Şimdi Ara

KAHVE MAKİNALARI GENEL&..>>CARREFOUR 260 KULLANANLAR KULÜBÜ<<..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
6
Favori
31.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 15 gündür Carrefourlarda 69-60 tl arası bir fiyatla satılıyor.
    Filtre kahve-espresso-cappuccino yapabiliyor.Buharla süt köpürtebiliyor.15 Bar basınç.Filtre kahve için zamanlama fonksiyonu var.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Şimdi @cezmi33 arkadaşımızın bizler için hazırlamış olduğu espresso rehberine geçelim:

Arkadaşlar Pota koyduktan sonra mutlaka espressoyu sıkıştırın

Arkadaşlar once butun aparatlarımızı boş olarak takıp içinden biraz su geçmesini bekliyor ve bardağımıza akıtıyoruz hem makinemiz hem bardağımız ısınıyor
    Ölçek kabımıza bir olçek espresso koyuyoruz tahmini 7 gr alıyor. Olçek kabının arka kısmındaki duz yerde pota koyduğumuz espressoyu sıkıştırmak için. İyi espresso için sıkıştırma şart

Daha sonra olçek kabımızdan potumuza espressoyu dokuyor olçek kabının arkası ile bastırıp sıkıştırıyoruz. Potun derin olmasına bakmayın onun ust kısmında süzgeç filtre var sadece olçek kabının ki kadar alıyor zaten ayarlanmış

Ve potu makineye yerleştirip espresso düğmesine basıyoruz. Kopuklu kopuklu espressomuz akmaya başlıyor. Resimdeki enfes hali alıyor

Potumuzu makineden çıkardığımızda espresso kalıntıları bu halde oluyor

Bu da kullandığım espresso. Jacobs espresso vakumlu poşette. 250 gram. Her espresso 7 gram tutuyor. Yani 250g bölü 7g kadar espresso yapıyor. Tahmini 25 bardak yani. 250 grem fiyatı 5,5 ytl. İsterseniz Sturbuckstan da espresso alabilirsiniz onlar 100 gramını 6,5 ytl'ye satıyorlar. Ama jacobs çok leziz.

@cezmi33 Videolu espresso anlatımı:

www.youtube.com/watch?v=sf2-pRiDH4k
    -----------------------------------------------------------------------------------
    @sioux 'un Anlatımı:

Önce buhar valfini kontrol edin sağdaki gümüş düğme (0) ayarında olacak yani en alttaki siyah noktada olacak. düğmeyi siyah nokta hizasına getirmek için düğmeye abanmayın gelmiyor çünkü bulut simgesini geçmesi yeter zaten geçince "çıt" diye duyyorsunuz sesi. bu kapalı konum demek. Zira makinayı kutudan çıkardığımda "Max" da ayarlıydı kendisi.

1-Kaç bardak istiyorsanız o seçeneği seçin ( 1-2 cups)
    2-Espresso düğmesi yanıp sönmeye başlıcak. Bırakın yanıp sönsün alet o esnada rezistanslarını ısıtıyor. Sonra ısınınca o ışık sönecek. Bu esnada az bir şey su akabilir.
    3-Yanan sönen o mavi halka sönünce kahveyle doldurduğunuz filtreyi şimdi takın yani makina ısınınca. Bu sayede ısınma esnasında su akarsa kahvenin aromasını ve kalite formasyonunu bozmuyoruz.
    4-"Espresso" düğmesine bir daha basın. Şimdi sıcak su basmaya başlıcak alet. Eğer espresso yapımından vazgeçtiyseniz (1-2) cups düğmesine sönene kadar basıp aleti kapatın.
    5- Espresso hazır olduktan sonra (1-2 cups) düğmesine sönene kadar bir daha basıp aleti kapatın.

