Şimdi Ara

Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
24.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    Ses sistemi yapmaya karar vermiştim fakat, araştırıken Studyo mönitör die bişey olduunu öğrendim, anladığım bunnar hopalör üzerinde kendi 24 bit işlemcili ve anfili hem küçük boyutlu ve özellikle yakın dinleme için üretildiği gibi bişeyler çıkardım, daha ayrıntılı bilgisi olan arkdaşların paylaşmalarını isteyeceğim teşekkürler, ve ilginç normalde hoparlör üretmeyen markalar war, Berhinger, Audio engine filan :) birde bunnarın ses kaliteleri galiba çok iyi çünkü çoğu profesyonel muzik prodüktörlerinin bunları kullandığını biliorum, eğer amaç yüksek kalite muzik dinlemekse , nie creativle yada microlab ın dandik ürünlerine para verioruz? bunnarın 2. elleri 300 tl civarı ve çok iyi kalite ses vaad ediyolar, neyse fazla uzattım ltfn yorumlarınızı bekliorum,



  • arkadaşım öncelikle selamlar. müzisyen olduğum için biraz bişiler biliyorum bu konuda. stüdyo monitörler yani referans monitörleri ses kayıt için kullanılırlar. çok ince ve hasas ayrıntıları daha rahat duymak içindir. kayıt esnasında 1 şarkıda neredeyse 100 kanal ve daha fazla kanal sayısına ulaştıkları için hepsini aynı anda çaldıkların yada tek tek dinlerken çok hassas aletlere ihtiyaç duyuluyor. açıkcası müzik dinlemek için değillerdir. ben hem sahnede hem evde kulaklık monitör kullanıyorum. müzik dinlerken gayet tatmin edicidir kulaklığım. ama kulaklık haricinde sony 5+1 sistemim var. müzik konusunda gayet hassas ve bir okadar kıl olmama rağmen 5+1'im bana yetiyor. eğer sağlam bir sistem yapacağım diyorsan pek tavsiye etmiyorum monitörlerden uzak dur. çünkü fiyatları çok pahalı. ayrıca kayıtla falan uğraşmıcaksın sanırım ve sadece müzik içindir monitörler filmler için dolby surround gibi özellikleri mevcut değil. yani eğer kayıt ile mastering ile işin yoksa hayatta bulaşma derim. zaten almaya kalksan iyisinden bakayım diyeceksin gereğinden fazla masraf çıkıcak. yazın arkadaşım abd den aldı ikinci el tanesi 500 dolardan. sıfır fiyatı iki katında biraz daha fazla. çifti 300-400 ytl ye satılanlar zaten oyuncak.

    son olarak tavsiyem şudur ki iyi bir referans monitörü alacağım fiyata gider technics gibi bi marka ev sinema sistemi dayarım döşerim evime.




  • Çok teşekkür ederim bilgi için hakikatten çok yardımcı oldu bu konudaki açıklaman. Peki şu konuda nedersiniz, şimdi 2. el bi Deck sistem almayı düşünüyorum hem sony nin hemde Pioneer ın 2. el ( 1985 ile 1998) yapım arası deck sistem cihazları war, ama sanki forumların birindei " sakın eski o sistemlerden alma bass lar yeterli değil onun yerine yeni 5+1 al havası veren bir mesaj okumuştum, ama bu cihazları birebir kullananlardan çok kaliteli ses verdiklerini duydum bu sistemlerin, eski olmalarına rağmen, senin fikrin nedir bu konudaki ?

    Teşekkürler
  •  Studyo Monitör Hoparlör ne demek?


    Resimde görmüş olduğun deck system her ne kadar küçükte olsa hala taş gibi evimizde kullanılmakta ve şuana kadar dinlediğim hiç bir 5+1 sistem bunun olduğu kadar kesmedi. Elimdeki 5+1 den bile iyidir. Ben çoğu arkadaşın iyi ses sistemi kavramını pek içacıcı bakmıyorum. Özellikle üstüne basarak söylüyorum 5+1 gibi sistemlerde bas, tiz ve mid sesleri karışarak gelir. Hani o üzerindeki bas ayarları falan vardır. Çoğunlukla hikayedir. Hi-fi sistemlerde bas, tiz ve mid hoparlörleri ayrıdır. Bir Crossover kullandığınızda her sesi kendi hoparlörüne gönderir. Bir insan sesi mid' dir ve 200 Hz – 3 kHz dır. Kıstığınızda şarkıdaki vokalleri duymazsınız. Veya üflemeli gibi bazı mid olan sesleri. 5+1 sadece kendini filmdeymiş gibi hisset olayıdır. Yani anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır. Her sesi kendi hoparlöründen karıştırmadan vermesi kesinlikle mükemmeldir. Birde Hi-Fi hoparlörlerle 5+1 ses sistemi düşünün. Ha ama ben 5+1' im iyi dedim falan ama cebimde param olsa hiç düşünmeden bi çift hoparlör yaptırıcam.

