Şimdi Ara

/ / FOOTBALL MANAGER 2020 / [ANA KONU] / / [v20.4.4] (769. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23.475
Cevap
149
Favori
1.414.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 767768769770771
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • byzantium kullanıcısına yanıt
    steam 2 saatten az oynadıysan oyunu iade alabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydralisk -- 21 Nisan 2016; 15:46:30 >
  • Ben bir oyuncuyu kiraladım, değeri 11 milyondu 5.5 a satın alma opsiyonuyla kiraladım, 30 milyonda geri alma bedeli koydum. Baya iyi oynadı, aldım ve 30 milyona geri aldılar ancak hiç bir yerde görmedim bu 30 milyon nereye gitti şimdi?
  • Börcır kullanıcısına yanıt
    Ekonomik durmunuz kötüyse transfer ücretini yönetim almış olabilir. Size de az bir kısmını transfer bütçesi olarak vermişlerdir.




  • Efsane geri dönüyor.




  • Arkadaşlar tottenhamla şampiyon oldum. Lamela,Kane,Eriksen 100mden 3'ünü 300 m satmayı düşünüyorum alıcısı var rm,psg,city,united enselerinde bana clde sırıtmayacak 2 stoper 1 cl yakışır 10 numara ve 1 sağ kanat önerirmisiniz? Forvet olarak kaneyi 100'e okuttuğumuz an dybalayı alıcağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 131murat -- 21 Nisan 2016; 23:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Ekonomik durmunuz kötüyse transfer ücretini yönetim almış olabilir. Size de az bir kısmını transfer bütçesi olarak vermişlerdir.

    Biliyorum ama hiç bir yerde gözükmüyor. Oyuncu geçmişinde ve ya transfer geçmişinde görünmüyor.
  • Beyler takimlardan gelen teklifleri nasıl engelleyebiliriz?Reali bile reddedim hala teklif veriyorlar bana(Takımın başına geçmek için)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba, burası daha önce fm15ti, sonra 16 oldu :)

    siz eski fmkoliklere bir soru sormak istiyorum, beşiktaşım, 21 yaşaltı menajerimi değiştirmek istiyorum, personel arama bölümünden birsürü kişiler görüyorum, fakat 21 yaşaltında hangi antrenör özelliklerine dikkat etmeliyim? gençlerle çalışma, adam yönetimi, potansiyel ve yetenek değerleri yüksek değerdekiler yeterli mi acaba? 2023-2024 sezonundayim..
  • @Coutinho; Eyvallah müdür.


    @mikailc78; Coutinho arkadaşımın bahsettiği videoda orda gerekli açıklamaları görebilirsin. Aslında 21 ve 19 yaş altındaki oyuncuları sadece bir Alt Yapı Sorumlusu ile çalıştırmanız mümkün.
    Benim ilk sezonda önerebileceğim isim Phil Cannon. Tüm alt yaş grublarındaki sorumluluğu kendisine verin. Bunu ''SORUMLULUKLAR'' kısmından mutlaka ayarlamalısınız. Videoda uzun uzadıya değiniyorum mutlaka bir göz atın.
    Anlamadığınız yada sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım
  • Fenerbahçe ile başladım oyuna ligin ilk yarısı kabus gibi taktiği bir türlü oturtamadım. Devre arasında 5. olarak girdim. Ara transferde Gabriel ve Bas Dost'u kiralayarak çift forvete döndüm. RVP'yi de yedek den oyuna almaya başladım. Fernandao 21 yaşaltı takımına... Caner'e Benfica 8 milyon teklif etti fazla uğraşmasınlar diye pazarlıksız 15 M Euro teklif ettim adamlar hemen kabul etti Cash olarak verdiler 15'i. Hasan Aliye kaldık bütün sezon... Şuan 2. devre başladı 3. sıraya kadar yükseldim. Liderle aramda 5 puan fark kaldı...
  • geçen nette farklı dataları araştırırken efsane oyuncuların dahil edildiği (yenilerinin de 16-17 yaşlarında çıkış yerlerine gönderildiği) bir data buldum. türk takımlarına da biraz dokunmuşlar ama gs tam hakkını almış, fb de fena olmamışken bjk için sadece 3 tane falan oyuncu eklemişler orada eksiklik var. ama avrupada daha doğrusu dünyada geçmişin tüm yıldızları (bazı teknik direktörler de dahil brian clough gibi) var. avrupada kimi alırsanız alın, hangi transferleri yaparsanız yapın yine de etrafta tonlarca yıldız bulunduğundan hala çok güçlü rakipler bulunuyor.

