Şimdi Ara

Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
25.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önceden HP all in one serisinin yaklaşık 4 yıl önceki bir versiyonunu kullanıyordum ama kartuşlarını doldurmaktan gına geldiği (zor olması açısından) ve tarayıcısı da bozulduğu için bu forumda okuduğum yorumlara bakarak epson SX405 almaya karar verdim. (Vatanda şu an oldukça uygun fiyata, yalnız kargosuz yazmasına rağmen 7TL kargo ödedim) Yazıcıyı alalı henüz daha 10 gün oldu. Tabi yazıcı siparişiyle birlikte bir de Cescesor'den kolay dolum kartuşarı ve claria tip mürekkeplerden sipariş ettim. Şansıma ikisi de aynı gün elimde oldu. Sonrasında da ne olur ne olmaz diye İnkserden claria değil de standart epson mürekkeplerinden sipariş verdim (İnkser'in ismini veriyorum çünkü kendisi bir sorunuma çözüm buldu ve teşekkür etmek istiyorum, yoksa amacım reklam asla değildir). Cescesor'ün HP mürekkeplerini önceden de kullanmıştım ve o mürekkeplerle bastığım fotoğraflar hala ilk günkü gibi duruyor. Ayrıca tıkanma da hiç yaşamamıştım. Yani diyeceğim o ki birazdan bahsedeceğim sorunumda Cescesor'ün asla bir suçu olmamıştır. Sadece doğru mürekkep seçimini BEN yapamamıştım.
    Neyse gelelim sorunuma. Tüm kartuşları claria mürekkeple tamamen satıcının talimatlarına uygun olarak doldurdum (Bu arada ilk defa epson yazıcı kullanıyorum). Sonrasında hepsini yerlerine yerleştirdim. Sıra geldi içinden çıkan CD'sinden program ve driver'ları yüklemeye. Yalnız içinden çıkan CD'deki printer ve scanner driver'ları XP Prof. yüklü bilgisayarımda eksik dosya sorunu verdi ve yüklenmedi. Ne yaptıysam yükleyemedim. Ben de netten aradım ve yaklaşık yarım saat sonra uygun driver'ları buldum:

    SX405 Sürücü ve Programlar

    Sonrasında da renkli bir çıktı aldım. Fakat sonuç berbattı. Nozzle test yaptığımda da sonuç berbattı. Ben de kafa temizliği yaptıdım. 2 kere yaptırınca çıktı normale döndü. Hem deneme amaçlı hem de zaten basmam gerektiğinden 80 sf'lık bir renkli-siyah doküman basayım dedim. Fakat 20. sf'dan sonra siyah renk gidiyordu. Nozzle testte siyah renk bozlulyordu.

    Ben de sürekli kafa temizliği yaptım, neredeyse toplamda 7-8 kere. Sonra aklıma epsonlardaki atık sünger sorunu geldi ve düzeneği hemen hazırladım:
     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    Eczanelerden kolayca alabileceğiniz bir turnike, namı değer "serum hortumu" bu işte bayağı işe yaradı. Hortumun şişeye giriş yerine de eğim verebilmek için sıcak silikonla sabitledim. Çünkü daha dikey duruyordu ve o zaman da mürekkep burada toplanıyordu.

    Neyse sorunuma dönelim. Siyah baskılarda hala çizgiler oluyordu onca kafa temizliğine rağmen ve neredeyse mürekkeplerimin 60 ml'sini bu işi çözebilmek için harcadım. Ama nafile çözemedim. Ben de belki de kafada tıkanma olmuştur diyerekten satıcının direktiflerinde yazan sıcak suyu mürekkep emme çıkıntılarına basma olayına girdim. Yalnız nasıl bir alet kullanılabileceği konusunda bir açıklama yoktu ve evimde bulunan ve bir kısmını atık mürekkep haznesi oluşturmada kullandığım turnikeyi kullandım yine:

