Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (244. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.911
Cevap
422
Favori
3.866.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Doğuş bana çifti 1000 TL demişti her şey dahil. Doğul aynı basamaklar mı takılan ? Resimlerini daha önce vermiştim ben forumda.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: solanx
    quote:

Orijinalden alıntı: dogul

bu arada servislere gelen yan basamaktan taktırdım. fatura elime geçmedi henüz fakat çifti 600,00tl civarı tuttu. daha önce daha yüksey fiyatlar konuşulmuştu forumda. bilginiz olsun.

tanesi bin kusurden çiftinin 600 tl ye gelmesi makul olmuş ,

doğul hangi servis idi acaba?

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

intel e6420, p35 dq6 , msi 8800gts, 4X 1gb ddr2 800 ocz, tt Mozart TX,, seagate 250gb 16mb 4lu raid, 2Xseagate 300gb, necdvd-rw, enermax infiniti 650w
  • Tşkr oscarmiller...son yıllarda üretilen araçlar öncekilerin işcilik ve kalitesini aratıyor...eski toyota, honda ve focus seleflerinden daha iyiydi...bu konuda çıtayı yükselten skoda ve reno galiba...QQ sorun sadece ses yalıtımı değil kullanılan malzeme kalitesi de düşük...hevesle beklemiştim gittiğimde hayal kırıklığı oldu...içi megandan bile kasvetliydi..boyumun kısa olmasına ragmen basık tavan beni rahatsız etmiştim...sadece yerden yüksek...oda bariz belli olan teker çamurluk arasındaki boşluktan belli oluyor...
    Belli hızda dişli asfalta giderken gelen zırıltı (araç soğuk iken)...havalandırmadan mı tiz hoporlörden mi içerdeki kablo demetlerinden mi geliyor anlamadım...ama golfümüzden de aynı yerden geliyor...

quote:

aynı gibi geldi bana.
    ...

yani tigu kapılar tam kapanmamışsa güvenlik açısından aracı hareket ettirmiyor arkadaşlar.(tabii manuel devreden çıkarılıp isteyen yoluna devam edebilir )

• bu arada sn drkaramurat dostumun ve sizlerin beklediği kar sürüş videosunu bu sene çekemedim. malum kış olmadı buralarda çok fazla . kusura bakmayın lütfen.

quote:

aynı gibi geldi bana.

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

dersler ağırlaşmadan bence bir el atsan fena olmayacak.

bu arada Çağrı kızma sakın; adilcevaz ve ahlat gerçekten çok güzel yerlermiş, forumdaki arkadaşlara da tavsiye ederim. çeviz ve baston almak için uğracağım tekrar. tatvan dönüşü geçtim. akşam üstüydü, plansızdı, PM atamadım önceden
  • "Ortalama 2" değerine bugün tekrar baktım: 8.5 L/Km. gösteriyordu. Son birkaç yüz km.'dir aracın motorunun açılması için ara ara devri zorluyorum. Bu sebeple normalden fazla da benzin yakmış olabilirim. Bence daha sakin kullanırsam biraz daha da düşebilir.

Tekrar yazıyorum: aracı açıp kapattığımda çıkan ses çok orjinal. Epey hoşuma gidiyor. Sadece bana hatırlatma yapıyor. Etrafı ayağa kaldırmıyor.

aracın yüksekliği azalıyor doğru. yarın ölçerim. ayrıca tiguana binerken basamak ihtiyacımız olmuyor normalde. belki çocuklar için faydalı olur. onun dışında görüntüden başka bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

intel e6420, p35 dq6 , msi 8800gts, 4X 1gb ddr2 800 ocz, tt Mozart TX,, seagate 250gb 16mb 4lu raid, 2Xseagate 300gb, necdvd-rw, enermax infiniti 650w
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

farketmeyenler için,bende bugün farkına vardım,hepimiz biliyoruz emniyet kemeri takılı iken elfreni çekilide olsa araç hareket edince
    otomatik devre dışı bırakıyor kendini,sabah geri vitese taktım emniyet kemeri takılı olduğu için elfreni ile uğraşmadım nasıl olsa kendi
    hallediyor diye gaz veriyorum araç gitmiyor,elfreni bırakmıyor... dikkatlice bakınca ön kapının tam kapanmadığını gördüm.

yani tigu kapılar tam kapanmamışsa güvenlik açısından aracı hareket ettirmiyor arkadaşlar.(tabii manuel devreden çıkarılıp isteyen yoluna devam edebilir )

bende bazen manuel olarak basmakla el freni inmiyor , ancak autoholde basıp kalkış yapınca iniyor

• emniyet kemeri takılı değilse, el fenini indirmek için frene basmanız gerekiyor.

