Şimdi Ara

KAZADA HAKLI OLDUĞUM HALDE MAHKEME BENİ HAKSIZ BULMUŞ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KAZADA HAKLI OLDUĞUM HALDE MAHKEME BENİ HAKSIZ BULMUŞ.
    2004 yılında kaza yapmıştım.Trafik Karşı tarafı %100 suçlu buldu.Kendi kaskom ray sigorta tüm hasarı karşıladı.Tüm masrafı karşı taraftan almıştı.Ve adamın trafik sigortası bile yoktu.araç almış.kendi üzerine çevirmemiş...
    Karşı tarafın aracı bana arkadan çarparak takla atmıştı.2004 Yılında bana dava açmışlardı.Dava 2009 da sonuçlandı.Onlardaki hasarı benim ödememi istiyorlar.Yalancı şahitlerle ve adli tıp raporuyla toplam 15000ytl ödemeye mahkum edildim.Temyize gidicem ne yapmam gerekli?Haklıyken haksız duruma düştüm bana yardım edin.

• normaldir.Bu ülkede adalet varmı ki yerini bulsun
  • Temyize gitmekten başka caren yok

Ayrıca kazayı yapanla neden konsumuyorsunki, de yuzune ya SEN SEREFSIZMISIN arkadasım kaza oldugunda kabul ettin sucunu şimdi boyle diyorsun

Bu kazayı yapan gençse git ailesi ile görüş oğlun boyleydi şimdi boyle oldu de anlat derdini

Ayrıca trafik sigortası olmayan adamı nasıl haklı buluyor bu hakim anlamıyorum

Adamın değil haklı olma trafikte olmaya hakkı yok trafik sigortası olmadan

Avukatın iyi mi ? Bence sırf bu trafik siogrtasının olmayısı davayı dusurmesi lazım tabi ben hukukbilgim kısıtlı ama senaryo cok sacma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 4 Mart 2009; 20:20:42 >

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Temyize gitmekten başka caren yok

Ayrıca kazayı yapanla neden konsumuyorsunki, de yuzune ya SEN SEREFSIZMISIN arkadasım kaza oldugunda kabul ettin sucunu şimdi boyle diyorsun

Bu kazayı yapan gençse git ailesi ile görüş oğlun boyleydi şimdi boyle oldu de anlat derdini

Ayrıca trafik sigortası olmayan adamı nasıl haklı buluyor bu hakim anlamıyorum

Adamın değil haklı olma trafikte olmaya hakkı yok trafik sigortası olmadan

Avukatın iyi mi ? Bence sırf bu trafik siogrtasının olmayısı davayı dusurmesi lazım tabi ben hukukbilgim kısıtlı ama senaryo cok sacma

+1

• Dava sonuçlandıysa temyiz'e gitmekden başka çaren yok. Temyiz gerekçelerine de zamanında kaskodan alınan parayı,belgeleri var isee fotoğrafları, polis raporunu göndermen senin için iyi olur. Yoksa sana yazık olur.
    Daha Fazla Göster
  • hemen avukat ile temyize başvurmalısınız
    zaman geçirmeden
    süresinde başvurmaz iseniz sonucu kabul etmiş sayılırsınız

