Şimdi Ara

demirdöküm termosifon kireçlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
30.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, bende demirdöküm titanyum serisi 65lt lik termosifon var sıcak su akışı azalmıştı. servis çağırdım abi kireçlenmiş temizlenmesi lazım vs vs, ne kadar tutar dedim 150 tl dedi. kardeşim bunun yenisi zaten 300-350tl. sinir oldum

    başka bir arıza için daha önce servis gelmişti. o zaman alttan cihazı açarak içindeki kireci falan aşağıya dökmüşlerdi. alt kapağı açtım. kablolar var. önce neleri sökmem lazım? bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.



  • ilk önce cihazı n elektrik baglantısını kes sonra suyu kes ve sıcak su çeşmesini aç içindeki su boşalsın alt kapagın vidalarını sök ve kapagı çıkar alttan bakınca kazanın ortasında bulunan reziztanısın 2 adet faz nötr kablolarını ve topraklama kablosunu n soketlerinden çıkar ve termostat ın bulbünü de aşagı asıl ama kopartmadan nazikçe ne çek devamında reziztanısın vidasını sök ve saçı çıkar reziztansı içe dogru ittir ve içinde kalan sular boşalıncada kolunu sıva ve içinde tabana birikmiş olan kireçleri boşalt reiztansı da içerde ters çevirip yanlamasına dışarı al ve tazyikli su tut ki kazanın iç duvarında bulunan kireç ve çamurumsu su da dışarı çıksın ve reziztans eger saglam sa sadece contasını ve magnezyum anot unu degiştir ve yerine monte et rezistan conta ve magnezyum anot toplam 17 tl tutar tarifi bu kolay gelsin.
  • Konyalım arkadaşım teşekkürler şimdi uygulamaya geçiyorum. umarım başarırım.
  • konyalım eyvallahhh. hallettim. içinden 4-5 kilo pislik çıktı. temizleyip tekrar geri taktım. magnezyum anot ve contasını değiştirmedim. servis aramaya gidip gelmeye üşendim. zaten magnezyum anotun hangisi olduğunu da bilmiyorum. üç parça vardı biri rezistans diğer ikisinin ne işe yaradığını bilmiyorum. fotoğrafını koyuyorum. değiştirilmesi gerekiyormuşmuş sizce?

     demirdöküm termosifon kireçlenmesi
  • KARDEŞ ACEMİYSEN BULAŞMA BENCE AMA İLLEDE BEN YAPÇAM DERSEN ÖNCE SİGORTAYI İNDİR ELEKTRİK LERİ KES EĞER BANYO CİHAZ SİGORTASINI İNDİRDİYSEN KONTROL KALEMLE TEKRAR KONTROL ET BAZEN YANLIŞLIK OLABİLİYO SONRA SU BAĞLANTILARINI SÖK CİĞAZI ÇIKAR ALTTAN AÇ REZ.ZTANSI ÇIKAR GENİŞ BİR TASA KOY SONRA MARKETTEN ALDIĞIN KİREÇ ÇÖZÜCÜYÜ DÖK 10 DAKİKA KADAR BEKLE GÜZEL YIKA REZİZTANSI TEKRAR TAK YERİNE GÖR BAK İLK GÜNKÜ GİBİ ISITICAK SUYU SANA TAVSİYE SU SICAKLIĞINI 60 DERECEDEN YUKARI ÇIKARMA BU HEM CİHAZ HEM TESİSAT İÇİN ZARARLIDIR SÖYLEYİM EN İDEAL SICAKLIK 60 DERECEDİR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.