-----------------------------------------------------------------------------------
    @muratremix 'in Tavsiyesi:

Jacobs espresso (250 gramı 6tl) ile starbucks whole bean çekirdeklerinden öğütülmüş kahveyi test ettim bugün. Starbucksta 250gr kahve 12.5 tl, bende arada tad farkı varmı diye atladım hemen
    Espressoyu sek içmediğimden dolayı, latteyide seven biri olarak Capuccino yapıp duruyorum. Jacobs ile ortaya çıkan sonuç çok daha köpüklü, tamamı kurumamış telve bırakan bir kahveniz oluyor ve cappuccinoya daha uygun kanımca.
    Starbucksun kahvesi ise telvesi tamamen kuruyor ve bayağı katı bir hal alıyor, ancak ortaya çıkan kahve az köpüklü ve cappucino için pek uygun değil gibi. İkisi arasında çok tat farkı alamadım, sek içmediğimden dolayı olabilir
    Ancak fiyat farkını göz önünde bulundurursak yeni favorim jacobs espresso.

Espresso Yapım Videosu:
    UZMANTV
    Espresso nasıl yapılır?
    http://www.uzmantv.com/espresso-nasil-yapilir

Yine @cezmi33'ün hazırlamış olduğu cappuccino rehberi:

Hocam bu da süt ve köpürtülmüş krema yapılmış hali
    Bu işin püf noktalarını sayıyorum
    1- Süt soğuk olacak
    2- Kap soğuk Olacak (soğuk derken oda sıcaklığında olsun ama ısınmış olmasın)
    3- Once sadece sütün ust kısmına buhar basılacak. Ust kısmına değirip çekerken boyle cırtlak bir ses gelecek her seferinde. O ses kopurtur. Ustten kopurup krema olunca iyice tam dibe daldırılıp dipten buhar basılacak. Boyle maximun krema olur.

Bardağımızda en başta şu miktarda süt var

Kopurtme işleminden sonra oluşan durum. Ust kısım krema. Tabii bunun hepsi süt olmuyor arkadaşlar. su buharının içinden kaçan buharla gelen çok az kaynar su da var

Bu da kremanın ustten hali hocam. Kremayı cappecino yapmak için espressonun üzerine eklerken once kaşıkla krema kısmını tutun alttaki daha az kıvamlı sutu dokun uzerine kremayı ekleyin, Krema kopuğu ustunu ortu gibi kapatmalı çünkü bu sayede daha uzun sure sıcak kalır.

@cezmi33 Videolu Cappuccino Anlatımı:

www.youtube.com/watch?v=ZclZGXCfvDc

-------------------------------------------------------------------------------------
    @OznB arkadaşımızın yapmış olduğu cappuccino(Bu cihazla yapılmış şu ana kadarki en iyi cappuccino resmi):

Bu da anlatımı:

Anlatmaya çalışıyım ilk önce makinede kac fincan yapacağımızı tusla secıyoruz sonra potumuz takılı degilken espresso tusuna basıyoruz biraz su geldıgını gordukten sonra tekrar espresso tusuna basıyoruz.Daha sonra ölçek kasıgıyla potumuzun ıcındekı fıltreye kahveyı koyup ıyıce bastırıyoruz kahveyı..bende ilk basta bilmedigimden nıye goruntu olmuyo dıyodum iyice bastırmak lazımmıs potun ıcındekı fıltreye..Sonra potumuzu yerıne takıp saga cevırıyoruz altına bardagımızı koyup espresso ısıgı sondukten sonra dugmesıne basıyoruz o kendı akıyor ve duruyor kendiliginden.Sütü cezveye koyuyoruz oran soyle olmalıymıs cappucınoda bardagın 3te 1i espresso 3te 1i süt 3te 1i de köpük seklinde.Bardagınızın 3te 1i sütü kahve cezvesıne koyduktan sonra buhar muslugunun altına getırıyoruz yavas yavas sagdakı ayardan max'a kadar getiriyoruz.ılk once sütün üst kısmına yapıyoruz bu zaten istedigimiz üst tabakayı ve köpürmesini saglıyor zaten videoda da ondan bahsediyor hatta bir tabileri var ''kiss sound'' :) o sesi aldıgınızda öyle sabit bekleyince köpürme olusuyor en son tam dibine dayıyoruz muslugu.Köpürtme işlemi bitince bardaga videodaki gibi ilk once sütü sonra da kopuklerı bır kasık yardımıyla koyunca resimdeki sonuc ortaya cıkıyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir
    ------------------------------------------------------------------------------------
    @HaTToRi 'nin Süt Köpürtme Tavsiyesi:

