Şimdi Ara

artera cam ve yerden ısıtma sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
17.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sipariş ettiğm. değişik bişeyle ilgili tartışalım. şu an noboda da buna benzer ürünler var ancak biraz yüksek 1500 wattlıklar 1500-2000 tl arası gibi mesela.



  • üretici ile görüştüm benim salon için 700 watt lık 1.60'a - 65 cm olandan sipariş ettim dekoratif cam duvara monte ediliyor ancak biraz geniş bir yüzey gerekiyor. şimdiki soğuklar bunu denemek için zamanıdır diye düşündüm 23-24 ' C ısıyı elde edebileceğimi ve hatta 24 saatte 8-10 saat çalışacağını söyledi. oldukça ilginç iddialar. ben denemek istediğimi söyledim. vecta da aldığımı ve elde ettiğim sonuçları söyledim. yani çok da memnuniyetsizliğm yok ancak ben 24-25'C istiyorum ve altım üstüm boş bu oldukça etkiliyor. bundan istediğim verimi alabileceğimi ifade etti. ben de deneyelim dedim. hatta iddisı oldukça etkileyici: ben 1 ay memnuniyet garantisi veriyorum hocam dedi. yani ısınmazsan 1 ay içinde geri alırım hiç farketmez dedi. cihaz gelince bakıcaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    üretici ile görüştüm benim salon için 700 watt lık 1.60'a - 65 cm olandan sipariş ettim dekoratif cam duvara monte ediliyor ancak biraz geniş bir yüzey gerekiyor. şimdiki soğuklar bunu denemek için zamanıdır diye düşündüm 23-24 ' C ısıyı elde edebileceğimi ve hatta 24 saatte 8-10 saat çalışacağını söyledi. oldukça ilginç iddialar. ben denemek istediğimi söyledim. vecta da aldığımı ve elde ettiğim sonuçları söyledim. yani çok da memnuniyetsizliğm yok ancak ben 24-25'C istiyorum ve altım üstüm boş bu oldukça etkiliyor. bundan istediğim verimi alabileceğimi ifade etti. ben de deneyelim dedim. hatta iddisı oldukça etkileyici: ben 1 ay memnuniyet garantisi veriyorum hocam dedi. yani ısınmazsan 1 ay içinde geri alırım hiç farketmez dedi. cihaz gelince bakıcaz.


    Karışmak gibi olmasın ama.. m2 için 75 ile 100 Watt gibi ısıtıcıya ihtiyaç duyuluyor. Kabaca hesap bu. Tavan yüksekliği, izolasyon durumu değiştirebilir.

    Vecta'ya karşı çıkmamızın sebebi de bu idi. Adamlar 800W ile 35 m2 den bahsediyorlardı. Sonra m2'leri düşürdüler sanırım.

    800W ile ısınabilecek alan 8..12 m2 yi geçemez derim. Ha, ortamı 17..18 'C yapmak ısınmaksa, o zaman 20 m2'ye de yeter.




  • Peki bu ürün hakkında araştırma yaptınızmı vecta gibi olmasın
  • şu anda elimizde bişey olmadığı için araştırma da şifaen oldu. yani söylemlerle cihazı kullanıp verileri görmek başka. vecta yı kullanıp verileri an be an yaz mıştım ne çıktıysa onu yazdım. bunu kullanıp yazıcam.
  • ha bu arada bunda ilginç olan afyonda kendilerinin kullanmaları ve extra takviyeye ihtiyaç duymamaları. ayrıca cihazı 1 ay iade garantili olarak sunuyolar. yani biraz cüretliler. bu ilgimi çekti o yüzden müdehale etme ihtiyacı hissettim
  • Deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
    Ayrıca 700 watt olan modeli kaça aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loko -- 19 Şubat 2009; 2:01:24 >
  • bu gün vericekti heralde otobüse. aslında ben hafta sonu nazilliye gidicektim ordan o tarafa geçip yerinde inceleyip diğer ürünleri falan da görücektim. malum komple evi kaloriferli gibi yapmak niyetim. ve 200-250 ytl fatura 23' C 24 saat tüm ev için bana süper. o yüzden para dökmeden bu işe bi inceliyim demiştim ancak gelseniz de yine otobüsle yollamak gerekir çünkü arabaya sığmaz dedi. hakaten ebat olarak çok büyük. bakalım artık gelince yazıcam ne olup ne olmadığını.
  • bu arada kaloriferli gibi yapma çabalarımın ve didinmemin sebebi yıllardır kaloriferli evde oturuyorduk. eşim de dha önceden kaloriferli evde oturuyormuş zati. bu kış ilk kez kalorifer dışında bi ısınma şekliyle geçiriyoruz ve çok pişman olduk maalesef tüm evin ısınmasına alışınca bu şekilde üşüdük. sobadan falan zaten anlamıyoz. yani illaki tüm evi ısıtmanın bi yolunu bulmam lazım. fikirleri olan varsa alabilirim.
  • tüm ev 2000 tl ye falan mal olcak heralde. ben şimdi salonda denicem. 700 w olanı o da 500-550 arası olması lazım. zaten en yüksek watt olan da 700 watt sanırım. genelde 500-350-250-200 gibi değerler var. ancak benim salonun durumu biraz farklı, alt üst boş önümüz alabildiğine meydan. fiyat konusundan ziyade hangi şartlarla hangi verimi alabileceğimizi konuştuk, fiyatın konuşulmamasının sebebi biraz da ürünün iade garantili oluşu yani deneme amaçlı alışımız.
  • bir hastanede uygulanan aynı zamanda paravan işini gören cam panel ısıtıcı. olsa olsa 1200 yada 1400 watt falan heralde bu. hastanelerde özellikle hijyen sağlamada uygun olduğunu söylüyor kendisi.



