Şimdi Ara

[ Tüm Markalar, Tüm Eleştiriler ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dönemlerde yazdığım yorumlardan dolayı bir çok arkadaş beni objektif bakamayan biri zannetti, bu nedenle özellikle de satışları nedeniyle en büyük markalar olduğunu düşündüğüm ve hakkında fikir sahibi olduğum 5 marka hakkındaki (çoğu olumsuz olan) görüşlerimi ayrı ayrı dile getireceğim, cihazlara ait başlıklarda tartışmaktansa doğru bir başlıkta tartışalım. Marka sıralamamı GSMArena.com'daki sıralamaya göre yapacağım, herhangi bir tarafı tuttuğumu düşümeyin.


    Nokia
    Genel: Nokia oldukça geniş bir şirket. Mobil iletişim sektörü için ciddi bir şekilde bilimsel araştırmalar yapan ve teknoloji üreten kısmı da var, zenginleri kendi paraları ile rezil etme amaçlı gerçekten absürd telefonlar üreten kısmı da. Hiç bir firma mobil iletişim sektöründe bu denli büyük bir yapılanmaya sahip değil. Hiç bir firmanın ürün skalası bu denli geniş de değil. Mobil iletişim sektörünün şu anki halini almasında bir çok kişinin fikrinden farklı olarak pazar payından daha çok bugüne dek bu sektörde attığı adımlarla ciddi bir şekilde söz sahibi oldu. Hiç bir firma ürünlerine ve servislerine bu kadar kapsamlı bir dokümantasyon ve standardizasyon uygulamıyor, diğer firmaların aksine Nokia'da herşey belirli bir disiplin altında ve hiç bir bilgi ulaşılmaz değil.

    Elimden geçen cihazları: 1112, 3310, 6230i, 6233, 6600, 7710, N73, N82

    Özel: Son yıllarda gerçekten çok büyük hatalara düştüler.

  • Nasılsa satıyoruz mantığı ile: Gereksiz bir çok cihaz çıkarttılar, herbirine ayrı ayrı kaynak ve iş gücü ayırmaları gerektiğinden bir çok noktada maalesef sağlamaları gereken hizmet kalitesini sağlayamadılar.

  • Nasılsa satıyoruz mantığı ile: Bir çok gelişme konusunda gayet ağır davrandıklarından, rekabet nedeniyle mecbur kaldıklarında aceleye gelmiş ürünleri ve servisleri henüz olgunlaşmadan piyasaya sürdüler ve kullanıcıları Nokia markasına güvendiklerine pişman ettiler.

  • Nasılsa satıyoruz mantığı ile: Kullanıcı taleplerini inceleyip buna göre ürünler üretmektense, kendi kafalarındaki kullanıcı profiline uygun ürünler geliştirmeyi tercih ettiler. Haliyle bunu hiç affetmeyecek tek pazar olan Amerika pazarında resmen bitme noktasına geldiler.

  • Nasılsa satıyoruz mantığı ile: Kullanıcıları etiketler ile kandırdılar ve bunu telafi etme yoluna da gitmediler. Örneğin Carl Zeiss mercekli telefonlarının ne idüğü belirsiz mercekli diğer telefonlardan daha kötü fotoğraf çekebildiğine şahit olduk, DVD kalitesi ile alakası olmayan düşük bitrate'li bol frame atlamalı video çeken cihazlarını "DVD kalitesinde videolar çekin" diyerek sattılar.

  • Nasılsa satıyoruz mantığı ile: Cihazlarında aslında uzun yıllardır bir çok özellik standart ve yeterli iken, bunları öne çıkartacak reklam kampanyaları yapmadılar, kullanıcıların ellerindeki veya almayı düşündükleri telefonun aslında bir smartphone olduğunu bilmesini sağlamadılar. Böylece tanıtımı daha iyi yapan firmaların karşılarında güç kazanmasını sağlayıp pazardaki kendi konumlarını tehlikeye soktular, sonra da paniğe kapılıp daha da anlamsız hareketler sergilediler (bkz ilk iki madde)

  • Onlara asıl güç kazandıran noktayı, Symbian'ı, yeni dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlayıp baştan yazma işini (Bkz: Symbian OS & SMP & ARM Cortex) ticari anlaşmalarını dikkate alıp sonraya bıraktılar, böylece Symbian'ı üzerinde geliştirmeyi ve ilerletmeyi düşündükleri platformları üreten anlaşmalı oldukları firmaların büyük gecikmeleri yüzünden Symbian'ı diğer yazılım platformlarının bir hayli gerisinde bırakmış oldular.

    Bunun sonucunda donanımsal platforma Symbian kadar bağımlı olmayan S40 cihazların modern sürümlerinde ürünü kullanıcıya sevdiren basit ama etkili işlevsellikler (en basitinden son mesaj gönderilen kişilerin mesaj alıcısı seçim ekranında doğrudan çıkması) sunarken, S60 segmentinde hala daha bir çok temel işlev (kronometre, sms sayacı..) ve ürünü kullanıcıya sevdiren basit ama etkili işlevselliklerden yoksun cihazlar "en modern cihazlar" olarak sunuldu ve kullanıcılara birisi işini gerçekten dört dörtlük yapan diğeri de tarihin tozlu sayfalarında kalmak üzere gibi duran iki farklı firma kimliği çizilmiş oldu. (Hem S40v3+ hem de S60v3+ cihaz kullanmış arkadaşlar dediklerimi en iyi şekilde anlayacaklardır)

  • Çeşitli güvenlik nedenleri ile geliştirdikleri sertifika sistemini ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bir programın, tüm cihazlara kurulabilir hale gelmesi için uğraması gereken inceleme olayının sonucunu alabilmesi için programın yazarını 8 ay bekletip, bunun üzerine bir de olumsuz cevap verip programın baştan yazılmasını önerebilen SymbianSigned isimli lüzumsuz organizasyonun yavaş ve verimsiz işleyişi yüzünden bir çok ticari amacı olmayan uygulama geliştiricisini Symbian platformundan bezdirerek kendi bindikleri dalı kestiler.

    Yine bir noktada ilginç bir gelişme oldu, birisi çıkıp cihazlarda sertifika gereksinimini kaldırmanın yollarını buldu ve yazılım piyasası yeniden canlandı. Bazen bunu bilinçli olarak (ha buna müsaade eden bir açık kapı bırakarak, ha sistemdeki bir zayıflığın nasıl kullanılacağını o kişiye göstererek), platformlarını kurtarmak adına kendileri mi sağladı, merak etmiyor değilim.

  • Symbian işletim sistemi kullanan cihazlar için onların gücünü kullanabilecek ve böylece karşılıklı fayda sağlayabilecekleri programları destekleyip başarılı bir şekilde pazarlamaktansa, üçü de başarısız olan üç ayrı program mağazasımtrak uygulama geliştirdiler ve (bir nev'i yetim bıraktıkları için) hem kullanıcılara hem program geliştiricilerine hem de kendilerine zarar verdiler. Şimdi son program mağazası denemelerinin yolda olduğu söyleniyor, bakalım bu sefer nasıl bir abukluk bizi karşılayacak...


