Şimdi Ara

TV üreticilerinin 'incelik' yarışı; Samsung'dan 6.5mm'lik HDTV'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Perşembe günü başlayacak Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2009) televizyon üreticilerinin "incelik" yarışına sahne olacak gibi görünüyor. Zira pazarın lider oyuncularından Samsung, LED aydınlatmalı dünyanın en ince LCD HDTV'lerini fuarda sergileyeceğini açıkladı.


    Elimize ulaşan bilgilere göre, firmanın ultra-ince yapıdaki yeni HDTV modellerinin sadece 6.5mm kalınlığında olacağı bildiriliyor. Firmanın ilgili segmentte daha önce duyurduğu modellere göre 2mm daha ince olan yeni seri dahilinde 40-55" boyutunda HDTV'lerin hazırlanacağı ifade ediliyor.


    Geri aydınlatma için LED teknolojisinin kullanıldığı televizyonlar, Motion Plus teknolojisiyle 240Hz desteği de sunacak. Bu arada Samsung'un yeni modellerinin dahili tv alıcısına sahip olmadığının fakat televizyonların ayrı olarak harici bir alıcı ile geleceğinin bildirildiğini de belirtelim.









  • Abauww... 6.5 mm 240Hz 40"-55"
  • Özellikler harika ama kesin çok pahalı olur
  • samsung işini yapıyor helal olsun zaten samsung'un ekranlarını tek geçerim her bakımdan :)
  • sunu tam olarak yandan göstermeyi deneseler.. samsung firmasını fiyat politikası ve kalite anlayışı yüzünden pc monutorlerinde hep tercih etmişimdir.
  • bu kadar ince olmasinin ne gibi bir avantaji olacakki benim icin cokta önemli bir sy degil:) benim merak ettigim fuarlardan sonra hemen tv ler piyasaya cikiyormu yada degisik bicimde soracak olursam firmalar bu yilin ilk yeni modellerini hang ayda cikarmayi düsünüyordur,herhangi bir aciklama veya haber varmi? lcd almayi ona göre bekletmeyi düsünüyorumda,umarim yenilerin cazibesine kapilip birde onlari beklemem:)
  • :O :O :O 1 cm değil 2 cm değil 6.5 mm
  • burda bir yazım hatası yok dimi 6,5mm yarım santimden 15 mikron fazladır sizin yazmak istediğiniz rakkam 65 mm olmasın sakın arkadaşlar. Çünkü okadar ince üstündeki malzemenin kalınlığı değildir.
  • yarım santimden 150 mikron fazladır- ve evet dogru 650 mikron kalınlıgında
  • hey maşşallah ne diyim :D
  • Panel televizyonlar tam karşıdan seyredilir. Tam karşıdan baktıktan sonra ha 0,5 cm olmuş ha 10 santim. Benim için hiç bir pratik faydası yok. TV'yi tablo gibi duvara asan ve aşırı estetik kaygılar taşıyan biri de değilim. Böylesine ince TV meraklıları vardır ama bana kesinlikle hitap etmiyor. TV alırken bakacağım 100 kriter arasında kalınlık 100. sırada bile olup listeme giremez.
  • bencede kalınlık incelik problem degil görüntü kalitesi önemli olan
  • Sonuçta en kalın panel bile tüplü televizyondan ince şu anda... Ama yine de bilimkurgu filmlerindeki transparan kağıt gibi panellere ulaşma yarışı devam ediyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    Panel televizyonlar tam karşıdan seyredilir. Tam karşıdan baktıktan sonra ha 0,5 cm olmuş ha 10 santim. Benim için hiç bir pratik faydası yok. TV'yi tablo gibi duvara asan ve aşırı estetik kaygılar taşıyan biri de değilim. Böylesine ince TV meraklıları vardır ama bana kesinlikle hitap etmiyor. TV alırken bakacağım 100 kriter arasında kalınlık 100. sırada bile olup listeme giremez.

    Tamamen aynı fikirdeyim.Üstelik inceldikçe daha hassas ve korumasız olacaklar.
  • Ya herşey Çok güzlde 240hz Kafamı Kurcalıyo240Hz Yayın nerdeHadi 200Hz 4 Kare birden Sunuyo Bu 8 Mi Yapıcak 240Hz Saçmalık Tüketici ..cilveleri ne olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 5 Ocak 2009; 23:19:55 >
  • CES e katılacak ürünler US versionlardır!!!
    240Hz ise RR sidir!! yayınlar alakası yoktur!

    Üreticiler böyle prototip/finished ürünleri önce USA pazarına verdikleri içinde,özellikler ve sistemleri
    NTSC+yayın sisteminide göz önüne alarak o paraza uygun modelleri sergilerler!

    Bu arada bu tip panellerde,yapısı dolayısıyla çoğu elemanlar panel dışına çıkartılmıştır!
    MediaBox/MediaReceiver denilen bu cihazlarıda(Tuner/Port v.s)ayrıca satın alıyorsunuz!!!
    Panel+Box ücreti vererek işi bitiriyorsunuz,en büyük artılarında bir tanesi ise paneldeki
    kablo karmaşası ve çirkinliği bitiyor,çünkü panel ile box birbirine media-port ile bağlanıyor,
    böylece panelin bir adet güç kablosu+bir adette media-port kablosu oluyor,siz diğer tüm
    kablolamayı box üzerinden yapıyorsunuz

    ++




  • Çook şık!
  • 650 mikron bir kıl kalınlığıdır aşağı yukarı hesabı şaşırmayın
    6500 mikron=6.5mm=0.65cm yani parmak kalinliginin yarisi
    Duvara asilirsa cok sik olur tahmin ediyorum
  • lcd de en İYİ marka LG ve SAMSUNG.SONY İSPANYOLLARA SATILDIKTAN SONRA SADECE ADI VAR .ARTIK KENDİ PARÇALARINI ÜRETMİYOR.SONYLER LCD NİN PANELİNİ YANİ EKRANDAKİ PLASTİKSİ CİSMİ SAMSUNGDAN ALIYOR.SONYDEKİ BRAVİA TEKNOLOJİSİ VE SONY LCDLERİN İŞLEMCİSİNİ LG ÜRETİYOR.LCD İŞLEMCİLERİNDE EN İYİSİ LG.EN İYİ MARKALAR ONUN İŞLEMCİLERİNİ KULLANIYOR.ÜSTELİK LG LER SONYE GÖRE ÇOK DAHA UCUZ.EN İYİ LCD MARKLASI LG DERİM.BİRDE SAMSUNG.PLAZMADA İSE PİONEER 1 NUMARA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.