çok geçmiş olsun sizin ki az değil uğraşmak şart kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 4 Mart 2009; 21:57:02 >
  • Bende 2005 yada 2006 yılında ufak bi kaza yaptım. Kavşaktan yeşilde geçerken, yokuş aşağı kaptırmış bir kurye kırmızıda geçip hemde dönülmez yere dönmeye çalışarak bana çarptı. Sonuçta polis geldi, kurye ben yeşilde geçtim diyince mahkemelik olduk, bende salak gibi kabul ettim, şimdiki aklım olsa tamam sen yeşilde geçtin der, arabamı kaskodan yaptırır, trafik sigortamda onun masrafını yapardı. Ama ben polislerin gazıyla mahkeme olayını kabul ettim. Karakolda da polisler sen haklı gözüküyorsun ama yalan söylediği için karşı taraf mecbur vs.. Mahkeme günü geldi, karşılıklı anlaştık karşı tarafla gitmeyelim düşer kendiliğinden diye. Meğersem bu dava karşılıklı bir dava değil, bana açılan taksirle yaralama davasıymış. Bunu mahkemede öğrendim Mahkeme baktı raporlara uzman yüzde 80yada 100 beni hatalı bulmuş, karşı taraf o bana çarptı demişti ama onun motorunun ön tarafında benimde sağ kapımda hasar var Düşünün yani benim yan yan gelip arabayı 180 derece döndürme hareketi yapıp öle vurmam lazım bu arkadaşa Neyse ben mahkemenin bana karşı açılmış olduğunu ve uzmanın kararını duyunca, bi önceki anlattıklarımın hepsini attım ben çarptım neyse ceza kesin uğraşamam işim gücüm var dedim, hakim eminmisiniz dedi ve böylece 200ytl para cezası aldım. Bi daha karşı tarafın motorsiklet olduğu bir kaza yaparsam durmayacam bile.. Zaten haklıysanızda karşı taraf yere düşüp kıçını morarttığı için 3 gün rapor alıyor ve olay trafik değil taksirle yaralama oluyor. Öyle bir noktaya geldiki, rapor yazarsınız aranızda devlet aracı derler polis çağıracaktınız olur, polis çağırırsınız niye polis çağırıyorsunuz boş yere derler..

• Polis raporunu çürütmüşler işte...Bilirkişi ve adli tıp raporuyla ve şahitlerle benim suçlu olduğumu ispatlamışlar...Polis raporunda benim bir hatam yoktu karşı taraf 8/8 kusurluydu.dava açıldığı zaman biz itiraz dilekçesi vermiştik.fakat daha sonra ki safhaları takip etmemiştik...Yarın kasko sirketiyle görüşeceğiz.
  • mahkeme yeni bilir kişi raporu filan mı aldı.normalde arkadan çarpan zaten suçlu.sen adliyeden dosyanın tüm fotokopilerini al (sana veya avukatına sadece fotokopi parası alarak verirler,dosya kabarıksa toplam 10,15 tl.tutar.) iyi bir incele.neye dayanarak seni suçlu duruma düşürmüş.ona göre hareket et.

AİHM'e millet boşuna gitmiyo.Al işte...

Bu arada konunun aslı astarı nedir tam bilmiyorum ancak yargıda "çifte standart" olduğunu

mahallede pet şişe ile top oynayan çocuklar bile biliyor...
  • açıkçası böyle bi durumda o para benden çıkarsa aynısını hem hakimden hem de karşıdaki şahsiyetsizden inlete inlete çıkartırım. öyle bi hal aldıki durum artık kendi adeletimizi kendimiz vermek zorundayız
    geçmiş olsun, umarım hak yerini bulur.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Gerekçe ve davanın sonucunu yazıyorum:
    2004-314 davalılar aleyhine trafik kazası sonucu oluşan maddi tazminat taleplerini hüküm altına alınmasına ilişkindir.
    Birleşen mahkememize ait 2004-400 esas sayılı dosyada ise davacı ray sig aş tarafından davalılar aleyhine rücuen tazminat davasının hüküm alınmasına ilişkindir.
    Olay tarihi olsa 24 03 2004 tarihinde taraflar x ile x 'in ayrı ayrı kullandıkları araçların KADIKÖY HAREM çıkışında çarpışması sonucu kullandıkları araçların hazır gördükleri ve olay yerinde polis tarafından kroki çizilerek tutanak düzenlendiği ve tutancakta arkadan çaprpma neticesi olayın meydana geldiği açıklanmıştır.
    Duruşmada dinlenen davacı tanıkları x ve x'in yeminli ifadelerinde mavi renkli aracın(benim arac) tali yolda süratlli bir biçimde ana yola girdiğini,o sıraca yolcu için beklemekte olan otobüs ve minibüsün arasından 2.'nce seride geçtiğini ve hızını alamayarak 3. şeride girererek aynı şeritten gelen araçla çarpıştığını ve çarpan aracın takla atarak devrildiğini ve içerdeki yaralının çıkarıldığını açık net ve kararlı biçimde haber vermişlerdir.
    Deliller toplantıktan sonra dosya üzerinde bilirkişi tetkikatı yaptırılmış 22.04.2005 Tarihli raporunu dosyaya koymuştur.Raporda davacı araçta meydana gelen hasar ve zararın 11.000ytl olduğu ayrıca polis tutanağı esas alınarak davalının olayda kusuru bulunmadığı belirtilmiştir.Dosya bu defa Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesince gönderilmiş daire raporu 2 şıklı olarak düzenlenmiştir.
    Bilindiği gibi polis tarafından tutulan zabıt her zaman gerçeği yansıtmamakta olup aksi her zaman ispat edilebilir.Nitekim davacı tanıklarının mahkemeyli de ikna eden açıklamaları polis tutanağının gerçeği yansıtmadığını göstermektedir.Kaldı ki peş peşe giden araçlardan arkadan gelip önde giden araca arkadan çarparak savrulması devrilmesi hayatın olağan akışına ve fizik kurallarına uygun düşmemektedir.Tanıkların ifadelerine göre Adli Tıp Trafik ihtisas dairesinin iki hal olarak değerlendirmesi mahkememize de uygun düştüğünden esas davanın kabulune ve birleşen dosyadasıki davanın reddine karar verilemsi gerekmiştir.