Arkadaşlar kahve makineleriniz hayırlı olsun, süt köpürtme konusunda size biraz ipucu vereyim sütünüz soğuk olsun ve yarım yağlı süt tercih edin, köpürtme ucunu 4/1 süt dolu cezvenin tabanına değecek şekilde işleme başlayın, köpürme başladığında hafifce aşağı yukarı hareketlerle istediğiniz miktara gelene kadar devam edin, işlem bittiğinde kıvamının oturması için cezveyi 3-4 kez hafifce tezgaha yada masaya vurun, bu şekilde daha fazla ve yoğun kıvamlı köpük alırsınız . İşlem ne kadar uzun sürerse o kadar sütünüz sulanacaktır, o yüzden minimum sürede maksimum köpük için verdiğim ipuçlarını değerlendirin . Bu arada sahibi olduğum muhteşem bir cihazdanda bahsetmeden edemiyeceğim, kendisi süt köpürtme makinelerinin kralıdır; Nespresso'dan Aeroccino

Buyrun izleyin videosunu :http://www.youtube.com/watch?v=SCURYqbvjUY

Yarım çay bardağı yarım yağlı soğuk sütden 1 su bardağı full krema kıvamında köpük :) Hadi afiyet olsun.

------------------------------------------------------------------------------------
    Süt köpürtmede en iyi sonucu SEK süt veriyor.Sütün soğuk ve cezve içinde olması sonucu olumlu yönde etkiliyor.
    Cappuccino yapım videosu:
    UZMANTV
    Cappuccino nasıl yapılır?
    http://www.uzmantv.com/cappuccino-nasil-yapilir

@cezmi33'ün Filtre Kahve Tavsiyesi:

İlk ayarda şoyle bir yontem uygulanabilir.. İlk once cam cezveye Kaç fincan kahve istiyorsanız o kadar fincan su doldurup dokun. Daha sonra o seviyeyi gozunuze kestirin cam cezveden. Daha sonra kaç fincan istiyorsanız o miktarda filtre kahve koyup filtreye manuel modda çalıştırıp, Cezvede ona denk gelen kahve miktarına denk gelen kahve miktarında durdurun makineyi manuel olarak. Boyle boyle tam ağız tadınıza uygun olçuyu yakalayıp otomatik modda ne kadar su ne kadar kahve ile hazırlayabileceğinizi tam kestirebilirsiniz

UZMANTV
    Cafe Latte nasıl yapılır?
    http://www.uzman.tv/cafe-latte-nasil-yapilir

UZMANTV
    Buzlu kahve nasıl yapılır?
    http://www.uzman.tv/buzlu-kahve-nasil-yapilir

Cihazı almak isteyenler için Sıcak Fırsatlardaki ligili Konu Başlığı:

http://forum.donanimhaber.com/m_29953846/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 9 Nisan 2009; 11:30:46 >

