Şimdi Ara

TTNet Kotalı Adsl Kullananlar Için Faydalı Bilgiler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekononik koşullardan ötürü veya kullanım amacımıza bağlı olarak en uygun ADSL Paketini seçmemiz gerekiyor.
    Hız ve Kotaya bağlı olarak farklı TTNet Adsl Paketleri bulunmaktadır.

TTNet'in Mevcut Adsl Paketleri:

Güncel tarife ve fiyatlar için TTNet web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.http://www.ttnet.com.tr/evde_3
    Genelleme yaparsak normal ev veya iş kullancısı için çok hızlı bir ADSL bağlantısına gerek yok.
    Eğer internetten çok fazla veri alacak işlemler yapmıyorsak Kotalı Adsl Paketlerinden birisini seçmekte çok mantıklı.
    Kotalı Adsl paketlerinden birisini seçersek kotayı geçmemek için de extra önlemler almamız gerekiyor.
    Burdaki yazıda Kotalı Adsl Kullanıcısının dikkat etmesi gerekenleri yani aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Tabi konu altındak arkaşlardan tavsiyeler gelirse veya aklıma yeni bir şey gelirse yazıyı düzenleyebilirim...

Kotalı ADSL
    Adsl Kotamız internetten aldığımız veriler ile dolmaktadır. Bir kaç örnek verecek olursam;
    - İnternette gezmek.(Sorf yapmak)
    - Internetten veri indirmek. (müzik, resim,program,film vb.indirmek)
    - Herangi bir programla veya siteden müzik veya vidyo izlemek. (rodyo veya tv yayını olabilir. Youtube gibi bir site olabilir.)
    - Interne vasıtasıyla haberleşme sağlayan bir proram kullanmak (msn,icq,skype vb.)
    - Torrent - Emule - Limewire tarzı bir programlar ile.
    - Kullandığımız windows veya heangi bir program güncellemesiyle.
    - Bilgisayarımıza bulşamış kötü amaçlı bir yazılım ile kotamız dolar.

Tabi yukarıda yazdıklarım bazılarında kota daha aşırı dolmaktadır. Örnek verirsem internetten bir video, müzik vs indirmenin veya dinlemenin kotamıza etksi büyük olacaktır. Ayrıca herangi türde büyük bir dosya indimeninde kotamıza etkisi büyük olur. Yani ne kadar büyük veri alırsak kotamız o derecede hızlı dolacaktır.
    Bu arada çok kullandığımız msn tarzı programların kotamıza etkisi azdır. Tabi karşı taraftan bir dosya alıyorsak, karşı taraftaki arkadaşımızın web kamerası veya microfonu açıksa bu kotamızı hızlı dolduracaktır.

Kotayı aştığımızda en fazla ödeyeceğimiz miktar aynı hızdaki limitsiz paketin % 25 fazlasını geçemez.Yani kotayı aştığımızda kulandığımız ADSL tarifesi 1024 Kbps 4GB veya 6GB kotalı ise 56,64 YTL'yi,2048 Kbps 6GB kotalı ise 79,76 TL'yi geçemez. (Şuan itibariyle)

Kotamı Nasıl Takip Edebilirim?
    Kota takibi için bir program kullanabileceğimiz gibi TTNetin Kota Bilgilendirme sitesini kullanabiliriz. Bence en güzel yöntem bu.

TTNet'in Kota Bilgilendirme Sayfası

Aşağıdaki linklerden uygun olanını açıyoruz.
    http://adslkota.ttnet.com.tr/adslkota/login_tr.jsp
    http://www.ttnet.com.tr/adsl-kota-sorgulama/kota_giris.asp
    http://www.ttnet.com.tr/adsl-kota-sorgulama/

Siteyi açtıktan sonra yukarıdaki görüntü karşımıza gelmiş olması lazım.
    Kullanıcı adımızı,şifremizi ve resimde yazan güvenlik kodunu ilgili kutulara giriyoruz. Yazdığımız bilgilerde yanlışlık yoksa Griş tuşuna basıyoruz.