• Bu basamaklar Ankara Doğuş'un 1000 TL dediği basamaklarla aynı Dogul. 600 TL ye gayet uygun taktırmışsın. Bahsettiğin nedenlerden dolayı ben taktırmayı planlamıyorum şimdilik.
    Güle güle kullan, görüntü olarak güzel cidden.

quote:

teşekkürler astramastra ,

aracın yüksekliği azalıyor doğru. yarın ölçerim. ayrıca tiguana binerken basamak ihtiyacımız olmuyor normalde. belki çocuklar için faydalı olur. onun dışında görüntüden başka bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

İstanbul içinde Tiguan 1.4 TSI kullanan üyelerimizin yakıt tüketimlerini merak ediyorum arkadaşlar.

Herhangi bir arkadaşımız ayrıntılı olarak aracın yakıt tüketimini paylaşırsa sevinirim, şehir içi şehir dışı, yüksek hız vs.

Orijinalden alıntı: bozuyuklu48

Sayın brucelladr, 24 yaşındaki özürlü kızımın üzerine alacağım, tüm detayları biliyorum ve uygundur. Kendimi ve eşimi sürücü olarak göstereceğim. Araç hususunda Tiguan 1.4 f&f ve qashqai 1.5 dci arasında kaldım. Gönlüm tiguan' dan yana ama o da fazla yakıyor. Bilemiyorum kararsız kaldım. 1.6 motora kadar başka suv tipi bu tür araç yok herhalde.

merhabalar bende oglumun uzerıne aldım yakıtı bıraz fazla gıbı gelsede markaya olan guvenımden dolayı aldım cok memnunum tercih sizin ben 4*4 ff 50500tl ye rns 510 ile beraber hersey dahıl kasko hariç aldım cocugunuzun uzerine alacagınız için sofor olarak kimseyi göstermenize gerek yok 3.dereceye kadar kan ve sihri yakınları kullanır diye yazdıracaksınız.yalnız yası buyuk oldugu için vasi tayini yaptırmış olmanız gerekiyor.ben tiguan öneririm saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

quote:

Orijinalden alıntı: alper029

@ brucelladr

Siz o bayana bir de Bursa Doğuş Oto'yu aramasını söyleyin. Burada satış bölümünden Özgür Bey'i telefona istesin. O, gerekli izahatı yapacaktır. Bazısı da getirisi çok değil; sipariş ver, bekle... vs. gibi nedenlerle bu tür işlerden kaçıyor. Benim şansım İstanbul'a yakın olmam belki de. Arıza vb. gibi durumlarda parça desteği daha çabuk ve sorunsuz.

İşte bu tarz forumların en çok beğendiğim özelliği bu .

İşbilmez, sorumsuz, lakayt, ilgisiz servis yetkililerine, buyur kardeş, madem sen kendi işini bilmiyorsun, biz öğretelim tarzında cevap verebilmemize imkan sağlıyor. Ukalalıksa ukalalık...Önce işini iyi ve doğru yapacaksın, müşteriyi memnun edeceksin, tatmin edeceksin.

Ben olsam şimdi tekrar o alarm takılamaz diyen servise gider, ara bakalım kardeş Bursa doğuş u derdim...Biraz mahcup olsun da belki bundan sonra geleceklere daha dikkatli davranır.

aslında bende cok kızdım ve merkeze sıkayet edecem bunları bakalım merkez ne diyecek.ayaklarına kadar gitmişim sanki hayırlarına takacaklar parayla iş yapmaktan acizler

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Selamlar.

İstanbul içinde Tiguan 1.4 TSI kullanan üyelerimizin yakıt tüketimlerini merak ediyorum arkadaşlar.

Herhangi bir arkadaşımız ayrıntılı olarak aracın yakıt tüketimini paylaşırsa sevinirim, şehir içi şehir dışı, yüksek hız vs.