• Benim sorum şu olacak siz değerli kullanıcılara, nozzle ile sütü ısıtmadan önce nozzleı açıp bir miktar su fışkırttıktan sonramı süte daldırıyorsunuz? Çünkü ilk seferde bir miktar su püskürtüyor daha sonra su buharı üflemeye başlıyor.
  • Ben sizin dediğiniz gibi yapıyorum.Çünkü ilk etapta buhardan önce biraz su çıkışı oluyor.Tam buhar çıkışı olduktan sonra süte daldırıyorum.
    Ayrıca ben buhar musluğunun üzerindeki lastik contayı da çıkardım.Bilmiyorum onun faydası var mıydı ama hem arada süt kalıntıları kaldığı için,hem de lastik sağlıksızdır diyerek çıkardım o parçayı.
  • Hocam aynen dediğin gibi ilk esnada buhar aparatından hafif su geliyor aslında onu bir egale etmek lazım dediğin gibi sonra süte başlamak lazım. ben daha denemedim bu şekilde, direk süte daldırdım. Ve carrefour un yarım yağlı yeşil paket sütü ile denedim bi nane olmadı söyliyim şimdi de sek sütle ve tam yağlı bir sütle deniycem bakalım.
  • UZMANTV

adam videonun sonunda fındık karamel vanilya vs aroma şuruplarıyla hazırlayabilirsiniz diyor da bilgisi olan yada kullanan var mı bunları

• Sütü köpürtürken kullandığınız sütün buzdolabından çıkan soğuk bir süt olmasına dikkat edin. Böylece çok kolay ve çabuk köpürtebilirsiniz. Sütün içine 2-3 mm girecek şekilde nozzle'ı daldırın, bu şekilde cezveye koyduğunuz sütün içinde sağa sola gezdirin yavaş yavaş. Ha bu arada yarım yağlı süt ile iyi sonuç alınıyormuş, bende tansaş yarım sağlı süt kullanıyorum.
  • Alet bugün geldi. İlk kullanım için biraz hızlı davranıp direkt olaya giriştim , bir adet cappucino yapıp içtim. Ama kılavuzda yazılanlardan tam anlamadığım kısımlar var :

1) espresso düğmesine bir kez basın suyu çekecektir sonra tekrar basın sistem sıcaklığa gelir diyor kılavuzda. Ben 2. basışımda direkt 1 fincanlık suyu döktü alet Aletin altı su içinde yüzdü. Şimdi bu 2. basışa gerek yok galiba değil mi?
    2) filtre kahve kabının konulduğu ısıtıcının üstü su oldu ama sorun çıkarır mı sonradan ? (sildim iyice)
    3) cappucino yapımında buhar musluğu anahtarını "preparation" konumuna getirin diyor. Burası nerede ?
    4) Aletin on/off düğmesi ne basın demesine rağmen bunu da bulamadım
    5) Sütü köpürtmek için buhar nozzle ı nı ne kadar tutmak lazım . 10-30 saniye diyor ama kendisi kapanıyor mu?
    6) Sütü köpürtme bitince kabını boşaltın diyor bu kap hangi kap ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de aldm beyler bugün fakat çok sesli çalışıyor bu meret latte gibi bişey yapmayı denedim harika oldu tabi büyük boy kahve bardağında krema ve aroma da eklemek isterdim fakat temin edebileceğim bir yer bulamadım henüz sizin bakma şansınız oldu mu sürekli cofee mate çıkıyor karşıma
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Alet bugün geldi. İlk kullanım için biraz hızlı davranıp direkt olaya giriştim , bir adet cappucino yapıp içtim. Ama kılavuzda yazılanlardan tam anlamadığım kısımlar var :

1) espresso düğmesine bir kez basın suyu çekecektir sonra tekrar basın sistem sıcaklığa gelir diyor kılavuzda. Ben 2. basışımda direkt 1 fincanlık suyu döktü alet Aletin altı su içinde yüzdü. Şimdi bu 2. basışa gerek yok galiba değil mi?
    2) filtre kahve kabının konulduğu ısıtıcının üstü su oldu ama sorun çıkarır mı sonradan ? (sildim iyice)
    3) cappucino yapımında buhar musluğu anahtarını "preparation" konumuna getirin diyor. Burası nerede ?
    4) Aletin on/off düğmesi ne basın demesine rağmen bunu da bulamadım
    5) Sütü köpürtmek için buhar nozzle ı nı ne kadar tutmak lazım . 10-30 saniye diyor ama kendisi kapanıyor mu?
    6) Sütü köpürtme bitince kabını boşaltın diyor bu kap hangi kap ?

