Şimdi Ara

Krallığa giden yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyunu 3 kez bitirdikten (Limit80ken, 90ken ve 100ken), birçok farklı buildi maxlayarak denedikten sonra sanırım aşağıdaki hipotezimi sizlerle paylaşabilirim. Siz kendi bilgi ve tecrübenizi katarak bu yolu mükemmelleştireceksiniz.
    Server yeni değilse bu tekniği boşuna uygulamayın zevk almazsınız.
    Kural 1
    Yeni serverda Oyuna başlayacaksınız.
    Kural 2
    Eğer 7/24 oynayamayacak ve silk harcamayacaksanız, bu yazıyı science-fiction roman gibi okuyacaksınız demektir.
    Kural 3
    İçinizde "daha, daha fazla" diyerek coşmuş bir kaplan yoksa, yani oyunda bu seviyeye gelmediyseniz de bu yazı size yol göstermek yerine yalnız fikir verecektir
    Tanımlar
    Kral: Kendisi ve Ekibi Serverın en güçlüsü olmalı guild savaşlarında bunu ispat etmeli, Jangan Kalesini elinde bulundurmalıdır. Mümkünse iki ayrı guilde ayrılıp Bandit kalesini de ele geçirmelidir.
    Yeni açılan serverda level yarışında birinci olmalı ilk 10dan aşağı inmemelidir.
    Üzerinde d8 ve sonrasında +5' full blue'dan aşağı item bulunmamalıdır. Önceki levellar hızlı geçtiği için gereksiz yorulmaya gerek yoktur.
    Kendi buildi için 1.200.000 m den aşağı sp kasmış olmamalıdır.
    Store'unda 1 milyar golddan daha azı bulunmamalıdır.
    Honor king bufı bulunmalı, Honor lideri olmalıdır.
    Element ve tablet rezerve'leri mutlaka kontrol altında tutulmalı level 1 hariç her elementten her daim 5000 unite, her tabletten en az 40 adet bulunmalıdır.
    Her levelda kendi level Unique'ini ekranda adı dikkat çekene kadar kesmelidir.
    Guild
    Akraba, aynı mahalleden, aynı internet kafeden, sınıftan güvenilir arkadaşlar guild için en iyi seçimdir. Serverdan güvenilir arkadaşlar da bulunabilir, ancak test aşaması kolay değildir. Guild bir bedenin parçaları voltranın aslanları gibidir. İyi bir guildle maximum kasma hızının nasıl 2-3-4 de katlanabileceğini daha sonra açıklıycam. İyi bir guild olmadan kral olunmaz.
    Union
    En güçlü guildi kurduğunuzda belirleyici siz olacaksınız, size yakın güçteki guildleri unionunuza almanız herşeyden önce yeni açılan serverlarda sıklıkla problem olan item bulma problemini hafifletecektir.

Şimdi yelkenleri hazırlayıp yolculuğa başlayalım.
    Yeni server açılımından önceki server bakımından sonra yani salı günü, server açılır açılmaz giriyor. Kendiniz ve arkadaşlarınız için seçtiğiniz tüm nickleri rezerve ediyorsunuz (istediğiniz buildde birer çar açarak).
    Hemen wizard-bard bir çar ve bunun bufçıları olacak bard-cleric bir çar ve warior- cleric bir çar açıyorsunuz. Wizardın gücü ancak warior ve bard bufları ile 2 katına çıktığı için bu gerekli. (Kaybedecek bir dakikanız bile yok, şunu bilinki en az sizin kadar azgın canavarlar da aynı yolları takip ederek gücü ele geçirmek isteyecektir. Oysa ilk vuran kazanır, ayakta kalan güçlenir).
    Ben iyi kazanıyorum fakir fukanın da hakkını veriyorum, parama da kıyıyorum diyorsanız. Wizardınıza premium-plus yükleyin, kuşunu alın (uzak menzilden vuranlar kuşsuz yarı hızda kasarlar). Ancak unutmayın bu çar sizin çar kasma çarınız olacak ana çarınız değil. Sbot gibi iki çarı birden yönetebileceğiniz bir bot yardımı ile warior, wizard ve bardınızı oyuna sokun. Kasmaya başlayın. Wariorunuz ve bardınız 40 level olduğunda artık kasmak yerine wizardı buflamak için kullanın, warioru ve bardı wizardla aynı partiye ex free item free partisine koyun, wizardınızı buflayın, Böylece wizardınız rahatça life control açıp yaratıkları tek geçecek, wariorun canını %50 arttırın ve bir yere oturtun böylece kolay kolay ölmeyecek. 40 level bard dın fiziksel emici tamburundan faydalanın. Hatta bir yerine iki bard açıp 40 levelda %16lık dansından da faydalanabilirsiniz (bilmeyenler için açıklama: Bardın vuruş gücünü arttıran dans skili sadece başka bir bard tambur açmışsa çalışır) Wizardınız plusı yardımı ile uçacak. Sanmıyorum ki 64 olması bir haftayı geçsin. Hatırlatma sbot warior buflarını otomatik basmaz ama bard buflarını basar eğer 70metrelik tabmur alanını iyi kullanırsanız wariorsuz da kasarsınız kanımca sadece üstünüz başınız biraz sağlam olsun. Aşağıda iki tambur bir dans ve iki warior bufı ile hazırladığım bir örneğin resmi görülmekte.
     Krallığa giden yol