    Samsung
    Genel: Samsung da oldukça geniş bir şirket. Teknolojinin hemen her alanında bu Koreli firmanın izini görmek mümkün, el attıkları sektörlerin listesi bir hayli kabarık. Adamların kendi ürettikleri kamyonları, inşaat makinaları bile var yahu Avrupa ve Amerika menşeili firmaların ellerinde büyüyen mobil iletişim sektörüne adım attıkları gün havanın rengini değiştirmeye başladılar.

    Elimden geçen cihazları: D900, D900i, E250, E898, U600

    Özel: Genelde kararlı bir başarı grafiği izleyen, çok büyük hataları olmayan bir firma. Severim kendisini. Koreli amcalarım benim.

  • Tam da iyice İstiridye, istiridye, istiridye. Kayar kapak, kayar kapak, kayar kapak. Yahu başka form faktörü yok mu? Bıkmadınız mı aynı şekle şemale sahip biri diğerinden ayırd edilemeyen telefonlar yapmaktan? demeye başlamışken değişik modeller ve tasarımlar geldi ama, yine de bir kere gözümde sabitlendi artık. Hareketli mekanik parçaları seviyor bu amcalar. Ya peki ben sevmiyorsam? Sırf kayar kapak diye o cihazınızı almıcaksam? Hiç bunu düşünmez misiniz yahu...

  • Bu ne biçim bir işletim sistemidir? Neden herşey aslında orada olacağını düşünmediğimiz yerlerdedir? Ve neden aslında böyle bir cihazda bulunacağını hiç düşünemeyeceğimiz ilginç özellikleri koyarsınız bunların yanına? Lütfen biraz düzen nizam intizam...

  • Bir telefona oyun, program yüklemek bu kadar mı zor olmalıydı? Neden illa internetten indirmem gerekli ki size göre?

  • Symbian'a el attınız, çok iyi yaptınız. Windows Mobile'a el attınız, çok iyi yaptınız. Bu işletim sistemleri ile alışılanlardan çok daha hoş cihazlar çıkabileceğini gereken yere gösterdiniz, teşekkür ederiz. Hatta diğer üreticiler cesaret edemezken çift SIM kartlı modeller bile çıkarttınız, büyük alkış. Ama niye hala birşeyler oturmamış gibi geliyor kullanınca, çözemedim.


    Motorola
    Genel: Motorola büyük bir Amerikan şirketi. Hakkında çok detaylı bilgim yok.

    Elimden geçen cihazları: V500, C336, RAZR V3i

    Özel: Yahu bu Amerikalılar kullanım kolaylığı olan cihazları sevmez miydi? Ben ömrümde böylesine kullanımı zor, göze hitap etmeyen menüye sahip cihazlar görmedim. İnce RAZR serilerini çıkartmasalardı halleri ne olurdu bilmiyorum.


    Sony Ericsson
    Genel: Ericsson ilk cep telefonu markam, GH337'dan başlayıp R380'e dek bir çok değişik modelini kullandım. Sony en sevdiğim en beğendiğim en kaliteli bulduğum elektronik şirketi.

    Elimden geçen cihazları: T68i, T300, T100, T610, T630, K700, P990i

    Özel: Bu iki firmanın evlilikleri konusunda çok ümitliydim. İlk cihazlarda resmen saçmalamış olsalar da sonradan toparlandılar. Ülkemizde bi distribütör karmaşası yaşayıp pazarlarını ciddi oranda kaybettiler. Global ölçekte yedikleri darbeyi de UIQ'in iflasını vermek zorunda kalışları ile görebiliyorum. Çok daha güzel ürünler çıkartabilirlerdi dediğim bir firma. Pek sıcak gelemedi bana, belki kullandığım ürünlerin kısırlığındandı, bilmiyorum. Son dönemlerde inanılmaz güzel donanımsal özellikli cihazlar çıkartsalar da, sanırım hiç bir zaman bir çok özellik dolu Embedded OS olmaktan fazla öteye gitmeyen işletim sistemleri nedeniyle kolay kolay kullanmayacağım bir marka.

  • Ekran ve video çekim boyutunu küçük bırakmakta ısrar edişlerini hiç anlayamadım. Acaba amaç benzeri işlevleri sunan Sony ürünlerini korumak mıydı?

  • Walkman serilerinde 3.5 mm jack koymak neden akıllarına bu kadar geç geldi, hiç anlayamadım. Acaba amaç benzeri işlevleri sunan Sony ürünlerini korumak mıydı?

  • Smartphone kavramını neden uzun süre sadece P serisi ve UIQ ile yaşatmaya çalıştıklarını hiç anlayamadım. Acaba amaç benzeri işlevleri sunan Sony ürünlerini korumak mıydı?


    Apple
    Genel: Tarihin en ilginç firmalarından biri. Her zaman kendi yolunu çizdi. Elini attığı işleri gayet başarılı bir şekilde yapması ile insanları kendi çizdiği yoldan -bu yol standartların dışında ve hatta Nokia'dan çok daha fazla kendi kafalarına göre yorumlanmış halde olsa bile- gitmeye zorladı ve bunda da gayet başarılı oldu. Az ürün çıkarttı öz ürün çıkarttı, çıkarttığı her üründe piyasanın seyrini etkiledi.

    Elimden geçen cihazları: iPhone 2G

    Özel: iPhone elimde çok uzun süre durmadı, derinlemesine inceleyecek her tarafını kurcalayacak vaktim olmadı ama genel bir fikir sahibi olabildim. iPhone'u değerlendirirken aslında iki ayrı cihazı değerlendirmek lazım: 1. Apple'ın ürettiği iPhone (ki aslında Steve Jobs'un cihazı demek daha doğru, tüm şekillendirme kendisine ait, bir kurula değil..) / 2. Kullanıcıların modifiye ettiği iPhone

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Şimdiye dek gördüğüm PC'dekine en yakın (bakınız mükemmel demiyorum, çünkü değil) web deneyimi. Ama çözemiyorum, böyle bir telefona 620 MHz'lik işlemci koyarsın (gerçi normalde 400, 1.1.2 yazılım sürümünden beri de 412 MHz'de çalışıyor, o da ayrı konu) ama neden Flash koymazsın be adam? Amacın nedir? Sana göre Flash gereksiz midir? Flash resmen web'de artık bir standartken, niye web'i senin bizim kullanmamızı istediğin şekilde kullanmak zorundayız ki?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Üzerinde kamera var, video kaydı yok. Üzerinde bluetooth var, kulaklık dışında kullanımı yok. Sana göre kimse cep telefonu ile video çekmiyor mu? Kimse çektiği bir resmi arkadaşına cep telefonu ile göndermiyor mu? Niye para verip satın aldığımız donanımı senin bizim kullanmamızı istediğin şekilde kullanmak zorundayız ki?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Pil neden kullanıcılar tarafından değiştirilemiyor? Hadi uzun ömürlü olsa neyse de.. Neden illa Apple servisine insanlar muhtaç bırakılmış vaziyette? Niye para verip satın aldığımız donanımı senin bizim kullanmamızı istediğin şekilde kullanmak zorundayız ki?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Tamam güzel cihaz yaptın, satmak için tarihin en agresif reklam kampanyalarını yürüttün; bari suyunu çıkartıp rezil olmasaydın, yaptığın reklam "gerçekleri yansıtmıyor tüketici kandırılıyor" diye yasaklanacak kadar ileri gitmeseydin...