1)İkinciden sonra normal boşaltıyor.
    2)İnşallah sorun olmaz demenkten başka birşey elimden gelmiyor
    3)Düğmeyi maxtan kendine doğru çevirirken çıt sesi geliyo ya aslında o da mantıken min. konumudur işte tam orası buhar simgesinin ora yani
    4)Bilgim yok
    5)30 sn civarı gerçi bu artık herkesin kişisel deneyimiyle elde edeceği birşey
    6)Sütü,kahveyi yapacağın fincandan başka bir fincanda nozzlea tutuyorsun ya işte o süt fincanını kahve fincanına boşaltın demeye çalışmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgunco -- 13 Mart 2009; 1:18:30 >

• Espresso için önce fincan seçimi düğmesine basın.Sonra mavi ışık yanan(bu aşamada sönmesini beklemeye gerek yok) espresso düğmesine basın.Aletten su gelmeye başlayınca tekrar espresso düğmesine basarak durdurun.Yanıp sönen mavi ışık sönünce su ısınmış demektir.İçi kahve dolu başlığı takıp tekrar espresso düğmesine basınca kahve fincana akmaya başlar.
    Yalnız fincan soğuk olduğunda içindeki espressoda çabuk soğuyor.İçimi de pek güzel olmuyor.Ben başlığı takmadan önce fincana bir kere sıcak su dolduruyorum.Fincan ısınınca içindeki suyu tekrar hazneye boşaltıyorum.Ondan sonra kahveyi yapıyorum.
    Kitapçığı okuyunca bende açma kapama düğmesi aradım.Ama öyle bir düğme yok.Zaten kitapta saçma sapan bir anlatım kullanılmış.Pek kafanıza takmayın.

Edit:Bu dediğiniz krema ve aromalar Starbucks'da bulunabilir mi acaba?Bu alanda bayağı uzmanlar.Yolum düştüğünde bir bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 13 Mart 2009; 11:52:00 >

• arkadaşlar kimse bahsetmemiş mi ben mi goremedim kahve fincan adedi seceneklerinde renklerin anlamini cozebilen oldu mu? yesil mavi kirmizi renkelrden bahsediyorum yesil ve mavide tek fincan isareti cikiyor ekranda kirmizi oldugunda ise 2 fincan.

birde not olarak yukarida yazildigi gibi bende kopuklu espresso yapmayi beceremedim sanirim bu kullandigim kahveden kaynaklaniyor starbucks dan aldigim cekilmis espresso cikardigimda cezmi33 un yaptigi krema katmanli espresso gibi olmuyor, islem bittiginde ise pod dan cikan kahve tamamen kuru oluyor yine resimlerdeki gibi suyu almis sismis durmuyor poda tamamen yapistigi icin bosken cikan su bu kahve icindeyken cikamiyor. cihazda bir problem olabilirmi derken yukarida arkadasin yazdiklarini okuduktan sonra kahveden oldugunu anladim. jacobs ile deneyecegim en kisa zamanda.
  • Tansaş'ın sütü de mi SEK'den geliyor?SEK süt çok iyi sonuç veriyormuş.Kafelerde SEK kullanıyor diyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Sütü köpürtürken kullandığınız sütün buzdolabından çıkan soğuk bir süt olmasına dikkat edin. Böylece çok kolay ve çabuk köpürtebilirsiniz. Sütün içine 2-3 mm girecek şekilde nozzle'ı daldırın, bu şekilde cezveye koyduğunuz sütün içinde sağa sola gezdirin yavaş yavaş. Ha bu arada yarım yağlı süt ile iyi sonuç alınıyormuş, bende tansaş yarım sağlı süt kullanıyorum.
  • bu arada arkadaslar fincan soguk oldugundan sicak su basiyoruz demissiniz ama buna gerek yok fincanin isinmasi icin cihazin sag tarafinda noktali kabarikli kisim var ve bu kısım zaten bu ise yariyor yani iceceginiz kahve fincaninizi bu kisma ters cevirip koydugunuzda fincaniniz guzel bir sekilde isiniyor buda benden bir tiyo olsun :)
  • Yeşil tek fincanlık normal,kırmızı çift fincanlık normal,mavi tek fincanlık poşet kahve için.Zaten hepsinin filtresi de ayrı ayrı.Üzerinde 6 kabartma bulunan poşet kahve için.
    Ben aleti aldığımda carrefourdan Jacobs espresso kahve(6.25 tl) de aldım.Sonucundan memnunum.
    quote:

