Şimdi Ara

ÖTV indirimi kalktıktan sonra ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiğiniz gibi Haziran'ın 15'inde ÖTV indirimi kalkacak (Son anda hükümet bir manevra yapmazsa tabii). Hepinizin bildiği gibi ÖTV indiriminin uygulanmasının hemen ardından, hemen hemen bütün otomotivciler sattıkları araçlara farklı oranlarda zam yaptılar. Talebi fazla olan marka ve modellere zamlar daha yüksek oldu. Satıcıların ellerinde mal kalmadığı için şu sıralar 2. el satıcıları da fiyatlarını çok yüksek tutuyor; neredeyse sıfır araçların 2000-3000 TL altına mallarını satmaya çalışıyorlar.

Neyse, merak ettiğim ÖTV indirimi kalktıktan sonra, yaz aylarında, araç fiyatları ne olur? Düşer mi, aynı seviyelerde mi kalır? Satıcı firmaların fiyat listelerinde ek bir sütunda kampanyalı fiyatlar mı yer alır? Şiddeti azalsa da ortada hala bir ekonomik kriz var. Bana göre araç fiyatları (geçen yılın sonu ile karşılaştırıldığında) çok yüksek. Demekki büyük bir talep var ve satıcılar tereddütsüz zam yapabiliyor. Ama hepimizin malumu, ekonomi genellikle yaz aylarında durgunluğa girer.

Yorumlarımızı burada paylaşırsak, araba alım kararını erteleyenlere yardımcı olmuş oluruz. Acelesi olmayanlar ÖTV kalkmasına rağmen yaz aylarını beklesin mi? Hem yeni kasalar geliyor, hem de renk/model seçeneği fazla olur.

• bence sömürmeye devam ederler...
  • önce ötv indiriminin biteceği tarihe kadar ufak ufak zam yapacaklar, ötv indirimi bittikten sonra da ötv devam ediyor die kampanya yapacaklar.

olan da ötv indirimin gerçekten yansıtan citroen gibi markalara ve euroyla araba satanlara olacak.
  • Ne mi olacak. ÖTV gelecek fiyatlar aşağı çekilecek ÖTV bindirilecek.
  • ben size söyleyeyim ne olacağını. ötv indirimi bittikten sonra sıfır araç fiyatları ötv indirimli fiyatların çok altına gerileyecek. ötv indirimi bitti, artık 40.000 tl'lik araçları 45.000 diyecek halleri yok. bu fiyatlardan araç satmak mümkün değil. mecburlar 37.000-38.000 tl aralığına çekecekler.
  • ÖTV indirimi yüzündeb gaza gelip saldırıya geçen bir sürü insan olduğu herkesçe malum. Millet elindeki arabaları satışa çıkarttı, hatta bazıları yenisini almadan sattı, modeller incelendi, vs. vs. Yani vatandaş yeni bir araç için maddi ve manevi olarak havaya girdi bile. Ancak daha şimdiden "teslim ÖTV indirimi bitimine yetişmeyebilir" masalları anlatılmaya başlandı bile. Uyanıklar milleti oyalamaya devam edip, arada tek tük araç teslim edip ÖTV indirimini bitirirler ve heveslenen vatandaş 2-3 bin TL. yüzünden bu sevdadan vazgeçmeyip yüksek ÖTV ile arabayı alır.

Ardından ülkenin genel durumunda bir düzelme olmayacağı için yeni alıcılar türemeyecek. Mevcut kriz ortamında araba almaya yeltenebilecek kadar durumu olanlar zaten ilk paragrafta anlattığım hevesli vatandaşlar ve milletin zaten bir atımlık kurşunu var ve herkes de bu dönemde bu hakkını kullanmaya çalışıyor. Neticede yaz sonuna doğru yine otomotivde yaprak kıpırdamayacak. Ancak bu sefer hükümet, kriz ortamının sona erme aşamasında olduğunu öne sürerek ne ÖTV indirimi yapacak, ne de kısa çalışma ödeneği hakkı verecek.

