Şimdi Ara

► ► ► SAMSUNG T260HD İNCELEMESİ ◄ ◄ ◄

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
277
Cevap
1
Favori
34.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAMSUNG'un yeni T serisinden dahili TV Tuner barındıran "HD" model uzantılı monitörlerinden en büyük modeli T260HD almış bulunmaktayım. Öncelikli amacım bilgisayar ve PS3 monitörü olarak kullanmak olduğu için standart bir lcd tv almaktansa bu cihazı tercih ettim. Bu monitörün öne çıkan başlıca özellikleri:

- Televizyon (Dijital Karasal Yayınlara uyumlu)
    - 1920x1200 Full HD çözünürlük
    - 5 ms tepki süresi
    - 10000:1 kontrast
    - Crystal Design
    - SRS TruSurround XT
    - 170/150 derece izlenme açısı
    - 2 HDMI, 1 DVI, 1 Analog ve Component girişler, Optik çıkış, CI slotu

Masaüstü bir bilgisayar planlamamın ilk aşaması olarak bu monitörü aldım. Öncelikle LG R200 modeli ATI HD2400 ekran kartına sahip 12.1"'lik dizüstü bilgisayarımı bağladım. Bilgisayarımda sadece analog çıkış mevcut oldğu için bağlantıyı bu şekilde yaptım. Masaüstümün bu mönitördeki görüntüsü gerçekten çok kaliteli oldu. Açıkçası analog bağlanıtyla bu kadar kaliteli görüntü alabileceğimi sanmıyordum.

Daha sonra PS3 bağlantısını Philips marka yüksek hızlı, 1080p destekli 1.3a HDMI kablosu ile yaptım. Standart olarak akıllı modda 16:9 görüntüyü 16:10'a çevirdi fakat ben manuel olarak 16:9 yaparak birebir 1080p çözünürlükte kullandım.

İlk test ettiğim oyun GRID oldu. 720p destekleyen bu oyunda yarışma anında aracı hem içeriden hem de dışarıdan kullanırken hiçbir şekilde ghosting oluşmadı aksine çok keyifli bir oyun deneyimi oldu. Daha sonra 1080p full hd destekleyen Metal Gear Solid 4'ü denedim. Görüntüler çok gerçekçi olmakla beraber oyunu henüz oynamadığım için çok fazla inceleme fırsatım olmadı.

Televizyon olarak da sadece kablo tv bağlantısı yaparak deneybildim. TV görüntüsü güzel fakat daha iyi olacağına eminim çünkü bağlantıda kullandığım jakların kalitesi düşük. Daha sonra Kablo TV teknik ekibini çağırıp onların kullandığı, sinyal kaybını en aza indiren kaliteli jaklardan taktıracağım. Tabi yine de analog yayın bir yere kadar, daha kaliteli görüntü için dijital yayın kullanmak şart fakat şu an için böyle bir imkanım yok.

Aşağıda monitörün kutusunda çıkarmam ile başlayan resimleri inceleyebilirsiniz. Şimdilik sadece bilgisayar ortamındaki masaüstü, wallpaper v.s. resimler çekebildim. Video, PS3 ve TV görüntülerini daha sonra vakit bulduğum bir zaman ekleyeceğim.

Nissan Skyline GT-R fotoğrafının orjinalini de Autoshow 2008'de Nikon D300 body+18-200mmVR lens ile 6.8 megapiksel boyutta kendim çekmiştim.