Ayrım Noktası: Bazıları 56 veya 60 wizardla da ong farmda çar kasılır diyor. Ben 64 wizard sos+5 silahla maximum faydayı yakaladım. Bir kaç saat, bir kaç level için 56 veya 60 a tenezzül etmeyin derim.
    Wizardınızın arkasına bilerek bard açtık çünkü başlangıçta hız potu alacak paranız olmayacak, bard noise ve hız bufları ile kasmanıza hız katacak. Ancak level 50'de bardı durdurucaz ve en az 10 level cleric açıcaz aksi takdirde farm yaptığımız çarları reslememiz gerektiğinde ki sıklıkla gerekir başımız ağrır.
    Wizardınıza robe giydirmeyi unutmayın, çünkü en hızlı haraket etmesini, minimal mp harcarken maximum hit vurmasını istiyoruz, çar kasma wizardınız için aklınız LA ya kaymasın, dayanıklılığa ihtiyacımız yok. Elinde +5 full blue silah üstünde sadece int basılmış npc set bulunması yeterli (ne kadar int o kadar hit)
    Unutmamanız gereken ikinci mesele 64 wizardınızla asıl çarlarınıza ong farm ile sp kasmaya başlamadan, akademisine kendi açtığınız çarları sokup bir defada en az 5 mezun verip 200 honor puanı kasarak yeni açılan serverda honor king olmak ve böylece fazladan %20 hız, zerk çıkma ihtimali vs vs buflarınızı alarak kasmaya başlamak.
    Bize ve guldimize onglarda power farm yaptıracak wizardımız hazırsa, muhtemelen henüz kapılmamış olan kaliteli ong spotlarından birine gidelim ve başlayalım. (Mümkünse sizin gibi başka bir arkadaşın da 64 wizardı olursa 10 kişilik bir grubu kasmaya yeter ki bu da serverı sallamaya yeter (yakında nasıl olduğunu görücez) ).
    Sp farm yaptığımız çarlarımızı spottan fazla uzak olmayan güvenli yerimize konuçlandırdık.
    Önemli Nokta: 5 kişiye farm yaptırın, partiyi kasan wizardla 6 olsun yanınıza iki tane de 1 level çar alın masterylerini hiç arttırmayın, bu iki 1 level çar aldığınız sp'yi ikiye katlıyor, çünkü bunlar adam sayısını arttırıyor fakat kendileri 34 level moblardan sp alamadıkları için onların spleri diğer parti üyelerine aktarılıyor. 6 kişiye farm yaptırıyorsanız sadece 1 tane 1 level da koyabilirsiniz.
    SP kastığınız çarlarınızda pre-plus ve sp ticket mutlaka bulunmalı.İkisini üst üste basın yönetmesi daha kolay olur. Anlattığım bu taktikle günde 60k'nın altında sp kasarsanız kendinizi kontrol edin. Zarar ediyorsunuzdur.
    İpucu: Onglar çok dolu olduğu için ben haritanın sonunda angry sungsunglarn bulunduğu yerin yakınında, 36 ile 40 level mobların arasındaki nehire çarlarımı bırakarak 36-37 hun archerlarda %99-100 güvenlikte farm yaptım. (aynı yeri honor puanı kasmak için çarlarımı mezun etmek için de kullanmış bunun ayrıntılarını aşağıdaki mesajda vermiştim. Resimlere bakarak neresi olduğunu bulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_32153464/mpage_1/key_//tm.htm#32153464 )