Sonuç; 6 ay sonra ÖTV %37 olduğu halde "0" araba fiyatları şimdikinden daha düşük olacak. Yılbaşına doğru ise buna ilave olarak piyasada bol miktarda çok az kullanılmış 2.el oto da olacak çünkü bugünlerde gaza gelen vatandaşların ciddi bir kısmı kredi borcunu ödeyemediği 7-8 aylık aracını satışa çıkartmış olacak.

• Benim şahsi görüşüme göre;

14 Haziran'da ÖTV indirimi bitmeyerek devam edecek..En azından yıl sonuna kadar uzatacaklarını düşünüyorum..

Keza devam etmez ÖTV indirimi sona ererse Bayiler'deki sıfır araba fiyatları, ÖTV indirimindeki yani 14 Haziran'daki Fiyatlardan satılmaya devam edecek.. Kampanyanın adı daha şimdiden belli.. "ÖTV KALKTI AMA BİZDE DEVAM EDİYOR" olacak..Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expli -- 23 Nisan 2009; 11:41:05 >
  • İlave olarak;

Eğer 14 Haziran'da ÖTV indirimi kalkarsa ve yine eskisi gibi %37 olursa (ki ben böyle olacağını tahmin etmiyorum), Bayiler zam yapmayacaklar ve yeni yeni kampanyalar altında, yine aynı fiyatdan satmaya devam edeceklerdir.. Tek tük bir kaç firma zam yapabilir ama genelde Bayiler zam yapamayacaklardır.. Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi olan Citroen gibi ÖTV indirmini tam uygulayan ve bu dönemde fiyatlarını yükseltmeyen firmalara olacaktır..
  • hiç inandırıcı senaryolarınız yoq bence fiyatlar eskisine doncek daha otesi yoq
  • Nasıl yani anlayamadık..Fiyatlar eskisine dönecek derken ÖTV çıkmadan önceki fiyatlara mı kastettiniz??

Eğer öyle olursa; zaten Honda gibi bir çok firmanın şu anki fiyatları bile ÖTV öncesi fiyatlarından daha yüksek..Eskisine dönecek derken bu tür firmalar indirim mi yapacaklar yoksa yoksa ÖTV farkını da ekleyerek zammı yapacaklar?

quote:

Orjinalden alıntı: HoLY.oNE

hiç inandırıcı senaryolarınız yoq bence fiyatlar eskisine doncek daha otesi yoq
  • quote:

Keza devam etmez ÖTV indirimi sona ererse Bayiler'deki sıfır araba fiyatları, ÖTV indirimindeki yani 14 Haziran'daki Fiyatlardan satılmaya devam edecek.. Kampanyanın adı daha şimdiden belli.. "ÖTV KALKTI AMA BİZDE DEVAM EDİYOR" olacak..Saygılar..

Ben de buna benzer şekilde ÖTV'de son 5 gün-4 gün diye gazete ilanları görüyorum. Tabi haliyle sonrasında Krize İnat Vergileri Sabitledik kampanyaları vs... Aslında indirim muhabbeti sadece insanları psikolojik açıdan etkiledi. Aralık'da 34000'e bırakmaya dünden razı oldukları Astra'ya, Nisan'da aynı fiyattan nerdeyse müşteriyi yalvartacak kıvama getirdiler.
  • aşağı yukarı aynı fiyatlar seyreder. kampanyalar çeşitlenir.
    şu an ötv indirimi galericilerin cebini doldurdu. malum araba yetiştiremiyorlar.
  • bence aralık ayında herkes bugünkü fiyatların 4-5 bin tl altına arac alacak. bizde 2 tane sıfır arac almayı planlıyorduk, hangi bayiye gittiysem arac yok, pazarlık yok, renk yok. beklemeye karar verdik (mecbur olduk) yapacak bişe yok burası türkiye. ama benım en büyük korkum, bayilerin 14 haziran günü bütün aracları ötv siz fiyatlardan kendi adlarına alıp, 20 haziranda ötv li fiyatlardan satmaya calısmalarıdır. büyük ihtimal öyle yapacaklar. galericilerin cebine gidecegine devletime vergi veririm daha iyi beklemeye devam :D
  • Aslına bakarsanız onlarda tam olarak bilmiyorlar ne yapacaklarını.Geçenler bir opel bayi satış temsilcisi dalga geçer gibi çok cüzi karlarla araba sattıklarını ötv indirimi sonunda ne olacağını düşünmek bile istemediklerini söylüyor.
  • hehehe dünde bana audi de a3 ten sadece 250 euro kar ettiklerini söledi. nerdeyse gülme krizine giriyordum :D ötvden öncede mazda 3 yetkilisi sadece 50 ytl kar ettiklerine durmadan yemin ediyordu :D
  • @coler,
    Ben galericilerin bu şekilde bir alım yaparak kumar oynayacaklarını hiç sanmıyorum.