Kota bilgilendirme sayfasına giriş yaptıysak yukarıdaki uyarı kaşımıza gelecektir. Tamam tuşuna basıp uyarıyı kapatalım.
    Bazı durumlarda nadirde olsa uyarı gelmeyebilir.

Yukarıdaki görüntü kota sayfasına giriş yaptığımızı ifade ediyor. Eğer bir önceki resimde bulunan uyarı karşımıza gelmedi ise sözleşmeyi onaylamalısınız.
    Yoksa kota bilgilerinize ulaşamayabilirsiniz.
    Herangi bir sorun yoksa ok ile işaretli Aylık Transfer tuşuna tıklıyor ve kota bilgilerimizin karşımıza gelmesini bekliyoruz.

Bazen kota bilgilerinize ulaşamayabilirsiniz. Bu genellikle ay sonları oluyor. Bence bunun nedeni aşırı yoğunluk.
    Eğer böyle bir şey başınıza gelirse fareniz ile Aylık Transfer tuşuna basılı tutup tarayıcınızın adres satıran sürükleyin. :)
    sürükleme işlemini yapamazsanız kota sayfanıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki linki de kullanabilirsiniz. Bu sizi kota bilgilerinize götürüyor.
    http://adslkota.ttnet.com.tr/adslkota/viewTransfer.do?dispatch=entry
    Tabi yukarıdaki söylediğimi yaptığınızda karşınıza hata penceresi gelirse tarayıcınızdaki Yenile tuşu veya Klevyenizdeki F5 tuşuna basın. Genellikle kota sayfası bu yöntem ile bir süre sonra görüntüleniyor.
    Tabi hata gelince devamlı işlemleri tekrarlayacaksınız.
    Ben bunun için autoit ile yaptığım ufak bir programı kullanıyorum. Kullanmak isteyen olursa konunun ilerleyen bölümlerinde link verebilirim... Hatta verim... :)

İşte kota sayfamsıza ulaştık. :) Mayıs ayında olduğumuza göre ben 1.25 Gb harcamışım.

Bir Program İle Kotamızı Takip Etmek.
    Bunun için internete ortamında bir çok programdan yararlanabiliriz.
    Ama ben seçmece yapıp arayüzü Türkçe ve Bedava olan iki programın (Ey DSL! 3 ve ADSL Kota 2.3 PRO) videolu tanıtımını paylaşmak istiyorum.
    Ayrıca DuMeter,NetLimiter gibi programlarda gayet başarılıdır.

Ey DSL! 3
     TTNet Kotalı Adsl Kullananlar Için Faydalı Bilgiler... TTNet Kotalı Adsl Kullananlar Için Faydalı Bilgiler... TTNet Kotalı Adsl Kullananlar Için Faydalı Bilgiler...

Ey DSL! 3 TTNet Adsl Kota bilgimizi ve inernet trafiğimizi takip edebileceğimiz sade, basit ve Türkçe arayüze sahip kullanışlı bir program.
    Gerçekten çok başarılı bir program.

Programı ve videolu anlatımını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Videoyu sorunsuz izlemek için 1024 * 768 çözünürlülük gerekmektedir.
    Ey DSL! 3 + Video 4 MB den küçük. Kota dostu :)
    http://www.4shared.com/file/105079263/92592a3c/Ey_DSL_3__Video.html

ADSL Kota 2.3 PRO

ADSL Kota 2.3 PRO TTNet Adsl Kota bilgimizi ve inernet trafiğimizi takip edebileceğimiz Ey DSL! 3 göre çok daha az özelliği bulunan basit ve Türkçe arayüze sahip bir proram.