Kutu İçeriği

- Masa üstü ayağı ve standı
    - Güç kablosu
    - DVI kablo
    - VGA (D-Sub) kablo
    - Analog ses kablosu
    - Kablo birleştirici
    - Uzaktan kumanda
    - 2 adet AAA pil
    - Yazılım diski
    - Kullanım kılavuzu ve kurulum şeması
    - Garanti belgesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 6 Mart 2009; 17:52:13 >

• bu monitoru ciddi ciddi dusunmekteyim bende masaustu sistemim için alacam bunu
  • Gule gule zevkle kullan. Cok hosuma gitti monitor. En yakın zamanda bende alacagim. Monitore bu kadar para verilmez diyenler, bunu alacagina 32 lcd al diyenlerin unuttugu sey monitorun fullhd olmasi. Yani bu nedemek oluyor kullanim suresi ileri zamanlardada olacagi fullhd teknolojisi tam olarak oturmaya basladiginda elindeki 32" hdready yi degistirmek zorunda kalmayacagin anlaminada geliyor. İnsanlar icin onemli olanin gunu kurtarmak olmadigi uzun vadeli dusunmesi gerektigine inaniyorum. Ofisteki Samsung 32" lcd tv ye ps3 u bagladigimda goruntu beni tatmin etmedi. Bu monitorun 24" lik olaninda gordum gercekten arada fark vardi. Bana onun boyutu kucuk ondandir demeyin. Zira oyle olsa bile bana goruntu hangisinde guzel geliyorsa benim tercihim odur.

Tekrar gule gule kullan, cok guzel alet.

Not: Nerden ve kaca aldigini soylersen, birde olu pixell olayini alirken kontrol mu ettin, aldigin yerde olu pixel garantisi filan varmiydi ? Hani belki aldigin yerden almak isteyenler cazip gelenler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 10 Ocak 2009; 9:01:43 >

• İnceleme için teşekkürler, kafası karışanlara bir nebze yardımcı olmuştur inşallah.
  • Alemin en büyügü diorum :D kral monitör eline sağlık hayırlı olsun nazar değmesin :d

bi T190-200 modellerine bir bakın 20000:1 kontrast,2 mms tepkime süresi..
    ama aradaki farkı inceleyin.
    ölü piksel garantisi vardır mutlaka aldığnıız yerde ama neyse. madem alınmış 1,200 tl ye vardır sanırım fiyatı..
    yani tek kelime düşüyor hayırlı ve uğurlu olsun ve güle güle kullan.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ★| OnePlus 9R |★ [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güzel inceleme

Orjinalden alıntı: cryptdlg

Gule gule zevkle kullan. Cok hosuma gitti monitor. En yakın zamanda bende alacagim. Monitore bu kadar para verilmez diyenler, bunu alacagina 32 lcd al diyenlerin unuttugu sey monitorun fullhd olmasi. Yani bu nedemek oluyor kullanim suresi ileri zamanlardada olacagi fullhd teknolojisi tam olarak oturmaya basladiginda elindeki 32" hdready yi degistirmek zorunda kalmayacagin anlaminada geliyor. İnsanlar icin onemli olanin gunu kurtarmak olmadigi uzun vadeli dusunmesi gerektigine inaniyorum. Ofisteki Samsung 32" lcd tv ye ps3 u bagladigimda goruntu beni tatmin etmedi. Bu monitorun 24" lik olaninda gordum gercekten arada fark vardi. Bana onun boyutu kucuk ondandir demeyin. Zira oyle olsa bile bana goruntu hangisinde guzel geliyorsa benim tercihim odur.

Tekrar gule gule kullan, cok guzel alet.

Not: Nerden ve kaca aldigini soylersen, birde olu pixell olayini alirken kontrol mu ettin, aldigin yerde olu pixel garantisi filan varmiydi ? Hani belki aldigin yerden almak isteyenler cazip gelenler olabilir.

Teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede siz de bir tane alırsınız.

32" lcd tv ile karşılaştırma yapılması doğru değil zaten. Lcd tv'ler 1:1 pixel mapping olmadan bilgisayar çıkışlarını tam çözünürlükte desteklemezler. 1:1 pixel mapping özelliği olanlar içerisinde ise bu özelliği tam olarak kullanabilmeniz için bunu native çözünürlüklerinde desteklemeleri gereklidir. Kısacası bunu sağlayan lcd tv'ler az sayıda ve pahalı olanlardır.