    Ayrıca o bass lar yeterli değil diyen arkadaşlar' a hi-fi hoparlörlerin her sesi kendi hoparlöründen vermesi olayını bir daha yüzlerine vurmam gerekirmi bilmem. Onların kaliteli müzik veya bas sesi anlayışı şudur; camlar titricek herşey yerinden oynayacak ne bileyim dışarda o arabalarına ses sitemi taktırıp arabasında gürültüden "cızzzz cızzzz" sesi çıkartacak.

    Cümleyi toparlıyacak olursak eğer ben müzik dinlerim ve kalitesine çok çok önem veririm dersen gidip hi-fi hoparlör al yada yaptır derim ama amfi şart. Ayrıca amfi bile yaptırabilirsin. Deck sistem alıcam diyorsan şuan günümüz teknolojilerinde dijital ses kablosu falan kullanamazsın. Aslında deck sistem yerine bir amfi dvd player ve iki hi-fi işini görür. Ben film izlicem dolby surround diyorsan standart 5+1 alabilirsin. Hem film hem müzik olayına girersen ki stüdyo monitörlere gaz kesmişsin bütcen nekadar bilmiyorum işte o zaman technics in pioneer ın öyle bir modelleri var ki üzerine sistem tanımıyorum. =) Ama bazı 5+1 lerde müzik ve sinema işini görebilir. En alta creative' in bir fotoğrafını koydum. 5+1 lere çok para verip alan kişiler bu modeli nasıl almazlar hayret ediyorum.

    Ben sadece genel bilgi verdim. Sadece üzerine bastığım konu her sesin kendi hoparlöründen gelmesi olayı. Zaten öteki türlü kimseye güvenip şunu bunu alma ve banada güvenme. Çünkü herkezin kulağı farklıdır ve müzik zevki farklıdır. Genelde baktığımız pop ve piyasa dinleyenler kendi zevklerine göre alırlar iyi gelir sistem. Ama benim gibi her tarzı dinleyen adam ve müzik geçmişim fazla olmasada (5-6 yıldır uğraşıyorum) ince eler sık dokur. Müzikle uğraşmayıpta kulağı çok iyi olan adamlarda varki buda patronum örneğini vereyim. Hi-fi hoparlörlerle nasıl bir ses alınacağına bizzat şahit oldum. Son olarak bu iki sistem arasındaki farkları araştırabilirsin. Hatta 5+1 ve Hi-Fi seslerini deneyebilirsin. Bulunduğunuz yerdeki ses sistemlerinden anlayan birine yada satıcıya crossover'ı (bas, tiz ve mid sesleri ayırır) sorabilirsiniz. Ama öncelikle kendiniz dinleyin, kendiniz beğenin.






     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    PowerAmfiler ile kurulmuş bir hi-fi sistem.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    Stüdyo referans monitörleri. Mac bilgisayardan anlaşıldığı gibi ses kayıt üzerine kullanılıyor.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    Hi-Fi bir sinema sistemi. Orta hoparlör ve subwoofer hoparlörüde mevcut. Muhtemelen arka hoparlörlerde bulunmakta.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    İşte bu arkadaş Hi-Fi ses sistemini abartmakla kalmamış evine süngerlerle akustik düzenlemede yapmış.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    İdeal bir Hi-Fi sistem.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    Kaliteli bir referans monitörleri. Equity Records.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    Altec Lansing ev sinema sistemi. Gayet kaliteli ürünleri var tavsiye ederim.