  • Apple'ın ürettiği iPhone: İşletim sisteminin detaylarını çok kurcalamadım ama Unix tabanlı MacOS'un devamı olduğuna göre, bu da Unix tabanlı güzel bir işletim sistemi olsa gerek diyordum ama bir dakika, bu işletim sistemi değil resmen sabit firmware! O değiştirilemiyor bu değiştirilemiyor. Niye işletim sistemini senin bizim kullanmamızı istediğin şekilde kullanmak zorundayız ki?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Bu cihazda Apple uygulamaları için multi-tasking var ama 3rd party uygulamalar için yok. Nasıl yani, hani "Çağımızın Smartphone'u"ydu bu cihaz? (Hani iPhone fanatiklerinin aşağıladığı Symbian işletim sistemli telefonlardan) 2002 model Nokia 7650 bile bunu yapabilirken 2007 model cihaz bunu yapamıyor mu?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Bu cihazda kes/kopyala/yapıştır da yok. Nasıl yani, hani "Çağımızın Smartphone'u"ydu bu cihaz? (Hani iPhone fanatiklerinin aşağıladığı Symbian işletim sistemli telefonlardan) 2002 model Nokia 7650 bile bunu yapabilirken 2007 model cihaz bunu yapamıyor mu?

  • Apple'ın ürettiği iPhone 2G: Bu cihazda GPS'de yok; GPS'cik/GPS'imsi/GPS'trak, yani A-GPS var. Fark ne mi? Gerçek GPS konumunuzu ücretsiz uydular yardımı ile belirli bir yanılma payı ile kesine yakın şekilde saptar. A-GPS bağlı olduğunuz şebekenin baz istasyonları bilgisini ücretli internete bağlanarak tahmin etmeye çalışır. Kontör harcayarak tahmin nerde, ücretsiz saptamak nerde... Dağ başında kalırsanız bir gün ve telefon çekmezse, görürüm sizi. Boşuna GPS'cik/GPS'imsi/GPS'trak demedim...

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Neden iPhone'da, iPhone'un sunduğu işlevleri iPhone'un sunduğu altyapıdan bağımsız bir şekilde sunabilen yazılımlara izin yok? Neden mesela bir Opera'ya izin veremiyorsun da illa Safari'nin temel alınmasını istiyorsun? Bu tekel mantığının nedeni nedir, kaygın nedir? Niye hemen hemen herşeyi senin bizim kullanmamızı istediğin şekilde kullanmak zorundayız ki?

  • Apple'ın ürettiği iPhone: Sağlam bir işlemci koy, tüm görsel efektlerin, web sayfalarının ve video/müzik yükünün altından rahatça kalksın. Capacitive ekrana multi-touch koy ve kullanıcıları daha önce hiç görmedikleri bir şekilde etkile. Tasarımı ve malzemeleri belirli bir kalite standardının üzerinde tut, tüm Apple ürünleri gibi ben Apple'ım diye bağırsın (ve böylece Apple kullanmanın statü sembolü olduğunu zanneden görgüsüzlerin oyuncağı olsun).

    Bunların karşılığında insanları yöntemin adına jail-break (hapisten kaçış) diyecekleri şekilde cihazın çalışmasını istediğin şekline hapset. Kullandığın kullanmadığın tüm yöntemleri patentle, senin markanı kullanmayan insanların teknolojiye erişimini kısıtla. Zaten 10 lira edecek cihazlara (çoğunlukla büyük marka olmanın getirisi ile bi nevi mecburen) 20 lira etiketi koyan firmalarla kendini bir tut, ürettiğin altı üstü bir tane telefon varken onun fiyatını (yine hak etmediği bir şekilde) yüksek tut, hatta cihazı sadece belirli şebekelerle çalışacak şekilde tasarla ve pazarla. Kısacası daha ilk telefonunda tekel olma hevesini göster ve dolandırıcılık kervanına sen de katıl...


  • Kullanıcıların modifiye ettiği iPhone: Zaten "Apple'ın ürettiği iPhone" başlığı altında söylenen bir çok şey bu kapsam için de geçerli. Kaldı ki iPhone alan herkes cihazını modifiye etmiyor, ya bilmiyor ya da çekiniyor ya da başka nedeni var; ki zaten yapmak zorunda oldukları bir işlem de değil, keyfi bir işlem.

    Hadi modifiye ettiniz, tamam, cihazınız artık bir çok şeyi iyi kötü yapabiliyor vaziyette. Ama bir dakika! Zaten siz bu cihaza deli gibi para ödemediniz mi? Elinizdeki cihazın SIM kart takılabilen bir iPod'dan farkı tam olarak nedir? Neden siz ekliyorsunuz ki milyarlarca lira faturası bulunan bir cihazda aslında olması gereken herşeyi, yani eksiklerini? Bu cihaz size "çağımızın smartphone'u" diye satılırken hiç mi kuşku düşmedi içinize? Taşıma su ile değirmeni nereye kadar döndürebileceksiniz?


    Ayrıca son bir şey daha: Dünyanın "en çok tutulan" cihazı olan Apple iPhone sahipleri, cihazlarına iTunes üzerinden ücret ödeyerek satın aldıkları osuruk sesi çıkartma programı olan iFart sayesinde program yazarlarına ve (telefona ödediklerinin yanı sıra) Apple'a hatırı sayılır bir miktarda para daha kazandırdılar.

    Yo, yo. Hiç bir yorum yapmayacağım. Cihazın "hedef kitlesi" zaten yeterince yoruma açık


    Şimdilik bu kadar. Gerekirse, gerekenleri daha sonra ekleyeceğim
    Hadi, başka başlıkları kirletmektense şimdi burada tartışalım



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 21 Şubat 2009; 18:47:37 >







  • Kimse yok mu herhangi bir görüş sahibi olan?

    fenerist07, sugarboy, GİGATURK, Méxes, Fettah34, alper_9 vs arkadaşlar neredesiniz?
  • Doğruyu söylemek gerekirse ben kitap okumam okumayı da pek sevmem açıkçası bol bol yazarım Kısacası yazının tamamını okuyamadım ama şöyle bir göz gezdirdim.