Selamlar sayın Duratorq,

Size bazı forum kullanıcılarının bugüne kadar forumda paylaştığı tüketim değeleri ile ilgili msjlarını gönderiyorum.

 didim-istanbul arası, körfezi dolaşarak (daha ucuza mal oluyor ) 3 kişi+full bagaj, hiçbir yakıt kaygısı taşımayan sürüş tarzıyla yol bilgisayarı değerleri: 706 km, 8saat55dk, 9.0lt/100km ortalama
     Hafta sonu Antalya ya gitmiştim.Ortalama 90_120 km.arası sürat ANAMUR_GAZİPAŞA 80 km. biraz virajlı ve dağlık arazi 7.8 GAZİPAŞA _ANTALYA arası ise 180km.7.4 lt.benzin yaktı .Araç şu an 9500 km.de.
     Km rem 9000 civarlarında; kış başı ort. tüketimim 9.2 idi geçen günlerde 9.7 ye kadar çıktı ve son günlerde havalar ısınmaya başladıktan sonra geriye dönüş başladı ve şu an 9.4 e geldi. Günlük ortalama tüketimim gidiş-geliş güzergahta ş.içi ve dışı karışık sürekli 8 lt. altına düşmeye başladı. Yaz döneminde ortalamamın 8.5-8.8 aralığında olacağını tahmin ediyorum.
     Bu arada arkadaşlar yakıtla ilgili bana ait son veri şu şekilde bir depo ile 700 Km, yaklaşık 8,5 lt/100 Km. Şehir dışı + Ankara içi trafikte kullanım. Şehir dışında genellikle hızım 110 km/h ile 150 km/h arasında değişti.
     Hafta sonu gezi amaçlı Edirne'ye gittim.Araçta 4 kişi idik.Cruize ile 140-150km arasında aracı ayarladım.Ortallama 100km de 10,3lt yaktım
     140-190 km/h hızlanma arası yakıt tüketimi 11.1-14.1 /100 lt değişkenlik gösterdi
     Ben 10.000 km yaptım tiguanla 3 ayı doldurdum ama ne kadar zorlasamda 9 lt nin altına inemedim (yol bilgisayarı verileri) acaba benim tiguan damı bir sorun var? diğer arkadasların tüketimleri nasıl?
     9 lt yine iyi.Ben 11-12 lt nin altına hiç inemiyorum,araçta şu an 4500 km de.
     2.ortalama değerim(son 10.000km)8.7lt/100km adana şartlarında genelde sakin kullanım..
     otobanda 135-140 km/h hız ile 10,2 l/100 km yakıt tüketimim oldu(aracım 2010 1.4 tsı s&s ve 1500 km de)
     vites değişimlerini genelde 2500 devirlerde yapıyorum.2000 devirdede kullanıyorum...devir 1700lerde iken yakıt oldukça düşük oluyor.buda örneğin 6.viteste 80 le gitmeye eşdeğer (20.000km de 8.2lt/100km )
     Bizim Tigu 750 km oldu hayırlısıyla , 1.4 TSI 4X2'nin yakıt tüketimini merak eden arkadaşlar için paylaşıyorum. Eğer 2000 deviri geçmeden vites yükseltirseniz ve 6. viteste 90km hız ortalamasıyla en az yarım saat kullanırsanız trip yakıt tüketimi 6.9'lara kadar düşüyor. Şu an genel ortalama 9.7 ama 1000'i geçmeden 7 küsurlara indirmeyi planlıyorum.
     1.4 S&S 4x4 tıguanım ile 90-100 km/h hız aralığında 7.2 L yakıyor(klima çalışır konumda)
     Arabayı hiç esirgemeden yokuş-otoban performanslı olarak 430 km kullandım. Zaten 80-90 ile gitmek için çaba harcamak lazım, 80-90 ile giderken duruyormuşsunuz gibi geliyor. 430 km de ----130 ytl yaktı (kaç litre olduğunu hatırlamıyorum ama 1 lt 3.2 ytl ise 40 lt yani ----9.45 lt/100 km yapıyor) Dönüşte 380 km lik bir rotada aynı şekilde kullandım 380 km de-----36 itre yaktı (9.47 lt/100 km)
     Hocam ben adana şartlarında sakin kullanırım genelde(arada bi kaçamak yaparım ama )100tl lik benzinle 350 km yapıyorum ortalama 23000 km yim şuan...2.ortalama değerim 8.5
     CC ile 120 ye sabitledim.100 km yi Ortalama 8.5 lt.
     Bir süre önce yakıt konusunu konuşurken depoyu yeni doldurduğumu ve verileri aylaşacağımı belirtmiştim bir arkadaşımıza. Son doldurduğum depo ile şehir içi, ve de kış şartlarında ( gündüz -6 C, gece -14 C civarıydı 1hafta 10 gün kadar ), Erciyes, rampalar vs. 11.5 lt/100 km yakıt sarfiyatı çıktı. 59 lt kadar benzinle 515 Km yol yapmışım. Soğuk hava koşulları ve gidiş geliş günlük kısa mesafe (toplam 4 km) kontak aç-kapa şartlarında normal bir değer
     Depoyu 61,59 lt benzinle 228 tl'ye fullemiştim. Bugun aynı konuma geldi ibre ve 510 km yol yapmışım. Km'de 45 kuruş... Yalnız şu noktaya özellikle dikkat çekmek istiyorum bu tüketimin ilk 200 km'sinin tamamı olabilecek en ağır şehir içi kullanım şartlarında yapıldı. 200 km boyunca sürekli 1 ve 3. vitesler arasında dolaştığınız, patikalı inişli çıkışlı ve bu kısımda ortalama hızınızın 19 km/h olduğu bir şehir içi kullanımı. Zaten bu bölümde yol bilgisayarım ortalama 13.5 lt/100 km tüketimi gösteriyordu. Bundan sonraki 210 km büyük oranda şehir dışı kullanım ve son 100 km ise herhangi bir büyük şehir merkezinde yaşanabilecek bir şehir içi kullanım şartlarında gerçekleşti. Şehir dışı kullanımda yol bilgisayarım 10 lt/100 km gibi bir değeri gösteriyordu.
     Dün İst-Bursa arasında resmen yolun tozunu attı diyebilirim tıgu için.Gerçekten bu aracın uzun yol performansı mükemmel.Gidiş geliş yakıt değerim tam 10lt/100 km.(Şehir içi dahil ve ortalama 130 km hız)

