Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.871
Cevap
33
Favori
277.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orkun91

    Volvo servislerine bir angarya iş daha neden mi şöyle söyleyeyim.

    İnternet sitesindeki yazıyı gören volvo sahipleri servise gidip yazılım güncellemesi yapmak isteyeceklerdir. Çok çalışkan volvo mekanikerleri atılan yazılımın işçiliğini vıda üzerinden giremeyecekleri, aynı zamanda tamiratta olan diğer araçları yetiştiremeyeceklerinden dolayı yazılım güncellemesini geçiştireceklerdir. Kendim dönem stajımı antalya otokoçta yaptım. Aşağı yukarı nasıl çalıştıklarını bizzat kendi gözlerimle gördüm.
    Zaten geçen mart ayında aracın garantisinin 3 5 gün geçmiş olmasına rağmen kapı lastiklerimin garantiden değişimini yapmadılar.Nedeni belli garanti bitmiş.Daha önce servise gittim ama yoğun olduklarından bakamayacaklarını söylediler. Geçen sene yıl kasım ayında yetkili serviste bakım yaptırdığımda farlarımın ayarsız olduğunu far ayarı yapılmasını sağ farın sol fara göre aşağıyı gösterdiğimi söyledim. Ancak volvo mekanikeri aracımın farlarının far ayar cihazı ile bakmadan iyi olduğunu söyledi ama beni tatmin etmedi.Bende sanayii deki rot balansçıya giderek far ayarının yapılmasını söyledim. Rot balansçı arkadaşla beraber incelediğimizde far ayar çubuğunun boşa döndüğünü fark ettik. Ama iş işten geçmiş aracımın garantisi bitmişti. Daha toz alan arka stoplarımı bana göre erken biten aküsünü saymıyorum bile.
    Akü konusuna gelince sadece benim değil başka bi xc60 sahibininde bizim araçla aynı model aynı ay üretimi aynı aküye sahip aracının geçen mayıs ayında sorun yaşadığını gördüm linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_43327160/mpage_18/tm.htm Bence sorunlu olan akünün parça numarası 30745776 hatta ebayda aynı aküyü satıyorlar.http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Volvo-C30-C70-S40-V50-700CCA-Battery-/111037054653 buda linki

    sonuçlara gelince volvo servislerince nerde para orda hizmet mantığı var.

    Servisin bu kötü tavırları(çok bilmiş) oldukça Antalya Otokoç çok müşteri kaybedecek. Sanki mekaniker değil, üst düzey yöneticiler hepsi,beyaz yakalılar.Herşeyi bilen,istediği araca istediğini yapabilecek,servis kurallarını bilmeyen,iş tanımlarını bilmeyen,
    müşteri memnuniyetinden haberi olmayan, ''Adın Reşit,kendin söyle kendin işit'' Atasözünü doğrular nitelikte çalışanlar var.
    Servisin bana tavrını burdan dile getirmiştim.
    Sabri Beyde bu konudan haberdardı fakat geçen aylarda boya ile ilgili sorunumda gittiğimde yine biraz düzeysiz konuşmalar yaptı.
    Fitiller konusunda birlikte gitmiştik servise. Sergilenen tavır ortadaydı.Olanlara bizzat şahidim dostum.Stopların içini yıkarız dediği anı hiç unutmuyorum :D

    İyi olana iyi diyoruz, mesela servis danışmanı bayana...

    Akülerde(bazılarında) sorun olduğu aşikar. 2 yıllık garantiyi bahane ederek yapacak bir şey yok demek, iyi niyete sığmaz,yasaların boşluğuna sığınmak olur.
    Bugün kaliteli bir akü(varta) normal şartlar altında 5 sene gidiyor ise,aynı şahıs tarafından kullanılan Volvo aküsü 3 sene gidiyorsa ortada bir sorun var demektir.

    Akünün yenileme ücretinden yani 250 liradan kimse batmaz. Volvo'su olan çoğu kullanıcı tarafından karşılanacak bir bedeldir.
    Fakat İnci akü bile 4-5, Varta 5-6 sene gidiyor ise Volvo aküsünün de en az 5 yıl ömrü olmalı.

    3 yılda bitti,garantisi 2 yıl, 3. yıl garantisi özel sigorta tarafından sağlanıyor ve aküyü kapsamıyor ; ne yapalım!!! demek işin içinden baş ağırmadan çıkmaktır.