    Haklısınız. Nokia kendini beğenmiş bencil bir şirket ama şu da bir gerçek ki bütün telefonlar arasında en kullanışlı ve kaliteli olan telefonları Nokia üretti.

    Benim en uzun sıkılmadan kullandığım telefon V3i'ydi. Sebebini merak ediyordum bugün çözdüm. Telefon çok karışıktı bulduğum bir özelliği bir daha bulmak için bayağı arıyordum. Yaklaşık 2 yıl kullandım ve sattım. Geçenlerde sattığım çocuk mesaj ayarlarını sordu bilemedim aklımda kalmamış allah bilir mesaj şeyine ulaşmak için taa nerden girip nerden çıkmak gerekiyordu. Neyse geçti gitti.

    Samsung’un tasarımları güzeldi hala D900iye çok hayranım. Ama son zamanlarda işletim sistemlerine ağırlık verdi tasarımı unuttu. Yakında ayakkabı kutusundan telefon yaparsa hiç şaşırmayın i450 i550 i560 ne kadar güzel cihazlar F/P oranları çok iyi ama bence tasarımları çok kötü.

    Sony Ericsson hiç sevmem tasarımları oldu olası rezalet W810i W880 yok W580 W850 çocuk telefonu gibi rengârenkler.

    Apple ve Motorola hemen hemen aynı cihazlar üretiyor sahiplerinde akrabalık vardır belki. 2 markanın da cihazlarını satın aldığımızda bize boş geliyorlar. Sonradan bilgisayar yardımıyla kendi çabalarımızla emek vererek telefonu adam etmeye çalışıyoruz ama sadece çalışıyoruz.

    Tabi V3i'me de zamanında çok emek verdim ama inanın şu an kullandığım 6630 kadar kullanışlı ve özellikli olmadı. Üstelik 6630'a hiç bir emek vermedim babası evinden öyle geldi. Neyse sonuçta kalemin ham maddesi odundur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 13 Şubat 2009; 18:20:17 >




  • Katılmadığım bir nokta var;

    iPhone eksik özellikli bir cihaz değildir.
    Diğer cihazlar gereksizce aşırı özelliklidir.

    Ayrıca APPLE ezelden beri standartları reddeden bir firmadır. Neredeyse tüm web flash tabanlı imiş. "E olsun.. Flash tabanlı siteler bir de iPhone özel sitelerini yapsınlar kardeşim. Çünki benim cihazım dünyada en çok internete girilen mobil internet cihazı olacak. Adam gibi değilse de eşşek gibi iPhone'a özel site yapacaklar. Ne diye telefona Flash desteği verip kullanıcılarımı ha bire "Hafıza doldu" uyarısı ile muhattap edeyimki. Tabii adobe ortalama ram ve işlemciye sahip bir cihazı hiç yormayacak flash sürümü çıkarırsa o zaman APPSTORE de yayımlanmasına izin veririm." mantıgı güdüyor adam.

    Madem N82 var sende; bol flashlı bir tane site aç, peşine bir tane daha aç ve o siteler içinde ne kadar süre boyunca "hafıza doldu" uyarısı almadan sörf yapabileceksin bir dene.

    Ben daha önce bir Asus P535 deneyimi yaşadım (500mhz işlemci var kendisinde, 64Mb da ram var). İnternet tam bir facia idi. Hele de bol resimli veya bol flashlı siteler... Birak ikinci siteyi açmayı sadece bir site açıkken bile "Hafıza doldu" uyarısı aldığım olmuştur defalarca. N82 neler çektirir adama kimbilir.

    Ben iPhone'da bir eksik oldugunu düşünmüyorum. Dediğim gibi N96, innov8 vs. nin çok fazla ve gereksiz özellikler ile dolu olduğunu düşünüyorum.

    Yazılım konusunda neden illa benim istediğim şekilde yapacaksınız demesinin sebebini bende bilmiyorum. İlgilenmiyorumda açıkçası. Cihazım ile gayet mutluyum şu anda.

    Edit: Ve evet! Apple iPHone ile yeni standart getirmiştir web dünyasına. Tüm önemli ve büyük siteler iPhone versiyonlarını çıkardılar. (bakınız DH). iPhone'dan önce kaç tane MP4 film, dizi video ağırlıklı çalışan site vardı şimdi kaç tane? Bir film çıktığı zaman internete artık önce iPhone versiyonu (MP4)düşmeye başladı.

    Özetle APPLE istediğini yaptırtıyor işte bu kadar basit.

    Edit2: Daha önce de söyledim, (sizlere göre) bu kadar eksiğine ve bu kadar fahiş fiyatına rağmen bu cihaz 2008'de 16 milyon adet satmış. Bu rakamın yanına yaklaşabilen ikinci bir cihaz yok kominikasyon tarihinde. Bu bile aslında bu cihazda hiç bir eksiğin olmadığının resmi kanıtıdır. Tabii çoğu iPhone karşıtı bu kadar çok satışın asıl sebebini cehalet, statü göstergesi, apple hayranlığı ve hatta budalalığa bağlıyor ama uzaktan yakından ilgisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 12 Şubat 2009; 21:22:14 >




  • Fettah34 bol flashlı site olarak bana referans bir site önerebilir misin? Hiç olmazsa forum.donanimhaber.com da rahat rahat dolanabildiğimi ve ek olarak bir çok web sitesinin de diğer sekmelerde açık olduğunu da belirteyim. RAM miktarım 128 MB.

    İşte "Flash tabanlı siteler bir de iPhone özel sitelerini yapsınlar kardeşim. Çünki benim cihazım dünyada en çok internete girilen mobil internet cihazı olacak. Adam gibi değilse de eşşek gibi iPhone'a özel site yapacaklar." mantığı bana ters, dünyaya uymaktansa dünyanın sana uymasını beklemek..

    Şimdi eksiklik mevzusuna gelirsek, elimdeki cihazın şu an aklıma gelen sayabildiğim bütün özelliklerini kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum, çünkü ben kullanacağım için para verip aldım. Para verdikleri tüm özellikleri kullanmayacak vatandaşların N82, N95 alması ve akabinde bu cihazlara "gereksizce aşırı özellikli" demesi tamamen apayrı bir durum (sizi kastetmiyorum Fettah34, yanlış anlaşılmasın)

    Yukarıdaki yazıda aslında cihaz cihaz yazsam mı diye düşündüm ama Nokia için fazla uzun bir liste olacaktı, bu yüzden yalnızca andıklarınız için konuşayım:
    - N96 komple gereksiz bulduğum bir cihaz, Nokia'nın çuvallamasının resmi ıspatıdır bence
    - INNOV8 ise LED yerine Xenon flaş, kayar yerine bar form kullanılsaydı terfi için düşünebileceğim bir cihazdı. Samsung'un başarılı olduğu bir model diye düşünüyorum.

