Şimdi Ara

AMD, Eylül ayında sürpriz lansmanlara hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okula dönüş dönemi olarak ta bilinen Eylül ayı, donanım üreticileri için büyük önem taşıyor. Dönemsel durgunluğun yaşandığı yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte firmalar tekrar hareketlenecek pazara yeni ürün ve çözümler sunmayı planlıyor. Yarıiletken endüstrisinin lider isimlerinden birisi olan AMD de Eylül ayı için hazırlık yapan firmalar arasında yer alıyor. Windows 7 işletim sisteminin lanse edileceği Ekim ayı öncesinde AMD, DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını kullanıma sunarak bu açıdan pazardaki ilk ekran kartı üreticisi olmayı hedeflerken, ekran kartlarının yanı sıra firma cephesinden yine Eylül ayı içerisinde maliyet odaklı dört çekirdekli yeni işlemciler de pazara sunulabilir.


    AMD'nin Evergreen kod adını taşıyan yeni nesil grafik kartlarının Eylül ayında pazara sunulcak ilk temsilcileri muhtemelen 300$ altı ekran kartı pazarını hedefliyor olacak. Elimize ulaşan bilgilere göre firma son çeyrekte DirectX 11 desteği sunan en az dört yeni modeliyle pazarda olmak istiyor. 300$ altı için hazırlandığı belirtilen yeni modeller tahmin edileceği üzere tek grafik işlemcili Radeon HD 4800 serisinin yerine konumlandırılacak. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV870 GPU'sunun güç vereceği yeni modellerin teknik detayları henüz açıklanmış olmasa da mevcut çözümlere göre ciddi anlamda daha hızlı olmaları üstelik bunu daha düşük güç tüketimiyle sunmaları bekleniyor.



    Çift slot tasarıma sahip olacak yeni ekran kartları için AMD cephesinden en dikkat çekici açıklama Geliştici İlişkileri Bölümü'nün başındaki isim olan Richard Huddy'den gelmiş ve bay Huddy firmasının hazırladığı yeni ekran kartlarının performans noktasında kullanıcılarda sürpriz etkisi yaratacağını belirtmişti. Eylül ayında lanse edilmesi beklenen kartların en azından şimdilik Radeon HD 5800 altında duyurlacağı tahmin edilse de firma isimlendirmeyle ilgili kararını da henüz netleştirmiş değil. Zira DirectX 11 ile ilgili yeni bir dönem başlayacağı için isimlendirme konusunda farklı bir yol takip edilebilir ancak belirttiğimiz gibi özellikle isimlendirmeyle ilgili detaylar henüz açıklanmış veya doğrulanmış değil.


    DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını erken hazırlamanın avantajıyla oyun stüdyolarının en azından bir kısmına uygulama geliştirme platformu sağladığı belirtilen AMD-ATi'nin bu sayede özellikle ilk nesil DirectX 11 oyunlarda avantajlı olabileceği üzerine ciddi yorumlar yapılıyor. En az iki yeni DirectX 11 kartını Eylül ayında pazara sunacak gibi görünen AMD-ATi, Eylül ayında yeni işlemci modellerini de pazara sunabilir. Gelen bilgilere göre firma Propus kod adını taşıyan, dört çekirdekli Athlon II X4 işlemci ailesini de yine Eylül ayı ile birlikte endüstrinin beğenisine sunabilir. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Athlon II X4 ailesi L3 bellek birimine sahip olmaması itibariyle Phenom II X4 serisinden ayrılacak.


    Athlon II X4 ailesinde L3 bellek biriminin olmaması performans noktasında Phenom II X4 modellerine kıyasla kayıp yaşatacak olsa da hem üretim maliyetlerini düşerecek hem de daha az ısınan dört çekirdekli işlemcilerin hazırlanmasına olanak tanıyacak. Hatta AMD, Athlon II X4 serisi ile dört çekirdekli masaüstü işlemcilerinde ilk defa 45 Watt'lık ısıl güç tasarımına (TDP) modeller de hazırlamayı planlıyor. Öte yandan AMD'nin entegre grafik işlemci performansıyla öne çıkan 785G yonga setinin kullanıldığı anakartlarında marka ve model çeşitliliği açısından Eylül ayına doğru pazarda yaygınlaşacağı düşünülüyor. Pek çok sürprize ev sahipliği yapacak Eylül ayına merakla beklenen yeni donanımlar damga vuracak gibi görünüyor.