    ben de real madrid ile di stefano, puskas ve zidane önderliğinde (kalede casillas henüz hazır olmadığı için ve diğer kaleciler aşırı kısa olduğundan lev yashin i, stoperler de biraz kısa kaldığından kohler i ve popluhar ı ve sağ bek olarak da armfield ı aldım) takımı oluşturdum. lige iyi başladık cl de ise chelsea, sporting ve celtic ile eşleştik ve açıkçası celtic en zor rakip olacak.

    ayrıca buyrun size cl sezon öncesi favorileri. o kadar transferle ve zaten elimdeki yıldızlar da cabası ama yorumu size bırakıyorum.



    evet favori olarak gösteriliyorum ama arkamdaki takımı görünce açıkçası baya çekiniyorum da. normalden daha zor olacak maçlar.




  • Hahaha Partizan 2. Favori.

    Sezon sonunu merakla bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam senin bir 4-4-2 taktiği vardı noldu o taktik oturmadı mı youtubeda bahsediyordun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lovekrand

    Hocam senin bir 4-4-2 taktiği vardı noldu o taktik oturmadı mı youtubeda bahsediyordun ?

    Var ama 4 2 3 1 cok daha iyi oldu 4 4 2'den

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadas oyun resmen ligin dibine kazidi beni.Ne yapsam olmuyor yuzde 70 topla oynayip kaleye 30 sut atiyorum sacma bir golle maglup oluyorum. Kotu oynayinca zaten yeniliyorum. Tmm bende transfer hatalari yaptim ama bu kadar kotu olmamali durum :(. Hazirlik maclarinda takim fena deildi, butun maclari kazandik ingiltere ikinci liginde oynuyoruz hazirlik macinda liverpoolla berabere kaldik ama ne olduysa lig baslayinca oldu ilk iki hafta 4 puan aldik sonra 17 hafta mac kazanamadim. Hazir taktikler indirdim kendim her turlu taktik oyuncu vs denedim yok olmuyor beli dogrultamadik bir turlu neyseki kume dusme adayiyiz allahtanda yonetim bizi kovmuyor cildirmak uzereyim istifa etmemek icin kendimi zor tutuyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydralisk -- 24 Nisan 2016; 15:50:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lyon kariyerim Crash Dump illeti yüzünden sona erdi. Devre arasındaydım, liderdik. Böyle bir şey başıma gelince oyuna 1 hafta ara verdim.

    Şimdi ise Liverpool ile kariyere başlamaya karar verdim. İlk sezon hedef ilk 4, ikinci sezon şampiyonluk.

  • Tam ben de LFC kariyerine başlıyordum şimdi, başarılar dileyeyim sana da :)
  • fm 15 ten daha zor gibi geldi, yeni başladım, gs ile oynuyorum
    para gelsin diye muslera, snider, chedjou,donk
    sattım bunları
    richario ve andrija zivkovicleri aldım
    antrenörleri ve assitan manajeri değiştim, kalitelileri getirdim
    2 savunmacı sakat 2 aydır, ligde 11.sırada eksi averajdayım, gol atmakta çok zorlanıyorum
    ben mi yanlış oynatıyorum anlamadım, yakında kovulurum muhtemelen

    taktik sihirbazı kullanmıyorum, oyuncular en iyi nerede oynuyorsa orada oynatıyorum, 4,2,3,1 gibi oynatıyorum
    yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

    fm 15 ten daha zor gibi geldi, yeni başladım, gs ile oynuyorum
    para gelsin diye muslera, snider, chedjou,donk
    sattım bunları
    richario ve andrija zivkovicleri aldım
    antrenörleri ve assitan manajeri değiştim, kalitelileri getirdim
    2 savunmacı sakat 2 aydır, ligde 11.sırada eksi averajdayım, gol atmakta çok zorlanıyorum
    ben mi yanlış oynatıyorum anlamadım, yakında kovulurum muhtemelen

    taktik sihirbazı kullanmıyorum, oyuncular en iyi nerede oynuyorsa orada oynatıyorum, 4,2,3,1 gibi oynatıyorum
    yardımcı olursanız sevinirim


    FM 15'ten sonra herkes gibi ben de daha zor bir oyun yaptıklarını düşünüyorum ve bu çok güzel olmuş. Öncelikle zorlayan şeylerin başında taktik geliyor. Çünkü transfer vs. aynı. Sana tavsiyem kaba taslak 1-2 taktik belirlemen. Mesela 4-2-3-1 ve 4-4-2 ya da 4-2-2-2 falan. Bu 2 taktiğe sürekli ayarlamalar yap. Mesela Gençlerbirliği-Antep-Osmanlı-FB-Juventus maçların var. İlk 3 maça taktikte değişiklik yapmadan çıkabilirsin güçlüsün sonuçta. Ama her maça aynı şekilde çıkma. Mesela bak FB sürekli ortadan atağa çıkıyorsa göbekte kalabalık orta saha varsa topa sahip olup pas yaptırmamaya çalış. Ya da Juventus 3 forvet oynuyordur defansı geriye çeker kontralarla gidersin.

