Şimdi Ara

canon d30 ile canon 30d arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir makina var canon d30.Satılık,almak istiyorum ama canon d30 u hiç bilmiyorum.ama canon 30d bilindik makina onu biliyorum.makinanın üzeründe d30 yazıyor.web de arattım bulamadım.lütfen bilen biri yazabilirmi.nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanki -- 25 Mayıs 2009; 16:30:49 >

• Canon'un d30 diye bir DSLR'sini ilk defa duydum yok diye biliyorum.. Dediğin gibi 30d var.. hatta d30 diye kompakt sınıfda dahi duymadım..
  •  canon d30 ile canon 30d arasındaki fark nedir?

d30 denilen makina oldukça eski bir makinadır ki 2000 yılında çıkarılmıştır.. d-slr ve 3.35 mp'lik bir sensör bulunuyor. yani teknolojisi pek eski..

d30 u burdan inceleyin lütfen
    http://www.dpreview.com/reviews/canond30/

30d ise çok daha yeni, daha güncel, daha sağlam bir makinadır.. o yüzden arasında dağlar kadar fiyat farkı vardır eğer ikinci el gördüyseniz..

30d yi burdan inceleyin lütfen
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/84/page_1.html

sanırım gördüğünüz ilan oldukça uygun geldi size.. makina eski olduğundan ötürü adam öyle uygun yazmıştır.. ama sakın ola 30d ile karıştırmayın.. umarım verdiğim bilgi, adres ve fotoğrafların faydası olmuştur. benimde sattığım bir d-slr var ilgilenir misiniz bilmiyorum dükkanımda mevcut. d-slrler hakkında soru sormak isterseniz pm atabilirseniz ki imzamda da mevcut. hangi makinayı alırsanız alın şimdiden hayırlısı olsun..

benim ilanım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_31514526/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 25 Mayıs 2009; 23:26:19 >

• kimsede bilmiyomuş makinayı.tam benim de suçum yokmuş
  • Bu makinayı bilen bilir "atakaniki"
    dslr devrini başından beri takip edenler d30'un tank gibi olduğu ve raw fotoğraflarının bile ne kadar canlı renklere sahip olduğunu söyleyeceklerdir.
    dslr makinalar için bir mihenk taşıdır aslında, d30 ilk CMOS sensör kullanılan makinaydı sanırım, hadi canım cmos mu derken bugün bütün makinalar cmos'a geçtiler.
    Çok piksel = iyi fotoğraf diyenlerden değilseniz, amacınız fotoğraf çekmek, öğrenmek, ışığa hükmetmek ise ve fiyat da uygunsa alınabilir bir makinadır.
    En azından amatör-pro arası sınıf bir makinadır erken model de olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemani

Bu makinayı bilen bilir "atakaniki"
    dslr devrini başından beri takip edenler d30'un tank gibi olduğu ve raw fotoğraflarının bile ne kadar canlı renklere sahip olduğunu söyleyeceklerdir.
    dslr makinalar için bir mihenk taşıdır aslında, d30 ilk CMOS sensör kullanılan makinaydı sanırım, hadi canım cmos mu derken bugün bütün makinalar cmos'a geçtiler.
    Çok piksel = iyi fotoğraf diyenlerden değilseniz, amacınız fotoğraf çekmek, öğrenmek, ışığa hükmetmek ise ve fiyat da uygunsa alınabilir bir makinadır.
    En azından amatör-pro arası sınıf bir makinadır erken model de olsa.

Dediklerinde haklısın ama D30'u şu an sağlam bi şekilde bulman zor, yani az kullanılmış bi makiana bulmak zor... Bunu da geçtik kimseye çok pixelin daha iyi fotoğraf vermeyeceğini açıklayamazsın Anlamıyor çünkü insanlar, hep en güncelin peşindeler...

Ama eğer ikisi arasında seçim yapılacaksa 30D alınır daha temiz uzun süre kullanılabilecek, seri, AF'si çok iyi, İSO performansı D200'ü ikiye katlıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.