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    Creative in gerçekten beğendiğim bir 5+1 sistemi. Forumda bir arkadaş satmıştı. Basları çok iyi. Ayarlanabilir. Tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26380271/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CherokeeKid

    arkadaşım öncelikle selamlar. müzisyen olduğum için biraz bişiler biliyorum bu konuda. stüdyo monitörler yani referans monitörleri ses kayıt için kullanılırlar. çok ince ve hasas ayrıntıları daha rahat duymak içindir. kayıt esnasında 1 şarkıda neredeyse 100 kanal ve daha fazla kanal sayısına ulaştıkları için hepsini aynı anda çaldıkların yada tek tek dinlerken çok hassas aletlere ihtiyaç duyuluyor. açıkcası müzik dinlemek için değillerdir. ben hem sahnede hem evde kulaklık monitör kullanıyorum. müzik dinlerken gayet tatmin edicidir kulaklığım. ama kulaklık haricinde sony 5+1 sistemim var. müzik konusunda gayet hassas ve bir okadar kıl olmama rağmen 5+1'im bana yetiyor. eğer sağlam bir sistem yapacağım diyorsan pek tavsiye etmiyorum monitörlerden uzak dur. çünkü fiyatları çok pahalı. ayrıca kayıtla falan uğraşmıcaksın sanırım ve sadece müzik içindir monitörler filmler için dolby surround gibi özellikleri mevcut değil. yani eğer kayıt ile mastering ile işin yoksa hayatta bulaşma derim. zaten almaya kalksan iyisinden bakayım diyeceksin gereğinden fazla masraf çıkıcak. yazın arkadaşım abd den aldı ikinci el tanesi 500 dolardan. sıfır fiyatı iki katında biraz daha fazla. çifti 300-400 ytl ye satılanlar zaten oyuncak.

    son olarak tavsiyem şudur ki iyi bir referans monitörü alacağım fiyata gider technics gibi bi marka ev sinema sistemi dayarım döşerim evime.

    Hocam merhaba, yıllar sonra hortlatıyorum ama cidden merak ediyorum, bilgili birisine benziyorsunuz zira. Ucuz studio monitor olamaz demişsiniz ancak Edifier markasında şunları buldum, 100 lira civarında.http://www.webdenal.com/edifier-studio-series-r1200t-16w-rms-1-1-ses-siste_411641.html

    Edifier ses sistemi sahibiyim, bu adamların kötü ürün üreteceğini düşünmüyorum... Nasıl 100 lira oluyor?




  • @robotica Edifier bildiğim kadarı ile Çin'de ama kaliteli ürünler yapan bir firma. Ancak bu arkadaşın kastettiği stüdyo monitörler profesyonel sektörde müzik yapmak icin kullanılan hoparlörler, ucuzu da oluyor gerçi ama bu Edifier hoparlörün sadece adı studio gibi... tabi başka bir firma benzer hoparlör yapsa 100 değil de 200-300'e satardı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    quote:

    Orijinalden alıntı: CherokeeKid

    arkadaşım öncelikle selamlar. müzisyen olduğum için biraz bişiler biliyorum bu konuda. stüdyo monitörler yani referans monitörleri ses kayıt için kullanılırlar. çok ince ve hasas ayrıntıları daha rahat duymak içindir. kayıt esnasında 1 şarkıda neredeyse 100 kanal ve daha fazla kanal sayısına ulaştıkları için hepsini aynı anda çaldıkların yada tek tek dinlerken çok hassas aletlere ihtiyaç duyuluyor. açıkcası müzik dinlemek için değillerdir. ben hem sahnede hem evde kulaklık monitör kullanıyorum. müzik dinlerken gayet tatmin edicidir kulaklığım. ama kulaklık haricinde sony 5+1 sistemim var. müzik konusunda gayet hassas ve bir okadar kıl olmama rağmen 5+1'im bana yetiyor. eğer sağlam bir sistem yapacağım diyorsan pek tavsiye etmiyorum monitörlerden uzak dur. çünkü fiyatları çok pahalı. ayrıca kayıtla falan uğraşmıcaksın sanırım ve sadece müzik içindir monitörler filmler için dolby surround gibi özellikleri mevcut değil. yani eğer kayıt ile mastering ile işin yoksa hayatta bulaşma derim. zaten almaya kalksan iyisinden bakayım diyeceksin gereğinden fazla masraf çıkıcak. yazın arkadaşım abd den aldı ikinci el tanesi 500 dolardan. sıfır fiyatı iki katında biraz daha fazla. çifti 300-400 ytl ye satılanlar zaten oyuncak.

    son olarak tavsiyem şudur ki iyi bir referans monitörü alacağım fiyata gider technics gibi bi marka ev sinema sistemi dayarım döşerim evime.