     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    Sıcak suyu emme çıkıntılarından basmama rağmen yine de bir düzelme olmadı. Ben de forumda mesajlarından bu işten anladığı kanaatine vardığım bir arkadaştan yardım istedim. O da sağolsun mesajıma ertesi gün cevap yazdı. Ertesi gün aynı zamanda da Cescesor'den yetkili kişi beni arayıp sorunumun tam olarak ne olduğunu sordu. Ben de siyah kartuş sorunumdan ve bir de kırmızı kartuşun alttan, meme kısmından kaçırdığını söyledim. O da alttaki plastik meme kısımlarından geri emme yapabileceğimden ve bir de başka bir kartuş doldurma tekniğinden bahsetti. Dediğine göre bu tekniği kendileri de yeni öğrenmişler kartuşları aldıkları firmadan. Teknik şu şekilde:
    Tamamen boş olan kartuşunuzun içinde hava kabarcığı oluşturmadan doldurabilmek için bir teknikmiş. Boş kartuşun (Eğer boş değilse alttan boşaltmanız gerekcek) şeffaf tıpaları ve renkli tıpaları takılı olacak öncelikle. Sonra 20 ml'lik bir enjektöre 10 ml kadar mürekkep çekiyorsunuz. Sonrasında şeffaf tıpanın ortasından batırarak kartuş içerisine iğneyi sokuyorsunuz. Yalnız hemen mürekkebi enjekte etmiyorsunuz. Öncelikle 10 ml kadar bir havayı geri çekiyorsunuz. Sonrasında da enjektör içine çekilen hava haliyle yukarı çıkıyor ve aşağıda kalan mürekkebi kartuşa enjekte etmeye başlıyorsunuz. Kartuş içindeki hava çekildiğinden ve tüm delikleri kapattığımızdan içerisinde negatif bir hava basıncı oluşuyor. Kartuşun yan kısımları jelatinimsi olduğundan bu kısımları negatif hava basıncından dolayı içeri çöktüğünü de görebilirsiniz. Sonra tüm mürekkebi enjekte edin ve iğneyi batırdığınız şeffaf tıpadan yavaşça çıkarın. Olay budur. Bu şekilde hava kabarcığı kalmadan kartuşun doldurulabileceğini söyledi yetkili ve bir de böyle denememi söyledi. Eğer sorun devam ederse siyah kartuşun yenisini gönderebileceklerini ekledi. Geri emme işlemini yaptım ve aynı zamanda da dediği teknikle siyah kartuşu yeniden doldurdum ama yine nafile. 20. sf'dan sonra printer siyahlarda çizgi oluşturuyordu. Geri emme işlemi için enjektörün iğne kısmında bir modifikasyon yaptım. Metal iğne kısmını tamamen kökünden kırdım ve alttaki plastik kısmını da maket bıçağıyla biraz düzelttim:

     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    Sonrasında da önceki gün mesaj attığım arkadaştan cevap geldi. Dediğine göre bendeki sorun mürekkebin akıcılığıyla alakalı bir sorun idi. Aynı zamanda kendisinde de bu sorun oluyordu. Ben de inkserden ne olur ne olmaz diye aldığım standart siyah mürekkebi denemeye karar verdim belki akıcılığı daha uygundur diye. Yine modifiye ettiğim enjektörle alttan siyah kartuşun tüm mürekkebini çektim. Boş olan kartuşa yukarıda anlattığım teknikle yeniden inkserin standart epson mürekkebini (Claria değil) doldurdum. Sonrasında deneme amaçlı yine yarım kalan 80 sf'lık renkli-siyah dokümanımı basmaya başladım. Doküman bitti ama siyah hala sorun çıkarmamıştı. Ertesi gün 300 sf'lık bir e-kitabı bir çırpıda çıkarıvarmişim:) Bu sevinçle de inkser'e bir teşekkür ve bilgilendirme mesajı attım. Sağolsun bugün Nail bey beni işyerimden arayıp bana makinemde kullanılan mürekkep ve kartuşlar hakkında detaylı ve merak ettiğim bilgileri verdi, kendisi de zaten kimyagermiş. t0711-t0714 kartuşlarında Claria mürekkep tipini kullanamayacağımı, bu kartuşlara en uygun olanların standart tip ve Durabrite olduğunu söyledi. Ayrıca yazıcımın kullanımı hakkında bazı pratik bilgiler verdi. Sağolsun ilgi alakası beni çok memnun etti (Önceden de belirttiğim gibi reklam amaçlı değildir söylediklerim. Yiğidi öldür hakkını yeme mantığı içerisinde. Düşmanım da olsaydı aynı şeyleri söylerdim)
    Şu an sadece kırmızı kartuşta alttan akıtma sorunum var. Onu da az önce yeniden bildirdim, siyah kartuş sorunumu da çözdüğümü söyledim Cescesor'e, cevap bekliyorum.
    Ayrıca bu kısacık "Epsonlu" hayatımda bazı şeyleri de kendi kendime öğrendim. Bunlardan ikisi yukarı da anlattığım ve resmini verdiğim enjektör modifikasyonlarıdır. Ayrıca da yazıcıdan çıktı alırken ortasında kartuş tanınmadı gibi bir error verirse bilin ki mürekkep bitmiş, değiştirin diyor. Tabi biz dolduruyoruz Bir de kağıtlarınızın alt kısmında basımdan sonra siyah mürekkep artıkları kalıyorsa bunu da dörde katladığınız bir peçeteye az yoğun olacak şekilde mürekkep temizleme sıvısından spreyleyip peçeteyle kafa kısmının yazım esnasında gezindiği hat üzerindeki sünger-plastik kısmı silerseniz geçiyor. En önemlisi de Claria mürekkep değil standart epson mürekkep veya Durabrite kullanınız (T0711-T0714 için söylüyorum tabi)
    Bu yazımla benim gibi yeni epson kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçladım çoğunlukla. Ayrıca da Nail beye ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etmekti amacım. Kolay dolum kartuşlarını aldığım Cescesor'e de ayrıca teşekkür ederim, ilgi-alaka ve mürekkep kalitesi mükemmel. Bendeki sorun sadece yanlış mürekkep seçimiydi. Umarım yazdıklarım diğer yeni kullanıcılara da yararlı olur. Herkese sorunsuz günler dilerim...