    Yukardaki yazıda her hangi bir firmaya özellikle çatmadım, sonuçta hepimiz parası olan ve sağılacak birer koyunuz firmalar için,
    "bari sağdıkları para karşılığında adam gibi ot verseler" diye bir isyan yazısı aslında...

    EDIT: iPhone'un satış patlaması bir nedenler kompleksidir. Bence:
    - Cihazın yapabildiği işleri gayet iyi yapıyor olması
    - Reklam/tanıtımlar/eleştiriler yolu ile halkta büyük meyak uyandırılmış olması
    - Geçenlerde bir tanıdığımdan duyduğum üzere "abi internete girmem her yerde naapıcam hem, ama alet çok karizmatik veririm valla 3 milyar bile olsa"
    faktörleri ana hususlar, milyon tane neden daha vardır :)

    Bakın cihaz boş demiyorum. Daha önce de söylemiştim. Bir cep telefonundan yapması beklenen 10 eylem varsa iPhone bunların diyelim ki 5'ini 10 üzerinden 9 başarı ile yapıyor. Ama işte ben kendisini power-user olarak sayan biriyim, 5/10 bana yetmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 13 Şubat 2009; 18:21:24 >




  • -N82 ile yapabilip iPhone ile yapamayacağın tek şey kaliteli resim çekmektir ki bu resim işinin en iyis N82 dir ama o bile dandik bir fotograf makinesi ile yarışamaz. Video demiyorum çünki iphone daha iyi video kaydı yapar.
    (480x360 pixel 24Fps)
    -Ofis fökümanlarına N82 nin küçücük ekranında müdahale etmek pek kolay olmasa gerek. iPhone yine bu işi daha iyi yapar. (Bana gör hiç bir mobil cihazda ofis dökümanlarında rahatça oynama yapılamaz ama birbirleri ile kıyaslıyoruz işte)

    -Maillerime bakıcam, cevap yazıcam desen bu işin en iyi ve en kolay yapıldığı cihaz yine iPhone. Kaldiki artık hotmail, gmail ve outlock ile sync edilebiliyor.

    - İnterneti söylemey gerek yoktur herhalde.

    - Oyunlarda PSP dışında rakibi yoktur... (aslında PSP ye rakip olmaz ama diğer cihazlar arasındaki farkı anlatabilmek için öyle söyledim)

    Bu power user dediğin ne iş yapar?

    - Radyo mu dinler?
    - MMS mi gönderir?
    - Konferans görüşme mi yapar?
    - Blutetoth üzerinden incik boncuk mu dağıtır veya alır?




  • Hmm o halde detaylıca bir açıklama yapmam sanırım şart

    - N82 ile fotoğraf konusunu zaten açıklamama gerek yok, beklentim mantıklı bir beklenti olduğu için (mesela SLR kalitesi beklemediğim için) gayet yeterli. Geotagging desteği ise yeri geldiğinde çok anlamlı ve verimli.

    - Video konusunda 640x480@30FPS oldukça tatminkar sonuçlar veriyor, ama iPhone'a ait hiç 480x360@24FPS video izlemedim bu yüzden karşılaştırma yapamayacağım

    - Ofis dokümanlarına müdahale eylemi için ekranın boyutu bugüne dek pek sorun olmadı, en kötü ihtimalle font boyutunu büyüttüm ve yine yeterince işimi gördüm. (Zaten mobil bir cihazda amaç sadece müdahale, oluşturma için hiç bir cihaz bir PC'nin yerini tutamaz)

    - Mail konusunda Symbian'ın kendi yazılımı HTML desteği olmadığı için benden okkalı küfürler yese de hem POP3 hem IMAP desteği ile yeterli, ki eksik kalan noktalarını ProfiMail ile tamamlıyorum (9 ayrı mail hesabı tanımlı, iş-özel yaşam-internet vs vs için kullandığım ayrı ayrı mailler)

    - İnternet konusunda zaten iPhone'un üstünlüğünü kabul ediyorum, ekran büyük işlemci güçlü Webkit tabanlı Safari iyi haliyle sonuç gayet gayet iyi; ama bugüne dek keşke N82 yerine iPhone sahibi olsam diyeceğim kadar hiç zorlanmadım internette, çünkü S60 Browser yetmediyse Opera Mobile ile açtım, o yetmediyse Opera Mini ile.

    - Oyun oynamıyorum pek, elimdeki PC bile bu konuda boşa harcanıyor desem yeridir, bu yüzden oyun konusunda yorumsuz kalacağım.

    - Radyo kullanmıyorum çünkü benim müzik zevkime uygun yayın yapan bir istasyon yok Türkiye'de. 8GB'lık kartım ise yeterince müzik dolu.

    - Bugüne dek pek MMS kullanmadım ama ihtiyaç halinde ayrıca bir efor sarfetmeme gerek kalmaksızın kulllanabileceğimi bilmek güzel.

    - Bluetooth hem cihaz ile PC'yi kablolarla uğraşmadan senkronize etmek için, hem yine kablolarla uğraşmadan bir iki dosya gönderip almak için, hem çektiğim bir resmi o anda çevremdeki arkadaşlarla paylaşmak için, hem de WiFi Access Point desteği sorunlu gerizekalı anakartım yetmediğinde internete girmek için kullandığım bir teknoloji. İş esnasında kulaklık kullanımımı da unutmayayım.

    - Diğer takım arkadaşlarımla senkronize çalışmam gereken bir işim olduğu için konferans görüşmeyi hem ciddi amaçlı hem de eş dost arasında kullanan birisiyim.

    Power-user olayına gelince... Cihazımın tüm sistem dosyalarına erişebiliyorum ve üzerinde yaptığım değişikliklerle sistemin davranışlarını komple değiştirebiliyorum (Browser'ın cache klasörünü cihaz hafızasından microSD karta alıp RSS feed template'ini gözüme daha hoş gelen bir template ile değiştiriyorum).

    GPS ile bilmediğim bir adresi bulmaya çalışırken (çok ciddiyim, çok kullanıyorum) arka planda mail alışverişi yapıp kulaklıkla müzik dinliyorum. Sistemdeki o anda çalışan hangi process (task değil) ne işe yarar, hepsini aşağı yukarı biliyorum ve gereksizleri o anda sonlandırıp pilden ve işlemci gücünden tasarruf ediyorum.