    Hocam merhaba, yıllar sonra hortlatıyorum ama cidden merak ediyorum, bilgili birisine benziyorsunuz zira. Ucuz studio monitor olamaz demişsiniz ancak Edifier markasında şunları buldum, 100 lira civarında.http://www.webdenal.com/edifier-studio-series-r1200t-16w-rms-1-1-ses-siste_411641.html

    Edifier ses sistemi sahibiyim, bu adamların kötü ürün üreteceğini düşünmüyorum... Nasıl 100 lira oluyor?

    Hocam elli tl 100 tl ye monitör olmaz o onun ismi gercek monitör değil o monitör fiyatları 500000 dolara 50000 dolara 5000 dolara model model ihtiyaca göre cihazlar var bunlar müzik kayıt yapan dirmalarda kayita ne kadar bas tiz gerekli orta sesler ne seviyede olmalı gibi ayarları yapmak İcin flat hoparlörler dir genelde crosover falan olmaz Parca ne ise onu duymak İcin yani bizdeki hoparlörler gibi karakter leri yoktur. Yani karaktersiz cihazlar. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @erayçelik crossover oluyor ama genelde aktif crossover, kendinden amfili vb.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    @erayçelik crossover oluyor ama genelde aktif crossover, kendinden amfili vb.

    Evet bir cogunda oluyor olmayanlar da var doğrudur tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 wat ses gücü var arkadaşım fiyat o yüzden uygun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CherokeeKid



    Resimde görmüş olduğun deck system her ne kadar küçükte olsa hala taş gibi evimizde kullanılmakta ve şuana kadar dinlediğim hiç bir 5+1 sistem bunun olduğu kadar kesmedi. Elimdeki 5+1 den bile iyidir. Ben çoğu arkadaşın iyi ses sistemi kavramını pek içacıcı bakmıyorum. Özellikle üstüne basarak söylüyorum 5+1 gibi sistemlerde bas, tiz ve mid sesleri karışarak gelir. Hani o üzerindeki bas ayarları falan vardır. Çoğunlukla hikayedir. Hi-fi sistemlerde bas, tiz ve mid hoparlörleri ayrıdır. Bir Crossover kullandığınızda her sesi kendi hoparlörüne gönderir. Bir insan sesi mid' dir ve 200 Hz – 3 kHz dır. Kıstığınızda şarkıdaki vokalleri duymazsınız. Veya üflemeli gibi bazı mid olan sesleri. 5+1 sadece kendini filmdeymiş gibi hisset olayıdır. Yani anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır. Her sesi kendi hoparlöründen karıştırmadan vermesi kesinlikle mükemmeldir. Birde Hi-Fi hoparlörlerle 5+1 ses sistemi düşünün. Ha ama ben 5+1' im iyi dedim falan ama cebimde param olsa hiç düşünmeden bi çift hoparlör yaptırıcam.

    Ayrıca o bass lar yeterli değil diyen arkadaşlar' a hi-fi hoparlörlerin her sesi kendi hoparlöründen vermesi olayını bir daha yüzlerine vurmam gerekirmi bilmem. Onların kaliteli müzik veya bas sesi anlayışı şudur; camlar titricek herşey yerinden oynayacak ne bileyim dışarda o arabalarına ses sitemi taktırıp arabasında gürültüden "cızzzz cızzzz" sesi çıkartacak.

    Cümleyi toparlıyacak olursak eğer ben müzik dinlerim ve kalitesine çok çok önem veririm dersen gidip hi-fi hoparlör al yada yaptır derim ama amfi şart. Ayrıca amfi bile yaptırabilirsin. Deck sistem alıcam diyorsan şuan günümüz teknolojilerinde dijital ses kablosu falan kullanamazsın. Aslında deck sistem yerine bir amfi dvd player ve iki hi-fi işini görür. Ben film izlicem dolby surround diyorsan standart 5+1 alabilirsin. Hem film hem müzik olayına girersen ki stüdyo monitörlere gaz kesmişsin bütcen nekadar bilmiyorum işte o zaman technics in pioneer ın öyle bir modelleri var ki üzerine sistem tanımıyorum. =) Ama bazı 5+1 lerde müzik ve sinema işini görebilir. En alta creative' in bir fotoğrafını koydum. 5+1 lere çok para verip alan kişiler bu modeli nasıl almazlar hayret ediyorum.