    DÜZELTME: Claria'da sorun çıkınca normal epson mürekkebi kullanmadan önce tüm kartuşu boşaltmıştım ve normal mürekkeple doldurmuştum. Claria varken içinde bulunan havadan dolayı sanırım 20 sf'dan sonra yazmama sorunum oluyordu. Dolayısıyla yukarıda "claria kullanmayınız" ibaremi bu yüzden düzeltmek istiyorum. Kartuşu doldururken özellikle ilk dolduruşunuzda webhaluk arkadaşımın da dediği gibi alttan hızlıca 2cc kadar mürekkep boşaltınız (Enjektörün iğnesini çıkarıp tabi). Böylece kartuş içinde bulunan küçük yuvarlak bölme (Aşağıda yeşil yuvarlak içine alınan kısım) mürekkeple dolacak, hava kalmayacaktır. Mürekkep oklarla belirttiğim küçük tüpçüklerden akmakta ve eğer yuvarlak haznede hava var ise bu hazneden aşağı inen tüpçükten nozzle'lara mürekkep yerine hava gidecektir.
     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    EK 1: Bazı arkadaşlarım sx405'teki sorunumu çözüp çözmediğim konusunda mesaj atmaktalar. Bu yüzden son durum ve düşüncelerim için linki takip ediniz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_34809395/mpage_1/key_//tm.htm#35733947

    EK 2: Arkadaşlar SX400 ve SX405 için tam uyumlu Atık Mürekkep Ped Sayaç Sıfırlama programı, buyrun:
    SX400-405 Adj. Program



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 3 Mayıs 2010; 12:46:54 >







  • Merhaba,

    Uzun bilgilendimeniz için teşekkürler. Ben de yeni bir yazıcı almıştım (DX7450) ve aynı kartuş setini kullanıyor. Dolan kartuş ve mürekkep siparişi vermeyi düşünüyordum. Uyarınız faydalı oldu.

    Cescesor sayfasına gidip "EPSON T0711-T0714 KARTUŞ DOLUM SETİ" olarak satılan seti incelediğimde sizin test ederek uygun bulmadığınız claria mürekkebi verdiğini gördüm. Uyarınız yerinde oldu. Tekrar teşekkürler.
  • Bu konu başlığında yapılan açıklamanın sahibi Serkan Bey'le telefonda konuştuktan sonra kartuşlarını bize geri gönderdi ve test etmemizi istedi. Çünkü yaklaşık 20 sayfadan sonra düzgün çıktı alamadığını ve bir süre bekledikten sonra yazdırmaya devam edebildiğini iletti. Yani bir süre düzgün çıktı alıp bir süre alamıyor ve tekrar düzün çıktı alarak devam ediyordu.

    Gönderilen kartuşları yine normalde durabrite kartuş kullanan SX100 yazıcıda test ettik. Fakat Serkan Bey'in yaşadığı problemi gözlemlemedik. Sadece siyah kaplı sayfalar alarak da mürekkebin akışında problem olup olmadığına baktık. Problem göremeyince, yanlış hatırlamıyorsam Serkan Bey'e ne olur ne olmaz diye farklı bir kartuş daha gönderdik.

    Sonuç olarak bu problem SX100 ile SX405 arasındaki püskürtme hızları farkından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Örnek vermek gerekirse; yine DURABrite kartuş kullanan eski tip yazıcılar Claria serisi mürekkepleri de sorunsuz olarak pürkürtebilmekteydi. Fakat teknoloji gelişip yazıcıların püskürtme hızları arttıkça mürekkebin kopuk bir hat oluşturmadan püskürtme kafasına ulaşması zorlaşabilmektedir. Bu akışkanlıkla ilgili değildir. Yani Durabrite mürekkep Claria tipi Epson mürekkebinden daha akışkan değildir. Aksine; Claria daha akışkandır. Bu durum Durabrite mürekkebin Claria'dan daha polar bir yapıda olmasından kaynaklanıyor olsa gerek. Çünkü daha polar olan sıvılar bir arada durmaya daha meğillidirler. Örneğin su damlası polardır(kutupludur) İki su damlası birbirine değer değmez birleşiverir bildiğiniz gibi. Eğer kutuplaşma etkisi sudan daha fazla olan bir sıvı olsaydı bu birleşme daha kısa sürede gerçekleşirdi.

