinin altında fiyatlar ile satmak istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Radeon HD 5850 ve Radeon HD 5870 modelleriyle DirectX 11 yarışında ipi önde göğüslemeyi başaran AMD-ATi'ye karşı Nvidia'nın nasıl bir strateji izleyeceği merakla bekleniyor. Fermi kod adını verdiği yeni nesil GPU mimarisini temel alan GeForce 300 serisini Kasım ayının sonuna doğru lanse etmesi beklenen Nvidia'nın önümüzdeki iki aylık süre zarfında GeForce 200 serisi için beklentilerin aksine herhangi bir fiyat indirimine gitmeyebilir. Gelen bilgilere göre GT200 tabanlı mevcut modellerini maliyetin altında fiyatlandırma ile satmak istemeyen Nvidia'nın partnerleri de GT200 tabanlı kart kıtlığı yaşıyor.


    DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarına yoğunlaşan Nvidia'nın, iş ortaklarından gelen kart talebini yaşana kıtlık nedeniyle karşılayamadığı ve GT200 tabanlı ekran kartlarını maliyetin altında satarak kayıp yaşamak istemediği bildiriliyor. GeForce 300 serisini yüksek performans sınıfı modellerle pazara sunmayı planlayan Nvidia'nın, 2010 öncesinde 200$ segmenti için DirectX 11 destekli model veya modeller duyurması beklenmezken, Fermi GTX ve Fermi GT(S) modellerinin yanında Radeon HD 5700 ve daha alt fiyat seviyesinde HD 4800 serisine karşı nasıl bir yol izleyeceği ise henüz netleşmiş değil.








  • şimdi haber doğru ise nvidia indirime gitmeyecek? aynı fiyat seviyesinde kendinden daha hızlı radeon kart satılacak ama nvidia indirime gitmeyecek, alan alsın almayan ne hali varsa görsün diyecek? acayip bir taktik ne deyim. zaten kaç senedir aynı gpu'ları isim değişe değişe satıyo üstünü tutmuş maliyetinin altına satamazmış.... SATMAAAAAAAAAAAAAAAA
  • Performans liderligini alabilir belki ama bu sene en cok satan kart ureticisi olmayacagi ortada. Ati icin guzel bir donem olacaga benziyor.
  • Ati Radeon'un Tuzağına düştüler :D
  • Bu dönemde NVIDIA ve ATI arasında ki satış rakmalarında ki makas iyice daralacak gibi, hele ki bu haberdeki olay gerçek olurda fiyat indirimi gibi kozlarını zarar ederiz gerekçesi ile uygular ise gerçekten satış rakamlarında ciddi düşüşler olur...
  • adamlar kendi kullanıcılarını biliyorlar. onlara fiyat farketmez severler bizi indirime gerek yok. zaten atiyi de sevmediklerine göre alacaklar nasılsa sat gitsin. bence çok akıllılar.
  • yaw adamın zaten ürün sıkıntısı var indirim yapıda kendini sıkıntıya sokmakdansa alan alsın diyor
  • Yeni Kartlarında Problem var ve firma yoğun olarak bunun üzerinde çalışıyor.

    GT200 lere ayıracak pek vakitleri yok yani.

    GT200 leri zamanında belli bi fiyata ürettiler ancak ATI erkenden DX11 li kartları çıkarınca performans lideri GT200 ler ellerinde patladı. Yani ATI tam olarak nVidia nın imajını sarsmayı başardı ancak nVidia dan çok güçlü kartlar bekleniyor şu anda yani ATI ye bedelini ağır ödetecek kartlar. Geç çıkması önemli değil açıklamalarında hep çok başka kart yapıyoruz 8800 den sonraki yeni efsane olacak falan gibi açıklamalar sadece DX11 getirmiyoruz vs vs.

    Şimdi eğer gerçekten söylediği gibi kart çıkarırsa ATI aslında nVidia nın efsane kartlarından önce kart çıkarıp satacağı kadarını satmış olmak için erken çıkarmıştır.
    Hea eğer nVidia dediğini yapamazsa ATI DX11 ilk roundunda nVidia nakavt ile devirmiş olur.

    DX11 in 2. roundunda ise ATI nin gerçek değişikliğe gideceği yer yani bu maç puanla kazanılır büyük ihtimal. Ben ATI nin kazanıcağına inanıyorum. nVidia kullanıcısı biri olarak.

    Şu anda DX11 ne kadar gerekli bi yatırım tartışılır ama 2. seri DX11 lerde gerçekten gerekli olan teknolojiler barındıran kartlarla karşılaşıcağımız kesin.




  • indirim yapsalar şaşardım zaten

    allah gözünüzü doyursun ne demeli ki bundan başka
  • bazı arkadaşlar şimdi anlamıştır sanırım orta segmentte nvidianın işinin neden zor olduğunu
  • Doğru bir haber değil. Nvidia'nın yaydığı bir söylenti bu sadece, Semiaccurate'dan da bakabilirsiniz. Nvidia "indirim yapmayacağız, ayrıca yakında GT200b kart kıtlığı yaşanacak haberiniz olsun" diyor ki, millet "aa kart kıtlığa girmeden hemen alalım hem fiyatı da inmeyecekmiş zaten" diyip hemen GT200leri alsın.

    Neden?

    Çünkü 22 Ekimde Juniper (5770, 5750) çıkıyor ve GT200 serisi tamamen yalan olmuş oluyor. 22 ekim'den sonra Nvidia'nın GT200'lere aşırı indirime gitmesi gerekiyor (ki gidecek, burda bana güvenebilirsiniz). Bu da 22 Ekim'den sonra satılacak her GT200'ün Nvidia'ya zarar ettirmesi demek.

    Nvidia şu an bu söylentileri yayarak, yüksek fiyattan satabildiği kadar GT200 satmaya çalışıyor.