• vites tavsiye ekranı olan arkadaşlara sorum

hangi devirlerde bi üst vitese atmayı tavsiye ediyor ?

bu vites değiştirme tavsiyesini yakıt tasarrufunu gözönünde bulundurarak yapıyor, aslında bi ekran daha olsa oda spor kullanıma göre vites tavsiye etse.

mesela 6. viteste 90 km hızla giderken roketleme yapmak istiyorsunuz hangi vitese atmak en iyi sonucu verir yazsa...

Yan basamaklar için 600 TL çok iyi fiyat. Sanayide bile biraz kalbur üstü kaliteye sahip yan basamakların çiftine 250 - 300 TL isterlerken orjinal VW aksesuarına bu parayı vermek daha mantıklı. Ciddi ciddi düşünmeye başladım ben bu işi.

Iyi geceler

Orijinalden alıntı: virgaba

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Selamlar.

Selamlar sayın Duratorq,

Size bazı forum kullanıcılarının bugüne kadar forumda paylaştığı tüketim değeleri ile ilgili msjlarını gönderiyorum.

 didim-istanbul arası, körfezi dolaşarak (daha ucuza mal oluyor ) 3 kişi+full bagaj, hiçbir yakıt kaygısı taşımayan sürüş tarzıyla yol bilgisayarı değerleri: 706 km, 8saat55dk, 9.0lt/100km ortalama
     Hafta sonu Antalya ya gitmiştim.Ortalama 90_120 km.arası sürat ANAMUR_GAZİPAŞA 80 km. biraz virajlı ve dağlık arazi 7.8 GAZİPAŞA _ANTALYA arası ise 180km.7.4 lt.benzin yaktı .Araç şu an 9500 km.de.
     Km rem 9000 civarlarında; kış başı ort. tüketimim 9.2 idi geçen günlerde 9.7 ye kadar çıktı ve son günlerde havalar ısınmaya başladıktan sonra geriye dönüş başladı ve şu an 9.4 e geldi. Günlük ortalama tüketimim gidiş-geliş güzergahta ş.içi ve dışı karışık sürekli 8 lt. altına düşmeye başladı. Yaz döneminde ortalamamın 8.5-8.8 aralığında olacağını tahmin ediyorum.
     Bu arada arkadaşlar yakıtla ilgili bana ait son veri şu şekilde bir depo ile 700 Km, yaklaşık 8,5 lt/100 Km. Şehir dışı + Ankara içi trafikte kullanım. Şehir dışında genellikle hızım 110 km/h ile 150 km/h arasında değişti.
     Hafta sonu gezi amaçlı Edirne'ye gittim.Araçta 4 kişi idik.Cruize ile 140-150km arasında aracı ayarladım.Ortallama 100km de 10,3lt yaktım
     140-190 km/h hızlanma arası yakıt tüketimi 11.1-14.1 /100 lt değişkenlik gösterdi
     Ben 10.000 km yaptım tiguanla 3 ayı doldurdum ama ne kadar zorlasamda 9 lt nin altına inemedim (yol bilgisayarı verileri) acaba benim tiguan damı bir sorun var? diğer arkadasların tüketimleri nasıl?
     9 lt yine iyi.Ben 11-12 lt nin altına hiç inemiyorum,araçta şu an 4500 km de.
     2.ortalama değerim(son 10.000km)8.7lt/100km adana şartlarında genelde sakin kullanım..
     otobanda 135-140 km/h hız ile 10,2 l/100 km yakıt tüketimim oldu(aracım 2010 1.4 tsı s&s ve 1500 km de)
     vites değişimlerini genelde 2500 devirlerde yapıyorum.2000 devirdede kullanıyorum...devir 1700lerde iken yakıt oldukça düşük oluyor.buda örneğin 6.viteste 80 le gitmeye eşdeğer (20.000km de 8.2lt/100km )
