Şimdi Ara

bilgisayar çalışırken reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar benim sorunum bilgisayar çalışırken reset atıyor önce mavi ekran oldu ve gitti aradım arkadaşı dedi ramden taktım çıkarttım sorun biraz hallodu ama geçmedi tamire gitti.fortmat atıldı sorun 1hafta gözükmedi ramler test edildi.hard disk daha sonra kafa atmaya başladı tık tık tık sesi gelince bilgisayar dondu sonra attı 4 defa tamire gitti dediler harddisk degiş aldım wd cawiar black aldım 122 tl ye 1 hafta önce ve düzeldi sorun kalmadı dedik gene pc harddisk okumuyor diyor ne yapacagımı şaşırdım sistemim anakartım ep 35 ds 3 r ilemci q6600 ekrankartı ati 4850 ram ocz 2*2 gb 800 mb hızlıgüç kaynagım 550 watt işletim sistemi xp 64 bit....bilgisayarda 3d max programı kullanıyorum 10 saat bazen 14 saat çalışma yapılıyor harddisk ısınmadan dolayı yapabilirmi acaba?lütfen yardım edin kasaya dalacam yakında....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• kalitesiz bir psu mu kullanıyorsun acaba..
  • 12-14 saat cok uzun sureler bu sure sonunda ıslemcı ve ekran kartı sıcaklıklarını olctunuzmu kac derecelere cıkıyor mesela ıslemcı 70 derecenın ustune cıkıyorsa ondan olabılır bırde kullandıgınız kasa - psu nun marka modellerı nedır kasa ıcı hava sırkulasyonu veya psu yetersız kalıyor olabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 22 Nisan 2009; 16:35:10 >
  • o psu gercek 550w degıldır kartınızda tek slot kırmızı referans tasarım ıse cok ısınır zaten tavsıyem oncelıkle power degısıklıgı veya buyukboy ıcınde gercek power olan hava sırkulasyonu ıyı olan coolermaster rc 690gıbı bır kasaya gecmenızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 22 Nisan 2009; 16:35:29 >
    Daha Fazla Göster
  • kasa degısmese bıle power degısmesı gerek kasada on tarafta fan yerı varsa oraya fan takın ıcerı havayı ceksın aynı sekılde arkada powerın altında egzoz fanı ıcın yer varsa orayada fan takın dısarı uflesın yan kapagada fan yerı varsa takın ıcerı uflesın powerı kasa dısında calıstırmanıza gerek yok ama oncelıkle poweer degıstırın derım
  • çok sagolun ama sorun ısınmadan dolayı olabişlirmi biz buna yogunlaştık ama yan fan var çalışıyor eksoz fanı çalışıyor ön fan yok ......psu olarak 390 lık coolermaster vardı 550 watlıkla degiştim yetersiz geliyor diye?
  • pegasus marka psu gercek guc vermez ! eskı powerınız olan cooler master gercek guc verır bu marka veya fsp aopen ocz tagan sılverstone gıbı gercek guc veren markalardan 450-500w cıvarı bır pover almalısınız kasa onundede fan yuvası varsa oraya kasa fanı takın onden kasaya hava gırneden tahlıye etmeye calısıyorsunuz ıcerdekı havayı buda sırkulasyonun yetersız olması anlamına gelebılır
  • harddısk sogutucularıda faydalıdır tabıkı ama sıstemın genel ısı sorununa etkı etmez sadece hdd kaynaklı ıse cozum olabılır almak ıstersenız su sekılde bırsey alabılırsınız 5-10 lıra cıvarıdır fıyatı ama oncelıkle tavsıyem power degısımı

bilgisayar çalışırken reset atıyor
  • Arkadaşlar cuma günü yine çöktü kasa nın yan tarafları açık kullandım ve ısınma olamadan attı yaklaşık 20 dakika sonra internette girdim işim bitince kapadım ve tekrar açmak isteyince harddiski görmüyor diye yazı geldi.bend bir ram çıkarttım bu sefer açtı fakat güvenlik kipiyle açlıdı,güvenli kipte açtım fakat bu sefer tam açılacakken kendi kedine reset atmaya başladı.bu makineyi 1 senedir kullanıyorum , ,servisine götürdüm dediler power olsaydı ilk başta olurdu.orda format atıldı nod 32 yükledik 10 dakika sonra nod 32 hatası verdi ve işte bundan oluyor dediler ,kafayı sıyırmak üzereyim 1 aydır sorun çözülmedilütfen yardım edin.....

• power değişikliği sorunu çözecektir hatta eski powerini takıp denemeni öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.