Programı ve videolu anlatımını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Videoyu sorunsuz izlemek için 1024 * 768 çözünürlülük gerekmektedir.
    ADSL Kota 2.3 PRO + Video 3 MB den küçük. Kota dostu :)
    http://www.4shared.com/file/105080078/e04ccec0/ADSL_Kota_23_PRO__Video.html

Programsız Internet Trafiğini Gözlemlemek
    Bir çoğunuzun bildiği gibi herangi bir program kullanmadanda anlık internet aktivitelerini gözlemleyebilirsiniz.
    Birinci yöntem modeminizi görebileceğiniz bir yere koymak. Yani modemin ışıklarından o anda veri alınıp alınmadığını gözlemleyebilirsiniz.
    Ayrıca tabiki kullandığınız modeme göre modemin arayüzüne de bu bilgiler yansıtılır.

Diğer bir yöntem olarak ağ bağdaştırıcınızın iconun tray tepsisine yerleştirmek. Bu yöntem daha kullanışlı tabiki. Internetten (modemden) veri alıp veri verdiğinizde saatin bulunduğu alandaki ilgili icon yanıp sönecektir. Eğer aşırı bir veri alış verişi varsa bu icon devamlı yanacaktır. Ayrıca icona çift tıklatınca alınan ve gönderilen veriyi gözlemleyebilirsiniz.

Bu iconu saatin bulunduğu tray tepsisine yerleştirmek için Başlat --> Çalıştıra --> ncpa.cpl yazıp entera basıyoruz.

Açılan pencerede bilgisayarınızda kulandığınız Eternet bağdaştırıcılarını görüyor olmanız lazım.
    Internete çıkış yaptığınız ağ bağdaştırıcınıza faremiz ile sağ tıklatıp özelliklerine giriyoruz.

Ağ bağdaştırıcımızın özelliklerine girince "Bağlanınca bildirim alınında simge göster tıkını işaretliyoruz." Sonra tamam tuşuna basıp kapatıyoruz.
    Artık saatin yanında internete çıkış yaptığımız ağ bağdaştırıcısının simgesini görüyor olmanız lazım.
     TTNet Kotalı Adsl Kullananlar Için Faydalı Bilgiler.... Internten veri alıp veri gönderirken bu icon yanıp sönecektir.
    Bu sayede internetin kullanıp kullanılmadığını anlayabilirsiniz.

Ilgili icona çift tıklattığınızda ise karşınıza daha detaylı bir ekran çıkacaktır. Burda alınan veri ile gönderilen veri görünmektedir.

Son Not
    ZoneAlarm gibi kullanışlı bir Firewall (Güvenlik Duvarı) programı kullanmanızı tavsiye ederim.
    Tabi Firewall programının yanında birde Antivirüs programı fena olmaz. Tabi iki programı ayrı ayrı kullanmak yerine Security(Güvenlik) paketlerini kullanmak daha mantıklı.
    Ben Eset Smart Securityi kullanıyorum. Kaspersky Internet Security denemedim ama kendini ıspatlamış bir firma tavsiye edilebilir.
    Firewall programının ayarlarını yaptıktan sonra internete çıkış yapmak isteyen tüm programlardan haberiniz olacak ve sizden izinsiz hiç bir program internete bağlanamayacak.
    Bu sayede kotanızı koruyacaksınız.
    Kullandığınız windowtaki otomatik güncelleştirmeleri ile kullandığınız programların güncelleştirme özelliğini kapatabilirsiniz. (Sadece Oneri)

Ben Adsl nin çıkıp yayılmasıyla evime kotalı adsl bağlattım ve şuana kadarda kotayı önemli bir ölçüde hiç geçmedim.
    Ha bu arada kota hastası deyilim. :) Haftada bir iki kez anca kotama bakarım. Lakin ay sonu biraz dikkat ederim.
    Inanın bilgisayarınızdaki bazı yazılımlar kotanızı aşırı derecede etkileyebiliyor.. O yüzden bir firewall programı kullanmanız çok önemli.

Tabi ben kotamı izlemek gözlemlemek için herangi bir program kullanmıyorum ve de kullanmam. Nedeni ise gereksiz yere pc performansımı ve piskolojimi etkileyecek.
    Ayrıca birazda güvensizim. Çünkü bu programlar TTNet Adsl Kota sayfası hariç değişik sitelere de bağlanabiliyor.

