Şimdi Ara

BÖLÜM KURALLARI | GÜNCELLENMİŞTİR | 05/02/2017 | Lütfen Güncel ve Yeni Kuralları Okuyunuz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
14.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [sizer]BÖLÜM KURALLARI | GÜNCELLENMİŞTİR | 05/02/2017  |  Lütfen Güncel ve Yeni Kuralları Okuyunuz




    PlayStation 3 ve PlayStation 4'ün Kırılması İle İlgili Konu Açacaklara Duyuru...

    PS3 ve PS4'ün kırılması ile ilgili her türlü illegal siteye link vermek, kopya oyun oynamak için bilgi alıp vermek yasaktır.
    Bunu yapacak arkadaşlar forumdan uzun süre uzak kalacaklardır. Bu tip açılan konularda konuyu devam ettirmek ve konuda bilgi paylaşmak buna dahildir.
    Radikal gözüken bu karar forumumuzun zarar görmesini engellemek içindir.

    Teşekkürler.


    ÖNEMLİ DUYURU : KONSOL BÖLÜMÜ KURALLARI


    1) ­ Konsol bölümünde her türlü kopya oyun, koruma kırılması, modchip, firmware hack ve downgrade gibi illegal konular hakkında konu açmak, paylaşımda bulunmak, yardım istemek ve bu tür konularda PM yolu ile dahi olsa yardım edilmesi yasaktır.
    Bu kurala uymayan üyelerin yorumları veya konuları haber verilmeden silinecek ve üye hakkında gerekli cezai yaptırım başlatılacaktır.





    2) ­ Konsol kırma ile ilgili araçlar lisanslı olsa bile illegal bir amaca hizmet ettiği takdirde forum kuralları dışına çıktığını unutmayınız.
    Bu tür programların kullanılışını anlatmak ya da paylaşmak forum kurallarınca yasaktır.
    Ayrıca homebrew yazılımların konsolu garanti kapsamı dışında bıraktığını da unutmayınız.





    3) ­ Forumda ve özel mesaj (PM) yolu ile kopya oyun download linklerinin verilmesi, ISO ve illegal ROM paylaşımlarının yapılması yasaktır. Oyunun resmi çıkış tarihinden önce illegal ortamlarda bulunması durumunda gerek konular içerisinde gerekse konu başlıklarında "çıktı-düştü-pal-ntsc-malum yerlerde-xx gb" gibi ifadeler kullanmak yasaktır.
    Bu yasağa uyulmaması durumunda konu, oyun resmi çıkış tarihine kadar kilitlenebilir.
    Ayrıca forum üzerinden, açık bir şekilde dile getirilmeyip ''imzanızda reklamı yapılarak dahi olsa'' kopya oyun satışı yapmak yasak olup cezai işlem sebebidir.




    4) ­ Bölüm içerisinde, multiplayer "çoklu oyunculu" oyunlar için hile,glitch,açık tarzı illegal içerik paylaşımları kesinlikle yasak olup cezai işlem sebebidir. Fakat offline (singleplayer) "çevrim dışı" oyunlar için bu paylaşımlar yasak olmayıp, konu içerisinde "spoiler" ibaresi içinde paylaşılması uygundur.



    5) ­ Lütfen imzalarınızda firmalara hakaret niteliği ya da konsol fanboyluğu içeren ifadeler ve resimler kullanmayınız.
    Bu tür imzaları olan üyeler uyarılabilir, imzaları habersiz silinebilir ve uyarıldığı takdirde aynı imzayı taşımaları karşılığında cezai işlem ile karşılaşabilirler.





    6) ­ Forumda diğer sitelerin reklamının yapılması, ya da firmaların kendi reklamlarını yapması yasaktır.
    İlan niteliğindeki yorumlar uyarılmadan silinecek, üyeye cezai işlem uygulanacaktır.
    Aynı şekilde firmalar hakkında yorum yapılması da forum kurallarına aykırı olup bu tür yorumlar habersizce silinecektir.





