Şimdi Ara

Bios Reset anakart jumper ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yenı bir sorun, ? daha cok bilgiye ihtiyacim var arkadaslar.
    aşagidaki yazimi dikkate almayin editliyorum cünkü.

Ben şimdi bios'a reset aticam fakat benım anakarttaki jumper sadece 2 tane diş tel var. bazılari diyoki anakartiniz 1ve2 den 3 ve 4 nolu tellere takin o iletkiyi. benım eski makinemde (yanı suankinde ) 3 tel var. ben ciftli iletkiyi 1 ve 2 den 2 ve 3 e taktim bi 5 dakika bekledim ve çalişti. (eski makinemde acilmiyordu)
    şimdi bu yenı gigabyte anakartta 2 tel var ama birbirine bagli deil.
    ne yapmami önerirsiniz ?

-
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -

Olayı kısaca anlatayim.
    Normalde ben pc'yi kapatirken elektrikten fişi cikartmam. dün 24.00 civaarinda pc'yi kapattim. ve fişi cektim. sabah 9 gibi kalktim ve pcyi actim.
    önce acıldı ve siyah ekran gelerek " bios scanıng gibi " yazilar yazdı. baya uzun bekledi. bende kapattim. bu 2 kez oldu.
    Sonra pc her 10 sanıyede bir çalişiyor güc geliyor yanı fanlar dönüyor. hdd ısıgı power ısıgı vs yanıyor. sonra 5 sanıye sonra pc kapanıyor duruyor yanı.
    5 sanıye gecince aciliyor.ve tekrar 10 sanıye sonra kapaniyor.

bütün parcalari cikartip denedim. anakarttaki pili cikarttim. bekledim taktim. sonra işlemciyi cikarttim ve powera bastim bu kez sorun yoktu 10 sanıye sonra kapanmadi. işlemciyi takinca yine aynı olay oldu.

ben anlam veremedim neden boyle oluyor diye.

Sistemim
    Gigabyte Ep35-dsr
    Q6600
    2 Gb ram
    8800 gt ekran kartım.

Sizin bir yorumunuz varmi yardim edersenız sevinirim suan cafedeyim (uzun zamandir cafeye gelmemiştim igrenc bi duygu )
    arkadaslar yaklasik 1 saat sonra yanı 22.00 civari cikmayi düşünüyorum

lütfen bana bi yol gösterinde halledeyim su pc'yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McSlaty -- 24 Mart 2009; 23:37:45 >

• Dostum ilk başta yaptığın bir ihmali sana soleyeyim..Elektronik cihazları kesinlikle fişte takılı tutma.İşin bitti zaman çek sonra geri tak..
    Senin olaya gelince büyük ihtimal gece elektrik gitti geldi yada bulunduğun yerde voltaj azaldı,buda anakartın arızalanmasına yada herhangi bir devresinin yanmasına sebep olmuştur..
    Garantisi varsa gece kapadım sabah açılmadı dersin..
  • dostum pc fişte degildi zaten. fiş çekili. yanı elektrik gelmiyordu pc'ye.
  • Pardon dostum yanlış okumuşum.Hımm Biostan olabileceğini düşünoyurm.Biosa girebiliyorsan Load Optimize Default yapmayı dene..
    quote:

Orjinalden alıntı: McSlaty

dostum pc fişte degildi zaten. fiş çekili. yanı elektrik gelmiyordu pc'ye.
  • bide ek olarak sunu söylim ben pc'yi ilk aldigimda böyle bi olay olmustu hatta bi kez daha olmustu ama bukadar uzun sürmemişti.
    yanı onlarda bi reset attiktan sonra düzeliyordu bu kez düzelmedi.

benım anlamadigim neden 10 sanıye de bir çalişip sonra 5 sanıye duruyor ve sonra tekrar çalişiyor.
    yanliz anakartin üzerindekı ışıklar yanıyor. fanlar vs hersey dönüyor. dedigim gibi hdd'nın ışıkları vs hersey güzel yanıyor.
    görüntü gelse halledicem ama yok işte. tabii birde bu 10 sanıye olayi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

Pardon dostum yanlış okumuşum.Hımm Biostan olabileceğini düşünoyurm.Biosa girebiliyorsan Load Optimize Default yapmayı dene..
    quote:

dostum pc fişte degildi zaten. fiş çekili. yanı elektrik gelmiyordu pc'ye.