    Garantisi 100.000 kmde bitiyor diye 150.000 km de aracın ömrü biter mi?
    Veya sürekli masraf açmaya başlayabilir ve garantisi bitti normaldir demek hiçbir vicdana ve iyi niyete sığmaz.


    Neyse en fazla 250 lira verip Varta taktırıp,5 sene aküyü unutmak lazım... Şu anlık çözüm bu.

    Neyse sürekli sorun yaratma potansiyeli olan çift kütleli volantı yenisiyle değiştirip hatta 400 liraya satılan sabit volant+baskı-balata seti alıp,kaldırırken biraz titreşim çekip,Volvo böyle yapacak bir şey yok.İmalatı böyle deyip,sineye çekmek lazım.




  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bknz Ford, Fiat servisleri...

    Birebir aynı filtreler ve yağı kullanarak aynı işçilikle bakımlar yarı yarıya ucuz Ford'ta. Servisler epeyce dolu. Bakım maliyetlerinin düşük olması nedeni ile de satış rakamları oldukça iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    Aynen. Bknz Ford, Fiat servisleri...

    Birebir aynı filtreler ve yağı kullanarak aynı işçilikle bakımlar yarı yarıya ucuz Ford'ta. Servisler epeyce dolu. Bakım maliyetlerinin düşük olması nedeni ile de satış rakamları oldukça iyi.



    tamamen aynı fikirdeyim 650-700 tl tutan filtre bakımını bakımı 400 tl ye çek servisten çıkmam üstelik ben bunları 150 tl ye halleden biri olarak söylüyorum
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    kardeş 150 ye bakımı halletmenin yöntemini anlat ta bizde yararlanalım.
    bakım sonrası servis lambasını söndürmek için 50 tl yazıyorlar özel serviste anlamadım nasıl olacak
    filtreler 110 tl tutuyor yağ hariç
    15 gün önce 10000 bakımı için 340 tl ödedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    Haklısınız galiba bundanda yararlanamıcam şunu sömestrda yapsaydınız desem çok abartmış olurum sanırım :))
    Her zaman söylüyorum fiyatları aşağıya çekin yetkili servise gitmezsem ne olayım :))) sürümden kazanın dolsun taşsın servis.

    siz istedinizi Volvo tarihi uzattı. Kampanya 1 Aralık -31 Ocak tarihleri arasına kadar devam ediyor :)

    Şaka bir yana, Internet sitesindeki ilan tarihlerinde hata olmuş, 31 Ocak yazılacak iken 31 Aralık yazılmış, düzeltildi şimdi.
  • Hay allah razı olsun ne diyeyim hep eleştirecek değiliz ya:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustam60 U kullanıcısına yanıt
    4 litre 0-30 castrol edge 80 tl bosch hava filtresi yağ filtresi toptancıdan 50 tl 20 tl de işçilik veriyorum 150 hadi 160 tl ışığı ise anahtarı 1 konumunda iken kartlı ise bir kere frene basmadan basın sonra km sıfırlama tuşuna basılı tutun anahtarı 2 konumuna alın kartlı ise ayak frende olmadan uzun basın bib sesini duyunca basmayı bırakın aracı çalıştırın sevis ışığının sönmüş olduğunu göreceksiniz ;)
    Edit: yağı özel servisten alırsanız pahalı olur yağ toptancısından alacaksınız filtreleri özelden alırsanız 110 yazar tabi oem numarasına göre toptancıdan alıcaksınız yağ filtresi fordla aynı hava filtresi fordla aynı hava filtresini siz değiştirin çok basit bir yağcıya gidin aracı kanala sokun adam sadece yağ filtresini yağ tapasını söküp yenisini takacak yeni yağı üsten dökecek ;) benim gibi zengin olmadan sırf araba merakı yüzünden s80 binersen herşeyi öğrenirsin:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 18 Aralık 2013; 10:08:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağı,filtreyi dışardan alıp götürsek servis kabul eder mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    yağı,filtreyi dışardan alıp götürsek servis kabul eder mi ?

    Sn ssözen daha iyi bilir ama yetkili servise orjinal parçayla gidilmesi lazım diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bin km bakımı geldi servise gitmeye korkuyorum fiyatları yüzünden 730tl fiyat veriyor adamlar, yağ, yağ filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi,hava filtresi 5 ana eleman değişecek , tabi bunun yanında süslemeleriyle 730 tl çok değil midir ? litresi 9.6 tl den cam suyu eklemeleri cabası zaten/b]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    quote:

    Orijinalden alıntı: yolcum

     Volvo bakım fiyatları


    Anlamadığım konu şu. 1 yıl yol yardımı vede yazılım güncellemesini,sadece servise götürüp iletişim bilgileri güncellendiği zaman mı hediye olarak alıyoruz ?Yani bakım yaptırmamıza gerek yok, doğru mu anladım ?

