Şimdi Ara

Sapphire'den Soket AM3 işlemciler için 790GX yonga setli yeni anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Ekran kartı üretiminde AMD-ATi'nin önde gelen iş ortaklarından biri olan Sapphire geçtiğimiz yıllarda anakart dünyasına da adım atmıştı. Bir süredir yeni modeli haberi gelmeyen son olaraksa hız aşırtma dünyasının iddialı oyuncularından biri olan DFI ile işbirliğine giderek 790FX yonga setli anakart hazırlayan Sapphire, uzun süren sessizliğini bozdu ve Soket AM3 formundai AMD işlemciler için hazırladığı yeni anakartını gösterdi.


    AMD'nin önümüzdeki hafta tanıtılması beklenen Soket AM3 formundaki DDR3 destekli işlemcileri için PC-AM2RS790G kod adını taşıyan, 790GX yonga setli yeni anakartını gösteren Sapphire görünüşe bakılırsa DFI'dan sonra son dönemin popüler anakart üreticilerinden biri olan Jetway ile çalışmaya başlamış. Zira tanıtılan anakart kullanılan soğutucusu başta olmak üzere diğer detaylarıyla Jetway'in HA07-Ultra modelini hatırlatıyor.


    Sapphire'in yeni anakartı AMD'nin 790GX+SB750 yonga setini kullanıyor. Dört adet DIMM slotu üzerinden 16GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunan anakart, kullandığı yonga seti itibariyle DirectX 10 desteği sunan ayrıca HD videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen Radeon HD 3300 IGP'sini (entegre grafik işlemci) üzerinde barındırıyor ve destek veren ekran kartlarıyla Hybrid Crossfire kurulumu gerçekleştirebiliyor.



    AMD'nin Soket AM3 işlemcilerine ek olarak Soket AM2 ve AM2+ formundaki güncel işlemcileriyle de kullanılabilen anakart daha yüksek entegre grafik performansi için SidePort bellek teknolojisini destekliyor ve IGP'nin kullanımı için özelleştirilmiş 128MB'lık entegre GDDR3 bellekle geliyor. Çift PCIe x16 slotuyla donatılan pasif soğutmalı anakart, 8x + 8x konfigürasyonunda Crossfire X kurulumlarına da olanak tanıyabiliyor.


    Güney köprüsü olarak SB750 yongasını kullanan ve bu sayede RAID 5 desteği de sunabilen anakart, Advanced Clock Calibration teknolojisiyle uyumlu çalışarak Phenom jenerasyonu işlemcilerde hız aşırtma ile daha yüksek saat hızlarına çıkabilmesine zemin hazırlamakta. PCIe x16 slotlarına ek olarak iki adet PCI ve iki adet te PCIe x1 slotuna yer verilen PURE CrossFireX 790GX, 8 kanal HD ses desteği gibi özelliklere de sahip.


    Görüntü aktarımı için D-Sub, DVI ve HDMI konnektörlerinin yer aldığı anakart üzerinde farklı RAID konfigürasyonlarıya uyumlu 6x SATA-II konnektörü yer alıyor. Profesyonel kullanıcılar için Debug LED ve kart üstü güç/reset butonlarıyla gelen 790GX yonga setli yeni anakart, lansman tarihi ve hangi fiyat seviyesinden kullanıma sunulacağı yönünde henüz net bir bilgi olmasa da anakartın CeBIT '09 fuarında tanıtılabileceği konuşuluyor.








  • sapphirenin yapacağı anakartta fenerli çıktı ne diyelim ama güzel anakart dijital hata kodlayıcısı da var buda yeni moda oldu herhalde.
  • Haber için Teşekkürler
    S
    apphire ile yaşadığım kötü deneyimden sonra sapphire ürünlerinden uzak duruyorum
  • Güney köprüsü üzerinde soğutucuda kabartma olarak Sapphire logosu güzel olurdu.
  • bu anakart her türlü sorun yaşatır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigdede

    bu anakart her türlü sorun yaşatır

    Vay be.Arkadaş son noktayı koymuş.
    Kart daha çıkmadan
  • Güney köprüsünün soğutucusuna bakıp söylemiş olabilir :D
  • g.köprüsündeki sogutucu jetwaydekilerin aynısı sanırım:D
  • full katı kapasitor bile değil soğutucu ayrıca bi rezalet bu anakart tam bi fiyasko olmuş shappire bıraksın anakart kasmayı bence
  • DebugLED'i benim Epox'tan çalımışlardır.Sapphire kalitesine göre Phalı satar.Bir tek HD 4870 Toxic ekran kartını beğeniyom,gerisi yalan...
  • soket AM3 ama neden DDR II ram desteği war hala anlamış değilim... ddr III yapsalar daha ii olurmuş..
  • bu am3 lerin onboard VGA'sı HD4830 olacak diye duydum..yalan habermi???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Númenóre

    bu am3 lerin onboard VGA'sı HD4830 olacak diye duydum..yalan habermi???


    bunlar am3 soket değil, am2+ sadece am3 işlemcilere destek veriyorlar... bios güncellemesiyle bu çipsetteki bütün anakartlar aynı desteği veriyor zaten...

    bahsettiğin onboard vga 4300 sersi olacaktı sanırım, o da 880gx veya 890gx çipsetlerde bulunacak...
  • HD 4830'ların termal tasarımı çipsetlere entegre edilebilecek uygunlukta değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

    Haber için Teşekkürler
    S
    apphire ile yaşadığım kötü deneyimden sonra sapphire ürünlerinden uzak duruyorum

    kesinlikle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigdede

    bu anakart her türlü sorun yaşatır


    Vay be

    Nereden bu kesin yargı. Kullandın mı ?
    Lütfen insanları yanıltmayalım


    Yorum yapmış olmak için yorum yapmayalım

    Anakart için yorum yapmam gerekirse, 6 Sata 2 slotu gayet yeterli, soğutma çözümü de iyi duruyor, PCB rengi de hoş olmuş.

    Umarım performansı da başarılı olur.
  • Ben bu anakartı Aldım Çok Güzel
  • ben de aldim gayet guzel... calistirdim.. gayet takir takir calisiyor... hic bir sorun yok... bu arada kotu diyenlere inat, eger bu anakart olmasaydi hic bir sideport bellekli 790GX chipsetli anakart piyasada olmazdi... unutmayiniz ki 790FX modeli de DFI'in 790FX ile ayni...

    Ayrica 1 numarali AMD-ATI sistemleri ureticisidir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 18 Haziran 2009; 12:49:47 >
  • Sapphire'den Soket AM3 işlemciler için 790GX yonga setli yeni anakart






  • Düzenli ve sade olmuş. Hoş duruyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.