    Ve daha önceki bir yazımdan alıntı:

    quote:

    Kimi arkadaşlarım telefonuma yaptırdıklarımdan dolayı bana sen telefonunu kendine köle etmişsin diye takılıyorlar çünkü:
    - hergün saat 01'de otomatik olarak sessiz profiline geçiyor, sabah 08 de tekrar genel'e dönüyor, aynısı iş esnası için de geçerli (handy profiles)
    - iş vardiyalarımı biliyor ve o gün hangi vardiyada çalışıyorsam ona göre beni uyandırıyor (handy calendar)
    - 22 gibi genelde evde olduğumdan otomatik olarak wireless'i kullanıp ovi, mynokia, gmail vb servislerle rehber, takvim vs senkronizasyonu gerçekleşiyor (swim)
    - tüm telefon görüşmelerimi otomatik ve bip sesi olmadan kaydediyor (xelnex lite)
    - telefonumu bir yerde unuttuğumda kendi telefonuma herhangi başka bir telefondan içinde benim seçtiğim bir kelimeyi içeren bir mesaj gönderdiğimde telefon otomatik olarak kilitleniyor ve gerekirse istediğim kimi verileri siliyor, içine başka bir SIM kart takıldığında istediğim numaraya bilgilendirici mesaj yolluyor (advanced device locks pro)
    - müzik çalarımda dinlediğim şarkıların listesini last.fm'e göndermek üzere saklıyor (mobbler)
    - kartvizit tarama özelliği nedeni ile cüzdanımın daha ince olmasını sağlıyor (nokia multiscanner)
    - telefonum bilgisayarımın yakınlarında değilken bilgisayarım otomatik kilitleniyor (bluetooth rc)
    - arkadaşlarımın doğumgünlerinde ben unutsam bile telefonum unutmayıp tebrik mesajı gönderiyor (sms scheduler)
    - belirli bölgelere yaklaştığımda telefonum beni sesle veya titreşimle uyarıyor böylece otobüste uyuyakalıp evimin durağında inmeyi kaçırmıyorum (best gsmnavigator)


    Bunlar bu cihazın Symbian olmasından dolayı yükleyebildiğim ve üstelik bir kısmı veya muadili ücretsiz olan, cihazı hack'lememi gerektirmeyen uygulamalar (ki aslında yanlış biliyorsunuz, Nokia cihazlara crackli program yüklemek için hack şart değil ) Sanırım artık portföylerimizin farklı olduğu konusunda biraz daha fikriniz oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 13 Şubat 2009; 0:52:13 >




  • N82 nin resim kalitesine diyecek yok. Bu konuda piyasanın en iyisi. Gerçi bu aralar innov8 onu gecti diyorlar ama bilemiyorum. 640x480 Video kaydı yapabildiğini bilmiyordum açıkçası. Qvga çekiyordur diye tahmin ediyordum. Demekki video kaydı konusunda da iPhone'dan iyi imiş.

    Power User meselesine gelince...

    Saydıklarına göre sen (Tüm power userler) uçmuşsun.
    Kaç tanesini iPhone'da yapabilir bilmiyorum ama yapamaması için bir neden yok. Çünki hiç birisi donanımsal özellik değil anladığım kadarı ile.
    Yazılım ile hepsi yapılabilir sanıyorum.
    Kaldiki saydıgin tüm programları sonradan yükledin.
    Demekki N82 de senin işini görmüyormuş ki sertifikalarla imzalarla uğraşmışsın.
    Bu arada bu sertifika olayı jailbrake olayından daha karmaşık. (Belki de sadece okuduğumdan dolayı öyle geliyordur bilemiyorum)

    Sonuç olarak senin iPhone almanı engelleyen iki şey varmış gibi görünüyor;

    1- Kamera
    2- Fiyat...

    Başka varsa sen ekle... (sevmeme konusu haricinde)




  • N82 bir çok dijital fotoğraf makinasından emin ol ya çok daha iyi çeker yada onlara çok yakın çeken bir telefon hatta eski konularda 7 mp lik bir casio fotoğraf makinasıyla N82 nin karşılaştırılması mevcuttu sitemizin kullanışlı arama motorundan arama yapıp bulabilirsin o konuyu.
  • Hiç bir cihaz benim işlerimi eksiksiz olarak göremez (şu an kullandığım PC bile) çünkü tüm işletim sistemleri tüm kullanıcılara hitap etmek üzere genel bir kullanım amacına göre oluşturulur. Aldığım her türlü cihazı mutlaka ben kendi isteklerime göre yeniden şekillendiririm ve alacağım cihazları herşeyden önce kişiselleştirilebilirliklerini ön planda tutarak seçerim.

    Genelden özele inecek olursak; iPhone işlemcisi, RAMi, veri saklama kapasitesi, ekranı, bluetooth'u, 3.5 mm jack'i ile donanımsal olarak zaten hemen hemen tüm isteklerimi karşılıyor. Tek eksik crop işlemi için yetersiz olan 2 mp'lik kamerası ve ona eşlik edecek bir Xenon flaş, belki bir de aletin fiziksel genişliği. Sevmiyorum yayvan telefon...

    Ama telefon alırken veya sonrasında N82 yerine iPhone'u tercih etmediysem, bunun sebebi fotoğraf veya yayvanlık olayı değil, imzamdaki cümlem:

    Her tercih, ancak baskıcı ve totaliter olmayan bir ortamda yapıldığında anlam taşır çünkü yalnızca bu şartlar altında özgür iradeden bahsetmek mümkün olabilir

    Ben *gerçekten* özgür olmayı seviyorum, bu nedenle Apple'ın ticari kaygıları nedeniyle beni yalnızca kendi sunduğu kısıtlı imkanlar içinde tercih şansı yapmamı sağlayıp totaliter (*yalancıktan* özgür olmak) bir anlayışa hapsedeceği bir cihaz beni tatmin etmezdi. Gerçekçi olmak gerekirse aslında Symbian da bunu yapıyor (bunu tam anlamıyla yapmamak = kernelin değiştirilmesine izin vermektir) ama Symbian elimi kolumu iPhoneOS kadar bağlamıyor. Beni onların tercih ettiği yöntemleri kullanmak için zorlamıyor.

    JB yapıldıktan sonra iPhoneOS'da herşeye açık derseniz,http://forum.donanimhaber.com/m_29468091/tm.htm adresinden ulaşabileceğiniz Symbian, Sertifika ve Hack hakkında yazımdaki Ek2'deki yetkileri okuyun ve Symbian'ın nelere yasal olarak izin verdiğini kendiniz görün.

    Demekki N82 de senin işini görmüyormuş ki sertifikalarla imzalarla uğraşmışsın. demişsiniz. Sertifika/imza ile uğraşmamın tek sebebi bir takım programlara gelir seviyesi/döviz endeksleri nedeniyle Avrupalı bir kullanıcı kadar rahat ücret ödeyemeyeceğim için bu programları kurabilmek.