    Partinizde iki tane 1 level bulunsun demiştim bunların levelları çok yavaşta olsa artacak ve sonunda 10 olacaklar o zaman yenileri ile değiştirin ortalamayı arttırmasınlar.
    Partinizde bulunan 1 levelların ücretsiz reverse scroll özelliğini kullanın şehre falan uğramayın (özellikle spotunuz uzaktaysa). Silaha durability basarsanız 5-8 saat şehre uğramanıza gerek kalmaz, potunuz bittiği silahınız kırıldığı zaman da üstünüzdeki yedek 64 stafınızı alır bir yandan kasmaya devam ederken bir yandan kırılan stafınızı 1-10 levellık adamlarınızla şehre gönderip tamir ettirir ve pot aldırırsınız.
    Bu minval üzere en az ama en az 1.200.000 sp kasıncaya kadar burada kalın. (bir premium süresi denebilir)
    SP farm biter bitmez çarlarınızı 64 olan yardımı ile 50-57 yapın bu kısım size bağlı, çar tipiniz kendini rahat kasıyorsa bırakın solo kassın değilse gittiği yere kadar wizard ile götürün.
    Artık belli bir seviyeye geldiniz parti ile kasma zamanı. Son katıldığım tadından yenmez partiyi anlatarak devam edeyim. Sonra değişik parti kombinasyonlarından bahsedeyim. İki bard (tambur %42 defans ve dans %38 atak) ve 6 wizard. Warior bufı bile olmadan kimse yatmadan saatlerce 99 partisi yaptık. Dayanılmaz ex geldi. Ama herkez ff, full set vs'di. anlayacağınız partide warior bulunması gerek fikrini ne kadar savunabileceğim bilmiyorum. Ama sizin parti için böyle bir lüksünüz olmayacak çünkü siz guild partisi yapıyorsunuz ve sadece bard ve wizardlardan ibaret bir guild tartışılır.
    Guildinizin bel kemiği olacak bu 8 kişi için tavsiyem. 2x bard cleric (full int),2 xWarior-Cleric(full str) + 1 Warlock-Cleric(full-int) + 1 Xbow-Cleric(full str)+2 x wizard cleric (full int).
    Asyalılardan son zamanlarda bow vb buidlerle oynamadığım için asyalı kombinasyonunu yazamıyorum. Ancak asyalılar da 100 patch ile eskisine göre güçlendi.
    Bu takımda bardlar speed basarak 8 kişiyi tanesi 100-250k olan hız potu almaktan korucayacak, tambur ve dansları ile partiyi yapılabilir kılacaklar. Bu arada unutmayın otururken de tambur basabilir dans edebilirsiniz boşa mp harcamayın. (Önemli nokta: Bardlar rezistanslarını arttıran skiller yardımı ile dans ederken de savaşabilir. %380'lik vuruşları ile küçümsenemeyecek kadar da sağlam vururlar).Wariorlar devreye girince parti 5 level yukarısında parti yaparak parti yerine taxiye çevirebilirler exi. Xbow özellikle rapid shotla lure yapacaktır. Warlock başta giant parti olmak üzere parti moblarını debuflayarak defanslarını kırıp kasma hızını önemli ölçüde arttıracaktır. Parti kastığı yerde çıkan unique i sbotun "yakında uniq varsa alarm ver" özelliği ile bulmalı ve kesmeli böylece aldığı exi katlamalıdır.

