Şimdi Ara

YENİ ASUS EeePC 1101 HA ALDIM SORUSU OLAN VARSA YARDIMCI OLAYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
26.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün akşam asus eeepc aldım 1101 ha modeli bu konuda merak ettikleri bir sorusu olan varsa sorsun yardımcı olayım

• bende az önce onları inceliyordum çok iyi anlamıyorum ama netbook mu alsam yoksa daha buyuk bır laptop mı karar veremıyorum..bu arada sen nereden ve ne kadara aldın?
  • hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    seashell modeli olduğu için, seashell lerle ilgili bi konu açmıştım, isterseniz oraya yazın görüşlerinizi, hem konu yukarda kalır, seashell netbook lardan alacak olanlar varsa onlara kaynak olur. konu bu :

http://forum.donanimhaber.com/m_33368437/mpage_1/key_//tm.htm#33368437
  • ne amaçla alacagınıza baglı ben sadece nete girmek ve arada birde film izlemek için aldım teknosadan aldım beyaz olanı 806 tl
  • Bende dün 1101HA aldım, oldukça memnunum. Yeni alanlara tavsiyem en son BIOS u yüklemeleri ve built-in olan overclocking yapmaları(%32 ye kadar çıkartabiliyorsunuz), böylece başta zayıf gözüken CPU N280lerden daha hızlı çalıyor, şuan için tek sorun 2gb ram takınca BIOS menüsünde overclock menüsünün kaybolması. Buda ileriki BIOS ile çözüleceğe benziyor, o zaman tadından yenmeyecek :)

Overclocking direk bios (açarken f2 ye basarak) yapıyorsunuz.

ilgili benchmark:

Bu arada 1101 HA ile başarılı bir şekilde EEEbuntu veya türevlerini yükleyebilen varsa duymak isterim, ben USB den live cd şeklinde test ettim, network görmeme problemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onixia -- 30 Ağustos 2009; 20:07:59 >

• onixia@
    bu paylaşımı şuradada yaparsan sevinirim
    http://forum.donanimhaber.com/m_33368437/tm.htm

çok güzel bi özellikmiş, asus kullanıcıyı hiç madur etmiyo overclock sonrası sıcaklık ve pil durumu ne oluyor peki?
  • Isınma sorunu yok, fan oldukça sağlam. Enerji bakımından %30 overclock ile 7-8 saat gidiyor. Bu arada overclock super performance (5) ile aktif oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Mühedisleri Gelsin Sorum Var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende almayı düşünüyorum performans konusunda çok sıkıntılı diyolar 3 sayfayı bi anda açınca bekletiyo mediaplayer açınca kasıyo diyolar yardım lütfen alınca bu overlocku biz kendimiz yapabilirmiyiz pazartesi alıcam aklım karıstı ben içime sinen 1101 odeli diyorum ama performans o kadar kotuyse 1005ha modelini almak zorunda kalıcam yardımlarınız bekliyorum tşk
  • Foto lütfen
  • Onixia bahsettiğin hız aşırtmanın sonuçlarını daha açıklayıcı örneklerle açıklarsan sevinirim. Oradaki benchmark bir şey ifade etmiyor birçok kişi için. Kendi bilgisayarında yapabileceğin testler varsa çok iyi olur.

Bu arada 2 GB bellek + hız aşırtma için epeyce bir araştırma yaptım. 309 kodlu BIOS ile bunun aşıldığından bahsedenler var fakat uygun bellek modelleri gerektiği yazılmış. Tabi bazıları ilk denemede bunu başardıklarını fakat bir daha yapamadıklarından bahsetmiş. Bazıları için de hayat-memat meselesi olmuş bu durum :) Yeni marka/model bellekler alıp sürekli deneyenler var. Asus İtalya'nın verdiği cevap şu biçimde "Diğer kullanıcılar da sorun yaşıyorlarsa 2 GB bellek yükseltmesi yapmayın". Bir başka yerde ise Asus yetkilileri 2 GB 533 MHz ile çalıştırılması gerektiğinden bahsetmişler lakin bu şekilde de sonuca ulaşamamış henüz herhangi biri. Bir de kullanıcılardan birinin Asus Norveç'e yolladığı 3 sorunun Tayvan'dan gelen cevapları şu şekilde:

1. Will Asus publish a list of compatible memory units that is compatible with the overclocking feature?

Answer: 4 RAM types:

DDRII800 SO-D HYNIX 1GB 200P

DDRII800 SO-D A-DATA 1GB 200P

DDRII800 SO-D SAMSUNG 1GB 200

DDR2-667 SO-D UNIFOSA 2GB 200P

DDRII800 SO-D HYNIX 2GB 200P

2. Will Asus soon supply a bios upgrade that will remove this issue and enable overclocking for all types of compatible memory units?

Answer: NO, the issue can’t be removed. It would more possibly result in system performance instability if enable it for all types. We don’t recommend it.

