Şimdi Ara

samsung b651 b750 türkçe karakter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung b651 b750 modellerini doğubankın ordaki samsung bayide 16gb bellekle içindeki mkv,mpg4 filimlerle test ettim altyazı karakteri desteklemiyor ş.ı.ğ vb. hddyi hangi marka kaç gb,a kadar destekliyor bilmiyorum forumda yazan arkadaşlar alt yazıda sorun yok diyorlardı ama karakter sorununu kendim gördüm bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum evet benim için usb,hdd,den filim oynatması önemli hele mkv buda benim için bir kriter olmuşken tam olsun diğer fonksiyonları zaten benim için mükemmel teşekkürler.

• b551 işini görürüse ben bugun deneyecegım
  • Bu tv lerin 50 bin tane ayarı var, dolayısıyla düzgün ayarlanmamıştır. Ben de 40" B651 var ve altyazı sorunu yok.
  • Ben dün aldım b750, ilk başta bende altyazı türkçe karakter sorunu var zannettim ama yokmuş, ayarlardan altyazı dilini türkçe seçersen sorun ortadan kalkıyor... Ayrıca, altyazı büyüklüğünüde ayarlayabiliyorsun küçük-orta-büyük diye... 500gb harici var bende sorunsuz tanıdı, hemen mkv açtım sorun yok yani mkv gayet akıcı ve sorunsuz...

• harici diskin elektriğini usb denmi yoksa ayrı prizdenmi alıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmi2253

harici diskin elektriğini usb denmi yoksa ayrı prizdenmi alıyor

Benim ayrı prize taklı haldeydi, laptoptan çıkarıp usb ucunu tv ye taktım ama sadece usb den çalışırmı denemedim denerim...
  • bildiğim kadarı ile elektriğini usb den alanları alet görmede sıkıntı yaratmakta özelliklede 60 gb üstü hdd leri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 48H6470 usb movie sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmi2253

harici diskin elektriğini usb denmi yoksa ayrı prizdenmi alıyor

Prizden alıyor, maxtor onetouch 500gb... Ama mesela laptop a bağladığında usn den güç alan hdd yi bağlasan tv de çalıştırır sanırım. Denerim istersen, sen 2.5 luk hdd çalıştırmak mı istiyorsun, bildiğim bir tek 2.5 luk olanlar usb den güç alıyor onlarda çalışır b650 de...
  • ben 320hdd var tvden alıyor hiçbir sorun yok türkçe karekter sorunuda yok ..
    40B653 var ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Ben dün aldım b750, ilk başta bende altyazı türkçe karakter sorunu var zannettim ama yokmuş, ayarlardan altyazı dilini türkçe seçersen sorun ortadan kalkıyor... Ayrıca, altyazı büyüklüğünüde ayarlayabiliyorsun küçük-orta-büyük diye... 500gb harici var bende sorunsuz tanıdı, hemen mkv açtım sorun yok yani mkv gayet akıcı ve sorunsuz...

İstanbul optimumdaki Samsung bayiinde dün ben de b750 deki altyazı problemini gördüm, hemen oradaki elemana düzeltmenin bir yolu var mı diye sordum. "Yok maalesef , ama fazla göze batmıyor" dedi. İnsan biraz kurcalar, çabalar düzeltmek için değil mi? O kadar insan güvenip bir şeyler soruyor lcd'ler hakkında. İyiki bu forum var da her işin doğrusunu öğreniyoruz...

Bir soru daha sormuştum, b650, b651, b652, b653 arasıdna ne fark var diye? Teknik olarak hiç bir farkın olmadığını, sadece panelin altındaki renklerin farklı olduğunu söyledi. Tv ler teşhirde olmadığından bakamadım. Doğru mu söylemiş? Gerçekten bir fark yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianca -- 11 Mayıs 2009; 18:08:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bianca

quote:

Ben dün aldım b750, ilk başta bende altyazı türkçe karakter sorunu var zannettim ama yokmuş, ayarlardan altyazı dilini türkçe seçersen sorun ortadan kalkıyor... Ayrıca, altyazı büyüklüğünüde ayarlayabiliyorsun küçük-orta-büyük diye... 500gb harici var bende sorunsuz tanıdı, hemen mkv açtım sorun yok yani mkv gayet akıcı ve sorunsuz...

