Şimdi Ara

mekik ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • spor salonunda bana verilen fitness hede hödölerini yapıyordum.işte içlerinde mekik ve yarı mekik var.Zannedersem yarı mekik yaparken bi halt oldu.Neyse 2 gün boyunca yapıyorum bunları tabi belli bir ağrı sızı var ama normal derecede ağrılar.Aradan birkaç gün geçti tekrar gittim salona.Ağrısız hissediyorum.Lakin tek mekik çektim tam belimin önünün ortasında inanılmaz bir ağrı hissettim.Zor bela ayağa kalktım 20-30 dakka acısını hissettim.Şimdi aradan 2-3 geçti evde normal düz mekik çekeyim dedim.Yani yere yatıp kalkma bildiğin.İlk mekikte tekrar aynı noktaya manyak bir basınç uygulandığını hissettim ağrıdı.

Bu kadar da zaman geçmiş ne yapmam lazım zamanla kendiliğinden düzelir mi normal mekik bile çekemiyorum artık?2şer gün dinlendim sonuçta iki kere durum aynı....Yoksa orda bir yeri mi incittim?Tomografi mi çektireyim ne bileyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 10 Şubat 2009; 14:42:04 >

Doktora görünmelisin.
  • Arkadaşlar mekik hareketinin herkese uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir ara düzenli yapmaya başladım. İnanılmaz sırt ağrıları yaşadım. Herhalde önce sırt kaslarını ve omurgayı güçlendirmek daha sonra mekik gibi hareketlere başlamak lazım. Bunu yapmak da zaman alıyor.

Karındaki yağlar özellikle "can simidi" denen yanlardaki çıkıntılar vüduda ilk gelen ama vücuttan en son giden yağlar olarak bilinir. Düzenli koşu ile en azından genel yağlanmayı engelleyip sırt kaslarını güçlendirdikten sonra karın çalışmayı düşünüyorum.
    disconnectus erectus
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Arkadaşlar mekik hareketinin herkese uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir ara düzenli yapmaya başladım. İnanılmaz sırt ağrıları yaşadım. Herhalde önce sırt kaslarını ve omurgayı güçlendirmek daha sonra mekik gibi hareketlere başlamak lazım. Bunu yapmak da zaman alıyor.

Karındaki yağlar özellikle "can simidi" denen yanlardaki çıkıntılar vüduda ilk gelen ama vücuttan en son giden yağlar olarak bilinir. Düzenli koşu ile en azından genel yağlanmayı engelleyip sırt kaslarını güçlendirdikten sonra karın çalışmayı düşünüyorum.

Yanlış düşünüyorsun. vücut bir bütündür , aynı bir otomobil gibi benzini koyup suyunu koymazsan arıza çıkartır mesela. Beli güçlendireceğim diye karın kaslarını güçlendirmezsen ağırlığı yerden keserken karın kaslarından destek alamayacak yine omurganı sakatlayacaksın. Bacak çalışırken karın kaslarından destek alamayacak bacak sakatlığı yaşayacaksın. kimse anasının karnınan rekortmen olarak çıkmadığı gibi ağırlık kaldırmaya başlarkende sınırlarını zorlamayacaksın hepsini yapman gerektiği şekilde icra edeceksin.

• bahsettiğiniz şikayetleri duyunca karın kasında yırtık olabileceği aklıma geliyor.çok ciddi bir sorundur ve uzun sürede geçer.doktora danışmalısın bence de.
    Karın Ağrısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.