Şimdi Ara

laptopum masaüstünde kasıyor, explorer normal :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptop normal bi şekilde açılıyor. masaüstü geldiğinde (cpu yu simgeleyen sanırım) ışık sürekli yanıyor we pc de tıkırtılar oluyor. bu anda işlemler çok yawaşlıyor. ki masaüstündeki bi sağ tık bile 2-3 dk sürüyor. görew yöneticisini açtığımda sorun düzeliyor ancak bikaç sn sonra tekrar aynı oluyor. opera ya da explorer ı açıyorum. açılması biraz uzun sürüyor pc kasılıyor ancak açıldıktan sonra hiç bir şekilde donma, takılma ya da kasma olmadan son sürat nette geziniliyor. pc son 30 saattir açıktı dün gece 3 film indirdim öğlen pc yi kapattım hiç sorun yoktu. akşam açtığımda bu sorun başladı. dün yüklediğim herşeyi sildim, geri yükleme yapmaya çalıştım yapılıyor dedi pc yeniden açıldığında yapılamadı hatası aldım. görew yöneticisinde cpu kullanımı %10-15 arası. SD kullanımı 306 mb. sorun nereden kaynaklanıyor olabilir bilgisi olan war mı ?

40 gb hdd kullanıyorum we akşam açtığımda 1 gb den az yer kalmıştı. temizlik yaptıktan sonra şu an 7gb boş alan war. daha önce de 1 gb nin altına indiği oldu hatta aylarca öyle kullandığım oldu we hiç böyle bi sorun yaşamamıştım.

yardımlarınızı bekliyorum :(

• Virütik bir sorun olabilir. Geri planda çalışan programlara bak, tanımadıklarını kaldırabildiklerini kaldır. Ayrıca msconfig komutu ile gereksiz programları başlangıçtan kaldır. Görev Yöneticisine girdiğinde kasılan program duraklar o yüzden rahatlıyor. Explorer'a girince hızlanması da virüs/spy şüphemi arttırdı. NOD32 ve SpywareTerminator ile tarama yaptır.

Ama bütün bunlardan önce "ağ desteği ile güvenli kip"te açıp biraz öyle kullan. Bakalım yine aynı şeyler olacak mı.
  • şimdi hdd renegatörü kurdum bi konuda görmüştüm onun bi faydası olur mu cd ye çektim denesem mi ?

görew yön resmini ekliyorum. ordaki işlemlerin hiç birini tanımıyorum :(

antivirüs olarak eset kullanıyorum. daha önce nod32 kullandım. ancak esette hiç bir sorunla karşılaşmadım. ikisi aynı mı bilmiyorum ama farklı olduğunu söylediler bana :)

laptopum masaüstünde kasıyor, explorer normal  :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murthy_06 -- 21 Aralık 2008; 22:54:58 >
  • format attım bugün yine aynı sorunu yaşıyorum :(
    teknik bi arıza mı olabilir yardım edebilecek olan war mı :(
  • eğer format attığın halde düzelmediyse büyük olasılıkla harddisk'te bi sorun var. bilgisayar açıldığında scandisk yapıp ardından defrag yapmanı öneririm ve ayrıca bilgisayarına format atıyorsan normal (yavaş) format atmanı öneririm. sorun yine düzelmezse low level format öneririm.
  • quote:

bilgisayar açıldığında scandisk yapıp ardından defrag yapmanı öneririm

bunu nası yapabileceğim hakkında bilgi werebilir misiniz?
    formatı yavaş format attım we sürekli bi kaç tarayıcı ile virüs tarattım (mcafee, eset, kaspersky). hiç bir sorun bulunamadı.
  • Defrag programlarının amacı hardisk'in daha hızı ve optimize etmeye yarar . Önerebilecegim Defrag yazılımları .

UltimateDefrag
    O&O Defrag

Bu yazılımlarla bilgisayarınızın hardisk'ine defrag yapın bilgisayarınızı yeniden başladın . Yine aynı yavaşlık sürüyorsa '' BAD SECTOR'' olabilir hardisk'inizde .

Bad sector olup olmadıgınıda HD Tune yazılımı ile görebilirsiniz . Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün yeni bi gelişme oldu.
    tekrar dormat attım şu an düzgün ancak 40 gb harddiskim war. onun 15 gb gibi bir kısmı dolunca pc kasmaya başlıyo ondan önce bi sorun yokken.
    sonra harddiski çıkarttım adaptörle diğe pc yelazım olan bilgileri atmaya çalıştım.o 15 gb dolmadan önceki attığım bilgileri çok rahat kopyaladım. sonrakilerde kasmaya hatta takılmaya başladı ki iptal ettim. onları atamadım.
    bana göre sorun hardiskte we belli bi noktadan sonr başlıyo.
    bu duruma göre yapmam gerekeni ya da sorunun ne olduğunu anlatabilecek war mı acaba?
    bu hdd renegator isiml programları denesem teihisim bad sektor falan mı yaşadıklarıma göre ?
  • bu da hdd tune sonucu tarama tamamlanamadı :(

• hd tune de bad sector kontrol etmek için error scan sekmesinden test ediniz çıkan yeçil noktalar sağlam kırmızı noktalar ise bozuksa çıkan hatalı sektörlerdir.
  • error sekmesinden şu an tarama yaptırıyorum. yarıya kadar hiç sorun yoktu ama yarıdan sonra kırmızılar çıkmaya başladı we çok yawaş ilerliyo. sonuç gelsin yapıştırırım hemen buraya
  • son durum bu. kırmızılı olan bölgeleri tararken harddiskten garip cızırtılar we bip sesleri geldi we o bölgenin taranması çok yawaş oldu. ne yapmam gerekiyo şimdi sorunun kaynağını bulduk sanırım ama tedawiyi nasıl uygulayacaz bu hdd renegatör tarzı programlar işe yara mı?

• bazı programlar var ama tekrar olur donanımsal bozukluk çünkü, bilgilerini yedekleyip yeni bir hdd alman önerimdir.
  • maddi imkansızlıktan şu an yeni bi hdd alamıyorum 1 ay kadar kullanmam lazım
    ancak şöyle bi fikrim war. hd tunenin bad sektor hesaplamalarına uyarak ilk 20.8 gb lik kısımda bi sorun yok. sonraki 3.8 gb lik kısım hasarlı we ondan sonraki 17 gb lik kısımda da herhangi bi sorun yok.
    şimdi hdd yi c,d,e olarak 3 parçaya ayırsam. 2. parça o sorunlu 3.8 gb lik kısım olsa. onu kullanmasam windowsu ilk kısıma kursam we 3. kısıma da belgelerimi taşısam.yani sorunlu kısmı kullanmmış olsam bu durum benm açımdan faydalı olur mu? ya da bi süre daha uzatır mı kullanımımı?

şimdi yeni format attım we daha 10 gb lik bi kısım kullanıyorum bilgilerim yedekte. ancak 20 gblik kısmı doldurduktan sonra pc kasmaya, donmaya başlıyo we o kısımdaki hiç bir belge kullanılmıyo. bu duruma göre o bozuk olan kısmı boş bıraksam mesela down yaparken orayı atlayıp 3. kısma geçsem (böldükten sonra) yine takılma, kasma durumuyla karşı karşıuya kalırmıyım acaba???

kimiferhat; yavuz126; dewrano;
    çok teşekkür ederim yardımlarınız için. bu konuda bir bilginiz warsa paylaşırsanız sewinirim...

• bu konuyu okumanı tavsiye ediyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_19014402/mpage_1/key_bad%2Csector/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 30 Aralık 2008; 1:01:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.