  • Önümüzdeki sene amd'nin yılı olmasını bekliyorum.Çok güzel hamleler yapıyor intel ve nvidia'ya karşı...
  • Bak şimdi oldumu tam pc almak üzerinde olanlar için eylül aynı beklemesinin yararlı olacağını
    Tam birşey alcaksın yenisi çıkması adamı sinir eder harbi
  • dx11 oyun yapımcılarınıda ati ye doğru kaydıracak sanırım nvidia dan baya önde bukonuda
  • Fiyatlar 300$'ın altındaysa gayet iyi o zaman...
  • Ocak gibi sistem toplama niyetindeyim ve bu sefer AMD _ Ati olacak gibi görünüyor.
  • açıkcası daha yüksek performansı neden isteyeyim ki artık... 3 senelik kartlarda her şeye yeter oldu..

    eskiden 1024*768 açsın yetert derdim sonra aa af çıktı şimdi 24" monitorlerde aa+af şöleni yaşıyoruz her şeyi ile.. yakında piyasa çok pis doygunluğa ulasacak gibi... kart almak için hiç bir sebeb kalmayacak
  • usb 3 va sata 3 destekli chipsetleri surseler asıl suprız o olurda ama n yazıkkı 201 2. çeyrek gibi gozukuyor...
  • Tercihimi hep nVidia'dan yana kullandım ama benim babamın firması değil sonuçta, daha iyi performans daha iyi fiyat hangisindeyse ona yönelirim...
  • PCI-e 3.0 olması ne zamanı bulur peki bu kartların?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alper#

    Bak şimdi oldumu tam pc almak üzerinde olanlar için eylül aynı beklemesinin yararlı olacağını
    Tam birşey alcaksın yenisi çıkması adamı sinir eder harbi



    Valla bitmez bu "bekleme"ler....Ben şimdi dizeceğim sistemimi onlar dx11 mi çıkarıyor dx97 mi kendileri bilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resetit

    PCI-e 3.0 olması ne zamanı bulur peki bu kartların?

    Ne alaka? 3.0 olsa ne olacakki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN


    quote:

    Orjinalden alıntı: resetit

    PCI-e 3.0 olması ne zamanı bulur peki bu kartların?

    Ne alaka? 3.0 olsa ne olacakki?



    Yakın zamanda pci-e 3.0 destekli kartlar çıkarsa, yeni kartlara yönelecekler için önemli bir ayrıntı bence. Mesela siz GTX 285'inizi PCI-Express 1.1 destekli bir anakartta kullanmayı ister miydiniz?

    Belki de hiçbir götürüsü yoktur ama, şahsen benim içime sinmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 18 Temmuz 2009; 0:17:28 >
  • Hazırlansın...
    Benim için hiç bir sakıncası yok...
    Donanım olayını bırakalı çok oldu...
    Tek hedefim en kısa zamanda bir Macbook Pro + Samsung LED tv ve PS3 çekmek...
    Ondan sonra bu PC olayını hepten kapatacağım...
  • ekran kartina para yatirmak icin en yanlis donemdeyiz anlasilan...alinacaksa en iyisi idareten bi 4830 cekmek, 2 ay sonra fiyatlar duser baya...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fettah34

    Hazırlansın...
    Benim için hiç bir sakıncası yok...
    Donanım olayını bırakalı çok oldu...
    Tek hedefim en kısa zamanda bir Macbook Pro + Samsung LED tv ve PS3 çekmek...
    Ondan sonra bu PC olayını hepten kapatacağım...


    Bu durumda, ilgili forumlara yazı yazmayı da bırakacaksın?
  • önümüzdeki yıl pc toplıcam o zaman da böyle olmaz inşallah şimdi toplayanların içine kurt düşürüyolar şimdi mi sonra mı diye ama teknoloji daima geliştiği için bu da kaçınılmaz gibi bi şey
  • gtx 285 dahil, yük altında hiçbir kart 250mb/sn ye ulaşamamış. Ayrıca Saat Hızları.

    Yani: PCi E 1.1 = 250mb/s Clock Speed= 1.25 ghz
    PCi-E 2 = 500mb 2.5 ghz
    3 = 1gb 4 ghz

    Daha kartlar pci-e 1.1 i tam kapasite kullanamazken Pci-E 3.0 ın çıkması keriz silkme olayıdır. Tıpkı PCi-E 2.0 ilk çıktığında olduğu gibi.



    Bence PC toplamak için kötü bir zaman değil. Sonuçta ilk çıkan yeni teknoloji kartların yerine hemen yenisi geliyor. Dx11 çıktığı gibi firmalar rekabetten dolayı hemen çıkarmak isteyecek belki pek çok şeyden vazgeçerek bunu yapmak isteyecekler. (World's First DX10 GPU çok görmüştüm).

    İlerleyen dönemlerde daha kaliteli kartları acele etmeden göz ardı ettiklerinide ekleyerek daha kaliteli kartlar çıkarıyorlar. Genelde böyle oluyor.

    Tüketiciler üzerinde bir heyecan yaratılıyor. O heyecanla ilk seri kartlar satılıyor. Ondan sonra ise gerçek kartlar çıkmaya başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 18 Temmuz 2009; 10:52:56 >




  • Bu yeni kartlar ile kullanılacak işlemcinin iyi olması gerekiyor aksi halde getirisi beklenildiği gibi olmayacaktır bu hem RV870 hemde GT300 için geçerli yani öncelikle sistemin iyi olması önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Temmuz 2009; 10:56:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VaLoUr

    Bu yeni kartlar ile kullanılacak işlemcinin iyi olması gerekiyor aksi halde getirisi beklenildiği gibi olmayacaktır bu hem RV870 hemde GT300 için geçerli yani öncelikle sistemin iyi olması önemli.

    valla dostum bende onu diyecektim.

    bu kartları hangi işlemci ile besleyecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 18 Temmuz 2009; 17:44:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.