    Kendi taktiğini de bazı maçların sonunda Maç İstatistikleri ve Oyuncu İstatistiklerine bakarak değerlendir. Mesela sol kanat oyuncun leblebi gibi gol atarken sağ kanat oyuncun her maç ondan daha fazla şut çekip isabet bulamıyordur. Şut çekmemesini söylersin. En olmadı AMR değil MR oynatır orta yaptırırsın. Demek istediğim hep bir şeye takılı kalma sürekli değişiklikler yap.

    Son olarak da sadece oyuncu profillerine aldanma. Profili daha düşük olan bir oyuncu iyi olandan daha güzel oynayabiliyor. LFC kariyerimde sezon başı kesin satarım dediğim Benteke 39 maçta 38 gol attı. Profili Coutinho ve Firmino'dan kat kat düşük olan Ibe bu ikisi berbat oynarken harikalar yarattı. 2. sezondayım şu an bile asistandan diziliş önerisi aldığımda Coutinho Firmino Lallana'yı yedek bırakıp sürekli Ibe ile Ojo'yu oynatmamı söylüyor. Sürekli değişik şeylere açık ol




  • Oyunda genel anlamda bir bug olabilir mi? Yahut yapay zekada sıkıntı?

    Tek kariyerde 4 takım çalıştırdım. Beşiktaş ile işe başladım ve oyunu öğrenene kadar burada epey hırpalandım. Sonunda kovuldum. Sonrasında küme düşmek üzere olan Birmingham'ın başına geçtim ve buradaki ikinci sezonumda Skybet şampiyonu yaparak birinci lige çıktım. Televizyon gelirinden çok ciddi paralar geldi ve taktikleri sabit tutarak(rakibe göre 3 taktiğim var) çok daha iyi oyuncular aldım. Şampiyonluk sonrası Türkiye milli takımından teklif geldi ve orayı da devam ettirdim. Ligin ilk haftaları harikalar yaratan Birmingham sonradan resmen çöktü. Oyuncularla aram açılmaya başladı ve devre arasında istifa ettim. Eski günlerinden çok uzakta olan ve kadrosundaki pek çok yıldızı kaybetmiş olan ligin son sırasındaki Villereal ile anlaştım. Devre arasında son sıradan alıp 6. bitirdim ve UEFA'ya götürdüm. Bu arada hep bu 3 taktiği kullandım. Oyunculara göre ufak düzenlemeler yaptım. Transferlerim ve takım seçimlerim bu taktiği taşıyabilecek oyuncular üzerine oldu. Villareal ile yeni sezona yine çok iyi başladım ancak yine 10. haftadan sonra falan takım saçma sapan goller yemeye başladı ve oldukça farklı mağlubiyetler almama sebep oldu. Acaba oyunun yapay zekası bir menajerin bir anda yükselmesine izin vermemek üzerine mi kurulu? Taktiklere suç bulsam kötü takımı şampiyon yaparak birinci lige çıkarmazdı yahut son sıradaki takımı alıp UEFA'ya götürmezdi. Ne oluyorsa ikinci sezon oluyor. Birkaç yabancı kaynaklı köklü fm sitesini kurcaladım aynı sorunu yaşayan insanlarla karşılaştım. O insanlara verilen cevaplar da klasik. Bir yerlerde yanlış yapıyorsun üzerine. Allah'ını seven üstüme hilesiz hurdasız nispeten kötü kadroya sahip bir takımın üst üste aldığı başarılar ile ilgili caps falan atsın. Olmuyor arkadaş. Bu oyunu gerçekliğe yaklaştırmak adına atılmış bir adım olabilir ancak işten çıkıp 2-3 saat stres atmak için açtığım oyunda bu kadar gerilmek de hiç hoş olmuyor. Hayır, ara ara kötü gidişler de normaldir ancak durup dururken 5-6 maç kümeye oynayan takımlara kaybetmek resmen saçmalık.




  • 
Sayfa: önceki 767768769770771
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.