Şimdi Ara

DH EMANETEN OYUN TAKASI GRUBU/Üye Alımı: Son 10 Kişi! / Dışarıdan Takip İmkanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
5.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Arkadaşlar psn kardeşliği işi sayesinde tonla oyun aldık ve bunu beşte biri fiyatına yaparak bütçelerimizi zorlamadan içimiz rahat ederek yaptık. Disk oyunlarında da benzeri bir oluşuma gitmeliyiz bence. Biliyorsunuz takas için bir dükkana gittiğimizde hem listedeki fiyat farkını hem de 5 ile 20 tl arasında bir ücreti ödememiz gerekiyor. Pahalı oyun verip ucuz oyun alırken pek sorun değil ama tersi olunca takas için bir oyun parası gitmiş oluyor neredeyse...

Şöyle pahalı ucuz demeden oyunları emaneten takasladığımız bir oluşum olsa nasıl olurdu? Oyunları önceden anlaştığımız bir süre içinde iade etmeye dayalı bir yöntem. Bunu şehir içi ve elden olacak şekilde yürütmek daha mantıklı tabii ama araya kargo bile girse dükkanlarda takaslamaktan daha avantajlı olur yine. Kargo işin içine girerse pahalı oyun sahibi bir kerelik veya hiç kargo ödemez yada bire iki şeklinde takas yapılır vs. Bu ayrıntılar aramızda halledeceğimiz şeyler tabii.

Gruba girişler referans ile olacak. Refere edecek kişilerin elle tutulur bir alışveriş geçmişi olması gerek öncelikle. Ayrıca forumun sürekli ve aktif üyeleri de refere etme hakkına sahip olabilir. Bunu tartışıp karara bağlarız. Mesela TURK COD 4 klanı kadrolularının ve psn kardeşliği yapan arkadaşların gruptaki yerleri şimdiden hazır dilerlerse.

Ben belki çok aktif olmayacağım bu işte ama böyle bir şeyin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu, oyun ve takas fiyatlarını da bizim lehimize etkileyebilir, yeterince gelişirse.. Katılmayacak olsanız dahi görüş bildirmenizi rica ediyorum. Yeni ve güzel fikirler ortaya çıkması için.

Kurallar ve Prensipler

1. Yapılacak her takas bu sayfaya ayrıntılarıyla yazılacak. Her iki taraf da onaylayacak. (kim, hangi oyunları, ne kadar süre için, hangi şartlarla veriyor, kargo durumu nedir, elden mi olacak?) gibi ayrıntılar açıkça yazılacak.

2. Grup üyelerimizin hepsini kendimiz gibi kabul ettiğimizi unutmadan -sonuçta herkes birbirinin referansı ile katıldı- herhangi bir sorun olduğunda paniğe kapılıp pişman olacağımız şeyler yapmadan/söylemeden evvel makul bir süre bekleyip, dışarıya yansıtmadan diyalog ile sorunlarımız halledelim.

3. Herhangi bir sorun kesinlikle, önce site üzerinden ya da maille çözülmeye çalışılacak. Eğer cevap alınamıyorsa yöneticiden mail, pm atması istenecek. Yine ulaşılamıyorsa ev ve cep numaraları şikayetçi tarafa bildirilecek. Ev ve cep telefonu, şikayet pmden yöneticiye ulaştırıldıktan sonraki 36 saatten önce asla verilmeyecek. Yöneticilerin arabuluculuk vb. görevleri yoktur.

4. Bu başlık herhangi satış ve takas duyurusu için kullanılmayacak, herhangi bir duyuru tablodaki hücrelerin uygun kısmına eklenecek.

5. Kişisel olarak tabloya hücre eklenmeyecek, bu talepler öneri olarak yöneticilere bildirilecek, uygun görülürse ekleme yapılacak.

6. Takaslarda üste para verme, alma vs. oluşumun ruhuna aykırıdır, unutmayalım. En fazla kargo ikramı düşünülebilir.

7. İlk etap üye sayısı 30 olacaktır. İhtiyaç duyulması ve yönetici eklenmesi halinde üye artırımı söz konusu olacaktır.

8. Bu satırların yazarı, satırlardan göründüğü gibi aşırı ciddi bir adam değildir ama her şey grup için

Üye Listesi

• 1.hinolma/Kurucu-Yönetici

2.Gs_Emre /Yönetici

3.Max_Kolesne
    4.tcantcan
    5.huscav
    6.LesEnfantsTerribles
    7.quatronic
    8.bigbooss
    9.kucuk
    10.ylönen
    11.sertay_a
    12.mistikv
    13.engwashere
    14.Mrtk2
    15.takumi
    16.guitarman
    17.NoSt3am
    18.kratos
    19.fearfactory
    20.profiteer

• Bilgi İletme ve Tabloya Erişme

quote:

Bana veya Gs_Emre ye iletilecek bilgiler sadece, açık adres, mail adresi, ev ve cep telefonu olacak. İletilen bilgileri paylaşıma açık olmayan bir dosyada gizli tutuyoruz merak etmeyin.

Tabloya ulaşmak ve bilgi girmek için ise ilettiğiniz mail adresine gelen linke tıklayıp, orada isminizin karşısındaki hücreleri başlığına uygun şekilde doldurmanız yeterli. Mail gereksiz posta klasörüne gelebiliyor, orayı da kontrol edin. Ayrıca pm yolu ile de bir link gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hinolma -- 14 Eylül 2009; 13:30:05 >

• bende gayet güzel bir yöntem dışarıya bunca para kaptırılacağına kendi aramızda yaptığımız bu tarz takaslar çok daha fazla iş yapar
  • Kardeş ben bu işe girerim mesala elimde re5 gt5 ve oblivion goty var mesala geçici bir süre için Dragonball killzone jericho gibi oyunları oynamak istiyorum ama bir yerden takas biraz masraflı gibi, bu arada bir grup oluşturacağımız için daha güvenli olur bu iş
  • hinolma hocam, tanıyorsun beni, alışverişimiz de oldu seninle, eklenmek istiyorum bu gruba
  • Tabii ki Max sen de gruptasın daha birçok yazacağım arkadaş var. Biraz daha gelişmesini bekliyorum başlığın. Bakalım yeterince ilgi görecek mi?
  • Bence de güzel fikir psn oyun konusunda da takip ediyorum kabul edilirsem bende izmirden grupta yer almak isterim :)
  • Benide sayabilirsiniz mantıklı birşey gerçekten...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • girebilirmiyim bu gruba
  • Çok iyi hocam. Bende girmek isterim.
  • Bu gruba gerçekten güvendiğiniz insanları almalısınız , kötü niyetli biri her kişiden 2 şer oyun olsa ve göndermezse kötü bir durum oluşur.
  • @LesEnfantsTerribles
    dostum bu fikri zaten senle yaptığımız psn takasından sonra gerçekleşrtirmeye karar verdim, yerin hazır

@quatronic, senceru
    sizinle de alışveriş olsun, turnuvalar olsun tanışıklığımız var. Sizi de gruba rahatlıkla ekliyorum.

@Gs_Emre
    kardeşim seni de psn kardeşliğinden biliyorum. Sen de bu grubun üyelerinden birisin.

Üye arkadaşlar, referansı olacağınız kişileri bu işten haberdar ederseniz daha hızlı gelişebilir bu iş.

@rebel_rude boy
    Hocam katılmayı düşünmez misin? Gruba girişte, güvenlik ile ilgili birkaç fikrim var. Mesela gruba katılacak her kişi adını soyadını, açık adresini, mailini ve ev ile cep telefonunu bana ya da olursa grup yöneticisine, girişte bildirecek. Bu bilgilerden telefonlar ve adres saklı kalacak, mail yayınlanabilir daha hızlı iletişim için. Aralarında anlaşıp takas yapanlar zaten bu bilgileri birbirinden alır, buradaki amacım olur da bir sorun çıkarsa elimizde bir şeyler olması. Sorun illa ki dalavereye gelme manasında değil, ulaşamamak, bilgileri yanlış almak gibi durumlar da olabilir. Bunların önüne geçmek.
    Elbette ki amacım, girecek kişileri olabildiğince doğru seçmek ve bir sıkıntıya mahal vermemek ama tevekkülden evvel tedbir lazım . Tabii takas yaptığımız kişileri bir de kendi süzgecimizden geçirmemiz gerekir.

Genel fikir ve tavsiyelerinizi ve yöneticilik taleplerinizi de yazarsanız memnun olurum

• aslında bende geelebılsem fena olmazdı
  • bu konuyu dh psn kardeşliği konusunda konuştuk referansla almalıyız gibi önerileri oraya yazmıştım. çok sıcak baktığım bir konu ve ben de katılımcı olmak istiyorum; fakat kafamda bazı soru işaretleri var. geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatmak ve takas kurallarına madde ekletmek istiyorum. aldığım bir oyun 2 gün sonra bozuldu gerçi oyunu kolonyalı mendille sildikten sonra tekrardan sorunsuz çalışmaya başladı fakat hala kafamdaki soru işareti kaldı. bir arkadaşın bana yolladığı bir oyun bozulabilir yada benim yolladığım bir oyun giden arkadaşta bozulabilir. bu gibi durumlarla ilgili bir kural eklemeliyiz.

gerçi ne kadar kural ve madde eklersek ekleyelim. çakallık yapmaya çok müsait bir olay bu. benim bile aklıma yapılabilecek çeşit çeşit çakallık geldi. hinolma seninle cin fikirli kişilerin yapabilecekleri hakkında özelden konuşsak iyi olacak. bana msni yazarsan iyi olur.
  • @Öz...
    Elbette ki istismara açık bir durum fakat hem gruba girişte hem de bire bir takasta biraz dikkatli olursak herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Örneğin oyun alırken de önce para gönderiyoruz sonra oyun geliyor, orada çakallık yapmayan adam ne diye burada çakallık yapsın, diye düşünüyorum. Grubun çok çok geniş olması da şart değil, önemli olan oyun potansiyeli zaten.

Ek olarak bir güvenlik yöntemi olarak şunu düşündüm. Nasıl ki turnuva maçlarında skoru her iki taraf da konuya yazıp onaylıyorsa, benzer şekilde takas yapan kişiler de yaptıkları takasın içeriğini ve şartlarını buraya yazarlar ve "ben öyle demedim, sen yanlış anladın" vb. gibi durumlar engellenir. Bu gibi kuralları zamanla liste haline getirip ilk mesaja eklerim, hele bir iş ciddileşsin.
  • bence cok mantıklı bır fıkır ustad..fakat guvenlık olayı cok sıkı tutulmalı..ben varım
  • evet herkesin ciddi anlamda güvendiği kişiler gruba dahil edilirse sorun çıkmaz. mesela ben ciddi ciddi bir kişiye tam anlamıyla güveniyorum. ona özelden sordum eğer isterse ona gözüm kapalı kefil olurum.

bu arada yine de sana aklıma gelen o çakallığı yazıp özelden göndereceğim söyleyim de içimde kalmasın
  • ben tcantcan arkadaşımızı gruba üye olması için öneriyorum. kendisine güvenim tamdır. zaten psn kardeşliğinde de vardı referansa gerek yok ama ben yine de önermek istedim. arkadaşımız kasım sonuna kadar aktif olacak daha sonra kısa bir süre aramızda olmayacaktır.

not: tcantcan arkadaşımızdan da onay aldım.
  • bende katılmak isterim tabi yer varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 5 Ağustos 2009; 14:20:43 >
  • Geldim burdayım. ÖZ; teşekkür ederim dostum..
    Bende bu gruba katılmak isterim arkadaşlar.
  • arkadaşlar nacizane bende katılmak isterim, referans sözümdür ama gerekirse bi kaç referans veririm zaten psn kardeşliği kısmına da bu konu hakkında yazmıştım görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.