İşyerimiz iki kat ve USR9106 wireless modem kullanıyoruz. Üst katta sinyallerin alımı güç olduğu için Asus WL-330g Acces point aldık.
Acces point cat5 kablo ile modeme direk bağlı ve modemden kendisine tahsis edilen ip adresini alıyor. WPA tabanlı şifreleme kullanıyoruz. AP ve Modem aynı SSID ve şifreleme sistemine sahipler, ancak AP ye bağlanabilirken Modeme dolayısıyla da internete erişim mümkün olmuyor.
Güvenlik sistemini iptal etmeyi, farklı SSID ve şifreleme kullanmayı denedik ancak sonuç değişmedi.
AP ye pingler 1 ms civarında iletilebilirken Modeme 4 paketten çoğunlukla 3 ü ulaşmıyor ulaşanda uzun sürede ulaşıyor. Hiçbir zaman Modeme browser üzerinden ulaşılamıyor....
kuru senmisin :) Nerelerdesin abi sen ya ..
Ati ????? Burada da mı ? Olm senden kurtuluş yokmu ;)
biraz once aynı soruyu ben sordum dostum cevap bulabilirsen banada haber verirsen cok sevinirim.
Kabloda problem olabilirmi ona bak bide AP ie wireless arasında bridge yapmayı dene
Kabloda hiçbir sorun yok, bridge olayını biraz açarmısın? USR de enable brigde diye bir yer var ama Asus ta öyle bişey yok. Enable yaptığımda da bişey olmuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: real_kuru
Ati ????? Burada da mı ? Olm senden kurtuluş yokmu ;)
Kabloda hiçbir sorun yok, bridge olayını biraz açarmısın? USR de enable brigde diye bir yer var ama Asus ta öyle bişey yok. Enable yaptığımda da bişey olmuyor.
enable bridge demen lazım ve sanırım encapsulation nıda PPPoLLC bridged olanı seçmen lazım bunu bir dene...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme