Şimdi Ara

Riva tuner Şaşırdı mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 7 yüklü sistemime riva tuner i yükledim. ekran kartım ise 9600 M GT ... riva tunerden oc etmek istediğimde ise riva tuner default değerlerin bile altında değerleri gösteriyor..

kartın default değerleri GPu-z de gösteriyor. ama riva tunerin gösterdiği default değerler farklı acaba yanlı birşey mi yapıyorum ?

saygılar.

Riva tuner Şaşırdı mı ??

• hayır rivaturner da bi sorun yok. senin ekran kartın 4 kademeli hızla çalışıyor yani herhangi bir oyun oynamadığın zaman en düşük hız ( gpu=200 mem=200)
    gibi.Ama oyuna girdiğin de bu hızlar yükseliyor 500 e çıkıyor. Gpu-z programı da en yüksek hızları size gösteriyor,ama rivaturner size 4. kademeyi ayar yapmanıza izin vermiyor.3.kademenin hızlarıda 400 olduğu için performance 3D mod da 400 olarak görüyorsunuz.
  • teşekkür ederim bilgilendirme için.

peki ben ekran kartıma daha doğrusu 4. kademeye oc yapmak istiyorum onu nasıl görebilirm.
  • biraz araştırmadan sonra bunu bulabildim
    başka bi topicten alıntıdır:

"Ekran kartımda 2D, 3d Low Performance, 3D High Performans seçenekleri var. O/C programları ile açtığımda bu 3 mod gözüküyor.
    3D High Peformance da GPU 500 MEM 1200 MHZ hızlarında.

RivaTuner ile bu değerleri değiştiriyorum (Düşürüyorum 400/1000). Oyun yada Benchmark açtığımda 4. bir mod devreye gidiyor Ultra High Performance herhalde ki GPU hızı 580'e MEM hızı 1450'e çıkıyor. Bu mod hiçbir programda gözükmüyor ve RivaTuner üzerinde girdiğim değerler de uygulanmıyor.

Bu neden böyle oluyor. Nasıl kurtualacağız bu durumdan. Ekran kartı 9300M GS Notebook.

------------------------------------------------
    nTune ile bu gizli modun ayarlarını değiştirebiliyorum."

denemedim ama galiba sorunun çözümü bunda olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.