Şimdi Ara

FS 2004-FSX ÜCRETSİZ EKLENTİLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
62.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FS2004 ya da FSX için ÜCRETSİZ (FREEWARE) eklentileri buradan paylaşabilirsiniz.

Ücretli eklenti paylaşımı yasaktır, ücretli eklenti paylaşımında ısrar eden arkadaşlar ceza alacaktır, bilginize.

Güvenli uçuşlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• http://www.flightsim.com/cgi/kds/main/menuchoo.htm bu siteyi öneriyorum türkçe destekli.
  • Arkadaşlar ;

Görev eklentisi linki verebilir misiniz?

Fs2004 için kargoculuk filan simulasyonu daha eğlenceli hale getirir diye düşünüyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Not : Aradım fakat bulamadım.Bir adet görev buldum onda da adada insanlar kayıpmış onları bulcakmışız.
  • FSX için doğru dürüst meydan bulamadım ben. Acaba 2004 add-on ları fsx te de çalışıyorlar mı ?

Mesela FSX için, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon meydanları güzel olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 20 Mart 2009; 14:43:36 >
  • http://www.flythy.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3591

burada turkiye'de ki çoğu havaalanı var. hem fs2004 hem fsx'de sorunsuz çalışmaktadır.
  • Benim konu vardı ama
  • Farketmedim, farketmiş olsaydım onu yapardım. Orda linkler varsa buraya taşıyabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konu çok durgun. Basit de olsa bir şeyler koyalım da biraz canlansın.

1-) İlk olarak 3D Contrail veriyorum (Uçağın yüksek irtifada ardında bıraktığı iz)

Link: http://www.realenvironmentxtreme.com/REX_contrails.zip

Öncelikle ...Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Effects klasöründeki değiştirilecek dosyalar olan fx_contrail_s ve fx_contrail_l dosyalarının bir yedeğini almanızı öneririm.

Daha sonra linkte verdiğim sıkıştırılmış dosyadan çıkan fx_contrail_s ve fx_contrail_l dosyalarını ...Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Effects klasörüne,
    fx_rex_contrail ve fx_rex_contrail2 dosyalarını da ...Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Effects\texture klasörüne kopyalıyoruz. Böylece 3D contraile sahip oluyoruz.

2-) Değiştirilmiş çim textürleri. Çimlerin biraz daha gerçekçi görünmesini sağlıyor.

Link: http://realenvironmentxtreme.com/REX_GRASSII.zip

Bunun için de öncelikle değiştirilecek dosyaların yedeğini almanızı öneririm. Ne olur ne olmaz.

Yapacağınız şey çok basit. ...Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Scenery\World\Texture klasörüne linkini verdiğim dosyadan çıkacak olan detail1.bmp dosyasını yapıştırmanız.

3-) Daha gerçekçi su efekleri. Özelikle sudaki yansımaların gerçekçi olmasını sağlıyor

Link: http://www.realenvironmentxtreme.com/ENV.zip

Her zamanki gibi gene değiştirilecek dosyaların birer yedeğini alıyoruz.

Yüklemek için; verdiğim linkteki sıkıştırılmış dosyanın içinde ENV isimli bir klasör var. Bu klasör içindeki tüm dosyaları ...Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Scenery\World\Texture klasörüne yapıştırmanız yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 26 Nisan 2009; 15:47:05 >

• @jedi_master çim ve su efektlerinin linklerini göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: asdfg_1453

@jedi_master çim ve su efektlerinin linklerini göremedim

Sınav haftam olmasına verin artık. Zaten sabaha karşı atmıştım mesajı. Kafam gitmiş demek ki.

Şimdi hallettim ama

• Hocam bu REX ücretli diye biliyorum ama, ücretsiz olduğuna eminsin değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Hocam bu REX ücretli diye biliyorum ama, ücretsiz olduğuna eminsin değil mi ?

Hocam içiniz rahat olsun bunlar kesinlikle ücretsiz. Zaten REX neredeyse tüm textürleri istediğimiz gibi değiştiriyor.
    Benim verdiklerimse sadece bir kaç textür. Ve bunlar Free Stuff olarak geçiyordu REX in forumunda. Yoksa paylaşmazdım zaten.

Yakında zaman bulursam ücretsiz taxi yolları ve pist kaplamaları vardı onları da koymayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 27 Nisan 2009; 1:06:12 >
  • bende rex'in ücretli sürümü var ama içinde çim textureleri yok, link için saolun. ayrıca bilmeyen arkadaşlar var ise;http://library.avsim.net üzerinden bazı populer ücretsiz uçak, texture, eklentilere ulaşabilirsiniz.
  • evet, bu dosyalar R.E.X' in içinde yok (ya da ben bulamadım), ayrıca R.E.X' in FS9 sürümü ücretsizdi yanılmıyorsam.

edit: FS9' için ücretsiz texture paketi varmış
    http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004scen&DLID=91533

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver_Sky -- 27 Nisan 2009; 17:33:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Hocam içiniz rahat olsun bunlar kesinlikle ücretsiz. Zaten REX neredeyse tüm textürleri istediğimiz gibi değiştiriyor.
    Benim verdiklerimse sadece bir kaç textür. Ve bunlar Free Stuff olarak geçiyordu REX in forumunda. Yoksa paylaşmazdım zaten.