     Bizim Tigu 750 km oldu hayırlısıyla , 1.4 TSI 4X2'nin yakıt tüketimini merak eden arkadaşlar için paylaşıyorum. Eğer 2000 deviri geçmeden vites yükseltirseniz ve 6. viteste 90km hız ortalamasıyla en az yarım saat kullanırsanız trip yakıt tüketimi 6.9'lara kadar düşüyor. Şu an genel ortalama 9.7 ama 1000'i geçmeden 7 küsurlara indirmeyi planlıyorum.
     1.4 S&S 4x4 tıguanım ile 90-100 km/h hız aralığında 7.2 L yakıyor(klima çalışır konumda)
     Arabayı hiç esirgemeden yokuş-otoban performanslı olarak 430 km kullandım. Zaten 80-90 ile gitmek için çaba harcamak lazım, 80-90 ile giderken duruyormuşsunuz gibi geliyor. 430 km de ----130 ytl yaktı (kaç litre olduğunu hatırlamıyorum ama 1 lt 3.2 ytl ise 40 lt yani ----9.45 lt/100 km yapıyor) Dönüşte 380 km lik bir rotada aynı şekilde kullandım 380 km de-----36 itre yaktı (9.47 lt/100 km)
     Hocam ben adana şartlarında sakin kullanırım genelde(arada bi kaçamak yaparım ama )100tl lik benzinle 350 km yapıyorum ortalama 23000 km yim şuan...2.ortalama değerim 8.5
     CC ile 120 ye sabitledim.100 km yi Ortalama 8.5 lt.
     Bir süre önce yakıt konusunu konuşurken depoyu yeni doldurduğumu ve verileri aylaşacağımı belirtmiştim bir arkadaşımıza. Son doldurduğum depo ile şehir içi, ve de kış şartlarında ( gündüz -6 C, gece -14 C civarıydı 1hafta 10 gün kadar ), Erciyes, rampalar vs. 11.5 lt/100 km yakıt sarfiyatı çıktı. 59 lt kadar benzinle 515 Km yol yapmışım. Soğuk hava koşulları ve gidiş geliş günlük kısa mesafe (toplam 4 km) kontak aç-kapa şartlarında normal bir değer
     Depoyu 61,59 lt benzinle 228 tl'ye fullemiştim. Bugun aynı konuma geldi ibre ve 510 km yol yapmışım. Km'de 45 kuruş... Yalnız şu noktaya özellikle dikkat çekmek istiyorum bu tüketimin ilk 200 km'sinin tamamı olabilecek en ağır şehir içi kullanım şartlarında yapıldı. 200 km boyunca sürekli 1 ve 3. vitesler arasında dolaştığınız, patikalı inişli çıkışlı ve bu kısımda ortalama hızınızın 19 km/h olduğu bir şehir içi kullanımı. Zaten bu bölümde yol bilgisayarım ortalama 13.5 lt/100 km tüketimi gösteriyordu. Bundan sonraki 210 km büyük oranda şehir dışı kullanım ve son 100 km ise herhangi bir büyük şehir merkezinde yaşanabilecek bir şehir içi kullanım şartlarında gerçekleşti. Şehir dışı kullanımda yol bilgisayarım 10 lt/100 km gibi bir değeri gösteriyordu.
     Dün İst-Bursa arasında resmen yolun tozunu attı diyebilirim tıgu için.Gerçekten bu aracın uzun yol performansı mükemmel.Gidiş geliş yakıt değerim tam 10lt/100 km.(Şehir içi dahil ve ortalama 130 km hız)

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Güzel bir derleme olmuş cidden, bana da çok yardımcı oldu.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.