    Symbian bu sertifika/imza işleri ile uğraşmayanlara programın yasal ücretini ödedikleri takdirde kullanıcının edinmek için sistemini hacklemesine lüzum bırakmadan oldukça geniş yetkiler de tanıyabiliyor, ama siz bu yetkilerin bir kısmını edinebilmek için JB yapmak zorundasınız, şu anda başka yolu yok. (ki yanlış bilmiyorsam JB yaptığınız halde yine de değişik bir media player, değişik bir browser yükleyemiyorsunuz; hepsi iPhone içindeki yazılımların türevleri olmak zorunda)

    Sonuçta Symbian, yukarıda ilk mesajımda yazdığım tüm ciddi eksiklerine rağmen deneyimlerime göre şu an piyasadaki en "açık ve açıklığını mevcut yazılımlarla kullandıran" işletim sistemi, kötü olsa bile bana göre kötünün en iyisi.

    "Bana göre" dediğimde lütfen deneyimsiz birisi olduğumu veya taraflı düşündüğümü düşünmeyin. Hiç bir şekilde Nokia aşığı veya Apple düşmanı değilim, hatta hiç bir firmanın aşığı veya düşmanı değilim. Fikirlerim esnektir, firmalar gözüme girmeyi başarabildikleri şekilde ve hızda gözümdeki değerlerini de kaybedebilirler (6233'ten N82'ye geçtiğimde Nokia tam olarak böyle olmuştu) veya tam tersine gözümdeki değerlerini kaybettikleri şekilde ve hızda gözüme girmeyi de başarabilirler (Apple bir gün yalnızca kendi cebini değil de insanları düşünürse bu olabilir)

    Son cümlemden dolayı Nokia kendi cebini düşünmüyor mu? diyebilirsiniz. Evet, Nokia da kendi cebini düşünüyor; ama bir yandan insanları da (biraz geç başlamış olsa da) düşünüyor*. Apple gördüğüm kadarıyla daha çok "insanlar sanırım bunları istiyor, yok hatta bu insanlar ne isteyeceğini bilmiyor bunları istemeliler şunları istememeliler, şunları istemeliler ki biz de şöyle kar edebilelim çünkü bunların lisansı bizde **" diyor ve bunu da öyle bir şekilde gizleyerek diyor ki insanlar Apple sayesinde MP4 yaygınlaştı, yaşasın Apple! diye düşünebiliyor.

    *http://betalabs.nokia.com/ adresinde telefonları için çıkarttığı yazılımları bizlerle paylaşıp bizlerden aldığı tepkilere göre şekillendirmesi bu konuda ticari firmalar namına çok büyük bulduğum ve Nokia'yı çok takdir ettiğim bir adımdır.
    ** MP4 (H264/AVC) formatının en büyük lisansörlerinden biri Apple'dır. MP4 (H264/AVC) formatındaki her video oynatan/çeviren cihaz/yazılımdan belirli ve ciddi bir ücret alırlar.

    İyi olabileceğini düşündüğüm tek platform, henüz emekleme dönemindeki Android'dir. Zamanla göreceğiz onda da ticari kaygıların ne derece işin içine gireceğini. Gerçi burada eklemek de gerek, Symbian 2010 itibari ile Android gibi açık kaynaklı olacak ve asıl o zaman gerçekten ilginç gelişmeler yaşanacak, çünkü sırf şu an itibarı ile açık kaynaklı Symbian'ı destekleyeceğini söyleyen firma sayısı 87'ye ulaşmış durumda***, bu da bir ticari bir tekelin söz konusu olamayacağını düşündürüyor.

    ***http://www.allaboutsymbian.com/news/item/8941_Symbian_Foundation_endorsed_by.php




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

    N82 bir çok dijital fotoğraf makinasından emin ol ya çok daha iyi çeker yada onlara çok yakın çeken bir telefon hatta eski konularda 7 mp lik bir casio fotoğraf makinasıyla N82 nin karşılaştırılması mevcuttu sitemizin kullanışlı arama motorundan arama yapıp bulabilirsin o konuyu.


    Hangi digital makineler ile karşılatşrıyorsunuz?
    Orite, Minton vs gibi markalarla mi?

    Yoksa

    Casio, Sony, Canon, Samsung, Kodak, Fujifilm, Nikon vs gibi firmalarlar mı?

    Bu firmaların 250-300 TL lik hiç bir cihazından daha iyi çekmesi mümkün değil.

    Tamam çok güzel foto çekiyor ama abartmaya gerek yok.




  • doğru,katılıyorum.
    Bir şey eklemem gerek;
    Samsung iyi bir firma ama halen aşamadığı bazı sorunlar var:
    1.pil gücü.En iyi cihazı bile 3 gün kadar pil performansı sunuyor
    2.Malzeme kalitesi.Ucuz olsun diye mi yapıyorlar nedir,yeni çıkan modellerde bariz şekilde kalite düşüklüğü var.
    3.sesi az çıkıyor cihazlarının.Bunu aşabilmek mümkün ama fabrika çıkışından iyileştirilme yapılması gerekiyor.
    @Nejat;okumadan nasıl yazabiliyorsun?Okumayan insan bilgi sahibi olamaz,bilgi sahibi olmayınca da yazdıkları yazılar boş yazılar olmaz mı?Çünkü bir fikir paylaşmak için bile yazıyor olsan,yazdığın konu hakkında bilgi sahibi olman gerekir ki karşındakine ne demek istediğini en iyi şekilde anlatabil değil mi? (rencide etmek için yazmadım bunları,sadece merak ettim.)
  • @sungur13 konuyu anliyacak kadar göz gezirdim ama olduki önemli bir yer kaçırmış olabilirim diye tam okuyamadığımı belirttim ama hiç okumamış değilim belkide yarım okumayla yorum yapmamam gerekirdi ama bir kere yazmış bulundum hatamın farkındayım kusura bakmayın

    @GeceBekcisi kusura bakmayın okuyamamamın sizle hiçbir alakası yok tamamen kişisel.Aslında okumadan yorum yapma hakkına sahip değilim farkındayım.Ama birkaç bir şey söylemek istedim.Hatamın farkındayım özür diliyorum.
  • Bu konu beni aşıyor. Zaten imla kurallarına uymakta da zorlanıyorum.

    iPhone bana göre oldukça eksik bir cihaz, Bluetooth ve kameranın 2 mp olması, üstüne bir de fiyatının pahalı olması cihazdan beni soğutuyor. Oysa ki çok ta güzel bir cihaz.

    Apple markasıyla ilgili pek bir bilgim yok. Ama Mac kullanması beni markayla ilgili olumsuz düşüncelere itekliyor. Apple alınca paramla rezil olacağım gibi bir his var içimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 13 Şubat 2009; 18:19:53 >
  • quote:

    Apple gördüğüm kadarıyla daha çok "insanlar sanırım bunları istiyor, yok hatta bu insanlar ne isteyeceğini bilmiyor bunları istemeliler şunları istememeliler, şunları istemeliler ki biz de şöyle kar edebilelim çünkü bunların lisansı bizde **" diyor ve bunu da öyle bir şekilde gizleyerek diyor ki insanlar Apple sayesinde MP4 yaygınlaştı, yaşasın Apple! diye düşünebiliyor.