Örnekler:

LCD TV 1: HD Ready 1366x768.. bilgisayarda Full HD olan bir görünütüyü sadece HD olarak izlersiniz.
    LCD TV 2: FULL HD 1920x1080, 1:1 pixel mapping yok.. bilgisayar bağlandığında üstten alttan kayıplar oluşur, 1280x800 çözünürlüğü bile desteklemez.
    LCD TV 3: FULL HD 1920x1080, 1:1 pixel mapping var ama native çözünürlükte yok.. bilgisayar full hd çıkış verse bile 1280x800 çözünürlüğe kadar destek verir.
    LCD TV 4: FULL HD 1920x1080, 1:1 native çözünürlükte pixel mapping var.. bilgisayar bağlandığında görünütü biraz daralır fakat full hd izleyebilirsiniz.

T260HD: FULL HD 1920x1200 çözünürlüğü analog bağlantıda dahi direkt olarak verir, PS3 bağlandığında standart formatı olan 16:10'dan (1920x1200) 16:9'a (1920x1080) çevirilerek altan ve üstten 60şar piksellik siyah bant görüntüsüyle bire bir çözünürlüğü destekler. Aynı zamanda DVB tunere sahip FULL HD bir televizyondur.

Bu arada ben monitörü önce Bimeks'ten almıştım. %12 kampanyasının son günü olduğu için ürün mağazada olmadığı halde parasını ödeyip ertesi gün depodan getirtilmesini bekledim. Mağazaya gidip müşteri hizmetlerinden monitörü teslim alırken deneme amaçlı açtırdığımda mönitörün önceki akşam reyonda incelediğim üzerinde belirgin çizikler olan teşhir ürünü olduğunu fark ettim. Adamlar resmen beni enayi yerine koymaya çalıştı ben de kıyameti kopardım tabiki! Neyse müşteri hizmetleri şefi geldi özür diledi filan tabi ama faydası yok. İade ettim ve internetten Gold_Bilgisayar'da çok daha iyi fiyata satıldığını görünce hem gidip LCD TV'lere uyguladıkları %18 KDV indirimi kampanyasına da dahil ettirerek taksitle 915 TL'ye aldım. Sonuçta bu da TV olduğu için kabul ettiler. Bimeks'te zaten 1215 TL'ye satılıyordu ve %12 kampanyasıyla 1070 TL'ye almıştım. Allah'ın hikmeti işte, Bimeks'teki adamlar yamuk yapınca 155 TL daha ucuza almış oldum monitörü. 2 tane terbiyesiz yüzünden olayı bütün Bimeks'e mal etmek istemiyorum fakat Bimeks'ten ciddi anlamda soğudum!

Açıkçası ölü piksel konusunda Samsung garanti vermiyor bildiğim kadarıyla fakat Gold'daki yetkililer ile kibar bir iletişim kurduğunuzda ürünü değişimi yapıyorlar. Benim monitörde ölü piksel çıkmadı fakat ekranın en alt sırasında sağ kenarına yakın bir adet parlak piksel çıktı. Ben de geri götürüp başka bir tanesi ile değiştirdim. Çok şükür bunda birşey çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 10 Şubat 2009; 23:16:33 >

• @manjimurai
    @4L1
    @sezka44
    @Se_co

Teşekkür ederim arkadaşlar..

@Se_co

Dostum T serisinin HD uzantılı TV olan modellerinin hepsi 10000:1 kontarsta ve 5 ms tepki süresine sahip. 5 ms de gayet yeterli ve kesinlikle ghosting oluşmuyor. Bu arada dediğim gibi ben 915 TL'ye taksitli olarak aldım. Az daha bu monitörden 2 hafta önce Amerika'dan 830 TL'ye garantisi burda geçerli olmayan, peşin para vermem gereken, 110 voltluk girişi ve farklı fiş ucu olduğundan 50 TL kadar bir ilave masraf gerektiren ve ölü veya parlak piksel durumunda sineye çekmem gereken bir tane alacaktım ve kocaman kutuyu buraya taşımam gerekecekti. Ayrıca 83 TL (%10) gümrük vergisi vermek ve 26" için 85€'luk TRT bandrolü almak gerekiyordı. İyi ki de almamışım böylelikle daha ucuza taksitli, garantili, Türkiye versiyonu, deneyip gördüğüm ve yükünü çekmediğim bir monitöre sahip olmuş oldum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

monitör gerçekten çok güzel. arkadaşım elindeki full hd resimleri upload yapıp buraya linkini koyabilir misin?