    Piyasadaki birçok firma 4' lü Epson kartuşlarda kullanılmak üzere Claria tipi mürekkep vermektedir. Yani 6 kartuşlu fotoğraf yazıcılarında kullanılan Epson mürekkebinin ilk 4 rengini.. Claria tipi mürekkep DURABrite'tan daha kötü ve vasat bir mürekkep anlamına gelmemektedir. Her ikisi de Orijinal Epson ürünlerinde kullanılan türlerdir. Birçok kullanıcı karar verirken fiyatı baz aldığından ve Claria tipi mürekkep DURABrite kartuşlarda da son döneme kadar sorunsuzca kullanıldığından Claria tipi mürekkebi tercih etmeyi uygun buluyor. Fakat ürün yelpazemizde hem durabrite hem de claria tipi mürekkep bulunuyor. Arzu eden ve özellikle ihtiyaç duyan kullanıcılar Durabrite mürekkep de tercih edebilirler.

    DURABrite tipi Mürekkep:

    + Epson'un 4 renkli kartuşları için üretilmiştir.
    + Fotoğraf baskıları direkt güneş ışığına karşı çok ileri derecede dayanıklıdır.
    + Düz kağıda bile çıktı alınsa sudan çok çok az etkilenir, çözünmez.
    - Fotoğraf baskıları Durabrite'a uygun bir kağıt gerektirir. Aksi takdirde sürtünmeyle yüzeyden aşınabilir.
    - Fotoğraf kağıdına alınan çıktıları Claria tipi mürekkebin çıktıları kadar parlak değildir, hafif mattır.
    - Claria tipi mürekkebe göre çok maliyetlidir.

    http://www.cescesor.com/urun/epson-durabrite-siyah-cescesor-murekkep---60ml_134609.aspx?CatID=6447&tabId=183


    CLARIA tipi mürekkep:

    + Epson'un 6 renkli kartuşları için üretilmiştir.
    + Fotoğraf baskıları özel bir bir kağıt gerektirmez, sürtünmeyle yüzeyden çıkmaz.
    + Fotoğraf çıktıları Durabrite mürekkebin çıktılarından daha parlaktır. Profesyonel fotoğrafçıların daha çok hoşuna gitmektedir. Zaten bu yüzden Epson 6 renkli gelişmiş fotoğraf yazıcılarında Claria tipi mürekkep kullanır.
    + Maliyeti çok daha düşüktür.
    - Fotoğraf baskıları direkt güneş ışığına Durabrite kadar dayanıklı değildir.
    - Suya dayanıklılığı Durabrite seviyesinde değildir. Ancak kaliteli bir fotoğraf kağıdıyla suya direnç kazanır, etkilenmez.

    http://www.cescesor.com/urun/epson-claria-siyah-cescesor-murekkep---60ml_134598.aspx?CatID=6447&tabId=183



    Claria tipi mürekkebi ve DURABrite türü mürekkebi sarı renge bakarak ayırt edebilirsiniz. Piyasadaki bazı firmalar ellerinde böyle bir mürekkep olmadığı halde Durabrite mürekkep diye ürünlerini satmaktadır.

    Farkları şu şekilde:

    Claria tipi:

     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    Durabrite tipi:

     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar



    Durabrite sarısı kap içerisinde de sapsarıdır fakat Claria sarısı kap içerisinde çok koyu kızıl-kahverengidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 30 Eylül 2009; 11:42:31 >




  • Sayın Cescesor;
    Yazınızın ilk iki paragrafını şaşkınlık içerisinde okudum Çünkü ya sizin bahsettiğiniz "Serkan bey" başka bir Serkan, ya da ben hala yanlış okuyorum paragrafları. Birincisi sizinle son konuşmamızda, ki zaten bir kere telefonda konuştuk, size sadece siyahtaki sorunu anlattım ve ayrıca da kırmızı kartuşumun alttaki meme kısmından kaçırdığını söyledim. Siz siyah kartuş hakkında bazı tavsiyelerde bulundunuz, ki bunları da yukarıdaki yazımda bahsettim. Kırmızı kartuştaki sorunuma ise hiç değinmediniz (bu bir sorun mudur değil midir diye sormuştum). KESİNLİKLE hiç bir şekilde size kartuşları geri gönderme olayından bahsedilmedi ve siz siyah kartuşu dediğiniz yöntemle yeniden doldurmamı ve eğer olmazsa yenisini gönderebileceğinizi söylediniz. Dolayısıyla da bahsi geçen size kartuşlarımı geri göndermem gibi birşey olmadığı için sizin test etmeniz de mümkün olmamıştır heralde Ayrıca da bana şu ana kadar sizden gelen ekstra bir kartuş olmamıştır. Bütün buların yanında size geçtiğimiz iki gün içerisinde GG aracılığıyla kırmızı kartuşumdaki sorunun devam ettiğini, siyah kartuşumdaki sorunumu ise çözdüğümü belirten birkaç mesaj attım ve sizden eğer mümkünse yedek kırmızı kartuş istediğimi belirttim. Yalnız şu ana kadar sizden bana geri dönüş olmadı ve hala sizin ilk gönderdiğiniz kartuşları kullanmaktayım.
    Dün kırmızı ağılıklı 100 sf'lık bir doküman bastım ve siyahta oluşan yazmama sorunum kırmızıda da oluştu. Claria mürekkeplerin tamamını kartuşlarımdan boşaltıp Nail beyden aldığım standart epson mürekkeplerle hepsini tamamen doldurdum ve bugün aynı dokümandan hiç sorunsuz bir 200 sf daha bastım. Bunları burada yazmak istemezdim ama ilk iki paragrafı okuyunca dayanamadım. Yine de iyi niyetli olarak bir karışıklık olduğunu farzediyorum ve size hayırlı işler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 30 Eylül 2009; 15:45:24 >