    Aslında tam tersi.
    APPLE aslında çoğu kişinin istemediği/kullanmadığı özellikleri(Flash, 5mp camera, MMS vs..) kullanmıyor. Bazı özellikleri de(Radyo, Bluetoth vs..) telif haklarını koruma adına (aslında iTunes Store'u korumak adına) cihazlarına eklemiyor. Cihazını satmadan önce "Benim cihazımın özellikleri bunlar; yeterli geliyorsa alın, gelmiyorsa almayın." diyor. Eğer APPLE iPhone satışta iken birde onun 5mp kameralı ve 640x480 çözünürlüklü bir modelini çıkarsaydı haklı olabilirdiniz. Ancak bu işi en iyi nokia yapar. Hatta bu işi o kadar abartmıştırki aynı modelin başka bir rengini daha pahalıya satar (N82 black edition gibi). Apple Nokia'nın yanında oldukça masumdur bu konularda.




  • Flash ve 5mp camera çoğu kişinin istemediği/kullanmadığı özellikler midir?
    Hiç ama hiç zannetmiyorum. Elinizdeki cihazın bir Xenon flaşı olsaydı o zaman neden bunun gerekli olduğunu ve Apple'ı eleştirdiğimi daha rahat anlardınız. Ben Apple'ın olmamı istediği gibi cep telefonunu sadece cep telefonu amaçlı kullanıp düzgün fotoğraf çekebilmek için yanına illa bir de fotoğraf makinesi alacak bir insan değilim. Hemen hemen bir çok insan da değil. Özellikle de bu cep telefonu iPhone kadar pahalı ise...

    Cihazını satmadan önce "Benim cihazımın özellikleri bunlar; yeterli geliyorsa alın, gelmiyorsa almayın." diyor.
    Bu, bütün firmaların ortak özelliğidir, ürün spesifikasyonlarını yayınlamalarının nedeni budur..
    Hayır, Apple'dan farklı olarak Nokia abartıyor yalan söylüyor diyorsanız Nokia'nın bugüne dek tüketicileri aldattığı için yayından kaldırılan bir reklamı olduğunu hatırlamadığımı söyleyebilirim.

    aynı modelin başka bir rengini daha pahalıya satar. Apple Nokia'nın yanında oldukça masumdur bu konularda.
    Haklısınız, Nokia da farklı stratejiler geliştirerek yine bir şekilde kullanıcıların parasının peşinde, dediğim gibi sonuçta hepimiz parası olan ve sağılacak birer koyunuz firmalar için ama Apple'ın Nokia'dan daha masum olduğuna katılmıyorum. İkisi de aynı hamurdan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 13 Şubat 2009; 19:39:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

    Flash ve 5mp camera çoğu kişinin istemediği/kullanmadığı özellikler midir?
    Hiç ama hiç zannetmiyorum. Elinizdeki cihazın bir Xenon flaşı olsaydı o zaman neden bunun gerekli olduğunu ve Apple'ı eleştirdiğimi daha rahat anlardınız. Ben Apple'ın olmamı istediği gibi cep telefonunu sadece cep telefonu amaçlı kullanıp düzgün fotoğraf çekebilmek için yanına illa bir de fotoğraf makinesi alacak bir insan değilim. Hemen hemen bir çok insan da değil. Özellikle de bu cep telefonu iPhone kadar pahalı ise...

    Cihazını satmadan önce "Benim cihazımın özellikleri bunlar; yeterli geliyorsa alın, gelmiyorsa almayın." diyor.
    Bu, bütün firmaların ortak özelliğidir, ürün spesifikasyonlarını yayınlamalarının nedeni budur..
    Hayır, Apple'dan farklı olarak Nokia abartıyor yalan söylüyor diyorsanız Nokia'nın bugüne dek tüketicileri aldattığı için yayından kaldırılan bir reklamı olduğunu hatırlamadığımı söyleyebilirim.

    aynı modelin başka bir rengini daha pahalıya satar. Apple Nokia'nın yanında oldukça masumdur bu konularda.
    Haklısınız, Nokia da farklı stratejiler geliştirerek yine bir şekilde kullanıcıların parasının peşinde, dediğim gibi sonuçta hepimiz parası olan ve sağılacak birer koyunuz firmalar için ama Apple'ın Nokia'dan daha masum olduğuna katılmıyorum. İkisi de aynı hamurdan...


    Kaliteli fotograf cekmek konusunda haklı olabilirsiniz ama Flash konusunda size katılmıyorum. Flash görünüm olarak güzel ama cihazı sömüren bir uygulama. Asus P535 de yaşadığım deneyimden sonra iyiki de iPhone da Flash yokmuş diyorum. Zaten Flash dediğimiz şey çoğu zaman reklam. İşe yaradığı tek yer video siteleri. Bu konuda da Youtube ve Metacafe başta olmak üzere oldukça iyi bir destek var iPhone'a. Tamamen flash ile kurulmuş siteler ise zaten flsh destekli telefonlar ile de görüntülenemez.

    Sizin kabullenemediğiniz nokta APPLE'in kendi standartlarını belirlemesi anladigim kadari ile. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Son olarak ben neden iPhone'u sectiğimi anlatayım ve konu kapansın.

    1- Rakipsiz internet kullanımı. (En önemli neden bu)
    2- Mükemmele yakın dokunmatik ekranı.
    3- Gördüğüm en basit OS.
    4- Müzik ve video performası.

    Bu kadar...




  • foto konusunda k 790 ve n 82 karşılaştırması

    http://forum.donanimhaber.com/m_25826681/mpage_1/key_k790%2Cn82/tm.htm tıkla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

    Ayrıca son bir şey daha: Dünyanın "en çok tutulan" cihazı olan Apple iPhone sahipleri, cihazlarına iTunes üzerinden ücret ödeyerek satın aldıkları osuruk sesi çıkartma programı olan iFart sayesinde program yazarlarına ve (telefona ödediklerinin yanı sıra) Apple'a hatırı sayılır bir miktarda para daha kazandırdılar.

    Yo, yo. Hiç bir yorum yapmayacağım. Cihazın "hedef kitlesi" zaten yeterince yoruma açık



    Ağır sataşma var


    olayı bu kadar basite indirgemek adil değildir ve en az fart kadar değersizdir

    latife bir yana tecrübeli olduğunuz açıkca görülüyor ancak gizli fanatizmin etkileride yok değil




  • bütün markaların değişik özellikleri ile öne çıktığı modeller mevcut.kullanım özelliklerine göre ihtiyaçlara göre marka model tercihleri yapılırsa sorun olacağını sanmıyorum. bazı modeller kamerada bazıları müzikte bazıları internet hızında gibi özellikleri ile firmalar öne çıkıyor.direk şu marka iyi şu marka kötü demek bence çok yanlış
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.