    Ben sadece genel bilgi verdim. Sadece üzerine bastığım konu her sesin kendi hoparlöründen gelmesi olayı. Zaten öteki türlü kimseye güvenip şunu bunu alma ve banada güvenme. Çünkü herkezin kulağı farklıdır ve müzik zevki farklıdır. Genelde baktığımız pop ve piyasa dinleyenler kendi zevklerine göre alırlar iyi gelir sistem. Ama benim gibi her tarzı dinleyen adam ve müzik geçmişim fazla olmasada (5-6 yıldır uğraşıyorum) ince eler sık dokur. Müzikle uğraşmayıpta kulağı çok iyi olan adamlarda varki buda patronum örneğini vereyim. Hi-fi hoparlörlerle nasıl bir ses alınacağına bizzat şahit oldum. Son olarak bu iki sistem arasındaki farkları araştırabilirsin. Hatta 5+1 ve Hi-Fi seslerini deneyebilirsin. Bulunduğunuz yerdeki ses sistemlerinden anlayan birine yada satıcıya crossover'ı (bas, tiz ve mid sesleri ayırır) sorabilirsiniz. Ama öncelikle kendiniz dinleyin, kendiniz beğenin.







    [i

     Studyo Monitör Hoparlör ne demek?

    İşte bu arkadaş Hi-Fi ses sistemini abartmakla kalmamış evine süngerlerle akustik düzenlemede yapmış.








    bazı yerlerde katılıyorum bazı yerlerde katılmıyorum yazına arkadaş katılmadığım nokta şu technics ve pioneer üstüne ürün tanımıyorum lafın biraz havada kalabilir arkadaşım ki bunlardan çok daha üstün cihazlar var misal nad serisi bir amfi ikisinden de üstün daha farklı markalarda var tabi .

    katıldığım nokta ise her ses kendi sisteminde dinlenmeli buna şiddetle katılırım ve söyleyen kişiye destek olurum

    ama son katılmadığım nokta creative o serin gerçekten iyi bir sistem değil ki bana göre .

    bir katılmadığım nokta ise hopalör yaptırmak ve amfi yaptırmak inan kendi yaptırdıkların sistemler o kadar başarılı değil zira hop yapımı tahta kutunun içine hop bağlamak gibi birşey değil pek .bunun gibi düşünenler içindi lafım sana değil direk olarak.

    iş surround sisteme gelirse deck olarak o da toplanır benim şahsi fikrim de deck olarak toplanmasıdır her zaman kompakt iyi sistemlerde var fakat senin dediğin gibi amaç film için

    ama deck sistem toplarsan iki tane floorstand aldığın zaman müzik ihtiyacınıda halletmiş olursun bu şekilde bir yorumlama getirmeni beklerdim bir müzikle uğrasan biri olarak


    ayrıca bir odayı akustik malzeme ile kaplamıyorsan zaten oraya en kaliteli hop da koysan tırt olur sonuç yani resimdeki olay abartı değildir olması gerekendir malzeme de süngere benzeyen bir malzeme ama sünger değildir zira metresi 150 tl olan bir sünger bilmiyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 16 Aralık 2012; 15:03:24 >




  • xcoder01 öncelikle selam. sanırım yazdığım yazı 2009 senesinden falan kalma ve eski kullandığım mailime bir göz atayım demesem tekrar hortladığını görmeyecektim. haklı olduğun kısımlar tabiiki var ki; o zamandan bu zamana benim bile çok fikrim değişmiştir. deck sistem toplandığında hem film hemde müzik ihtiyacının karşılanabileceğini bende belirttim diye hatırlıyorum. ayrıca üstüne tanımadığım markalar artık yok diyebilirim okadar sene sonra Yani technics ve pioneer konusuna bende katılmıyorum. :D hoparlör ve amfi yaptırmak konusu ise arkadaş belli bütçesi ve ihtiyacına göre önerilmiş bir fikir. yani kalkıpta burada "kardeşim paran varsa topla deckleri al hoparlörleri al sana cillop gibi ses sistemi" demem de beklenemez. Ama benim ozaman savunduğum ozamanki fiyatlara göre ortalama bir 5+1 yerine gidip hi-fi bişiler yaptırabilirsin olmuştu ki bu zaten çoğu insanı tatmin eder. sünger konusunda; evet süngere benzeyen bir malzeme. ;) müzisyen olduğun imzandan anlaşılıyor ve sende biliyosunki müzik endüstrisinde hergün yeni şeyler çıkıyor. ses mühendisleri hergün yeni bir polemikle çıkageliyorlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.