  • Size nickinizden yola çıkarak Serkan Bey demiştim. İsminizin Serkan olduğundan emin değilim. Telefonda da konuştuğumuzu zannediyorum. "20 sayfa" tabirini kullandığınız için sizin telefonda önceden konuştuğumuz kişi olduğunuzu düşündüm. Sonuç olarak sizi karıştırmışım galiba. Sizin itirazınız olacağını bile bile konu başlığı altına hiç yapılmamış şeylerden bahsetmem zaten mantıksız olurdu. Kısacası; sizi bir başkası sandığım için açıklamam size ters gelmiş gibi görünüyor. Kırmızı kartuşla ilgili olarak paketinizden çıkan numaradan ulaşırsanız sorunu çözmemiz mümkün.
  • Evet adım Serkan ve sizle görüştük telefonda. 20 sf'dan sonra siyah basamama sorunum var demiştim. Siz de bana yukarıda saydığım tavsiyelerde bulundunuz ve hiç bir şekilde ben size kartuşlarımı geri göndermedim. yaklaşık 3 gündür size GG'dan mesaj atıyorum fakat bana hala bir dönüş olmadı ben de belki yoğunsunuzdur diye düşündüm. Sizin dediğiniz o zaman benimle aynı sorunu ve yazıcısı olan başka bir Serkan isimli şahıs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 1 Ekim 2009; 11:22:34 >
  • Önceki gün Epson sx405 yazıcı aldım eski dolan kartuşlarımı tanımıyor hata veriyor,yardımcı olabilir misiniz derdime?
  • Ya arkadaşlar, hem claria hem de normal mürekkep bugün beni yarı yolda bıraktı. Toplam 400 sf renkli-siyah baskıyı hiç sorunsuz alırken bugün sadece siyah-beyaz baskı alıyordum ama siyahta da çizgiler belirmeye başladı. Kartuş aynı kartuş, mürekkep de normal yani claria değil. Tam 5 saattir uğraşıyorum ama ne sıcak su basma tekniği ne de kafa temizleme bir yarar getirmedi.Kısacası sanırım üzerinde DURABrite yazan yazıcılarda sadece DURABrite kullanılması şimdilik daha uygun (Bu benim izlenimim ve görüşüm tabi).
    Bu arada bugün Cescesor'le yaklaşık yarım saat konuştuk telefonda (Kusura bakmayın isminizi sormayı unutmuşum). Kendisi aşırı yoğunluktan dolayı ilgilenemediğini belirtip bana kırmızı kartuşumu göndereceğini söyledi. SX405'lerde sanırım benimki gibi birkaç sorunlu arkadaşla daha konuşmuşlar. SX405'in püskürtme hızı daha fazla olduğundan benimki gibi daha hızlı püskürtme özelliği olan yazıcılar için de uygun ayrı bir mürekkep getirteceğini söyledi. İlgisine teşekkür ederim. SX405'i olan ve DURABrite deneyen varsa lütfen sorun yaşayıp yaşamadığını yazarsa sevinirim. Saygılar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: denizci81

    Önceki gün Epson sx405 yazıcı aldım eski dolan kartuşlarımı tanımıyor hata veriyor,yardımcı olabilir misiniz derdime?

    Kardeş eski kartuşların da t0711-t0714 di mi? Eğer öyleyse orjinal kartuşlarını tak. Makineyi açıp kapa ve sonra dolan kartuşları tak. Bende böyle olmuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 1 Ekim 2009; 20:17:48 >




