Şimdi Ara

Habey, Intel Atom işlemcili HD Video çözüsünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in Atom işlemcisi ile HD kavramı son dönemde donanım dünyasının sıkça tartışığı konular arasında yer alıyor. Bir tarafta Atom işlemcili Ion platformuyla Nvidia'nın nettop pazarına iddialı giriş yapma isteği, öte tarafta Nvidia'nın Ion platformuna karşı yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma sağlayabilen GN40 yonga setiyle Intel manşetleri süsleyedursun, endüstriyel çözümler üzerine çalışan Habey firması, Intel'in Atom platformunu temel alan yeni bir HD video çözücüsü hazırladı. Firmanın
    BIS-6550HD
    kod adını taşıyan yeni cihazı hem boyutu hem de özellikleriyle dikkat çekecek gibi görünüyor.


    Belirttiğimiz gibi Intel'in Atom platformunu temel alan Habey BIS-6550HD'ye, 1.6GHz'de çalışan Atom N270 işlemcisi güç veriyor. Fansız tasarımlarıyla sessiz çalışan ve 205 x 153.2 x 48.2 mm boyutlarında olan yeni video çözücüsünde sistem belleği olarak 2GB DDR2 bellek kullanılmış.945GSE yonga setini kullanan ve GMA 950 IGP'si ile gelen cihazda, CompactFlash ve SD serisi harici depolama çözümleriyle uyumlu kart okuycularına da yer verilmiş. 40Mbps'ye kadar H.264 ve VC-1 ayrıca 125Mbps'ye kadar MPEG2 ve Blu-ray videolar gerçek zamanlı olarak çözümleyebildiği belirtilen cihazda iki adet SATA-II konnektörü yer alıyor.


    Görüntü aktarımına yönelik olarak VGA ve HDMI 1.3 konnektörlerine yer verilen cihazda ayrıca Composite ve S-Video çıkışlarıyla birlikte dört adet USB portuna ve Gigabit Ethernet konnektörüne de yer verilmiş. Habey'in yakın zamanda kullanıma sunmayı planladığı BIS-6550HD'nin fiyatı ise henüz açıklanmadı.








  • Ben kendim yapıcam abi atomla olmaz bu iş... :)) dremelimi de aldım yakında başlıyorum kasayı yapmaya önemli olan düzgün bir mini-itx anakart bulmak umarım yaza doğru güzel bir tane gelir... :)
  • güzel alet..fiyatı ne kadar olur tahminen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 15 Mart 2009; 20:07:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 01mrt

    Ben kendim yapıcam abi atomla olmaz bu iş... :)) dremelimi de aldım yakında başlıyorum kasayı yapmaya önemli olan düzgün bir mini-itx anakart bulmak umarım yaza doğru güzel bir tane gelir... :)


    Eh bende aynı şeyi düşünüyorum, eski uydu alıcı kasaları uygun aslında.
  • adsl kutusu gibi...
  • İON - İON - İON gerisi yalan :))))
  • resim photoshop gibi geldi bana ama eger öle olacaksa bence az daha ufaltmaları gerekli boyutunu güzel olacaktır osaman
  • kesinlikle photoshop anten süper duruyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.