Şimdi Ara

Zyxel Modemlerde (MBM)BantGenişliği Yönetimi - Wireless Kuralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
24.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konunun diğer serilerinide okumak isteyenler için

kablolu LAN için download kuralı tanımlaması
    http://forum.donanimhaber.com/m_16129666/mpage_1/key_bant%2Cgenisligi%2Cyonetimi//tm.htm#16129666

hem kablolu hem kablosuz ağımız için upload kuralı tanımlaması
    http://forum.donanimhaber.com/m_29958783/tm.htm

Bu da 3.sü Kablosuz ağımız için download(indirme) hızını sınırlayıcı kuralı tanımlaması

661HW MBM(Bant Genişliği Yönetimi) Kablosuz Ağ Kural Tanımlaması

modemin arayüzüne 192.168.1.1 adresinden girişi sağladıktan sonra
    Soldaki gelişmiş başlığından Bant Genişliği Yönetimi (Media Bandwidth Management) ekranına dalış yapıyoruz.
    Buradaki özet sayfasında ayarlama yapmak istediğimiz bağlantı arayüzlerini seçip gerekli değerleri verdikten sonra uygulaya basıp Kural Kurulumu na geçiyoruz.

Kural Kurulumuna girince kutucuktan Kablosuz Yerel Ağ ı seçip onun ekranında gerekli ayarlamalara başlıyoruz.

Ekle ye basıp yeni bir kural tanımlıyoruz ve ardından değiştire(çöp simgesinin solundaki simge) basıp kuralını belirliyoruz.

burada bizi ilgilendiren hedef adres ve alt ağ maskesi olan kutucuklar diğerlerindeki 0.0.0.0 lar aynen kalacak.Ben kendime göre kablosuz bağlantıyla bağlanacak 192.168.1 - 16 arasındaki ip alan pcleri kapsayan şekilde kural tanımladım ve onlara 160kilobit yani 160/8=20 kilobayt indirme hızı belirledim.(1kilobayt = 8 kilobit)

alt ağ maskesini yazdıktan sonra yazmış olduğumuz ifadenin kendiliğinden 255.255.255.0 a dönmemesi için(bug) hedef adres hariç başka bir kutucuğa tıklayıp ardından uygulaya basıyoruz.
    Siz burada benim gibi birden fazla ip yerine tek ip vermek isterseniz 255.255.255.240 yerine 255.255.255.255 yazmalısınız.Ama hangi tek ip ye bu kuralı tanımlayacaksanız hedef kutucuğunda onun ip sini girmeyi unutmamalısınız.

kuralı uygulaya bastıktan sonra bir önceki ekrana dönüyoruz ve onuda uygula ya bastıktan sonra kuralımız artık çalışmaya başladı.

speedtest.net teki bandwidth testinden aşağıdaki sonucu alarak konfigürasyonun işe yaradığının teyidini alıyoruz.

upload hızının 76kb(kilobit) olduğunu görüyoruz bunun kuralının açıklamasını
    konusunda açıklamıştım.

umarım yeterince açıklayıcı bir yazı yazabilmişimdir.Takıldığınız veya aklınıza gelen diğer sorular için yardımcı olabilirim.

Not:Zyxel adına falan çalışmıyorum yanlış anlama olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 22 Şubat 2009; 12:38:04 >

• Çok güzel bir bilgi ve faydalı.
    16 'dan sonraki ip eğer ağda değilse henüz,diğerleri band'tan maksimum faydanalanabiliyor mu? yoksa her şartta girilen kural kadarmı band genişlikleri oluyor ?
  • 3.resimdeki ayarlarda

Bütün Yönetilen Bant Genişliğini Kullan kutucuğunu tıklamadıysak eğer azami olarak hız, kural içerisinde ne tanımlandıysa o olacaktır.
    Ben şahsen o kutucuğu boş bırakıyorum şayet o kutucuk dolu olduğunda modem hiç kural yokmuşcasına ağda diğer konfigürasyonlara ait tanımlanmış pc ler olmasına rağmen bazen en düşük önceliktekini ilk o indirmeye veya yüklemeye başlamışsa eğer önceliği ona atıyor ve ben bunu pek tercih etmediğim için daima limitli bırakıyorum o kutucuğu.

Sonuçta elimizdeki 100 dolarlık bir modem hernekadar cisco nun router larına benzetmeye çalışmışsalarda bukadar olmuş.
    tabi piyasadaki birçok modemden gene iyi.

ve şunu söylemekte lazım kuralı tanımladığınız ip aralığının dışında kalan yani kural tanımlanmamış ip ler normal zamandaki gibi azami indirme/yükleme ye devam edeceklerdir.