  • O halde bende Epson sx 405le olan maceramı anlatayım. bende aynen arkadaşın yaptığı gibi vatan bilgisayardan gayet uygun bir fiyata (139tl) epson stylus sx405 aldım. aynı andada cescosor dan kolay dolum kartuş seti (t0711-714) sipariş ettim. Bayramdan sonraki gün 23 eylülde elime ulaştı. gelen mürekkeplerle v6 çipleri olan kartuşlarımı doldurdum ve direk çıktı almaya başladım. v6 şu an piyasada bulunan en son versiyon. Ama 2-3 gün sonra durduk yere kartuşlardan birini tanımamaya başladı. Bende hemen cescesor set ile birlikte gelen numarayı aradım. sağolsun karşıdaki görevli elinden gelen her türlü yardımı yaptı ama olmadı en son ise bana v5 çip gönderdiler o çipleride değiştirdim ama sorun yine çözülmedi. Ama telefondaki ses bana sorunun her ne şekilde olursa olsun çözüleceğine dair teminat veriyordu. O arada aynı şekilde yazıcı almaya çalışan ev arkadaşım da benim yazıcıdan ve dolan kartuşlardan almaya karar verdi. (tabi biz olayın işleyişini çözdük tecrübe yaptık) şipariş verirken daha sonra adını öğrendiğim şahin beyden Eski model kartuşlardan göndermesini istedim. (epson sx100 fırsat paketinden aldık. 135 tl) o yazıcıyla birlikte gelen kartuşları benim sx405 modeliyle denedim deyim yerindeyse yuvalara cuk diye oturdu. Bu durumda sorunun çipte olmadığını sadece daha önce şahin beyinde belirttiği kartuşun tam olarak yerine oturama masındanmış. Şimdi ise diğer kartuşları göndercem ve bana eski model yanları tırtıklı kartuştan gönderecekler. Arkadaşlara tavsiyem sx405 ile diğerlerine göre daha sert plastikten yapılmış yanları tırtıklı kartuşlardan kullanmaları. Zaten Şahin beyde bu deneyimden sonra yazıcı modelinizin sx405 olduğunun belirttikten sonra özellikle size tırtıklı kartuş gönderecektir. sx405in kartuş yuvası diğerlerine göre biraz daha geniş, sanki üzerindeki kartuş yuvasının kapağına güvenmişler. Şu an hem arkadaşın sx100 ve benim sx405 modeli canavar gibi baskı yapıyor hiç bir problem yok. Hatta bu gün okulda arkadaşın biride (bilgisayar vs konularda okuldaki tek danışmanım da:)internette bulduğu bir yazıcıdan ve kendi kendine doldurabildiği kartuş setinden bahsetti ve 190 tl olduğunu söyledi. bende arkadaşa aldığımız 135 tl olan fırsat paketinden bahsettim. akşam ders bitimi almak için bizim eve geldik. arkadaş sanal kartına 150 tl aktardı bir de baktımki fırsat paketi falan kalmamış bizde yeni fırsat paketlerinden CISS sürekli besleme sistemli olan(199tl) seti sipariş ettik. Kurulumunu vs kendim yapıp arkadaşa teslim etcem ve yine deneyimlerimi burada paylaşacağım. Şunu söyleyebilirim. hp mürekkepli, samsung lazer olmak üzere bundan önce iki yazıcı kullandım ama epson ve kolay dolan kartuş gibi yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webhaluk

    O halde bende Epson sx 405le olan maceramı anlatayım. bende aynen arkadaşın yaptığı gibi vatan bilgisayardan gayet uygun bir fiyata (139tl) epson stylus sx405 aldım. aynı andada cescosor dan kolay dolum kartuş seti (t0711-714) sipariş ettim. Bayramdan sonraki gün 23 eylülde elime ulaştı. gelen mürekkeplerle v6 çipleri olan kartuşlarımı doldurdum ve direk çıktı almaya başladım. v6 şu an piyasada bulunan en son versiyon. Ama 2-3 gün sonra durduk yere kartuşlardan birini tanımamaya başladı. Bende hemen cescesor set ile birlikte gelen numarayı aradım. sağolsun karşıdaki görevli elinden gelen her türlü yardımı yaptı ama olmadı en son ise bana v5 çip gönderdiler o çipleride değiştirdim ama sorun yine çözülmedi. Ama telefondaki ses bana sorunun her ne şekilde olursa olsun çözüleceğine dair teminat veriyordu. O arada aynı şekilde yazıcı almaya çalışan ev arkadaşım da benim yazıcıdan ve dolan kartuşlardan almaya karar verdi. (tabi biz olayın işleyişini çözdük tecrübe yaptık) şipariş verirken daha sonra adını öğrendiğim şahin beyden Eski model kartuşlardan göndermesini istedim. (epson sx100 fırsat paketinden aldık. 135 tl) o yazıcıyla birlikte gelen kartuşları benim sx405 modeliyle denedim deyim yerindeyse yuvalara cuk diye oturdu. Bu durumda sorunun çipte olmadığını sadece daha önce şahin beyinde belirttiği kartuşun tam olarak yerine oturama masındanmış. Şimdi ise diğer kartuşları göndercem ve bana eski model yanları tırtıklı kartuştan gönderecekler. Arkadaşlara tavsiyem sx405 ile diğerlerine göre daha sert plastikten yapılmış yanları tırtıklı kartuşlardan kullanmaları. Zaten Şahin beyde bu deneyimden sonra yazıcı modelinizin sx405 olduğunun belirttikten sonra özellikle size tırtıklı kartuş gönderecektir. sx405in kartuş yuvası diğerlerine göre biraz daha geniş, sanki üzerindeki kartuş yuvasının kapağına güvenmişler. Şu an hem arkadaşın sx100 ve benim sx405 modeli canavar gibi baskı yapıyor hiç bir problem yok. Hatta bu gün okulda arkadaşın biride (bilgisayar vs konularda okuldaki tek danışmanım da:)internette bulduğu bir yazıcıdan ve kendi kendine doldurabildiği kartuş setinden bahsetti ve 190 tl olduğunu söyledi. bende arkadaşa aldığımız 135 tl olan fırsat paketinden bahsettim. akşam ders bitimi almak için bizim eve geldik. arkadaş sanal kartına 150 tl aktardı bir de baktımki fırsat paketi falan kalmamış bizde yeni fırsat paketlerinden CISS sürekli besleme sistemli olan(199tl) seti sipariş ettik. Kurulumunu vs kendim yapıp arkadaşa teslim etcem ve yine deneyimlerimi burada paylaşacağım. Şunu söyleyebilirim. hp mürekkepli, samsung lazer olmak üzere bundan önce iki yazıcı kullandım ama epson ve kolay dolan kartuş gibi yok


