Şimdi Ara

PS3'ün Otomatik Fan Temizleme Modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
1
Favori
49.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar açıkçası bu moddan bende bir haberdim ancak biraz araştırdıktan sonra ps3'ün fanının kendi kendini temizlediğini gördüm..şöyleki;

40 gb versiyonlarda arkadan düğmeden ps3 ü kapatın daha sonra cd çıkarma tuşuna basılı tutun ve arkadan düğmeyi açın ve cd çıkarma tuşuna bir süre daha basılı tutun ve ps3 fanlarını hızlıca çalıştırıp tozları dışarı atacak ve fanı temizleyecektir ve fan 10-15 saniye içinde kendiliğinden duracaktır..dikkat edin ortalık toz içinde kalabilir.. böyle önemli bir konunun eksikliğini gördüm ve buraya başlık açtım umuyorum ve tahmin ediyorum çok işinize yarayacak..kendim bizzat denedim ve gayet güzel bir şekilde tüm tozları dışarı üfledi..gayet güzel düşünülmüş bir özellik..işlem bittikten sonra arkadan tekrar ps3 ü kapatın ve açın daha sessiz bir ps3 emrinizde:)) bazı yerlerde bunun ps3 e zarar verdiği falan yazılmış, bu özelliği koyan sony bunu unutmayalım..

Not:60-80 gb versiyonlarda ps3 ü sağ tarafa doğru (hava boşluklarının olduğu yön) yatırınca otomatikman 10 sn. içine fan temizleme moduna geçtiği söyleniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 25 Ocak 2009; 16:22:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS3'te Otomatik Fan Temizleme Modu

PlayStation 3 (PS3), oyun oynarken aşırı ısınmayı önlemek için tasarlanmıştır. Bu, dahili fanın yardımıyla yapılır. Ancak zamanla, fan toz ve birikintilerle tıkanabilir ve bu da aşırı ısınmaya ve sistem performansının düşmesine neden olabilir.

PS3, bu sorunu çözmek için Otomatik Fan Temizleme Modu adı verilen bir özellik sunar. Bu mod etkinleştirildiğinde, PS3 periyodik olarak fanı tersine çevirir ve tıkanmışlığı gidermeye yardımcı olmak için ters yönde çalıştırır.

PS3 Otomatik Fan Temizleme Modunu Etkinleştirme

Otomatik Fan Temizleme Modunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

1. PS3'ünüzü açın ve "Ayarlar"a gidin.
    2. "Sistem Ayarları"nı seçin.
    3. "Sistem Bilgileri" seçeneğine gidin.
    4. "Fan Ayarları"nı seçin.
    5. "Otomatik Fan Temizleme Modu" seçeneğini etkinleştirin.

PS3 Fan Temizleme Modunun Faydaları

Otomatik Fan Temizleme Modunu etkinleştirmenin birkaç faydası vardır:

• Aşırı ısınmayı önler: Fanın düzenli olarak temizlenmesi, aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olur.
    • Sistem performansını iyileştirir: Tıkanıklığı gidermek, sistem performansını iyileştirebilir ve oyunların daha sorunsuz çalışmasını sağlayabilir.
    • PS3'ün ömrünü uzatır: PS3'ün aşırı ısınması önlenerek sistemin ömrü uzatılabilir.

PS3 Fan Temizliğinin Diğer Yöntemleri

Otomatik Fan Temizleme Modunun yanı sıra, PS3 fanını temizlemenin başka yolları da vardır:

• Manuel fan temizliği: PS3'ü kapatın, güç kablosunu çıkarın ve fanı bir elektrikli süpürge veya basınçlı hava kullanarak temizleyin.
    • Termal macun uygulaması: Termal macun, işlemci ile soğutucu arasındaki ısı transferini iyileştirmeye yardımcı olur. Eski termal macunu yeni termal macun ile değiştirmek fan performansını artırabilir.

PS3 fanını düzenli olarak temizlemek, sisteminizin sağlıklı çalışmasını ve oyun deneyiminizin keyifli olmasını sağlamak için önemlidir. Otomatik Fan Temizleme Modu, bu görevi kolaylaştırır ve PS3'ünüzün sorunsuz çalışmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende 60gb lık var bu yöntem işe yaramıyor.Benim ne yapmam gerekir.
  • 60 lıklarda olay biraz farklıymış, yani yukarıdada dediğim gibi aleti sağa doğru dik tutup bir süre beklemek gerekiyormuş..bende olmadığı için deneyemedim..
    quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

Bende 60gb lık var bu yöntem işe yaramıyor.Benim ne yapmam gerekir.
  • bu konu daha oncede yazıldı. hatta bazı konsollarda olmuyor falan denedı. ben su kullanım klavuzuna iice bidaha bakayım. orda yazıorsa aynen buraya geçireyim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataskiran

60 lıklarda olay biraz farklıymış, yani yukarıdada dediğim gibi aleti sağa doğru dik tutup bir süre beklemek gerekiyormuş..bende olmadığı için deneyemedim..
    quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

Bende 60gb lık var bu yöntem işe yaramıyor.Benim ne yapmam gerekir.

