Şimdi Ara

Asus K8N Testler Yorumlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar,sistemimi yeni topladim,evde internet yoktu bu gün geldigi icin direk test sonuclari ve overclock potansiyeli hakkindaki yorumlarinizi almak istiyorum.
    Asus K8N uzerinde,twinmos cl 2.5 Pc 3200 bellek ve Amd Sempron 2600+(Palermo)islemci kullaniyorum.Islemci gercekten bekledigimden çok fazla overclock oldu ve standart fan ile ciktim.2 Haftadir overclock'lu kullaniyorum ve hic bir sorunla karsilasmadim.Üstelik islemci çekirdek voltajini artirmadan 270 Fsb'ye kadar cikabildim.275 Fsb'de ise sistem acilmiyor.Bellek Cl 2 olarak calisabildi ve biostan 333 Mhz(5/4)olarak secmeme ragmen su an 2-3-3-8 olarak 433 Mhz olarak calismaktalar.Zamanlama olarak 1T kullaniyorum.Islemci 270*8 olarak 2.160 Ghz olarak calisiyor ve hesaplamalarima gore 3500+ olarak calisiyor.
    Anakarttan cok memnunum,Anakart sicakligini hem Everest V2.01 hemde Asus Pc Prove V2.22'den aliyorum.Bunlara göre islemci 36C,Anakart 31C.Islemcim 90 Nm oldugundan çekirdek voltaji 1.4.
    Iste testler:
    Sisoft Sandra:
    Cpu Aritmetik Benchmark:10000/4000
    Pcmark 2002:
    Cpu:6800
    Mem:7000
    Hdd:1100
    3dmark2001:13k
    3dmark2003 3.8k
    3dmark2005 1.6K
    Bu arada ekran kartim Ati Radeon 9550 ve bu degerleri 425/540 calirken aldim.Sürücü olarak softmod catalyst 5.3 kullanmaktayim.Anakart icin ise kutusundan cikan sürücüyü kullaniyorum.
    Everest home edition,bellek gecikme sürelerini 44.5 Ns olarak görüyor,bellek okuma hizi 3300 Mb/Sn,yazma hizi ise yaklasik 1400 Mb/Sn.
    Sizce bu degerler nasil(Nforce 3 250 Gb sahipleri)Ayrica bu konuya nforce 3 sahipleri gelsinlerki konu üstlerde kalsin,simdiden cevaplarizi bekliyorum...

• Koskoca forumda hiçmi nforce 3 kullanan ve yorum yapacak biri yok?
  • valla hocam geçen arkadaşımınfanı 4000 rpm lerde dönüyodu 44 derecede

voltajını düşüreyim dedim bir türli bulamadım (ya yok-- yada çok alakasız bir yerde)

esn sonunda cool in quite i actım da kendiliğinden 1,6 dan 1,5 e düşürdü voltajı,i

bios resalet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 2 Temmuz 2005, 16:15:26 >
  • Celentee@
    Bende voltaj artirmak icin bir yer bulamadim,kullanim klavuzunda var ama,herhalde baska bir bios sürümü ile yapmislar,ama sasirtici olan 270 Fsb nasil artti 1.4 Volt ile?Arayip sordugumda dedilerki otomatik artirir.Sizcede bir anormallik yokmu bu iste?Ayrica skorlarim nasil?
  • Arkadaslar görende msi k8n ile ilgili baslik açtik zanneder hepinizmi düsmansiniz soket 754'e?Ha bide su skorlar nasil kendi skorlarinizi bir yazarsaniz sevinirim...
  • öncelikle 3d markların aldığı değerler gayet normal. (425-540) için

ancak o kart için neden softmoded sürücü yükledin anlayamadım???
    normalini yüklersen daha verimli olacağını düşünüyorum...
  • celentee@
    Orjinal catalyst sürücülerinde kilit vardiye softmod yükledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

celentee@
    Orjinal catalyst sürücülerinde kilit vardiye softmod yükledim.