    7) ­ Bölümün huzurunu bozacak mesajlar atmak, konsol fanboyluğu yapmak, topic'leri kasıtlı olarak başka boyuta çekmek ve asıl konudan uzaklaştırmak, sırf mesaj sayısının artması için '' +1 , evet katılıyorum '' gibi yorumlar yazmak ya da sadece smiley'den oluşan mesajlar atmak yasaktır. Fanboy mesajları habersizce silinecek, gerekli görüldüğü takdirde cezai işleme başvurulacaktır.





    8) ­ Basit sorularınız için yeni konu açmak yerine sorularınızı mevcut konularda dile getirmeye çalışınız. Oyunlarla ilgili geçemediğiniz bölümlerde, mevcut oyunun Ana Konusunda yardım almaya dikkat ediniz. Arama yapmadan konu açmamaya özen gösteriniz. Bu tür konular kilitlenip mevcut ana konulara yönlendirilebilir.

    Oyunlar hakkında kritik haberler, yamalar, güncellemeler ve bilimum önemli içerik; harici konularda konuşulabilir. Ayrıca yardım almak istediğiniz bir hususta " Yardım Lütfen, Soru, Bakar mısınız " şeklinde konu içeriğini açıklamayan başlıklar kullanmak yerine sorunuzu özetleyen kısa bir başlık kullanarak yeni konu açmaya gayret ediniz. Cevabını alamadığınız sorular için tekrar yeni bir başlık açmayınız. Konunun muhatabının o an forumda olamayabileceğini de düşünerek hareket ediniz.





    9) ­­ Konu başlıklarında lütfen '' :: , ++ , ## , << >> '' gibi özel karakterler kullanmayınız. Bu tür karakterler ile açılmış başlıklar değiştirilebilir, üyeler uyarılabilirler.




    10) ­ Yeni konu, haber ya da içerik eklemeden önce o konu ile ilgili başka bir başlık olup olmadığını arama butonu yardımı ile tespit ederek ana başlıklarda yeni içeriği paylaşmaya özen gösteriniz. Belirli paylaşımları tek bir başlık altından yapmaya gayret ediniz.





    11)­ ­ Konsol, oyun ya da aksesuar satış ilanlarınızı lütfen 2. el bölümüne açınız. Oyun bölümüne açılan satış ilanları 2. el bölümüne taşınacaktır.





    12) ­ Başka bir kaynaktan alıntı yaptığınız haberlerin altına lütfen haberin kaynağını link olarak eklemeyi unutmayınız.
    Kopyala / yapıştır haberlerin kaynaklarının belirtilmediği takdirde konunun silinebileceğini unutmayınız.





    13) ­ Lütfen mesaj ya da imzalarınızda illegal içeriklerin paylaşıldığı sitelerin linklerini barındırmayınız, illegal içerik hakkında yardım isteyen üyelerimizi bu sitelere yönlendirmeyiniz. İmzanızda kopya satışının yasak oluşu gibi illegal içerik barındıran sitelerinin linklerinin de bulunması cezai işlem sebebidir.





    14) ­ Şikayetleriniz için '' Şikayet Et '' butonu aracılığı ile ulaşınız. Forumdaki tüm mesajları okuyabilmemiz mümkün olmadığı için, forum kurallarına aykırı bir mesajı atlayabileceğimizi unutmayınız. Kural dışı bir mesaj gördüğünüzde lütfen üye ile tartışmaya girmek yerine şikayet et butonunu kullanınız ya da acil müdahale gerektiren mesajlar için PM atınız.





    15) ­ Üst konu talepleriniz için PM aracılığıyla başvuru yapablirsiniz.





    16) ­ Konulara gereksiz mesajlar atmamaya özen gösterin.
    Sadece smiley, +1, Takip, Mesajım bulunsun gibi tek kelimelik cevaplar verilmesi yasaktır.
    Israrı halinde uyarı verilebilir.




    17) ­ Konsol bölümlerini sadece kendi amacı için kullanınız ve gereksiz konu açmaktan kaçınınız.





    18) ­ Herhangi bir oyun hakkında açılmış ilk konu, bahsi geçen oyunun Ana Konusu olma özelliğini taşımaz.
    Konunun, içerik olarak doyurucu nitelikte açılmış olması ve konu sahibinin, konusunun sürekli takipçisi olarak konuyu güncel tutması gerekmektedir.
    Anlaşmazlığa düşülen durumlarda, karar mercii yönetimdir.