Hocam bios'a gelse dua atcem ama yok. yanı 10 sanıyede bir kapanmasa ve düzgün acilsa ve gelse halledecem.
    napsam ya yarina kadar elektriksiz mi biraksam
  • Ram slotlarını kontrol et..İki ram varsa 1 tanesini dene diğerini dene..Sorunun ram yada ekran kartı gibi gözükğyor..
    quote:

bide ek olarak sunu söylim ben pc'yi ilk aldigimda böyle bi olay olmustu hatta bi kez daha olmustu ama bukadar uzun sürmemişti.
    yanı onlarda bi reset attiktan sonra düzeliyordu bu kez düzelmedi.

benım anlamadigim neden 10 sanıye de bir çalişip sonra 5 sanıye duruyor ve sonra tekrar çalişiyor.
    yanliz anakartin üzerindekı ışıklar yanıyor. fanlar vs hersey dönüyor. dedigim gibi hdd'nın ışıkları vs hersey güzel yanıyor.
    görüntü gelse halledicem ama yok işte. tabii birde bu 10 sanıye olayi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Xmp reset sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum diyorum ya ben en basta bütün parcalari tek tek söküp caliştirdim.
    önce ramleri cikarttim yine 10 san ıye olayi oldu.
    ekran kartini cikarttim yine aynı.
    ses kartini cikarttim yine aynı.
    hdd'lerin güc kablolarini söktüm yine aynı.
    sonra usb kablolari söktüm farkeden bişey olmadi.

dedigim gibi sadece işlemciyi sökünce 10 sanıye sonra kapanmadi.
    aynı sekilde tüm parcalar takili iken işlemciyi cikarttip denedim yine kapanmadi ama bu kez pc' acilmadi. görüntü gelmedi.
    ek olarak fanı söktüm işlemcinin işlemci sıcakti ? bu çalişti anlamina gelmez mi=?

birde az önce googlede arastirirken bi yazı buldum benımle aynı sorunda gibi kalmiş biri.
    tavsiye olarak

quote:

anakartın kendini kilitlemiş bios jumperini kısa kısa devre yap o jumper bios pilinin yanında olmalı 1-2 den 2-3 e al eğer bios jumperini bulamazsan biosun pilini çıkar ve çıkardığın yeri kısa devre yap ama yaparken anakartın bütün güç kablolarıyla ilgisini kes hatta ide kablolarını bile çıkar yaklaşık yarım gün bu şekilde kısa devrede kalsın ve olay düzelecektir

bu olayi denemiş ve caliştirmiş. olabilirmi acaba böyle bişey ?

• Olabilir..Dene bence..
  • eve gitmem gerek işte inş. olur. ya birdaha fişten cekmem daha ya
  • birde o yazıda takildim diyo ki kısa devre yaptir diyo. nasıl yanı ? şimdi 1-2 den 3-4 e alirsam güç vermem gerekiyor mu ? yoksa öylece bekliycekmiyim ?
    birde o pili cikartmakla iş bitmiyor mu? ordaki alt ve üstü bir metal yardimiyla birbirine mi degdircem ? kısa devre olması icin ?

ama böyle bişeyde güc verirsem sorun olmaz mı ? o kafamı kariştiriyor acikcasi ?
  • Aslında tam tersi olması lazım.Benim ilk bilgisayarım Vestel Veezy idi.Aldıktan bir ay sonra bulunduğum bölgenin trafosuna yıldırım düştü ve fax modemim yandı..Nedeni fişin takılı olması..
    quote:

eve gitmem gerek işte inş. olur. ya birdaha fişten cekmem daha ya
  • son soruma cevap verecek olan biri varmi bu kısa devre yaptirirken güc vermeye gerek varmı yok mu? anakarti yakmalalim simdi
  • ben kactim arkadaslar umarim yaparimda cevabimi evden atarim 2 türlü denerim. şimdilik hoşcakalin.
  • geldim ama neyle

yenı bi sorun var. up 1.mesaj.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.