Orjinalden alıntı: kut

arkadaşlar kimse bahsetmemiş mi ben mi goremedim kahve fincan adedi seceneklerinde renklerin anlamini cozebilen oldu mu? yesil mavi kirmizi renkelrden bahsediyorum yesil ve mavide tek fincan isareti cikiyor ekranda kirmizi oldugunda ise 2 fincan.

birde not olarak yukarida yazildigi gibi bende kopuklu espresso yapmayi beceremedim sanirim bu kullandigim kahveden kaynaklaniyor starbucks dan aldigim cekilmis espresso cikardigimda cezmi33 un yaptigi krema katmanli espresso gibi olmuyor, islem bittiginde ise pod dan cikan kahve tamamen kuru oluyor yine resimlerdeki gibi suyu almis sismis durmuyor poda tamamen yapistigi icin bosken cikan su bu kahve icindeyken cikamiyor. cihazda bir problem olabilirmi derken yukarida arkadasin yazdiklarini okuduktan sonra kahveden oldugunu anladim. jacobs ile deneyecegim en kisa zamanda.

• Bu şurupların 1lt sini 25 ytl civarında starbucks dan alabiliyorsunuz, kahve şurubu derseniz seçenekleri söylüyorlar, evde sürekli kahve keyfi yapanlar için iyi fakat ben şeker sevmiyorum o yüzden bu tip suruplar bana pek hitap etmiyor ha baileys ayrı :)

not: migrosta yok yada ben bulamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: fatguncom

UZMANTV

adam videonun sonunda fındık karamel vanilya vs aroma şuruplarıyla hazırlayabilirsiniz diyor da bilgisi olan yada kullanan var mı bunları

• Arkadaşlar videolu bir anlatım hazırladım ancak youtube'a yükleyemedim. Rapid'e yükledim mecburen

http://rapidshare.com/files/208692359/Video006.flv.html
  • Çift kişilik espresso programını kullananlara bir sorum olacak. Tek kişilik programa göre daha az espresso üretiyor benim makina sizinki de öyle mi? Çift kişilikte fincanların ancak 1/3'ü ya doluyor ya dolmuyor..Sizde de böyle mi? Çift kişilikte acaba espresso düğmesini iki kere mi kullanacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorsese75 -- 13 Mart 2009; 14:44:37 >
  • Hocam güzel bir anlatım olmuş, eline sağlık..

quote:

Orjinalden alıntı: cezmi33

Arkadaşlar videolu bir anlatım hazırladım ancak youtube'a yükleyemedim. Rapid'e yükledim mecburen

http:/****.com/files/208692359/Video006.flv.html

• www.youtube.com/watch?v=sf2-pRiDH4k

Video Yayında!
    Teşekkürler @cezmi33. Bir çok kullanıcıya yardımcı olacaktır.
    Kullanım kılavuzundan sonra ilaç gibi gelecektir.

• @cezmi33,@SUAVI,
    Ellerinize sağlık.Güzel bir döküman olmuş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.