famım hava verdiği yeri kapatmadan ters çevirecem öylemi?
  • Bunun videosunu youtubede seyretmiştim bende denedim işe yaramadı yada makınanın içi tertemizdi
  • Ben az önce denedim fan hızlandı ama çok toz olmadığı için çok çıkmadı biraz sonra SS koyuyorum 60 ve 80 gb olan arkadaşlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyeD -- 25 Ocak 2009; 17:05:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  PS3'ün Otomatik Fan Temizleme Modu
    PS3 ü yazısı ters durucak şekilde dik duruma getirin ve bekleyin 10-20 saniye bekleyin fan aşama aşama hızlanıcak. Gittikçe daha çok ses çıkıcak endişelenmeyin.En son sese geldiğinde patlayacak sandım ama benimkine bişey olmadı. Ps3 2007 Kasım'da Amerika'dan geldi 65/90 nm galiba ve 80 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyeD -- 25 Ocak 2009; 17:10:53 >
  • bnede bi deniyim bakalım ne kadar toz cıkıcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: [D]HanD

PS3 ü yazısı ters durucak şekilde dik duruma getirin ve bekleyin 10-20 saniye bekleyin fan aşama aşama hızlanıcak. Gittikçe daha çok ses çıkıcak endişelenmeyin.En son sese geldiğinde patlayacak sandım ama benimkine bişey olmadı. Ps3 2007 Kasım'da Amerika'dan geldi 65/90 nm galiba ve 80 gb

İyi de sayın abim, bu şekilde hava kanalını tıkamış olmuyor musun? Yada 40 lıklar ile 80 liklerin hava çıkışları farklı mı? Sen o şekilde yaptığında eğer tıkanırsa hava kanalı, içindeki hava ısındığı için fan hızlanır, hava çıkışı olmadığı içinde hızlanmaya devam eder. Yoksa bir farklılık varda benim tüm teorim yanlış mı? :)

• quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

İyi de sayın abim, bu şekilde hava kanalını tıkamış olmuyor musun? Yada 40 lıklar ile 80 liklerin hava çıkışları farklı mı? Sen o şekilde yaptığında eğer tıkanırsa hava kanalı, içindeki hava ısındığı için fan hızlanır, hava çıkışı olmadığı içinde hızlanmaya devam eder. Yoksa bir farklılık varda benim tüm teorim yanlış mı? :)

arkadas hakli

• quote:

Orjinalden alıntı: Anar

quote:

quote:

arkadas hakli

Dostlarım ben bu resmi pozisyon için koydum yoksa tabiki de yere koymuyorsunuz fan aşağı doğru resimdeki gibi bakıyo ama elinizle ps3 ü havada tutuyorsunuz. Ben pozisyon için koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyeD -- 25 Ocak 2009; 17:49:39 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Anar

quote:

quote:

arkadas hakli

Dostlarım ben bu resmi pozisyon için koydum yoksa tabiki de yere koymuyorsunuz fan aşağı doğru resimdeki gibi bakıyo ama elinizle ps3 ü havada tutuyorsunuz. Ben pozisyon için koydum

Şimdi oldu işte bende diyorum ne alaka

• arkadaşlar 2007 nin ilk çeyreğinde üretilen 60gb makinamla denedim dediğiniz gibi gittikçe hızlandı ama bizim elektrik süpürgesinin sesi bunun 10 katı.Sonra hiç durmadan devam etti bende direk düz konuma çevirdi susmaya başladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

arkadaşlar 2007 nin ilk çeyreğinde üretilen 60gb makinamla denedim dediğiniz gibi gittikçe hızlandı ama bizim elektrik süpürgesinin sesi bunun 10 katı.Sonra hiç durmadan devam etti bende direk düz konuma çevirdi susmaya başladı

zaten sen eski haline alana kadar durmuyo. Temizlense bile otomatik olarak durmuyo
  • Normalde 40 gb larda kendi kendine duruyor var 15 saniye yapıyor bu işlemi.

60 gb larda durum nedir yani. Goldpunch arkadaşım durmadığını söylemişte o bakımdan ??
  • 60 lıklarda tekrar yatay pozisyona alınca durmaya başlıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataskiran

60 lıklarda tekrar yatay pozisyona alınca durmaya başlıyor..

biraz evvel yaptım, 60 gblik pal model, aynen denildigi gibi kaldiriyorsunuz, ters ceviriyorsunuz, havada asili duruyor, 20-25 saniye sonra fan derece derece hizlaniyor, en sonunda maksimuma gelince biraz calisiyor ve diit diye bir ses geliyor, sonra biraz daha calisip, 5-10 sn gibi, tekrar diit sesi geliyor, kırmızı isik (ps3 acikken yesil yanan isik) yanıp sonuyor ve alet kapanıyor.

sonrasında, arkasındaki dugmeden kapatıp acıyorsunuz ve normal acilis yapiyorsunuz.

sanki icindeki tozları dısarı ufledi gibi, iyi oldu gibi geldi bana. bilmiyorum. ters cevirdiginizde siki tutun, yere dusmesin. havada dursun, fan girislerini de elle kapatmamakta fayda var. simdilik bu kadar.
  • bence bu işlemi ps3 ü tozlu bir ortamda yada uzun süre kullanan herkes yapsın..
  • ben kıtapcıgını okudumda yanı böle bi işlem yok. acaba ps3 ü ters cevirince kan beynıne gitmiyor diye alet saçmalamıyor olmasın? japonlar yapıyor nasılsa hiç belli olmaz. ama kitapcığa sağdık bir insan olaraktan ben bir müddet denemekten tırsıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.