çözüm için
    1.ya dhcp den mac ına göre sabit otomatik sizin belirlediğiniz ip yi verdireceksiniz.
    2.arkadaş senin ip'n bu diyeceksiniz ipsini değiştirmeye kalkma gibi durumlarıda göz önünde bulundurarak 0-255 ip ler arasına göre hepsini kapsayacak şekilde güzel bir ayar çekeceksiniz.(bunun için iyi bir subnet bilgisi şart)
    3.yada güzelce konuşup onu ip sini değiştirmemesi konusunda ikna edeceksiniz

• sanırım mesaj atan rica eden arkadaşların pek ilgisini çekmedi bu konu neyse sağlık olsun.
  • Oncelikle bu bilgileri oaylaştıgınız icin cok tesekkur ederim... Ama adımları uygulamama ragmen hala tam anlamıyla limit koyabildigime emin degilim..
  • Arkadaşım öncelikle böyle bir konu açtığın için ve bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim .

Sormak istediği Zyxel P-660HW-T1V3 802.11G Kablosuz 4 Port ADSL2+ Modem+Router yanihttp://www.hepsiburada.com/Liste/zyxel-p-660hw-t1v3-80211g-kablosuz-4-port-adsl2-modemrouter/ProductDetails.aspx?productId=bd93075&categoryId=3009801 bu linkteki modemle senin anlattığın gibi bant genişliği yönetimi yapabilirmiyim herkesin internet bağlantı hızını ayarlayabilirmiyim,cevaplarsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volii -- 28 Temmuz 2010; 23:46:45 >

• Orijinalden alıntı: WarSaw

konunun diğer serilerinide okumak isteyenler için

http://forum.donanimhaber.com/m_16129666/mpage_1/key_bant%2Cgenisligi%2Cyonetimi//tm.htm#16129666

Bu da 3.sü Kablosuz ağımız için download(indirme) hızını sınırlayıcı kuralı tanımlaması

Soldaki gelişmiş başlığından Bant Genişliği Yönetimi (Media Bandwidth Management) ekranına dalış yapıyoruz.
    Buradaki özet sayfasında ayarlama yapmak istediğimiz bağlantı arayüzlerini seçip gerekli değerleri verdikten sonra uygulaya basıp Kural Kurulumu na geçiyoruz.

Kural Kurulumuna girince kutucuktan Kablosuz Yerel Ağ ı seçip onun ekranında gerekli ayarlamalara başlıyoruz.

Ekle ye basıp yeni bir kural tanımlıyoruz ve ardından değiştire(çöp simgesinin solundaki simge) basıp kuralını belirliyoruz.

burada bizi ilgilendiren hedef adres ve alt ağ maskesi olan kutucuklar diğerlerindeki 0.0.0.0 lar aynen kalacak.Ben kendime göre kablosuz bağlantıyla bağlanacak 192.168.1 - 16 arasındaki ip alan pcleri kapsayan şekilde kural tanımladım ve onlara 160kilobit yani 160/8=20 kilobayt indirme hızı belirledim.(1kilobayt = 8 kilobit)

alt ağ maskesini yazdıktan sonra yazmış olduğumuz ifadenin kendiliğinden 255.255.255.0 a dönmemesi için(bug) hedef adres hariç başka bir kutucuğa tıklayıp ardından uygulaya basıyoruz.
    Siz burada benim gibi birden fazla ip yerine tek ip vermek isterseniz 255.255.255.240 yerine 255.255.255.255 yazmalısınız.Ama hangi tek ip ye bu kuralı tanımlayacaksanız hedef kutucuğunda onun ip sini girmeyi unutmamalısınız.

kuralı uygulaya bastıktan sonra bir önceki ekrana dönüyoruz ve onuda uygula ya bastıktan sonra kuralımız artık çalışmaya başladı.

speedtest.net teki bandwidth testinden aşağıdaki sonucu alarak konfigürasyonun işe yaradığının teyidini alıyoruz.

konusunda açıklamıştım.

umarım yeterince açıklayıcı bir yazı yazabilmişimdir.Takıldığınız veya aklınıza gelen diğer sorular için yardımcı olabilirim.