kilit dediğin tam bilmiyorum da...
    ati tool yada atitraytools da oc yapabilmen lazım.(hiç 9550 im olmadığınden emin deilim)
  • birincisi güzel degerlere ulasmıssın ikincisi o paraya anılabilecek en iyi anakartı almışssın ileride kolayca 64 bite terfi olabilirsin anakartında ki biosun versiyonuna bak bakalım hangisi? orjinal biosunun üstüne 3 adet güncelleme çıktı.senin kisi 1003 olabilir 1006 ve 1007 betası var ben 1007 kullanıyorum.
    biosta her türlü voltaj ayarı var ilk versiyonda da vardı..cpu ve ramler için hatta agp içinde var ama onu hiç kullanmadım.
    ben yaklasık 6 aydır bu anakartı kullanıyorum ve overclock için gayet uygun bir anakart zaten fazla overclock yaptıgın zaman kendisi defaulta dönüyor. veya kitlendigi zaman jumperlarlada olayı kurtarabiliyorsun
    eger biosu degiştirmek istersen asusun sitesinden 1007 beta versiyonunu yükle.daha sonra anakartın cd sinde asus update var onu yüklemişsindir heralde.update yi aç indirdigin dosyayı kendin elle tanıtki internettten otomatik yüklemede hata olabiliyor.biosunu yenile..
    k8n ile her türlü bilgiyi sana verebilirim.....

• biostaki voltaj ayarlarını manual yapmalısın ki kendin deger verebilesin yoksa otomatik arttırır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: amac22

biostaki voltaj ayarlarını manual yapmalısın ki kendin deger verebilesin yoksa otomatik arttırır..

orjinal biosu mu kullanıyorsun yoksa deişik bir bios mu ??

ayarları manuel e getirdim sadece fsb yi deiştirebiliyorum o durumdada..

sadece agp voltaj ayarı bulabildim
    1,5-1,6-1,7

birde cpu core
    ignore yada o anki voltaj (hardware monitor içinde)
  • hayır biosa gir ADVANCED menüsünden FID/VID change i manual yap voltaj çıkar....oradan 0,25 er arttır.bütün bioslarda bu özellik var.....
  • Iste bende advanced'de fid/vid diye bir bölüm yok.Benimkinin bios tarihi 11/26/04,ama kitapcikta amd athlon 64 3200+ kullaniyorlar,bende sempron var,acaba ondanmi çikmiyor?
  • Ha ayrica eklemeyi unuttum sende skorlarini yazsana buraya,birde voltaj artirmadan nasil 3500+ yedi anlamiyorum
    Birde bende manual yapinca ddr,agp herseyin voltaji çikiyor ama islemci ortalikta yok
  • evet dogru 64 bitte çarpanı aşagıya dogru çekebiliyorsun onun için var sempronda olmayabilir...sen yinede biosunu update et belki onlarda çıkabilir..skorlarım 3d 2001 13200(400@550) sisoft 11040MIPS 4907 mflops
  • Bu arada baktim bios sürümü olarak 1004 kullaniyorum,büyük ihtimalle sempron'dan dolayi oluyor bu arada benim islemci sana bayagi yaklasmis bende sisoft sandrada 10.000 küsür mips aliyor.
  • birac 0/c yaptım sisoftta şimdi ALU 11490 MIPS ,FPU/İSSE2 3918/5113 ayrıca biosunu degiştir 1006veya 1007 kur
  • senin degerlerin gayet iyi ben biraz o/c yaptım 11490/5111 alabildim 2000@2500mhz!!!sen biosu degiştir bakalım ama bu 1006 veya 1007 yükleyebilirsin menun kalmazsan 1004 e dönebilirsin..
  • 1007 sürümünü kurdum anakarta su anda hizlandi biraz ama voltaj menüsü yok,illa amd athlon 64 alacaz yani...
  • yaw yeni gördüm topigi aha bende tam bu anakartı alacaktım.neyse kafama takılırsa size soru sorarım.birde sempron mantıksız amd 64 artık 114 dolara kadar düştü kralı gelse tanımam ..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.