Şimdi Ara

Kopyalanamıyor: Erişim engellendi Hatası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Hafta önce WD 1Tb harici bellek aldım. Ardından bilgisayardaki dosyaları yedekleyerek format attım pcye. Formattan önce dosyalarım korumalıydı (niye yaptıysam artık hatırlamıyorum) Hariciye aktarırken sorun yaşamadım ama şimdi hariciden bilgisayara kopyalamak istediğimde veya hariciden içindeki fotoğraflarıma bakmak istediğimde açmıyor önizleme yok diyor. İşin daha da ilginci kopyalamıyor veya aktarmıyor. Anlayamadım bir türlü. Acaba sorun nedir ?

Ayrıca korumalı olan dosya ve klasörleri seçip veri koruma tikini kaldırdığımda bazı dosyaları uygulanamıyor (genelde çoğuna uygulanmıyor) hatası alıyorum. Kafam allak bullak oldu. Bir çözümü vardır elbet ama ilk defa böyle birşeyle karşılaştım.

Verdiği hatayı ss'den görebilirsiniz.

Kopyalanamıyor: Erişim engellendi Hatası ?

Not: Harici diskim :http://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_35-327-3869.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet K. -- 26 Haziran 2009; 1:32:35 >

• acaba win hizmetlerden korumalı depolamayı kapatsak kopyalarmı, bi denemekte fayda var. başlat çalıştır services.msc
  • Dosyalar yeşil renkte; yani encrypt şifreleme işlemi yapmışsınız. Dosyalarınızı encrypt ettikten sonra format atarsanız, bir daha o verilere ulaşmanız olanaksız. Eğer format atacaksanız bunları decrypt etmeniz gerekirdi. Tabi sertifikanızı yedeklemediyseniz.

Format atmadan önce "cipher" komutuyla encrypt edilmiş dosylarınızı görüntüleyip decrypt edebilirsiniz.  
    Bunun için command prompt'ta
    cipher /n /u ile sistemdeki encrypt edilmiş dosyları görüntüleyebilir siniz.
    cipher /d ile decrypt edebilir siniz.
    cipher /x komutu ile sertifikanızı yedekleyebilrsiniz.(.pfx) Format atsanız bile bu sertifika sayesinde dosyalarınıza erişebilirsiniz.
    cipher komutu ile ilgili diğer parametreler için komut satırına "cipher /?" yazın
  • @baranel

Dediğin komutu girdim ama depolama hangisi

@nihat

Dediğini tam anlayamadım ama formattan önce yapmalıydın diyorsun sanırım. Yaptığım pek format sayılmaz aslında. Hp'nin kendi recovery programıyla ilk günkü haline döndürdüm bilgisayarı. Bunun bir yararı olurmu yani sertifikalarda gitmişmidir.

En can alıcı soru kurtarılabilirmi bir şekilde ?
  •  Kopyalanamıyor: Erişim engellendi Hatası ?
  • bir soru

Harici HDD'nin dosya formatı NFTS mi, yoksa FAT32 mi?
  • kurtulun şu windows tan artık.
    illa kuracaksanız linux ün içine gömün windowsunuzu. başınız rahat etsin.
    performans 2 katına çıksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: EdgeCrusher

bir soru

Harici HDD'nin dosya formatı NFTS mi, yoksa FAT32 mi?

Fat32 olarak geldi NTFS ye çevirdim. Şuan ntfs
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

şunu bir dene ;

http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc780020(WS.10).aspx

Dediklerini yaptım ama sağ tıklayınca ne güvenlik nede sahip yazan bir ibare çıkmıyor.

@baranel

Dediğini yaptım koruma hizmetini durdurdum ama birşey değişmedi maalesef.

• Bilgisayarımda yukarıdaki sekmelerde araçlar-klasör seçenekleri görünüm var (Tam hatırlamıyorum yol böyleydi sanırım) oradan basit dosya paylaşımı yazan yere gelip o tiki kaldırın tekrar bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

Bilgisayarımda yukarıdaki sekmelerde araçlar-klasör seçenekleri görünüm var (Tam hatırlamıyorum yol böyleydi sanırım) oradan basit dosya paylaşımı yazan yere gelip o tiki kaldırın tekrar bakın

Dediğin yeri buldum, oradan izinleri açıp tam yetki verdim fakat yine eski haline çevirdi. Yani tam yetki verip uygula > tamam diyorum sonra geri dönüyorum verdiğim izinler yetkiler eski haline dönmüş. Hal böyle olunca bıraktım tekrar sakin sakin incelemeye alıcam. Neden verdiğim yetkileri eski haline çevirdi anlayamadım.
  • win'e ait izinler bölümüne girmek istersen. başlat çalıştır, regedit "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum" gelin sağ tıklayarak izinleri açın, gelişmiş,ekleye tıklayın system ve kendi kullanıcı adlarına tam denetim hakkı verin, tamama tıkladıktan sonra uygula tamam tıklayıp gelen uyarıya evet deyin ve kayıt düzenleyicisinden çıkın. alıntı
  • Galiba birazda taşınabilir hdd'de olduğu için böyle zorluk çıkartıyor.

@baranel
    Söylediğin yöntemle uğraşıyorum şimdi, kombinasyon yapar gibi deniyorum.
  • şunlara bir bak

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/help/31ad4562-aee7-4fed-8316-89114dc973031055.mspx

"giremediğin klasöre sağ tıkla > Özellikler > Güvenlik > Gelişmiş > Sahibi > burdan o anki oturum adını bir kez tıkla ve hemen aşağısındaki "Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir" seçeneğini işarete ve tamam"

"normal olarak açılan işletim sisteminden administrator olarak oturum açın.
    şifreli dosyaların bulunduğu hard diskin güvenlik sekmesinden kök dizinin sahipliğini ve erişim haklarını full control olarak administrator hesabına verin. yani kök dizinin sahipliğini alın. sonrada document and settings dizinine aynı şeyleri uygulayın. sonra kullanıcının hesabının olduğu klasör & şifreli klasörler görünür ama erişilemez olmalı. bu erişemediğiniz klasörlerin güvenlik özelliklerine gelip gelişmiş diyorsunuz, denetim olarak ekle diyip administrators u ekliyorsunuz, alttaki iki onay işaretinin yerlerini değiştiriyorsunuz. yani üstteki onay işaretini kaldırıp alttakini onaylıyorsunuz. uygula diyorsunuz. sonra sahibi kısmına gelip orada administrator u seçip nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir i seçip uygula diyosunuz. her uygula dediğinizde windows bütün dosyaların permisions larını değiştiriceğinden bayaa bi vakit alabilecek bi işlemdir. eğer bu işlemi doğru yaparsanız dosyaların sahipliğini administrator hesabına aktarabilirsiniz."

• Şöyle düşün!

Harici HDD'nin üretici bu ürünü sana sattığında niye FAT32 formatında satıyor?

Bir bildiği vardır, herhalde
  • tasınabılır hdd oldugundan bu sorun olabılır kardes
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.