    Bu arada dün gece bu konuda açtığım konu da silinmiş. Tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 7 Ekim 2009; 12:40:04 >




  • @annihilator
    senin dünkü konuyu neden silmişlernvidia mı sildirdi yoksa buraya kadar uzanıyor kolları bunların
    nvidia sana sesleniyorum: bi daha aleyhine konuşmayacam ama 100 bin $ verirsen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 7 Ekim 2009; 12:47:27 >
  • NVidia GT200 serisi kartlarını kendi kullansın artık. :)
  • maliyeti ne ki zaten. ar-ge maaliyetleri zaten çıkmıştır. bizim satıcıların yalan yere yemin etmesi gibi bir durum. bence maliyetleri 100 doların altındadır..
  • @ annihilator
    Dostum burada yorum yapan belli kişilerin dediği şeylere kulak asmayacaksın onlar sadece konuşur. GT200 serisi içerdiği birimler ve 512bit olmasından dolayı RV770'e göre daha maliyetli ama fiyatları sanıldığı gibi yüksek değil hele yurtdışında 200$'a bile GTX 275 var. Birtek GTX 285'in fiyatı yüksek onunda fiyatı düşecek. Çünkü GTX 275 ile aralarındaki fark çok az. Nvidia GT200'lerin aynı mimaride 40nm'leri olmayacağından bahsetmiş. Yani üretimden kalkıyor fiyatları düşmesede piyasada alanı olsun veya olmasın yok olup gidecekler. Tüm segmentte yeni mimari olan 40nm GT300 modelleri piyasaya sürülmek için hazırlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Ekim 2009; 12:58:02 >
  • "Tüm segmentte yeni mimari olan 40nm GT300 modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. "
    hangi tüm segmentte senin bilip de bizim bilmediğimiz bi tarih mi var orta segmentteki nvidia kartları için.pardon sen ceo danışmanıydın unutmuşum
    faketir o fake
  • nvidia nın canı GT200 serisinin turşusunu kurmak istemişki böyle bir açıklama yapılmış

    yakında hakkatende turşusunu kurmaya başlarlar eğer fiyatlarını çok düşürmezlerse
  • @annihilator

    dediklerine aynen katılıyorum. tahminim kasım başında indirim gelicek nvidia dan gt200 serisi için
  • Bu tür olaylar Nvidia yı Finans olarak zora sokabilir. Hatta ön görülerde Q4. için hiçte iyi olmayacak yönünde Borsa kısmıda malum hoplata bilirler Nvidiayı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaLoUr

    @ annihilator
    Dostum burada yorum yapan belli kişilerin dediği şeylere kulak asmayacaksın onlar sadece konuşur. GT200 serisi içerdiği birimler ve 512bit olmasından dolayı RV770'e göre daha maliyetli ama fiyatları sanıldığı gibi yüksek değil hele yurtdışında 200$'a bile GTX 275 var. Birtek GTX 285'in fiyatı yüksek onunda fiyatı düşecek. Çünkü GTX 275 ile aralarındaki fark çok az. Nvidia GT200'lerin aynı mimaride 40nm'leri olmayacağından bahsetmiş. Yani üretimden kalkıyor fiyatları düşmesede piyasada alanı olsun veya olmasın yok olup gidecekler. Tüm segmentte yeni mimari olan 40nm GT300 modelleri piyasaya sürülmek için hazırlanıyor.


    TSMC'de bir 55nm'lik wafer'in fiyatı $5000 civarı; GT200b'lerin büyüklüğü 480mm², dolayısıyla 1 wafer'den aşağı yukarı 100 tane GT200b çıkıyor. Yield'lar %100 olursa (ki tabii ki değil, 60-70 civarı en iyi) bu 1 adet GT200b'nin fiyatını $50 yapar (yield'ları düşünürsen 70-80 dolar gibi, ama o zaman kırpılmış parçalar da işin içine giriyor tabii), test&paketleme 5 dolar desen (bu bilgileri kafamdan sallamıyorum nette bulunabilir), bir GT200b çipinin Nvidia'ya maliyeti $55.

    Nvidia'nın partnerlerine satış fiyatları şunlar:

    GTX 275 chip + 1892 RAM = $160
    GTX 275 chip + 896 RAM = $135
    GTX 275 chip tek başına = $110
    GTX 260 chip + 896 RAM = $110
    GTX 260 chip tek başına = $85

    Bu paket sadece çip ve RAM içeriyor, yani soğutucu, board vb. yok. Bu paketi aldıktan sonra kart şekline getirmek için en az 60 dolarlık daha masraf yapmak gerekiyor (paketleme, shipping vb. dahil) ve tabii ki üzerine de kar koyması gerekiyor satıcının.

    Juniper'in gelmesiyle, GTX 275'in fiyatının son kullanıcı için $150'ye çekilmesi gerekiyor. Bu da, Nvidia'dan (hadi 896 RAM'li versiyonlar diyelim) çip + RAM paketinin çıkışını $80 civarına indirmesini gerektiriyor. 896 GDDR3 fiyatı $25 civarı. Yani Nvidia'nın bir GTX 275 çipini $55'e satması gerekiyor demek bu.

    GTX 275 dediğin, G200b'nin nispeten yüksek yield'lı parçalarından biri olduğu için Nvidia'ya maliyeti en az $80. En az. $80'lik parçayı $55'e satması gerekiyor şimdi Nvidia'nın. Bu da %40 zarar demek. Eskiden %40 karla satıyordu şimdi %40 zarara düşecek - %80 fark.

    Bu yüzden Nvidia'nın orta segmentte bir çıkış yolu YOK diyorum. En azından 2010 Mayıs-Haziran'a kadar da olmayacak.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.