Şimdi Ara

Sony BRAVIA LCD TV'ler için DVB-C güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
17.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony bazı LCD televizyon modellerinde yer alan HD DVB-C modüllerle, Teledünya Dijital kablolu yayınlar arasında yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldıran bir güncelleme yayınladı.


    Bu güncelleme, Donanimhaber.com forumlarında uzunca bir süredir tartışılan ve özellikle E4000 ve W4000 serisi Sony LCD televizyonlarda yaşanan EuroSport HD kanalının izlenememe sorununa çözüm getiriyor.


    Sony'nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

    Conax modül ile birlikte dahili DVB-C HDTV tuneri kullanarak Teledünya yayını izleyen BRAVIA LCD TV sahipleri, E4000 veya W4000 serisi gibi bazı modellerde ve bazı HD yayınlarda görüntü sorunu yaşamaları durumunda (güncel bilinen bir adet: Eurosport HD), en yakın Sony Eurasia Pazarlama A.Ş. yetkili servsine başvurabilirler. Basit bir yazılım güncellemesi ile, çok farklı codec’lerle gelebilen yayınların görüntülenmesi bu yöntemle sağlanabilmektedir.


    Aşağıda yetkili servis listesini aşağıdaki PDF dosyasında bulabilirsiniz:

    Sony Yetkili Servis Listesi.PDF










  • Mesut Hocam öncelikle seni, sonra da Sony çalışanlarını tebrik ediyorum. Foruma gerek video tanıtımları olsun gerekse böyle önemli bilgiler vererek forumun tüketici açısından ne kadar önemli olduklarını kavramaları açısından Sony Online Marketing ekibini tekrar tebrik ediyorum.Samsung da yapmaya başladı. Darısı diğerlerinin başına diyelim.

    Vermiş olduğun bilgi de kullanıcıları epey ilgilendiren bir konudur, umarım yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 29 Mayıs 2009; 14:55:07 >
  • iyi günler

    Bende w4500 var kablo tv kullanıyorum Eurosport hd kanalını maalesef bende izleyememekteyim. ses var görüntü yok. Sorunun kanalla ilgili olduğunu düşündüğüm için araştırma yapmadım..

    -Güncellemeyi lcd'yi internete bağlayarak yapabilirmiyim ? yoksa mutlaka teknik servis mi gelmeli tşk.
  • @eraypi

    Merhaba,

    Güncellemeyi teknik servisler aracılığı ile yapmanız gerekiyor. Teknik servis listesine haberin aşağısındaki linkten ulaşabilirsiniz.
  • Şunu Teledünya ve Cebit eurasia Kablo tv dijital yayın adlı konu başlık altında yazan arkadaşlara mâl etsek.(Ben de dahilim =))Donanimhaber başarısı
    Speed-step e bu konuyu açtığı için teşşekkür ederim.
  • İyide bunu internette yayınlasalarda bizde memory stickle kendimiz yüklesek olmazmı. Bir çok firma öyle yapıyor. İnternette yayınlıyor, nasıl yükleyecekleri hakkındada bilgi veriyor. Gerisini müşteri hallediyor. Halledemiyenlerde servisten yardım istesin.

    Speedy arkadaşımızın bahsettiği gibi uzunca bir süredir forumdaki arkadaşlarla bilgi alışverişi sayesinde ve bu konu üzerinde araştırmalarımızın sonucu.
  • kişiye özel yaptırmıyorlar çünkü bu güncelleme işi Sony^de sanırım biraz karıiık.zaten tüm bu modeller daha garanti kapsamında 5 yılını doldurmadılar.
    O yüzden hiç uğraşma bence servis halletsin ücretsiz.
  • teşekkürler
  • bende sony bravia tv almayi düşünüyorum acaba almadan önce sölesek eve getirmeden sony shoplarda bu işi halledemezlermi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speedy9355

    kişiye özel yaptırmıyorlar çünkü bu güncelleme işi Sony^de sanırım biraz karıiık.zaten tüm bu modeller daha garanti kapsamında 5 yılını doldurmadılar.
    O yüzden hiç uğraşma bence servis halletsin ücretsiz.



