Şimdi Ara

İTÜ makina mı? yoksa düşük puanlı sıradan bir TIP mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar SAY_2 den 347-349 arasında bi puan bekliyorum.. Ailemin maddi durumu iyi olmadıgı için açıkcası İstanbul'dan çekiniyorum..Siz olsanız İTÜ makinamı yazarsınız yoksa yeni açılmış muhtemelen dogu kesimlerden bir TIP fakültesimi yazarsınız..Ben çok kararsızım.. Yorumlarınız bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dEsPeRaDo's -- 29 Haziran 2009; 13:55:54 >

• Mühendislik ve TIP..Çok alakasız bir karşılaştırma..İlk önce sen doktor olabilir misin onun kararını vermelisin...Bizler seni senden daha iyi tanımadığımızdan bizim cevaplarımızın fazla bir önemi olacağını sanmıyorum...
    www.teknikforum.com
  • ya ben kendimin meslek seçme hakkımın oldugunu düşünmüyorum..Önemli olan en yakın zmanda para kazanıp aileme bakmak hedefim..Doktorda olurum inş mühendiste..Kazanıpta bırakıp gelmem yani... sagolun düşüncelerin için..TIP okurken kitaplar falan pahalı diyorlar ama fotokopi die bişi var nie pahalı diyorlarki acaba?

Orjinalden alıntı: desperado_romeo

ya ben kendimin meslek seçme hakkımın oldugunu düşünmüyorum..Önemli olan en yakın zmanda para kazanıp aileme bakmak hedefim..Doktorda olurum inş mühendiste..Kazanıpta bırakıp gelmem yani... sagolun düşüncelerin için..TIP okurken kitaplar falan pahalı diyorlar ama fotokopi die bişi var nie pahalı diyorlarki acaba?

Öyle diyorsunda TIP gönülden istenirse okunulabilecek bir bölüm..Parası iyi,işi garanti diye okunulabileceğini sanmıyorum...

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itü makina derim
  • tıbbı 3. 4. sınıfta bırakan insanlar var daha fazla dayanamayıp.
    mühendislikte de alacağın para seni tatmin etmeyebilir.

Orjinalden alıntı: emredici

tıbbı 3. 4. sınıfta bırakan insanlar var daha fazla dayanamayıp.
    mühendislikte de alacağın para seni tatmin etmeyebilir.

puanıyla zaten iyi bir üniversitenin mühendisliklerine girebilir onun için para sıkıntısı çekmez mezun olunca
  • quote:

arkadaşlar SAY_2 den 347-349 arasında bi puan bekliyorum.. Ailemin maddi durumu iyi olmadıgı için açıkcası İstanbul'dan çekiniyorum..Siz olsanız İTÜ makinamı yazarsınız yoksa yeni açılmış muhtemelen dogu kesimlerden bir TIP fakültesimi yazarsınız..Ben çok kararsızım.. Yorumlarınız bekliyorum...

1 - Ailenin durumu iyi olmadığına göre mademki bütçe önemli tıpın masrafları zordur. (Tıpçılardan araştırıp görürsün)
    2 - Arkadaşlarında dediği gibi alakasız iki bölüm kıyası var ortada ama sonuçta güzel ülkemde kişisel tercihlerin pek önemi olmadığı için normal bi durum.
    3 - Doktor olunca diplomayı elime aldım herşey bittiğini sanan arkadaşlar varsa inanma. Zira pratisyen doktor çıplak adama benzer. her zaman bir üstünü okumaya çalışırsın. başında tus gibi bi bela vardırki ayrı bir dershane tecrübesi gerektirir. Okulu okuyup bneredeyse sonuna gelsen bile yine ders ders peşinde koşturup durursun.
    4 - Sanıldığı gibi makina mühendisliği az para veren bi meslek değildir. Ki hele itü mezunuysan hiç öle değildir. Mühendisliğin altın kuralı gereği kendini geliştirmeli ve mezunluğun ilk 1 - 2 yıllık piyasa tecrübesiyle orda burda işi öğrenmen hariç tabi. Ondan sonrası için ferah ol. Ben itüde okuyup itüvakfında çalışan biri olarak mezunların hangi pozisyonlarda hangi şirketlerde iş yaptığını bizzat görüyorum.
    5 - illada benim fikrimi sorucak olursa İTÜ MAKİNA yaz derim.

• Yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

@stigmata

Sen İTÜ'lüysen Burs, barınma, kitap vs nasıl ?
    Anadolu mezunu oldugum için az-çok ingilizce var..Sizin sınavda zor oluyormuş..% kaçı geçiyor hazırlıgı aşagı yukarı?
  • Çok alakasız iki bölüm. İTÜ makina okumaktan zevk alacağın, ilgin olan bir bölümse her türlü sıkıntı aşılır dert etme. Ama ilgin yoksa gerçekten bulaşma. Yukarıda İTÜlü arkadaşlar da vermiş zaten linki:www.teknikforum.com adresini karıştır. Bana da danışabilirsin istediğin zaman, elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

tabiki onlarla aynı puanda ODTÜ HAVACILIK

İtü Makina yaz.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

@stigmata

Sen İTÜ'lüysen Burs, barınma, kitap vs nasıl ?
    Anadolu mezunu oldugum için az-çok ingilizce var..Sizin sınavda zor oluyormuş..% kaçı geçiyor hazırlıgı aşagı yukarı?

okul başlamadan 20 gün önce mini bir kurs oluyor 1 haftalık.
    doğrudan sınavı alt etmeğe yönelik.
    o kursta işi sağlam tutarsan büyük ihtimal geçersin
    geçen seneki ücreti 350 tl idi.
    hazırlığı atlayınca 200 lirasını geri veriyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ama TIP okursan, bugün yeni yasayla birlikte en dandik pratisyen hekim maaşı 2200 lira oluyor. Hele birde Uzman olursan; 2600 lira. Bu sadece maaş. Birde döner sermaye - özel muayene derken rahat 6-7000 civarını bulur.

Sen düşün...

------

Ama hepsinden önce; TIP doktorluğunun zor meslek olduğunuda unutma.
    Eğer ilgini çekmiyorsa; hiç bulaşma.

Orjinalden alıntı: NovariX

Ama TIP okursan, bugün yeni yasayla birlikte en dandik pratisyen hekim maaşı 2200 lira oluyor. Hele birde Uzman olursan; 2600 lira. Bu sadece maaş. Birde döner sermaye - özel muayene derken rahat 6-7000 civarını bulur.

Hangi yasa o müdür?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.