Tüm bu anlattığım taktikleri uygularken boş olan jangan kalesini ele geçirmeyi planlarınızın ardına atmadığınızı varsayıyorum. Jangan kalesi 2 haftalık birkaç yüz milyonluk geliri ile guildiniz için finansman kaynağı olacaktır. Eğer farmsız çar kasanlar varsa muhtemelen levelları sizden büyük olduğu için kaleyi ele geçirecekler. Bırakın 15 gün tadını çıkartsınlar ve torunlarına anlatacakları bir hikayeleri olsun, çünkü başka olmayacak.

Son olarak bütün hızınızla level 92 olup tüm guild olarak d10+5 fb takımlarınızı takındığınızda artık sıradan parti takılmayı bırakıyorsunuz. Sadece Medusa uniqlerini kesiyorsunuz. Muhtemelen en hızlı ilerleyen guild sizinki olacağı için başlangıçta burada rekabet az olacaktır. Her 6 saatte bir 4x99 unique+ shinmo+ ( 4 x 95 veya 100 unique soso) kestiğinizde kişi başı en az %20 ex alacaksınız, medusa aralarında 99 partisi yapabilir veya aşağıdaki makaleyi takip edebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31369693/tm.htm
    Ancak gold ticketınızı boşa götürmeden sadece medusa unique leri ile bile kassanız bu size yeter...

Şimdilik bu kadar görüşmek dileğiyle
    Önemli Not: Peki sen bunu yapar mıydın derseniz. Heh heh... Oyunu bırakmanın dayanılmaz hafifliği içindeyken, gecemi gündüzümü böyle bir oyun için harcar mıyım komik olmayın :D Ama en azından yukarıdaki taktiği uygulayarak çok daha kısa süre içinde oyunun sonuna varır ve kurtulursunuz.

Krallığa giden yol 2 Serverı Sırtlamak
    http://forum.donanimhaber.com/m_32615053/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 25 Haziran 2009; 12:04:05 >

• Baştan sona okudum.. Süper yazmışsın. Böyle oyuncular 3500 de 5 kişi falan oluyor her serverda :)) Eldorado nun en kral adamlarının guildindeyim kendimi bildim bileli. Senin yazdığın herşeye sahipler. Tabi bunlar için baya baya real hayatta para sahibi olmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 24 Haziran 2009; 13:18:48 >
  • quote:

okumaya korktum

O birinci imtihandı. Bu yazıyı sadece kral olacak oyuncular okuyabilir
  • harbiden oyunun piiri olduğun belli oluyor .. senin yerinde olsam oyunu bırakmazdım veya senin gibi oynamayı bilen bir dostum olsa . bende maddi anlamda hiçbir sorunum olmasada zaman yönünden çok kısıtlı bir oyuncuyum sanırım bazı şeylerde maddiyatla çözülmüyor sanırım hiçbir zaman kral olamaycağım bu onu gösteriyor.. :)
  • Açtığın bütün konular oyundan en üst düzeyde verimi almaya yönelik.Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihbarut

quote:

okumaya korktum

O birinci imtihandı. Bu yazıyı sadece kral olacak oyuncular okuyabilir

Hiç bir zaman ben kralım, veya kral olucam demedim. Elimden gelenin en iyisini yapabildiğime inanıyorsam yeter bana
  • krala giden yol da çekilen çile kutsaldir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İş hayatına atılıp yüzlerce TL sahibi olduğum zaman uygularım.

Ellerine sağlık güzel gözlem yapmışsın herkesin okuması gereken bir yazı.
  • en iyi olmak değil en iyi kalmak önemlidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilo_Can

en iyi olmak değil en iyi kalmak önemlidir

Para harcadığın ve herkese iyi davrandığın sürece en iyi kalınır zaten.
  • para harcayınca bilmem ama iyi davranınca gönüllerlin kralı olursun hocam o kesin
  • Yazdıkların doğru söz piyango vurunca yapcam
  • quote:

para harcayınca bilmem ama iyi davranınca gönüllerlin kralı olursun hocam o kesin

Orası öyle hocam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seytan Kobra
    quote:

para harcayınca bilmem ama iyi davranınca gönüllerlin kralı olursun hocam o kesin

Orası öyle hocam...