    Bakım yapılan araçlara zaten yol yardım, yazılım güncellemesi ve yıkama ücretsizdi.

    çok hoş bir metal kupa-termos hediye ediyorlar bilginize...




  • Bugün ücretsiz güncellemeler için servisin yolunu tuttum. Servis danışmanı arkadaş bilmiyordu bu kampanyayı. Gitti benim geçmişte tartışmalı olduğum ustaya sordu. 5 dakika sonra geldi ''sadece bakım yaptıranlara ücretsizmiş'' dedi. Oysa ben dün randevu için aradım ve böyle bir şey olduğundan bahsettim. Kendisinin bilgisi yoktu, randevumu aldım, ''Bende konu hakkında bilgi toplarım,nedir diye araştırırım yarına kadar,kusura bakmayın'' dedi. Rica ederim, bilmemek ayıp değildir diyip kapattım.

    Bugün gidince bu aşamalardan sonra Volvo Türkiye'nin internet sayfasına girmesini rica ettim. Gördü sayfadaki yazıları, bu sefer sanırım müdürün yanına gitti. Evet dediğiniz gibiymiş dedi. Servis fişimi açtı, bizi bekleme salonuna yönlendirdi. Bu arada sıfır ve ikinci el Volvo'ları inceledim. Yıl sonu indirimiyle xc60 alırız belki diye satış danışmanı arkadaş ile görüştük. Nerdeeee... En uygun fiyatlı xc60 olarak d4 premium 170.000 liralık aracı gösterdi

    Kendi kendime kafamdan kuruyordum 120.000 olsa alırım hemen, 130.000 olsa donanımına göre alabilirim, 140.000 olsa en dolu acc'li bir aracı alırım diye...

    Hayal oldu o fiyatlara XC60.

    O arada servis danışmanı arkadaş geldi, hediyemi verdi, ücretsiz yol yardımı otoline hattını arayınca otomatik olarak göreceklerini, fakat araçta zaten son sürüm yazılım olduğunu bu yüzden yüklenmediğini söyledi. Aklıma pek yatmadı en son 1 sene önce güncellendi, hiç bir modülde mi olmaz güncelleme diye...

    Neyse aracımın yanına gittim. Olduğu yerde idi. Kapısını açtım. 2 metrelik boyumla bindiğim koltuk ayarında idi. Yine de iyi niyetli düşünüyorum. Araca bindim. Tam yanaştığım noktada duruyordu öndeki duvara. İyice kıllandım servisteki çalışan usta ile tartışmalı olduğum için bilgisayara bile bağlamadığından aracı. Neyse dedim çıktım.Umarım paranoyam tutmuştur yine :)

    Hediyemi açtım ki metal termos. Oldukça kaliteli ve Volvo imzalı bir ürün.
    Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım bu tür hizmetlerin devamı gelir. İlk kez memnun ayrıldım servisten.


     Volvo bakım fiyatları

     Volvo bakım fiyatları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 19 Aralık 2013; 1:00:32 >




  • Bir ara bursa- arkas servisi denk gelirse uğra bence zira gayet ilgililer saolsunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    Bugün ücretsiz güncellemeler için servisin yolunu tuttum. Servis danışmanı arkadaş bilmiyordu bu kampanyayı. Gitti benim geçmişte tartışmalı olduğum ustaya sordu. 5 dakika sonra geldi ''sadece bakım yaptıranlara ücretsizmiş'' dedi. Oysa ben dün randevu için aradım ve böyle bir şey olduğundan bahsettim. Kendisinin bilgisi yoktu, randevumu aldım, ''Bende konu hakkında bilgi toplarım,nedir diye araştırırım yarına kadar,kusura bakmayın'' dedi. Rica ederim, bilmemek ayıp değildir diyip kapattım.