Resimleri bu sitelerden indirdim. İlk sitede çözünürlüklere göre aratabiliyorsun. 1920x1200 ve 2560x1600 olanları dene..

www.hamaddarwish.com
    404 Not Found
    http://www.hamaddarwish.com/home.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 10 Şubat 2009; 23:17:12 >

• mightywings

Hd uzantılı(Hd ready) monitör alımı ve diğer bilgilerin için teşekkür ederim açıklayıcı oldu gayet.. bende bütçem neye yeterse onu düşünüyorum.. ondan dolayı T190-200 modeline öncelik tanıyorum.
    yazı kalitesi benim için önemlidir. o yüzden kontrast oranı 20000:1/2 mms tepkime süresi var.
    fiyatı ise 441 vatanda,media markta ise 450 lira arasında 9 liralık fark var ama bu ilerde ya düşer yada artar dolara bağlı çünkü.
    samsungun ölü piksel garantisi varmı diye sorduğumda tabiki var dedi ama ben ne kadar derece doğru orasını bilmiyorum.
    aslında zaten bana 22-24-26 HD gerek yok çünkü ben sadece internet,binde bir oyun,diğer boş işler resimlere bakmak vs. amaçla kullanmak istediğim için T190-200 modeli benim için gayet uygun geliyor.
    duruma göre 558-560 a kadar çıkabilmem gerekicek daha doğrusu söylemem gerekirse ölçüye takılıyorum.
    bazı arkadaşlarım almışken T220 modelini al diyorlar onlarıda kıramam ama ihtiyacım yok çünkü hem yüksek hem raf önünde kalır elim her çarptığında o monitörümün zarar görmesini istemem.
    o yüzden bana yukarda dediğim gibi modeller yeterli geliyor.. ama film,oyun oynamak isteyenler için hd ready yada normal olarak kontrastı yüksek olan daha büyük monitörler de uygun olabilir bunlara birşey demiyorum almışkken hayırlı olsun demekle yetiniyorum.

yani dediğim gibi samsung T serisi kadar kaliteli,düzgün monitör görmedim hepsi birbirinden beter,yazı kalitesi düşük,bir kaç yerde parlak piksel(ölü piksel deniliyor sanırım),çok parlak yada az parlak belli belirsiz.
    ölçüleri yazmam gerek.
    T190-40 cm yükseklik.
    T200-43 cm yada 45 cm var herhalde.

tabi unutmadan sormak istediğim soru.. vatan veya media markta monitörü inceleme hakkımız varmı sorun varmı yokmu ne alemde diye?
    ama almaya gelince orası düşündürüyor..