Yakında zaman bulursam ücretsiz taxi yolları ve pist kaplamaları vardı onları da koymayı düşünüyorum.

• Hocam Merhaba.

Şimdi siza nasıl tarif ediyim. Sanırım rex de görmüştüm ama tam olarakda hatırlamıyorum.

Bulutların içinden geçtiğiniz zaman ucağın yarattığı vorteksle bulutlar dağılıyodu. Bu rex paketindemi vardır biliyormusunuz?

Nette aradım cfg ayarlarında varmı yada download edilebilen bişeymi diye, bulamadım. İnternette bulduklarım wingtip vortice idiye geçiyor ama o düşük hızda kanadın kenarlarından cıkan hava akımı, duman işte.

Bu arada yakında rex 2.0 da geliyormuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtatic -- 29 Nisan 2009; 11:21:17 >
  • Sanırım bahsettiğiniz özellik FS9 için olan bir eklenti. Çünkü FSX kullanıyorum ve şimdiye kadar öyle bir eklenti duymadım. REX de öyle bir özellik getirmiyor.
    Fakat bazı FS9 ile yapılmış videolarda özellikle iniş sırasında motordan çıkan sıcak havanın buğusu vs görüntüsü vardı. Sanırım bahsettiğiniz de o tarz bir şey.

Bu arada akşama zamanım olursa bir kaç güzel eklenti daha buldum onları da koyacağım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 29 Nisan 2009; 15:42:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Sanırım bahsettiğiniz özellik FS9 için olan bir eklenti. Çünkü FSX kullanıyorum ve şimdiye kadar öyle bir eklenti duymadım. REX de öyle bir özellik getirmiyor.
    Fakat bazı FS9 ile yapılmış videolarda özellikle iniş sırasında motordan çıkan sıcak havanın buğusu vs görüntüsü vardı. Sanırım bahsettiğiniz de o tarz bir şey.

Bu arada akşama zamanım olursa bir kaç güzel eklenti daha buldum onları da koyacağım buraya.

o zaman o eklentileride bekliyoruz. şimdiden teşekkür ederiz. flight simulator hastası oldum nerdeyse. 4 gündür sabah akşam başındayım gitgide birşeyler öğreniyorum ve yeni özellikler çok hoşuma gidiyo özellikle kaplamalar ki bunlar önemli çünkü gerçekçiliği arttırıyo tabi biraz daha iyi bir sistem olsa da daha akıcı oynasak ve bazı şeylerden(nerdeyse çoğundan) yoksun olmasak.

Bu arada okadar çok eklenti indirmişim ki doyamıyorum yinede FSX klsörü oluşturmuştum eklentiler için ve FSX kurulum dosyalarıyla beraber 30gb ı bulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@r@K@L3M -- 30 Nisan 2009; 13:36:50 >

• Ewt arkadaşlar biraz geç oldu kusura bakmayın sınavlarım vardı, ama güzel bir eklenti daha buldum. Flight Simulator Water Configurator.

Bu eklenti ile FSX deki su efektlerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Özellikle yansıma efeklteri çok muhteşem.
    Adeta DirectX 10 gibi efektler alabiliyorsunuz. Üstelik ben FPS kaybı da hissetmedim.

Kullanımı çok basit. Programı kurduktan sonra direk olarak açın. Gelen ayar ekranından isterseniz her özelliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
    Sol üstte ise hazır profiller var. Ben onların içinden beğendiğim birisini seçtim. Tek tek ayar yapması hem zor, hem uğraştırıcı.

Link: http://library.avsim.net/download.php?DLID=124368

Arkadaşlar gene zaman bulduğumda bir kaç tane de eklenti uçak koyacağım. (Tabi kaliteli bir şey olacak)

Güzel güzel uçarsınız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 1 Mayıs 2009; 2:28:19 >

• Arkadaşlar buyrun size güzel bir uçak. Boeing/BAe T-45C Goshawk.
    Uçağın kaplamasını falan ben beğendim. Virtual Cockpit'i de var. Ücretsiz bir uçak için bence çok güzel.

Bu uçağın gerçek resmi:

Bunlar da Flight Simulator'den.

Kurulum için aşağıdaki linkten indireceğiniz sıkıştırılmış dosyanın içinden çıkacak olan Boeing_T45C adlı klasörü, ...\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes klasörü içerisine atmanız yeterli olacaktır. Sonra da Fligt Simulator'ı açıp uçmaya başlayabilirsiniz.

Link: http://library.avsim.net/download.php?DLID=137994

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.