    Bugün gidince bu aşamalardan sonra Volvo Türkiye'nin internet sayfasına girmesini rica ettim. Gördü sayfadaki yazıları, bu sefer sanırım müdürün yanına gitti. Evet dediğiniz gibiymiş dedi. Servis fişimi açtı, bizi bekleme salonuna yönlendirdi. Bu arada sıfır ve ikinci el Volvo'ları inceledim. Yıl sonu indirimiyle xc60 alırız belki diye satış danışmanı arkadaş ile görüştük. Nerdeeee... En uygun fiyatlı xc60 olarak d4 premium 170.000 liralık aracı gösterdi

    Kendi kendime kafamdan kuruyordum 120.000 olsa alırım hemen, 130.000 olsa donanımına göre alabilirim, 140.000 olsa en dolu acc'li bir aracı alırım diye...

    Hayal oldu o fiyatlara XC60.

    O arada servis danışmanı arkadaş geldi, hediyemi verdi, ücretsiz yol yardımı otoline hattını arayınca otomatik olarak göreceklerini, fakat araçta zaten son sürüm yazılım olduğunu bu yüzden yüklenmediğini söyledi. Aklıma pek yatmadı en son 1 sene önce güncellendi, hiç bir modülde mi olmaz güncelleme diye...

    Neyse aracımın yanına gittim. Olduğu yerde idi. Kapısını açtım. 2 metrelik boyumla bindiğim koltuk ayarında idi. Yine de iyi niyetli düşünüyorum. Araca bindim. Tam yanaştığım noktada duruyordu öndeki duvara. İyice kıllandım servisteki çalışan usta ile tartışmalı olduğum için bilgisayara bile bağlamadığından aracı. Neyse dedim çıktım.Umarım paranoyam tutmuştur yine :)

    Hediyemi açtım ki metal termos. Oldukça kaliteli ve Volvo imzalı bir ürün.
    Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım bu tür hizmetlerin devamı gelir. İlk kez memnun ayrıldım servisten.


     Volvo bakım fiyatları

     Volvo bakım fiyatları

    Sn. Winniesertan,

    Aracınızın Vın numarasini bana pm atin, gercekten yukleme tesebbusunde bulunmuslar mi kontrol edelim. Aracinizin sadeçe yukleme islemi varsa, yerinden kimildamamasi normal sayilabilir, zira Dice bluetooth ile iletsim saglayor.

    Sevgiler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt
    Bluetooth 30 metre çekiyor mu bilmiyorum ama servisin içi ile aracım arasında mesafe vardı. VIN numarasını yolladım, haber bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winniesertan

    Bluetooth 30 metre çekiyor mu bilmiyorum ama servisin içi ile aracım arasında mesafe vardı. VIN numarasını yolladım, haber bekliyorum.

    sonucu bekliyoruz :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

    sn. winniesertan'a PM'den detayları gönderdim ama madem bu konu burada merak konusu haline geldi, Antalya Servisimiz aracı VIDA'ya bağlamış, Servis 2.0 Yazılımını sipariş etmiş ancak araç en güncel versiyona sahip olduğundan araca yükleme işlemi gerçekleştirilmemiştir.

    Sevgiler
  • Syn winniesertan aracım 2011 model s80 acaba bendede güncel versiyonmu yüklüdür bir bilginiz var mı? En son ne zaman güncelleme gelmiş
    Kupada çok şık bu arada üzerinde volvo amblemi güzel yani :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis 2.0 yazılımı 2012 yılı başında çıktı yanılmıyorsam, Şubat 2012 de 2011 S60 a yüklemişlerdi. Geçen yıl herhangi bir zamanda yetkili servise gittiyseniz mutlaka güncellenmiştir.

    Bir de Sensus 3.0 dediğimiz konsol ekranı uygulaması var, o ücretli olarak yükleniyor, ya da garanti kapsamında bir sorun yaşaması halinde yükleniyor. Sizin aracın da 2 yıllık garantisi bitmiş olmalı, o nedenle ücretlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsnn

    Syn winniesertan aracım 2011 model s80 acaba bendede güncel versiyonmu yüklüdür bir bilginiz var mı? En son ne zaman güncelleme gelmiş
    Kupada çok şık bu arada üzerinde volvo amblemi güzel yani :)

    :) sn winniesertan daha kendi aracında güncel yükleme olup olmadığını bilemezken sizin aracınızda olup olamayacağını bilirse, bir kupa da benden alır :). Bunu bilecek kimse yok, servise giderseniz,sn. winniesertan'da olduğu gibi yükleme yapılır ve güncel ise o anda zaten sistem güncel olduğu bilgisini verir.

    sevgiler
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.