İstanbul optimumdaki Samsung bayiinde dün ben de b750 deki altyazı problemini gördüm, hemen oradaki elemana düzeltmenin bir yolu var mı diye sordum. "Yok maalesef , ama fazla göze batmıyor" dedi. İnsan biraz kurcalar, çabalar düzeltmek için değil mi? O kadar insan güvenip bir şeyler soruyor lcd'ler hakkında. İyiki bu forum var da her işin doğrusunu öğreniyoruz...

quote:

Bir soru daha sormuştum, b650, b651, b652, b653 arasıdna ne fark var diye? Teknik olarak hiç bir farkın olmadığını, sadece panelin altındaki renklerin farklı olduğunu söyledi. Tv ler teşhirde olmadığından bakamadım. Doğru mu söylemiş? Gerçekten bir fark yok mu?

Bunu doğru söylemiş, sadece renk farkı var...

• quote:

ayarlardan alt yazı dilini seçerekte deneme yaptık değişen bişi olmadı anlayamadım gitti es geçtiğimiz başka bi şeymi var teşekkürler.
  • Arkadaşlar .mkv filimleri oynatabildiğini söylemişsiniz bunlar 1080p yada 720p olan filimler değilmi ? yoksa benmi yanlış anlıyorum
  • quote:

quote:

Bunu doğru söylemiş, sadece renk farkı var...

peki üstteki modellerin arasında fiyat farkları varmı... sadece renk farkı varsa fiyat farkı olmaması gerekir diye düşünüyorum...
  • arkadaşlar 650-1-2-3 vs modelleri arasında kasa renki dışında hiçbir fark yok. fiyat farkı da olmaması lazım. sonuçta aynı TV'ler.

Altyazı konusunda, altyazı ayarlarında hem "altyazı dili" hem de "karakter" ayarı var. altyazı dilini türkçe yapmanız yeterli değil. bunun amacı iki adet altyazı mevcutsa, türkçe olanı açmaya yarıyor. altyazı karakterini türkçe yapmalısınız ki, karakterler düzgün görünsün. Tv nin çok sayıda dile uygun karakter desteği var. Altyazılarda sorun yok merak etmeyin.

Bende 46B651 var. TV'yi alalı 2 haftayı geçti. ve en az 15 tane film seyrettim. birçok altyazı türü kullandım. hiçbir sorun yaşamadım.
  • quote:

@birinsan,
    Arkadaşlar .mkv filimleri oynatabildiğini söylemişsiniz bunlar 1080p yada 720p olan filimler değilmi ? yoksa benmi yanlış anlıyorum

Doğru anlamışsın, 1080p-720p mkvleri oynatıyor... Şaşırtıcı değilmi, yasal olmayan bir formatı oynatması...

quote:

arkadaşlar 650-1-2-3 vs modelleri arasında kasa renki dışında hiçbir fark yok. fiyat farkı da olmaması lazım. sonuçta aynı TV'ler.

Altyazı konusunda, altyazı ayarlarında hem "altyazı dili" hem de "karakter" ayarı var. altyazı dilini türkçe yapmanız yeterli değil. bunun amacı iki adet altyazı mevcutsa, türkçe olanı açmaya yarıyor. altyazı karakterini türkçe yapmalısınız ki, karakterler düzgün görünsün. Tv nin çok sayıda dile uygun karakter desteği var. Altyazılarda sorun yok merak etmeyin.

Bende 46B651 var. TV'yi alalı 2 haftayı geçti. ve en az 15 tane film seyrettim. birçok altyazı türü kullandım. hiçbir sorun yaşamadım.

