Şimdi Ara

PROFESYONELLER Z5500 İÇİN YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Flim seyretmek için bir sistem kurdum. z5500, cereatice x-fi 5.1 usb ses kartı..optik kablo ile bağlantı kuruyorum yaklaşık bir aydır uğraşıyorum.ama sitedende yardım alamadım. Sorun gerçek performansını kullanamıyorum sanırım bir çok kişide öyle kullanıyor. Power dvd, bsplayer, media player oynatıcılar ve buna benzerler ile bütün kodekler yüklü. AC3 ayarlarında spdif işareti olmadığında ac3 destekli flimlerde center konuşma seslerini vermiyor ama diğer hapörlerden bütün detay sesler çok güzel geliyor. spdif işaretleyince center konuşma seslerini veriyor fakat diğer hapörlerden gelen seslerde düşme oluyor ve detay sesler hemen hemen hiç duyulmuyor. yani spdif işaretliyken ve işaretsizken seste % 50 kalite değişikliği oluyor.ayrıca spdif işaretliyken ses kartından bir bir destekte yapılamıyor(ayarlarından). AC3 ile bu sorun BSPLAYER VE KM PLAYERDE oluyor. powerdvd kullanırken kendi ayarlarından spdif işaretli iken yine düşük perfonmans oluyor.ne zamandır formda bakınıyorum arkadaşların tarif ettiği ayarları yapıyorum ama nafile. BEN AC3 KULLANAN HERHANGİ BİR PLAYER İLE KODEKLERİ AC3 PROGRAMA ÇÖZDÜRÜP Z5500 ÖYLE GÖNDERMEK İSTİYORUM.tabi centerden konuşma seslerininde gelmesi şartıyla..yanlızca z5500 kullanan ve gerçek perfonmans arayanlar profesyonellerden yardım bekliyorum saygılar.







  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcalisal
    yanlızca z5500 kullanan ve gerçek perfonmans arayanlar profesyonellerden yardım bekliyorum saygılar.



    böyle bir cümle kullanırsanız z5500ü olmayan ama sorunu bilen kişi cevap vermeyebilir
    he illa z5500 kullanandan cevap gelsin derseniz ilgili konuda soruyu sorup daha hızlı cevap alabilirsiniz

    üstelik dolby digital ve dts kodlu filmlerde yoğun olarak centerdan ses gelmesi normaldir
    bir film boyunca arka kolonlardan hiç ses duymayabilirsiniz, bu da filme göre normal olabilir
    spdif işaretliyken, z5500 ekranında dolby digital veya dts yazarken z5500 ses şiddetlerini kontrol edin
    veya gece modu açıksa kapatın
  • evet z5500 olan ve gerçek performansını kullanan veya kullanmak isteyenler yazsın. elbet işi çözen birisi vardır.
  • z5500 ile ilgisi yok centerdan ses gelmemesinin.Her ac3 destekli film 6ch olmayabilir.Buda centerdan ses gelmemesine neden olur.Ayrıca dijital girişten tam perfomans alman için dts-dolby digital tarzı bir fil koyup yapmalısın.Normal ac3 codecli filmler ile olmaz.Ayrıca ac3 filmlerin çoğunda ses olarakda kalite kaybı vardır.Hiçbir zaman dts-dolby digital yada hd filmlerdeki gibi ses alamzsın.Hd yada dts destekli bir film ile deneyip farkı görün.
  • benim sorunum AC 3 programına codecleri çözdürüp z5500 gondermek. elimdeki dvixler AC 3 5.1 zaten öyle olmasa z5500 ekranında digital yazmaz dıye dusunuyorum..ac3 desteksiz divixlerde dıgıtal yazmıyor.pro ıı gıbı bırseydı herhalde. ben bıryerde ayarlarda hata yapıyorum gıbı geliyor.
  • DTS destekli dvd filmi powerdvd ile seyrederken problem yok z5500 ekranında dts yazısını goruyorum.

    ama AC 3 destekli 5.1 divixlerde bsplayer ve kmplayer ile seyrederken devreye AC3 programı giriyor. spdif işaretli oluncada daha önce söylediğim gibi, ekranda digital yazıyor ama perfonmans ıyı degıl ve ses kartının hıc bır fonksıyonu volum dahıl calısmıyor. spdif işareti kaldırıncada yıne dedıgım gıbı sesler muklemmel ama center konusma seslerını vermıyor fakat ses kartının butun ozellıklerını kullanabılıyorum. arkadaslar bence bıryerleede hata yapıyorum. aynı seylerı yazıp duruyorum özür dilerim ama bence bu butun z5500 kullananların sorunu..
  • o zaman ac3 ayarlarında sorun var gibi sdif seçtikten sonra ayalarını bir kontrol et birde bs playerda seçenklerde ses ayarı kısmında spdif i tıkla.Ac3 ayarlarından kaynaklı gibi aşağıdaki ayarlrı bir dene istersen.Spdif seçili olsun.

     PROFESYONELLER  Z5500 İÇİN  YARDIM LÜTFEN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.