Onun içindirki kota bilgilerimi izlemek için Autoit ile kendi programımı yaptım. Sadece güvenlik kodunu girip kota bilgimi gözlemeleyebiliyorum.

Bazı özellikleri;
    Çok hızlı ttnet kota sayfasını götüntüleyebilirsiniz.
    Program kesinlikle TTNet ten başka bir siteye bağlantı kurmaz ve kesinlikle kullanıcı adınızı ve şifrenizi 2. şahıslara göndermez. Güvenle kullanabilirsiniz.
    Program aldığı kota bilgilerini bir html dosyasında yedekler. Dosya boyutu artınca sıkıştırıp yedekler.

http://www.4shared.com/file/TEv1Rf3u/Tnctr_Adsl_Kota.html

Sorunsuz günler dilerim. Sağlıcakla kalın.......
    Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 23 Ekim 2010; 20:19:32 >

Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...

• Zamanında elde olmayan imkanlar yüzünden 2 ay kadar 4 gb kotalı internet kullanmıştım daha önce ortaklaşa 4 mbit sınırsız kullanıyorduk cidden tam bir boşluğa düşmüştüm kota hesabı yapmaktan kafayı yemek üzereydim allah kimsenin başına vermesin kotalı internet :)
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • Güzel yazi ve toplu oldu.
    Dostum ilk başliktaki tarifeleri istersen resim ekle daha göze hoş gelir bence. ve anlamasi basit olur.

kotali arkadaslara sabir diliyorum, blue life a anlatim/bilgiller/programlar icin tesekkurler

Gigabit ethernet ve kotali internet...
  • kota hesabı yapmak gerçekten sıkıntı.

ama ttnet in aldatmalarına aldanmamak lazım.
    geçen gün ttnet müşteri hizmetlerinden aradılar. yaklaşık olarak 5-6 dakka konuştu birşeyler anlattı, ürün tanıttı yok müzik miş yok virüs korumasıymış, ücretsi wi-fi miş falanmış filanmış.
    ve sonuç olarak en son soruya geldi ve dediki "üye olmak istiyormusunuz".

cevap basit "hayır hiç bir üyelik istemiyorum. "

konuşmanın devamı geldi "ama bu söylediklerimin hepsi ücretsizdir sizden hiçbir şey talep etmiyoruz" filan dedi gene 2-3 dakka bişiler anlattı . daha sonra ısrarlara dayanamadıgım için ve ücretsiz oldugu için kabul ettim.

ama ay sonunda gelen faturaya baktıgımda gördümki fiyat yükselmiş 3-4 tl civarında daha fazla ücret gelmiş.
    müşteri hizmetlerine sordugumda ise. bu kabul ettigim hizmetler ücretli imiş. ve hiç kullanmadıgım halde ücretini tahsil ettiler.
    telefonla konuştugum müşteri hizmetlerine iptal etmesini söyledigimde iptal edemeyeceginiz söyledi.
    en yakın telekom servisine gidip iptal için başvurmam gerekiyormuş.
    insan sinirleniyor. bir evet cevabı ile üye yapmasını biliyorlar ama iptal et deyince telekom servisine git diyor.
    işimiz güçümüz yok birde telekoma gidecez de sıraya girecezde iptal ettirecez.

hiç kullanmadıgım bu servislerin ücretini bakalım bir sonraki ay iade edeceklermi. bekleyip görecez.

• Güzel eline sağlık ama IP adresini silmeyi unutmuşsun
  • Eger opera turbo kullanirsaniz, opera turbo internet sitelerini gezerken yuklenen grafiklerin kalitelerini dusurup boyutlarini kuculttugunden download miktarinda hissedilir miktarda tasarruf saglayabilirsiniz.
  • Ey dslin yeni sürümü çıkmış haberim yoktu saol dostum

Mustafa Kemal Atatürk
  • eline sağlık, güzel bir çalışma olmuş...
  • eline sağlık güzel toparlamıssın
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.