    Ya kardeş sen hangi tip mürekkepten kullandın? Ben yukarıda da bahsettiğim üzere durabrite hariç diğer iki tipi de kullandım ama hala çıktılarımda çizgiler oluşuyor. İlk defa kartuş dolduran biri de değilim. Nedir sorun bir türlü anlamadım gitti. Amerikalı bir kullanıcıdan EBAY aracılığıyla 4 kartuş aldım, onları da full doldurup denedim bugün. Onlarda da belli bir sayfa baskı yaptıktan sonra yine çizgiler oluşuyor. Başta sorunsuz görünmesine rağmen nozzle testte de püskürtmeyen nozzle'lar olduğunu görüyorum. İşin garip yanı belli bir sayfadan sonra oluşan o çizgiler 2-3 saat bekleyince kendiliğinden düzeliyor. Bu da sanırım tıkanma problemi olmadığının bir kanıtı oluyor. O zaman sorun doğru mürekkebi seçememiş olmam diyeceğim ama sen sorunsuz basıyorum diyorsun, anlamadım gitti valla. Denemediğim bir durabrite kaldı ama o da diğer iki çeşide göre çok pahalı. Alışveriş yaptığım iki firmadan çare ummaktan başka bir şansım kalmadı




  • Ya arkadaşlar bu niye olur, kafayı yiycem walla:

    SARI kartuşu doldurduktan sonra (Mavi değil)
     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar


    Yukarıdaki nozzle checkten yaklaşık 45 dk yazıcı kapalı halde durduktan sonra
     Epson SX405 ve 711-714 dolan kartuşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 2 Ekim 2009; 1:19:50 >
  • Gerçekten çok üzüldüm yazıcıda hata verince gerçekten çok sinir bozuyor. sx100 dede ilk baskılarda aynı hata vardı ama sadece taslak ve metin modunda. bir sonraki sonraki mod olan metin ve görsel modun da yazdırınca bir sorun olmuyordu. Ayrıca fotoğraf alırken de bir sorun olmuyordu. Yani burdan benim çıkardığım sonuç makina hızlanınca böyle bir sorun veriyor. Ne oluyo nasıl oluyo bilmiyorum ama benim çözüm yolumu söyleyeyim. Enjektöre 2ml kadar mürekkep çekip, enjektörün iğnesini çıkardım. kartuşun yazıcıya mürekkep aktaran kafasına dayayıp içine doğru hızlıca boşalttım ve sorun çözüldü. Şimdi canavar gibi yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webhaluk

    Gerçekten çok üzüldüm yazıcıda hata verince gerçekten çok sinir bozuyor. sx100 dede ilk baskılarda aynı hata vardı ama sadece taslak ve metin modunda. bir sonraki sonraki mod olan metin ve görsel modun da yazdırınca bir sorun olmuyordu. Ayrıca fotoğraf alırken de bir sorun olmuyordu. Yani burdan benim çıkardığım sonuç makina hızlanınca böyle bir sorun veriyor. Ne oluyo nasıl oluyo bilmiyorum ama benim çözüm yolumu söyleyeyim. Enjektöre 2ml kadar mürekkep çekip, enjektörün iğnesini çıkardım. kartuşun yazıcıya mürekkep aktaran kafasına dayayıp içine doğru hızlıca boşalttım ve sorun çözüldü. Şimdi canavar gibi yazıyor.

    Teşekkürler kardeş, işten eve gidince bi de onu deneyeyim bakalım. Nasıl bir yazıcıysa iyi naz yaptı walla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webhaluk

    Gerçekten çok üzüldüm yazıcıda hata verince gerçekten çok sinir bozuyor. sx100 dede ilk baskılarda aynı hata vardı ama sadece taslak ve metin modunda. bir sonraki sonraki mod olan metin ve görsel modun da yazdırınca bir sorun olmuyordu. Ayrıca fotoğraf alırken de bir sorun olmuyordu. Yani burdan benim çıkardığım sonuç makina hızlanınca böyle bir sorun veriyor. Ne oluyo nasıl oluyo bilmiyorum ama benim çözüm yolumu söyleyeyim. Enjektöre 2ml kadar mürekkep çekip, enjektörün iğnesini çıkardım. kartuşun yazıcıya mürekkep aktaran kafasına dayayıp içine doğru hızlıca boşalttım ve sorun çözüldü. Şimdi canavar gibi yazıyor.