tamam yakında gönüllerin krallığına giden yol diye de bir mesaj hazırlarım.
  • bunu uygulayan varsa günlük tutsun sonrada kitab die basarız. bir kralın günlüğü
  • Kral diye hitap ettiğine göre bu tek kişiden yani bir chardan ibarettir ve hiç bir char ölümsüz değildir...
    İstediğini yap,oyunda bir bug yoksa,Full Sun bile olsan 1 v 1'lerde yatarsın...
    Oyunu üç kez bitirdin ve hiç yatmamış birini gördün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __EFENDİ__ -- 25 Haziran 2009; 0:48:52 >
  • krallıga giden yol tecrübeli arkadasların toplanmasıdır bence.
    örnegin hera serverında kale sahibiydik. ve kale sahibi guild olarak neredeyse 20-30 kişi iris serverına gectik. orda ki kale sahibi heradan oldugu ve bizi tanıdıgı için kale savasına katıldıgımız gün kaleyi dogru düzgün savunmadılar bile ^^ serverdan bile ayrıldılar.
    heradaki bir başka guildden arkadaslarımızda phonix serverında kale sahibiler.

bizim kemik kadro adını verdigimiz bir kadromuz var. hergün team speak programında saatlerce muhabbet ederiz. yazısmak yoktur. yeni gelen ler guildde herkesi afk sanırlar. ama biz full online ız=) team speak programının söylede bi faydası var su anda istedigim arkadasımdan charını isterim ve verir. cünkü konusmak ve bunca yıllık dostlugun getirdigi güven var.

item gold element tablet konusundada mesela bu dostluk sayesinde cogu kişinin itemi baskasının charında basılır =)

+++ bizde önce wizardkastık ama 76olunca farmlara basladık. 90 gap için 800-1000 sp kasıp basladık kasmaya 100 gelince biraz zorlasada büyük avantaj oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: __EFENDİ__

Kral diye hitap ettiğine göre bu tek kişiden yani bir chardan ibarettir ve hiç bir char ölümsüz değildir...
    İstediğini yap,oyunda bir bug yoksa,Full Sun bile olsan 1 v 1'lerde yatarsın...
    Oyunu üç kez bitirdin ve hiç yatmamış birini gördün mü?

+1 ben kendi bufferımıda kasarım 100'e np ama o zaman kral olunmaz malesef bu yolla evet benden önce FF olabilirsiniz yeni bir serverda ama ben arayı kastığım goldlarla kazandığım dostlarla ve düzdüğüm setle kapatırım
  • quote:

Kral diye hitap ettiğine göre bu tek kişiden yani bir chardan ibarettir

bizim türk halkı ne zaman dikkatli okumayı veya en azından okumayı öğrenecek
    quote:

İyi bir guild olmadan kral olunmaz.

Cümle içinde ben kelimesini kullanmaktan hoşlanmıyorum, bununla birlikte çıkarı olsun olmasın serverda bir çok kişi bana kral diye hitap etmiştir. Krallık serverın üzerinde yarattığın bir etkidir, bunun çarın yatıp kalkmaması ile ile bir ilgisi yok.

Krallığa giden yol 2 Serverı Sırtlamak mesajına da bir göz atın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32615053/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 25 Haziran 2009; 11:47:22 >

• o dikkatli okumamak değil görüşüne katılmamaktan kaynaklanıyor benim yaptığım sattığım çarlar hala kral kelimesinin karşılığını veremesede serverda hala isimleri ve sözleri geçen çarlardır bende senin gibi 80-90 ve 100 de bu oyunu bitirdim hiç bir zaman arkama buffer almadım 90 ın belkide pvp açısından en zayıf buildi olan glavile üstümde hiç sun yokken full sun +sun weaponlu çok çar kestim banada çok kral dediler ama hiç bir zaman şu yoludur bu yoludur diyede bir iddaam yok evet senin dediklerini yaparsak gerçekten serverı sallarız ekipçe ama oyunu çok $$ gömeriz bunuda belirtmişsin ama sonuçta bu kadar parayı bir oyuna gömebilecek türk sayısı çok az
    sonuçta o senin tercihin bizde kendi yorumumuzu getirdik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.