Kısa sonuç bu:
    Beni 20.000ytl ödemeye mahkum ediyorlar suçum olmadığı halde...Soracaklarım şunlardır...
    1-Diyelim ben hatalıyım.Aşırı derecede hızlı çıkarak 3. şeride çıktım.Arkadaki bana çarptı.Benim de sıkışık trafikte diğer araçlara çarpmam gerekmez miydi?
    Aksine trafik sıkışıktı ve yavaştım.Bana 2. şeritte aracıma sol arka stop lambasından vurarak takla attı.Birden önüne çıkmış olsam aracımın komple arkasının dağılması gerekirdir.Oysa sadece sol arka stoptan arka çamurluk,sol arka kapı sol ön kapı sol ön çamurluk sağ ayna hasar görmüştür.
    2-Davada dosyasında yalanlarında yaralı olmadığı halde yaralı olarak bahsedilmiş.Takla atan araçtan yara almadan çıkmıştır.Böyle bir yalan kabul edilebilir mi?
    3-Aracının kaza yaptığı zaman zorunlu trafik sigortası bile yoktu.Kazadan sonra yaptırdı.Bunları mahkeme nasıl göz önüne almaz?
    4-Kaskom beni neden savunmuyor?Diyelim ki suçluyum.Başkasına zarar verdiğim zaman önce zorunlu trafik sigortamdan eğer yetmezse daha sonra da başkasına verdiğim zararı kaskomun karşılaması gerek değil mi?
    Lütfen görüşlerinize ihtiyacım var.

• kaza yaptığınız zaman kaskonuz varsa sizden nasıl hasarı ödemenizi talep edebiliyorlar anlamış değilim suçlu sizin olduğunuzu farzedelim karşı tarafın hasarını sizin trafik sigortanız ve arta kalan kısmını kaskonuz karşılar ama rapora ne yazıldı ne çizildi bilemiyorum sizi alkollu yada ehliyetsiz gösterme gibi bir durum olabilirmi

Bu dava sanırım asliye hukuk mahkemesinde açıldı, süreniz kararın tebliğinden itibaren 15 gün. Yol eğer sulh hukuk mahkemesinde açıldı ise süre çok daha kısa, kararın size tebliğinden itibaren 8 gün.

Elinizi çabuk tutun.
    eğer olay gerçekten bahsettiğiniz gibi olduysa aracın hasarından vs. zaten arkadan vurmamı yoksa başka bişeymi mutlaka ortaya çıkar. kanıtlarınızı toparlayıp sonuca itiraz edin. hakime para yedirmiş olabilirler. karşı tarafı yalancılık yapmaması konusunda uyarabilirsiniz madem o kural dışı oynuyor sizde olmasa bile kendi tanıklarınızı götürebilirsiniz vs. vs.
    sanırım bu konuda en iyi fikiri bi avukat verir.

şimdi aklıma geldi kazadan sonra ifadesini alıyorlar iki tarafında, oradaki ifadesinde nasıl anlatmıştı olayı karşı taraf acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Mart 2009; 1:10:47 >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.