    Sağolasın kardeş, gerçekten de hızlıca mürekkebi alttan boşaltınca oldu şimdi. Arada yine çizgiler oluşuyor ama eskisi gibi değil. Yalnız bu sefer de atık mürekkep süngeri doldu uyarısı veriyor ve printer çalışmıyor. Tam 10 saattir uygun programı arıyorum ama nafile. Birkaç yer var satan ama onlar da biri 35 diğer 49$ diyor. Bütün bunları bilseydim hiç bulaşmazdım şu sx405'eElinde program olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim.




  • Arkadaşlar, Sx405 atık mürekkep sayaç resetlemesi için 50 TL istediler, atık süngeri değişsin ya da değişmesin farketmez dediler. Ben de 2manuals.com'dan resetleme programı satın aldım. Biraz tuzlu, 50 dolar ama napalım, ikinci resetlemede kara geçeriz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 15 Kasım 2009; 14:16:55 >
  • belki biraz adam olurlar bu servistekiler. Yazıcıyı (sx100) 90 ytl ye ver. kartuşlarını 100 tl ye sat. amaçları çok ve net anlaşılıyor. Allahtan kolay dolum kartuşları diye birşey icat olmuş
  • http://www.2manuals.com/product_info.php?products_id=985

    https://www.2instructions.com/search.php?cmarque=EPSON&modele=SX%20405

    Alttaki linke de baktınız mı Serkan Bey? Ben pek ilgilenemedim ama belki burada daha düşük fiyatlısı da bulunuyordur.

    Epson bu tür resetleme yazılımlarını aslında kullanıcılarına ücretsiz olarak veriyor. Epson'un sitesine girip talep formunu doldurmanız yeterli. Fakat bu imkan sadece Amerika ve Kanada kullanıcılarına sağlanıyor. Talep formunda üretim kodu kısmına Türkiye'ye gönderilen bir ürünün numarasını girdiğinizde programı size göndermiyorlar.www.2manuals.com'un yaptığı şey yazılımı ücretsiz olarak Epson'dan temin etmek ve satmak. Keşke Amerika ya da Kanada'da satışa sunulan yazıcıların seri numarasına ulaşma imkanımız olsaydı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cescesor

    http://www.2manuals.com/product_info.php?products_id=985

    https://www.2instructions.com/search.php?cmarque=EPSON&modele=SX%20405

    Alttaki linke de baktınız mı Serkan Bey? Ben pek ilgilenemedim ama belki burada daha düşük fiyatlısı da bulunuyordur.

    Epson bu tür resetleme yazılımlarını aslında kullanıcılarına ücretsiz olarak veriyor. Epson'un sitesine girip talep formunu doldurmanız yeterli. Fakat bu imkan sadece Amerika ve Kanada kullanıcılarına sağlanıyor. Talep formunda üretim kodu kısmına Türkiye'ye gönderilen bir ürünün numarasını girdiğinizde programı size göndermiyorlar.www.2manuals.com'un yaptığı şey yazılımı ücretsiz olarak Epson'dan temin etmek ve satmak. Keşke Amerika ya da Kanada'da satışa sunulan yazıcıların seri numarasına ulaşma imkanımız olsaydı.

    Sağolun Şahin bey, alttakine baktım evet ama sadece manual satılıyor orda. 2manuals.com'dan aldığım program sadece benim bilgisayarımda çalışıyor maalesef. Yani genel bir program değil. Ya da adamların programlama bilgileri var, onu sadece benim bilgisayarda çalışacak hale getiriyorlar. Neyse bu arada gönderdiğiniz yanı tırtıklı olan kartuş dün sabah geldi ama henüz yeni takabildim yazıcıya. Şu ana kadar 80 sf kadar çıktı aldım bir sorun çıkarmadı. Eğer uzun vadede de sorun çıkarmazsa sizden bunlardan 3 tane daha temin edebilir miyim acaba (Çipsiz olarak)? Teşekkürler.




  • Arkadaşlar, SX400 serisi kullanıcıları aşağıdaki adjustment programını kullanabilirler. Programı çalıştırmak için direktifler içinde. Güvenlik programınız uyarı verirse (ki bende vermedi) aldırmayınız Buyrun buradan:
    Rapid Share
    veya
    Media Fire
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 5 Aralık 2009; 16:06:17 >




  • Serkan Bey, hakikaten çok faydalı oldu bu çalışmanız. Tebrikler.. Epson PX700 için bir program da bizde var. Bunu size göndersek onu da her bilgisayarda çalışacak hale getirebilir misiniz? Sitemizdeki diğer ücretsiz resetleme programlarının yanına eklemek istiyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.