Şimdi Ara

Mac OS X'in PC'lerde çalışmasını sağlayan EFI-X kartının yeni versiyonu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın popüler işletim sistemi Mac OS X'in normal koşullarda Mac harici sistemlerde çalışmadığı biliniyor. Tabii Mac OS X ve uyumlu yazılımlarıyla çalışmak isteyen ancak Mac Pro gibi sistemlerin yüksek maliyetleri nedeniyle sistem güncellemesi yapamayan kullanıcılar için alternatif çözümler de yok değil. İşte bu çözümlerden en popüler ve muhtemelen en başarılısı Art Studio tarafından hazırlanan EFI-X isimli özel kart.


    Kullanıcılar EFI-X isimli bu kartı, kuracakları yeni bir sistemde kullanarak Mac OS X'i sorun yaratabilecek ciddi herhangi bir uyum problemi olmaksızın sistemlerine kurabiliyor ve kullanabiliyorlar. Art Studio, Computex 2009 fuarında EFI-X kartının USB BPU olarak isimlendirilen yeni versiyonunu da tanıttı. Bu versiyonda ara birim olarak USB 2.0'a geçilerek daha hızlı sistem açılışının hedeflendiği belirtiliyor.


    Sistem açılış süresinin yanı sıra genel performans iyileştirmesine de sahip olduğu belirtilen EFI-X USB BPU ile renk değişikliğine gidilerek ilk versiyonda Siyah olan tasarım yeni modelde adeta Apple ile özdeşleşen Beyaz renge bürünmüş. Fiyatı hakkında henüz herhangi bir bilginin bulunmadığı EFI-X USB BPU'nun yanı sıra Art Studio'nun PCIe ara birimini kullanan ve bootable çalışabilen EFI-X Pro modelini hazırladığı da belirtiliyor.








  • Mac OS X kullanmak isteyenler için güzel bir alet.Benim anlayamadığım nasıl ve neden çalışmıyor.Haber için teşekkürler..
  • Bu duruma en çok grafikerler sevinecek.
  • bu kart olmadanda uyumlu donanım ve intel işlemci ile mac osx çalışıyor arkadaşar hemde sorunsuz.
    seffa arkadaşım çalışmamasının en baş sebebi mimari önceden ppc mimarisi idi şimdi intel oldu daha kolay artık.ayrıca driver olmadığı için sistemi tanıyamıyor işletim sistemi.daha bilmediğim başka sebepleride vardır elbet.

    ama şunu belirteyim mac başka birşey.siz hiç 2 senedir formatlanmamış,içinde birtane virüs olmayan ve hala aynı hızda açılıp kapanan bir pc gördünüz mü ?
  • @sonyman illa intel işlemciye gerek yok. çoğu donanım için driver sıkıntısı da yok. pc ye mac kurma işi oldukça ilerledi. şu an son derece düzgün çalışan sitemler kurulabiliyor. imzamda olduğu gibi...
  • denemek isterdim ama macde adam gibi oyun oynanmıyor ne yazıkki.
  • @hobar eyvallah ben sadece intel diyebiliyordum.evet oyun konusunda zayıf mac ama onun dışında herşeyiyle ezer geçer.ayrıca sanal pc uygulamaları ile mac üzerinde de çalıştırabilirsiniz oyunları yada oyun için pc ye dönüp diğer işler için mac e devam :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.