Şu anda yukarda arkadaşın da dediği gibi insanları öyle bir psikoljiye/kıvama soktular ki insanların planlarında araba almak yok iken araba almayı düşünür hale getirdiler. Almayı düşünenler zaten geçen yıl aralıkta alımlarını yaptı. ÖTV kalktıktan sonra, indirildiği zamandakine benzer sert bir tepki oluşacaktır. Talepler bıçak gibi kesilecektir. Benim düşüncem, döviz kurlarında ciddi dalgalanmalar olmazsa, fiyatlar geçen yıl sonundaki fiyatlar civarına gelebilir. Kredi ile satın alanların büyük bir kısmı ise, borcumu ödeyemesem bile ÖTV kalktıktan sonra en kötü ihtimalle aldığım fiyata satabilirim düşüncesinde olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vehbi
    Kredi ile satın alanların büyük bir kısmı ise, borcumu ödeyemesem bile ÖTV kalktıktan sonra en kötü ihtimalle aldığım fiyata satabilirim düşüncesinde olmalı.

İlerde böyle olacağından dolayı ikinci el piyasası allak bullak olacak maalesef..

Düşünsenize aynı model aracı ÖTV'den önce atıyorum 8 milyar fazla alan adamla 10 gün sonra ÖTV çıkınca 8 milyar ucuza alan adam ikisi de sıkışıp aynı zamanlarda satmaya kalksa, iki arabanın ikinci el fiyatını düşünebiliyormusunuz? İkiside aynı model olacak ama fiyatları farklı olacak. Ve tabiki de pahalıya alan adam arabasını satamayacak istediği fiyata..

ÖTV indiriminden yararlanıp araba alan kişi satmaya kalkınca en azından aldığı fiyata satabilecekken, ondan sadece 10 gün önce pahalıya alan kişi ikinci elde arabasını satarken dünya zarar edecektir..

• ÖTV indiriminin gelmesi büyük otomobil üreticilerin baskısıyla oluştu.Ellerindeki stokları eritmek zorundaydılar.Bu basarıyı sağladıktan sonra zam yaparak sömürmeye başladılar.ÖTV indirimi devam etmez. Ama sene sonunda bayiler ellerinde kalan yeni otomobilleri satmak zorunda kalacak. Bunun içinde kampanya yapıp suanki fiyatların altına gircekler 0 faizli kredi olanakları sunacaklar, ekstra donanımlar hediye edecekler,bayiye girdiğin andan itibaren önünde takla atacaklar.
    Şuanda otomobile ihtiyacım olduğu halde ben almamaya karar verdim. Sene sonunu bekleyip hem yeni model almak, hemde istediğin arabayı almanın daha kolay olacağını düşünüyorum.
    Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 7 ay çabuk geçer.
  • Ötvden sonra hurda indirimi çıkar arkadaşlar. Bekleyin ve görün.
  • ötv indirimi bittikten sonra markalar en az 1500 tl zam yapar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.