    19) ­ Herhangi bir oyun başlığında, mevzu bahis oyun hakkında alaycı üslupla, oyuncuları veya oyunu küçümseyen, tahrik edici ya da üyeleri fanlıkla itham eden mesajlar yazmak uyarı sebebidir.





    20) ­ Konsol, oyun ya da aksesuar satış ilanlarınızı lütfen 2. el bölümüne açınız.
    Oyun bölümüne açılan satış ilanları sorgusuz-sualsiz kaldırılacaktır. Israrla bölüme bu şekilde satış başlığı açan üyelere uyarı verilebilir.





    21) ­ "Takas" başlıklarında "satış" ilanı açmak yasaktır. Bu şekilde ısrarla satış başlığı açan üyelerimize gerekli uyarılar verilecektir.





    22) ­ Sürekli olarak,Playstation, Xbox, Pc v.s karşılaştırmaları yaparak tahrik edici mesajlar yazmak, üyeleri kışkırtmak ve gereksiz tartışma ortamları yaratmak yasaktır. Bu şekilde davranan üyelerimiz hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, duruma göre bölüm kısıtlaması verilecektir.
    Kişilerin seçimlerine saygı duymalı ve fikirlerine karışmamaya özen göstermeliyiz.





    23) ­ Yeni "konsol, oyun, aksesuar vs alacağım" tarzı konuları açmadan önce bu tarz konular için ana konularımız olduğunu unutmayın, öncelikle bu konulara yazmanızı tavsiye ederiz:

    Yeni Ps3-Ps4 Alacaklar:http://forum.donanimhaber.com/m_19863409/tm.htm
    Yeni Oyun Alacağım:http://forum.donanimhaber.com/m_37480580/tm.htm





    24) ­ Konularınızı açarken ya da herhangi bir konuya ileti atarken Türkçe Dil Bilgisi Kurallarına(noktalama işaretlerine,imla kurallarına..vs) uymaya; iletilerimizi yazarken yabancı kelimeleri mümkün olduğunca kullanmamaya, bunun yerine varsa Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen gösterelim.
    İletilerimizi yazarken noktalama işaretlerini de mutlaka kullanalım. Çünkü noktalama işaretleri anlamı güçlendirir,bunu unutmayalım.





    25) ­ Tamamı "Caps Lock" açık şekilde açılan başlıklar ve yazılan mesajlar yasaktır, görüldüğü takdirde müdahale edilecektir. Unutmayın caps lock açık şeklinde yazılan yazılar internette "bağırmak" anlamındadır ve tasvip edilmez.





    26) ­ Kural dışı konulara cevap yazmak ceza sebebidir. (Özellikle korsan kullanımı içeren konular)





    27) ­ Burada yazmayan fakat Forum Genel Kurallarına aykırı olan tüm kurallar ve yaptırımlar bu bölüm için de geçerlidir.




    28) ­ Bir oyun "resmi" olarak medyada yer almadan veya firma duyurmadan ana konusunu açmayınız. Oyun hiç bir şekilde duyurulmamış olup, ayrıca medyada dedikoduları bile yer almadan açılan konular silinebilir/kitlenebilir.

    Ana konu uygulamasıyla ilgili yaptırımlar hakkında detaylı içerik için şu konuya göz atabilirsiniz;http://forum.donanimhaber.com/m_105131317/tm.htm





    29) ­ Fuar, tanıtım, oyun etkinliği gibi konuları etkinliğin yapılacağı tarihten 6 ay önce açılması yasaktır.





    30) ­ Fifa Ultimate Team konularında coin satışı yapmak yasaktır.




    Burada yazmayan fakat Forum Genel Kurallarına aykırı olan tüm kurallar ve yaptırımlar bu bölüm için de geçerlidir.


    Konsol bölümünün daha kaliteli bir hale gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız.
    Kuralların forum huzurunu ve seviyesini sağlamak amacıyla uygulandığını da lütfen unutmayınız.





    Oyun bölümü genel kurallarını okumak için tıklayınız.

    Uyulması gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

    Forumla ilgili şikayet, eleştiri ve önerileriniz için tıklayınız.





    Kurallara gereken özeni göstereceğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.