ama T190 modelini yerinde inceledim kontrast oranı yüksek 20000:1 tepkime süresi 2 mms gayet hızlı,düzgün,kaliteli,sorunsuz.. yazıları falan çok düzgün CRT kadar kalitesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 11 Ocak 2009; 21:40:34 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• Hayırlı olsun arkadaşım Benimkisinin abisini almışsın
    bende aranıza bugün katıldım.Samsung T260-HD alarak.bursa vatan bilgisayardan aldım.world ile 1049 ytl.bazı internet sitelerinde daha ucuza var.950 ytl gibi.ama böyle bir şeyi görmeden test etmeden alamazdım açıkçası.riske girmek istemedim.gittim hiç olmazsa görerek ve test ederek aldım.
    evde yeni bir tane Logitech Z5500 vardı.gittim vatandan Hama marka optik kablo aldım.optik çıkıştan bağlantıyı yaptım.ses deli ötesi oldu.ses daha dörtte birinde ama güm güm ediyor valla.
    gelelim tv'ye.görüntüyü d-smarttan altın uçlu skart ile aktarıyorum.özellikle atv-show-kanal d,power tv de sonuçlar gayet iyi.bazı kanallarda yayının kalitesiylede bağlantılı olarak crt tv gibi olmuyor tabiki.herkes dürüst olsun bikere.kendi tv'im diye övüp durmayacağım.tabiki kontrastı sony gibi veya panasonic plazmalar gibi değil.
    ama benim kullanım amacım tv-dvd-ps3 ve pc monitörü gibi çok amaçlı olacağı için bana en iyi seçenekti.acer ve benq 'nun bazı modelleri vardı ama onlarda tv özelliği yoktu.o yüzden benim işime yaramazdı.mesela acer'da bakır rengi olan monitörünü bilirsiniz kontrasti deli yüksek ama oyuncular için tasarlanmış.
    uzun sözün kısası amaca göre tercih yapmak.mesela haftaya Pioneer DV_610 modeli dvd playerımda geliyor onuda bağlayacağım HDIM çıkışından,koaksiyonel bağlantısıda logitech'e yaptıkmı tamamdır işte.ben monitörüme 10 üzerinden 8 veriyorum.bu kadar çok fonksiyonlu bir monitörden kimse 4-5 milyarlık lcd veya plazma performansı beklemesin.

ayrıca şunuda belirteyim.benim niyetim esasında Panasonic PZ800 modelini almaktı.fiyatı 4500 ytl.ama sonradan düşündüm.ya bu eve bi hırsız girse adamın ilk götüreceği şey plazma tabiki.yükte hafif pahada ağır çünkü.sigorta şirketleri bu tip eşyalarıda sigorta kapsamına almıyor.sonra bir baktım panasonic ve sony forumlarında bir sürü hırsızlık mağduru arkadaş var.ben en iyisi çalınsa bile bana koymayacak birşey almanın faydalı olduğuna kanaat getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 11 Ocak 2009; 23:22:13 >

• Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanman dileğiyle.

Bende istiyordum HD modelini ama daha çıkmamıştı ben aldığımda. T260'a razı olduk. (:

• Bir adım ötesine geçmek içinhttp://www.subirimagen.es/08/0507/143030/000_0716.jpg Sony KDL-40X3500. Gerçekten inanılmaz görüntüsü var. Desktopta diğer LCD' ler gibi sorun çıkarmıyor, göz yormuyor. Öyle 60cm-70 cm geriden bakmak lazım gibi geyikler bu LCD için geçerli değil.
  • hocam sen neyle neyi karşılaştırdığının farkındamısın acaba?yoksa yanlışlıklamı samsung forumuna girdin.dediğin tv 3500 ytl fiyatı var.40 inç ekran var.lütfen kavramları karıştırmayalım.
    yani dediğin şey Opel ile BMW karşılaştırmaıs gibi olmuş.dediğin tv tabiki harika bir lcd.allah uzun ömürlü kullanmayı nasip etsin.bizimkilerde bize yetiyor işte.
  • Hayırlı olsun güle güle kullan güzel inceleme olmuş fakat bişey sorucam bu monitörde tv özelliğide var dimi yaklaşık 800 900 ytl gibi bir fiyatı var tv ozelliğide varsa sanırım 32" hd ready tv almaktak daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semistanbakkal -- 12 Ocak 2009; 13:53:07 >

Orjinalden alıntı: snatch1903

Hayırlı olsun güle güle kullan güzel inceleme olmuş fakat bişey sorucam bu monitörde tv özelliğide var dimi yaklaşık 800 900 ytl gibi bir fiyatı var tv ozelliğide varsa sanırım 32" hd ready tv almaktak daha mantıklı

Teşekkür ederim.. özelliklerini okursan monitörün aynı zamanda FULL HD bir televizyon olduğunu göreceksin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 12 Ocak 2009; 22:20:05 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 12 Ocak 2009; 22:00:48 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.