    Bendeki problemde bu zaten. İstanbuldan getirttiğim için Sony Eurosiya garantisinde değil. Bu nedenlede günceleme için Ankara Sony servisi aradığımda 110TL+KDV istedi. Yani durum tamamen duygusal
  • conax modul + guncelleme okadar parayi verecegine hd setbox kutu alin daha iyi ayni fiyata geliyor ben oyle yapyim conaxlarla hic ugrasmadan kutu aldim bende sony hdtv kullaniyorum teledunya setbox kutusu olmayanlara olanlarla ayni guler yuzu gostermiyor pek ilgisiz yaklasiyorlar yayinlar sifresizken modulsuz izliyordum kanallari bi ufak sorun cikti adamlar geldiler setboxunuz yok oyuzden sorun bizimle ilgili degil sonyyi arayin dediler 2 kanal cekmiyordu hic ilgilenmediler bile setbox aldiktan sonrada gene o 2 kanal yoktu o ayri konu ama kutuyu alinca yarim saat ugrasip sorunu tespit ettiler ne hikmetse...
  • Hocam ben yeni kablo tv abonesiyim teknik servis anolog taratıp gitti. ben daha sonra digital tarattım 70 civarı digital kanal çıktı artı 1 hd kanal var 1' de eurosport hd var malum ses var görüntü yok. Ne zaman şifre giriyorlar yaklaşık 2 haftadır izliyorum. Yeniyiz diye ayağımızı mı alıştırıyorlar.. yoksa digital izlediğimizi tespit edip ay sonuna + 2 TL'yi ekleyecekler mi? :)) yayını şifrelemesinler de 2 değil 4 TL verelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraypi -- 30 Mayıs 2009; 14:16:23 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: virgoranger

    conax modul + guncelleme okadar parayi verecegine hd setbox kutu alin daha iyi ayni fiyata geliyor ben oyle yapyim conaxlarla hic ugrasmadan kutu aldim bende sony hdtv kullaniyorum teledunya setbox kutusu olmayanlara olanlarla ayni guler yuzu gostermiyor pek ilgisiz yaklasiyorlar yayinlar sifresizken modulsuz izliyordum kanallari bi ufak sorun cikti adamlar geldiler setboxunuz yok oyuzden sorun bizimle ilgili degil sonyyi arayin dediler 2 kanal cekmiyordu hic ilgilenmediler bile setbox aldiktan sonrada gene o 2 kanal yoktu o ayri konu ama kutuyu alinca yarim saat ugrasip sorunu tespit ettiler ne hikmetse...



    Setupbox ın hali icler acısı. Yine bu forumda Teledünya başlığı altında olmak üzere toplam iki konu var. Onları bir okusan kutuyu pek öyle tavsiye edeceğini sanmam. Ayrıca kablo, kumanda vs. karmaşasına son vermekde işime geliyor. Neyse Amerika Sony sitesinde firmwaresini buldum bir kaç iletişimden sonra kendim yükleyeceğim sanırım.




  • Benim de aklıma şöyle bir şey geldi:

    Acaba bu yazılım güncellemesi sadece tuner'a yönelik mi, yoksa hazır paket halinde tüm yazılım yenilenirken arada tuner'da mı güncellenmiş oluyor?

    Eğer ikinci şık ise güncelleme yaptıran arkadaşlar görüntü kalitesinde bir değişiklik görebildiler mi?
  • Güncellmeyei yaparken dediklerine harfiyen uy ki.Sonra sorun çıkmasın fişi falan çek mek bir sürü ayrınıtısı var.
    Kutuyu kesinlikle tavsiye etmem.Modül en mantıklısı.Uyduruk sürekli takılan bir kutuya 210 tl vereceğime gider modülü alırım kutudan on kat daha iyi yayın alırım.Üstüne bir de kanal sıralaması yaparım.
    Kutusuz alan arkadaşlarım da var ne hikmetse onlarla çok alakalı davranıyor.İş burada söz geçirmeye kalmış.Bastırırsan yapıyorlar.
  • Görüntü kalitesinde fark oluşturmayacaktır.Bu güncelleme sadece tunerin bilmediği yani öğretilmemiş değişik HD kodların tunere öğretilmesidir.
  • servis yoluyla güncelleme yaptıran varmı, şansıma bu konuyu araştırmak için baktım foruma ve haberi görünce oldukça sevindim, bu işlem için ücret istenmesi fazlasıyla saçma olur bence (arkadaşın garanti durumu farklıymış dikkatli okumamışım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exdp -- 1 Haziran 2009; 0:01:45 >
  • Bu ne ya, televizyonumu güncellemek için 110TL + Kdv mi vericem? var mı böyle bi saçmalık, aman çalışmasın Eurosport'ta...
  • "Basit bir yazılım güncellemesi ile, çok farklı codec’lerle gelebilen yayınların görüntülenmesi bu yöntemle sağlanabilmektedir."

    Basit ama 110+kdv :) gel git parası ^^ Sony'de uyanık çıktı ha...
  • Oray arkadaşım benim TV Sony Eurosiya garantisinde olmadığı için böyle bir miktar istediler. Yoksa yanlış anlaşılmasın kendi garantisindeki olanları ücretsiz yüklüyorlar. Gerçi garanti dışı işlemede bu çok yüksek bir rakam. Çünkü ne işçilik var nede parça. Sadece memory stickle 10 dakikada bilgisayara yükler gibi yükleniyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.