Şimdi Ara

IDF 2009: Intel yeni medya işlemcsi Atom CE4100'ü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel IDF 2009 etkinliğinin son gününde Atom CE4100 ismini taşıyan SoC formundaki yongada sistem işlemcisini duyurdu. Dijital TV'ler, DVD oynatıcılar ve diğer medya cihazlarında kullanılmak üzere hazırlanan Sodaville kod adlı yeni Atom işlemcisi için Intel'in 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı ilk medya işlemcisi tanımlaması yapılıyor. Internet ve yayıncılık uygulamalarına destek veren ayrıca yine firma tarafından hazırlanan bir önceki CE3100 SoC işlemcisiyle uyumlu olan ve hızı 1.2GHz'e kadar çıkabilen işlemcinin çift 108p video akışını çözümleyebildiği belirtiliyor.


    DivX Home Theater 3.0 sertifikasına sahip olan ve Media Play teknolojisine destek veren işlemcinin bu sayade yüksek çözünürlük imaj, video ve ses desteği sunduğu belirtiliyor. Görüntü işlemcisi, grafik işlemcisi, video görüntü kontrolcüsü, aktarım işlemcisi, NAND flash kontrolcüsü, USB 2.0 ve SATA-II gibi I/O özellikleriyle 512 Kb L2 bellek gibi detaylara sahip. Intel'in entegre özellikleriyle öne çıkan yeni medya işlemcisi Atom CE4100'ün kullanıma sunulacağı tarih ve fiyatı hakkında şimdilik açıklanmış herhangi bir bilgi bulunmuyor.








  • Çift 1080p mi? Bu sektörle ilgili fazla bilgim yok lakin süper bir şey bence.
  • Yanlış bilmiyorsam bu nesne aslında Intel Atom'un üzerine MPEG-4, H.264, Dolby vs. tarzı codecleri çözebilmek için donanımsal codec çözücüler eklenmiş halinden başka birşey değil. Yani üzerindeki çözümleyici donanım hangi codec'leri destekliyorsa onları gösterebiliyor yoksa içindeki Atom işlemcinin 1080p çözebildiği falan yok. Eğer Intel tüm popüler video ve ses codeclerini eklemiş ise belki şu anki Sigma Designs ve Realtek tabanlı media player'lar için yeni bir çip alternatifi olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.