[/qu

bahsettiğiniz yöntemle neyi sınırlandırıyoruz?upload mı download mı? tam anlayamadım özür dilerim.biraz daha acıklarmısınız lütfen.
    test sonucuna baktıgımda yanılmıyorsam sadece upload sınırı koymus oluyorsunuz?bizlerin paylasım sınırı koymasındakı sebep ise bir accesspointten 5 bilgisayara aynı anda ınternet verince 1 kişi indirme yonetıcısı kullagında (internet download manager gibi) tum net baglantısı emıyor ve dıgerlerı fılım ızleyecegı zaman veya netten oyun oynayacagı zaman takılıp kalıyor.bızlerı sıkıntıya sokan durum bu.yanı mac adresıne gore download sınırlaması yapmak istememiz.cunku upload pek kullanılmıyor agdakı ınsanlar tarafından en cok kullanılan download.fılm ızleme ,okey oynama,dosya indirme,program indirme,vs.vs.bu durumlarda ortak kullanılan inter hızını (örn.:1024 olan bir neti 4 kişiye vermek) sınırlamak.nasıl yapılacak?.yukarıda bahsettiginiz işlem benım soruma cevap mı?
    ayrıca bu işlemi yapabilecegimiz baska accesspointler var mı?ne onerırsınız?
    ilginize ve emegınize saglık.tesekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevince1971 -- 9 Aralık 2010; 0:12:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım Allah senden razı olsun bu yazdığın konu hemen hemen hiçbir yerde yok çok sağol.Ben bu konu hakkında hemen hemen hiçbir bilgi sahibi değilim(değildim).Sana bir sorum olacak bu modemin bir benzeri bende var 2 kişi kullanırken 1imiz ethernet girişinden kabloyla diğerimiz wireless kullanacak olsak 2 ayrı yazıda bahsettiğin hem lan için hem de wireless için ayrı ayrı ayar yapmamız mı gerekecek?Bir de ikimizin de ip'sinin aynı olması mı gerekiyor ya da sonu 240,255 falan yazmışsın değişik bir şey mi olmalı yoksa?Çok cahilce olabilir ama konu hakkında ilk bilgimi bugün aldım kusura bakma son sorum da dışarıdan bir insan wireless olarak ağımıza bağlansa (gelen misafir gibi) o bu kısıtlamadan etkilenir mi yoksa tüm interneti sömürür mü? :) cevaplarsan çok sevinirim
  • Hocam, çok sağ ol... airties 5452, linsysy wga320a, zyxel 660n derken kafayı yemek üzereydim....
    14 yaşında sonsuz oyun indiren ve oynayan bir evlat sahibi olarak, hayat kurtardın...
    :)))))))
    hemen temin edeceğim, gün içinde!
    tekrar sağ ol
  • rica ederim faydası olduysa ne mutlu.

modem ayar konusunda sıkıntı yaşarsnız burada sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

konunun diğer serilerinide okumak isteyenler için

konusunda açıklamıştım.

Hocam merhaba konu çok eski olmasına rağmen uzun zamandan beri aradığım ve yapamadığım konu ile ilgili bilgilerinizden bana da olur ise yardımcı olabileceğinizi düşündüm dün teknosadan 59 liraya zyxel p-660n-t1a modelli modem aldım bu cihazda internet hızını nasıl sınırlandırabilirim yardımlarınız bekliyorum menüde bununla ilgili sınırlandırılacak birsey bulamadım

ilgilenirseniz sevinirim

ürün link: http://www.zyxel.com.tr/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040812093058&CategoryGroupNo=PDCA2010005

bunun harıcınden evımde phılıps sn6500 modem vardı 3 sene kullandım bı sorunu yoktu aslında sadece ucuza buldum dıye aldım zyxel modemı phılıps sn6500 ıle QOS ozellıgı var ama onuda yapamadım phılıps ıcınde gecerlı olur ıse hız sınırlandırma phılıps modemımıde kullanabılır yardımların ıcın sımdıden tsk ederım hayırlı geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokoci35 -- 11 Aralık 2011; 2:14:44 >

• Merhaba bu V2 ile V3 arasındaki farkı bilen var mı acaba? V3 yerine V2 aldığımızda ne kaybımız olur?
  • Ben bu modemle baş edemediğim için geri vermeye karar verdim. Kısmetse Asus N10 ADSL modem alıp şansımı onda denemek istiyorum. Kalan arkadaşlara Allah sabır versin.
  • Şu mantığı anlayamıyorum

quote:

Tek bir IP için neden 255.255.255.255 yazılıyor?
    Birden fazla IP için neden 255.255.255.240 yazılıyor?

Ek olarak IP adresim sürekli değişiyor.. 1 hafta önce 192.168.1.37 iken 192.168.1.41 olmuş.. Bu durumda ne yapabiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 18 Şubat 2013; 19:41:19 >
  • Merhaba konu inanılmaz i,şe yaaracak bir konu gibi duruyor da ilk resim ne yazık ki görünmüyor... Bir de bu p-660w nin hangi versiyonu için geçerli... elimdeki modem de senin BGY menüsünün olduğu yerde QoS var... cahilliğimi madur görün arada fark var mı varsa ne fark var bilmiyorum... bağlantı hızı konusunda feci sıkıntı yaşıyorum ayarlama yapmam lazım... :\
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnzpllkc

Merhaba konu inanılmaz i,şe yaaracak bir konu gibi duruyor da ilk resim ne yazık ki görünmüyor... Bir de bu p-660w nin hangi versiyonu için geçerli... elimdeki modem de senin BGY menüsünün olduğu yerde QoS var... cahilliğimi madur görün arada fark var mı varsa ne fark var bilmiyorum... bağlantı hızı konusunda feci sıkıntı yaşıyorum ayarlama yapmam lazım... :\

Modeminizde MBM yani Türkçe şekliyle BGY(Bant Genişliği Yönetimi) yerine Qos görüyorsanız cihazınızda gelişmiş bant genişliği yönetimi özelliği bulunmuyor demektir. Bu özellik galiba 660W T1 lerde ve 660hw lerden itibaren vardı.
  • resimler silinmiş. ben de bu konuda çok uğraşmıştım, benim hazırladığım resimli konuyu da paylaşmak isterim. Gerçi benim modem tp link ama olsun mantık aynı.

http://seyan.net/modem.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.