3. Does Asus have any plans of upgrading the current CPU and Chipset supplied with the 1101HA to reach 1,5-1,6GHz as with mainstream netbooks?

Answer: No, ASUS doesn’t have it in schedule now.

Bir de arada kaçırdığım bir nokta var ki bu önemli. Aşağıdaki ürünle birlikte 2 GB bellek ve hız aşırtma aktif hale geliyor. Kullanıcılardan biri denemiş bir sonuç pozitif.

THE HYNIX HYMP125S64CP8-S6 MEMORY MODULE IS ARRIVED AND I TESTED IT. 

FINALLY IT WORKS! OVERCLOCK WORKS WELL AND ALSO SPEEDSTEP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 10 Eylül 2009; 18:50:00 >

• 1101 e gene bu forumda youtubede takılma yapıyo yok 3 sayfa açınca müziğide açınca kasılma yapıyo diyolar yok mu arkadaşlar bunu kullanan birileri gonlumde bu var ama kullanamayacaksam 1005ha alacam gerçekten yardıma ihtiyacım var
  • dostum yok öyle birşey.kendn gdip teknosada görebilirsin ben skype word media player ve int explorer açtım hepsini cok rahat actı. sıkıntın olcagını sanmıyorum aldığndahttp://forum.donanimhaber.com/m_34405555/tm.htm adresinden kulübe üyelik yaptırabilirsin bende 1 saat sonraya istinye park teknosa ya beyazını almaya gideceğim
  • Arkadaşlar Şu anda abimde 1101HA modeli var. GTA Vice City takılarak gösteriyor. CPU-z ile Cpu.yu test ettim 1043mhz.yi geçemiyorum. Biostan %30a getirdim. Super Performance.a getirdim ama CPU-z 1040mhz civarı bir değer veriyor. Multiplier 6x diyor.

1333mhz yi göremiyorum 1333x1.20=1599.6mhz görebilmem gerekmiyor mu? %20 overclockla

Sizdeki CPU-z değerleri nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firat_kilic

Arkadaşlar Şu anda abimde 1101HA modeli var. GTA Vice City takılarak gösteriyor. CPU-z ile Cpu.yu test ettim 1043mhz.yi geçemiyorum. Biostan %30a getirdim. Super Performance.a getirdim ama CPU-z 1040mhz civarı bir değer veriyor. Multiplier 6x diyor.

1333mhz yi göremiyorum 1333x1.20=1599.6mhz görebilmem gerekmiyor mu? %20 overclockla

Sizdeki CPU-z değerleri nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

superpi programını aç, 1m pi kastır program ile, yandada cpuz açık olsun
    cpu ya o an yük binmediği için 1000 küsür mhz gösteriyor..
  • Bi sorum vardı...ilk şarjdan sonraki sarjlarda da 8 saat mi şarza koymamız gerekli? yoksa 2 saat yeterli olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orzel

Bi sorum vardı...ilk şarjdan sonraki sarjlarda da 8 saat mi şarza koymamız gerekli? yoksa 2 saat yeterli olur mu?

pil dolunca zaten şarj kesiliyor.2 saat yeterli.
  • tesekkürler.
  • slm arkadaşlar ben dün teknosadan 1101ha siyah mopdelini aldım cihaz güzel win 7 kurdum bir problemle karşılaşmadım şimdilik ençok hoşuma giden tarafı çok sessiz olması ısınmaması yanlız kafama takılan şey ekran kartının 8 mb olması bence çok az

bu üründen önce msi u100 üm vardı onun da ekran kartı 64 mb intel vga vardı bios güncellemesiyle 224 mb ta çıkmıştı yani windows 224 mb görüyordu ve onuda oc yapmiştim atom n270 i 1.9 ghz çalışıyordu çok güzel olmuştu

1101ha işlemcinin oc oldugunu yazmışlar arkadaşlar vga yıda oc yapabiliyormu bios atılarak ????
  • Arkadaslar ben film izlerken görüntüyğ tam ekran yapınca görüntüde takılmalar oluyor.Klite codec pack ve divx7 media player yüklü.bs player yükledim ama onunla calıştırdığımda mavi ekran cıkıyot ve pc kendine res çekiyor.bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • merhabalar,
    bu ürünü almaya karar vermiştim, ta ki shiftdelete.nette bu ürünün incelemesini görene kadar. yapılan inceleme sonucu performansın çok kötüolduğu, birden fazla uygulama açılınca takılmalar olduğu, bunu göze alıyosanız satın almamız gerektiği söyleniyordu.
    bu konu hakkında kullancılar ne der acaba?
    bir de şu bios-overclock vs ben hiç anlamam. o konuda da destek bekliyorum.

ben sadece işten eve laptop taşımamak için almak istiyorum. webde surf, msn, müzik, film ve word-excell-acess gibi ofis uygulamalrı için alıcam. öyle oyun falan anlamam zaten, beceremem.

yardımlarınızı,yorumlarınızı bekliyorum.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 26 Ekim 2009; 22:21:28 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.