Doğru söze ne denir...

Yakında, ayrıntılı bir inceleme yapıcam merak etmeyin, mesela bir ipucu vereyim... Tv den DLNA ile iphone 3g ye bağlanabiliyoruz ve iphone daki resim ve videoları tv den izleyebiliyorsunuz mesela...
    Yakında bu tv ile neler yapılabileceği, ve diğer konuları bir inceleme şeklinde hazırlıycam ama önce tv nin özelliklerini çözmem gerekli, daha 2 gün oldu tv yi alalı. Kullanma klavuzunu okudum anca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 12 Mayıs 2009; 12:18:49 >

• quote:

Yakında, ayrıntılı bir inceleme yapıcam merak etmeyin, mesela bir ipucu vereyim... Tv den DLNA ile iphone 3g ye bağlanabiliyoruz ve iphone daki resim ve videoları tv den izleyebiliyorsunuz mesela...
    Yakında bu tv ile neler yapılabileceği, ve diğer konuları bir inceleme şeklinde hazırlıycam ama önce tv nin özelliklerini çözmem gerekli, daha 2 gün oldu tv yi alalı. Kullanma klavuzunu okudum anca...

Mixenon sende 46B750 bende de 46B651 var. ikisi arasında 200 hz dışında bir fark yok diye biliyorum. yanlış bilmiyorum herhalde dimi?

Avforums'da, kablosuz ağ özelliğini kullanabilmemiz için Samsung'un WIS09ABGN kodlu kablosuz aparatını kullanmamız gerektiği yazılı. sende kablosuz aparatı var mı ya da deneyebildin mi?

birde TV sahipleri için ufak bir bilgi: Bende airties 205 kablosuz modem var. modemin lan çıkışından Tv'nin lan girişine kablo ile bağlandığımda, modem ile bağlantıya geçtiği halde, internete bağlanamıyor. aynı sorun forumda bir kullanıcıda da mevcuttu. en son bana attığı mesajda firmware güncellemesi ile sorunu hallettiğini, internete bağlanabildiğini yazmış.
    aşağıdaki adresten hem b650 hemde b750 için son firmware'i indirebilirsiniz.

http://www.samsung.com/uk/support/download/supportDown.do?group=&type=television&subtype=lcdtv&model_nm=LE46B651T3W&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=&prd_ia_cd=02010100&disp_nm=LE46B651T3W&model_cd=&menu=download

• quote:

quote:

@birinsan,
    Arkadaşlar .mkv filimleri oynatabildiğini söylemişsiniz bunlar 1080p yada 720p olan filimler değilmi ? yoksa benmi yanlış anlıyorum

Doğru anlamışsın, 1080p-720p mkvleri oynatıyor... Şaşırtıcı değilmi, yasal olmayan bir formatı oynatması...

quote:

arkadaşlar 650-1-2-3 vs modelleri arasında kasa renki dışında hiçbir fark yok. fiyat farkı da olmaması lazım. sonuçta aynı TV'ler.

Doğru söze ne denir...

@mixenon

iphone ye bağlantı olayı süper yaa... bu konuda detaylı bilgilerini bekliyorum...

• B551 modelinde MKV desteği var mı?
  • bugün 3 samsung bayide türkçe karakter testi yaptım olmadı satıcılar altyazı dil seçeneğini bulamadı b750 b651,de ısrarla türkçe karakter desteklemediğini söylediler kumanda ellerinde olduğu için ben kurcalayamadım 1 tb,a kadar hdd desteklediğini söylediler tabi ne derecede doğru sattıkları ürünlerin fonksiyonlarını bilmiyorlar kullanan arkadaşlardan ricam karakter ayarlarını resimli olarak verebilirmisiniz teşekkürler.sırf bu yüzden bu iki tv,den birini 46 olanı almayı geciktiriyorum .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.