     artera cam ve yerden ısıtma sistemleri
  • sayın goalya,
    büyük bir merakla ürünle ilgili deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. ürünün sitesindeki modelleri inceledim. eğer gerçekten düşündüğünüz değerleri düşündüğünüz fiyata yakalayabilirseniz süper olur. ve arkanızdan ben de aynı sistemi kurdururum:))).
  • biraz önce yolladğını söyledi. üstelik ne yollama ücretinden bahsetti ne de ürünün ücretini sordu. sadece bu gün hemen denememi istedi. memnun kalınca kendisinden kopamıcağımı söylüyo, tabi bu uzun görüşmeden sonra oluşan ufak çaplı samimiyetten dedim ki bahsedilen değerlere ben ısınıyım; bırak beni cümle alem sana sevdalancak ha yok ısınamazsam ısınma işi için yeterince para harcadım o yüzden geri veririm dedim gerçi zaten ücret falan sormadı şu an. yani ürününe güveni tam ondan mı yoksa o da mı merak ediyo bizim buralarda nası performans göstereceğini; bilmiyorum; ancak bi cesaret var. sonuçta 500 tl lik cihazı sırf memnun olacağımdan emin olarak yolladı heralde ücretten bahsetmediğine göre. du bakalım biraz ümitliyim gibi. inşallah sonuç alırız. sonuç alırsak yırtık demektir. yoksa kendimizi yırtmış olcaz bu kadar araştırmaya karıştırmaya.




  • Vecta da ürünün denenmesi aşamasında beklediğim tek kişi sizdiniz, dolayısıyla fikirleriniz önemli benim için. Şu an bende ısıtma ile ilgili alternatif çözümler aramaktayım. klima yada bu tip bişey olacak. İnşallah vectadaki hayal kırıklığına uğramayız. Saygılar...

    quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    biraz önce yolladğını söyledi. üstelik ne yollama ücretinden bahsetti ne de ürünün ücretini sordu. sadece bu gün hemen denememi istedi. memnun kalınca kendisinden kopamıcağımı söylüyo, tabi bu uzun görüşmeden sonra oluşan ufak çaplı samimiyetten dedim ki bahsedilen değerlere ben ısınıyım; bırak beni cümle alem sana sevdalancak ha yok ısınamazsam ısınma işi için yeterince para harcadım o yüzden geri veririm dedim gerçi zaten ücret falan sormadı şu an. yani ürününe güveni tam ondan mı yoksa o da mı merak ediyo bizim buralarda nası performans göstereceğini; bilmiyorum; ancak bi cesaret var. sonuçta 500 tl lik cihazı sırf memnun olacağımdan emin olarak yolladı heralde ücretten bahsetmediğine göre. du bakalım biraz ümitliyim gibi. inşallah sonuç alırız. sonuç alırsak yırtık demektir. yoksa kendimizi yırtmış olcaz bu kadar araştırmaya karıştırmaya.




  • tam olarak hayal ettiğimize ulaşamasam da ben yine de vecta için çok olumsuz bişi söylemedim sadece ben 23-24' C ulaşmak istemiştim. ayrıca 19,5 dereceyi ortalama 7 dakikada bir termostat yaparak sağlamıştı. hatta bi gün evde misafir vardı 6 kişi falandık odada 24 ü bulmuştu sanırım. salon 20 m2 ancak çok muhafazalı değil. bi de o ara havalar güzeldi. ben en verimlisini arıyorum dediğim gibi... ha bu arada iverter klima derseniz o başka yeni klimalar çok caf caflı güzel özellikleri var. ayrıca çift amaçlı kullanılacak sonuçta. 20m2 lik bi odada faturaya yansıması 25 ila 40 tl arası olur. ancak 2000 tl den başlıyor. yani maliyeti yüksek biraz. hatta ben tek oda ısıtması için düşünsem yine klimaya yönelirim; ancak dediğim gibi derdim kısa yoldan evi komple ısıtmak. tüm evi klimayla ısıtmaya kalkarsak 6000-7000 tl yi bulabilir kuruluş maliyeti.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29846740/tm.htm

    Tüm evi ısıtmak için iyi bir çözüm bence, doğalgaz olmayan yerlerde tabiki de.
  • ''700 watt tüketim %100 verimle çalışırsa =700 watt ısı enerjisi olarak çıkar,
    700=0,7 kw=2387 Btü
    Yani 2387 Btü ile ne kadar alan ısıtabilirseniz,buda o kadar yeri ısıtır.
    Bizim prakit hesaplarımıza göre 5m2lik alan standart 2,6 yükseklik ile
    13 m3 yapar x180 ortalama katsayı=2340 btü çıkıyor sonuç.
  • valla o kadar hesabını bilmiyorum ama görcez bakalım. havalar şu an denemek için müsait. cihaz geldi. kocaman bişi. görünce temelli enteresan geldi bana. hem büyük hem ağır. yani bu cihaz 700 watt la kenidini 50-60 derece ısıtabilirse evi haydi haydi ısıtır gibime geliyo
  • fotolarını çekip eklicem. ama şunu söyleyebilirim firma yetkilisi ilgili ve hassas. şimdilik bu konuda menunum. gönderiyim dedi, 6 saat sonra evde. ayrıca tüm açıklamalar termostat kurulum şeması verimlilik şeması ıvır zıvı hazırlamış hepsini, yollamış.
  • gördüğünüz gibi ebat çekyat kadar :)



     artera cam ve yerden ısıtma sistemleri
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.