Şimdi Ara

ARTIK ÜLKEYİ TERK ETME ZAMANI GELDİMİ,NE DERSİNİZ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
1
Favori
15.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: özgür5353

20 yaşındayım.
    Üni. 3. sınıftayım.

Okulu bitir, askere git gel, hayata atıl. İş aramaya başla, aylarca ara ve bulama, bulsan da eşekler gibi hakettiğinin üçte-dörtte birine çalış.
    Ondan sonra tekrar bir konuşalım istersen.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • İmkan olsun giderim valla :d hatta o ülke için savaşırım :D

Orjinalden alıntı: Exxcrea

simdi milliyetci ayaklari birakin. dunyaya birkere geliyoruz. ki malesef bunun cogunu eşşek gibi calisarak elde avucta hicbirsey yok karin tokluguna yapiyoruz. 1000 km otede adam sefa suruyor bizdekinni kac kati maaş aliyor araba alirken %80 fiyati kadar vergi odemiyor. benzin 1 dolar civari. biz malesef devlete calisiyoruz.aclik siniri 600 mu 800 mu ne diye aciklaniyor. maaşlar bu paranin 4 te 1 ine iniyor. ev kiralari 500 den başliyor. nerde kalsin bu insanlar ? ne yesin ne icsin?

benim elimde imkan olsa daha iyi imkan saglayan biyere giderdim.hic te dusunmezdim.sonucta olunce Türk Alman Fransiz ayirmiyolar.tek degisen burda yaşadigimiz eziyet.dogarken sormuyolar malesef.herkez ülkesini sever, dogup buyudugumuz yer. fakat bana eziyet ediyolarsa ben neden daha iyi biryere gitmiyim. ama işte sirf istemekle olan seyler degil.

• Gidecek imkanım olsa 5 dakika durmam diyenlerdenim.

Orjinalden alıntı: Gny*

Benim bu ülke'de geleceğim yok ki?
    Torpilin yoksa hiç yaşama zaten. "Torpilsiz insan ot gibidir".
    Okusan bir yere gelemiyorsun, okumasan iş bulamıyorsun.
    İş desen yok, para desen yok, sosyal güvence yok denecek kadar kötü. Ülke parsel, parsel satılmış.
    Dış borç olmuş 460 milyar Dolar, her gün zam, her gün vergi. Ekonomi batmış. Tayyeap denen bela var.

Daha ne niye durayım bu işkence gibi maddeler arasında yaşarken?

helal olsun kardesim hala bizlerden birilerini bulmak guzel birsey..
  • Herkes milliyetçilik ayaklarına yatmış. Milliyetçilik karın doyurmuyor... İleride görücem sizi... Evine ekmek götüremezken de aynı şekilde düşünecek misiniz?

Başka bir ülkeye gidebilmek kolay olsa 1 dakika durmam.Böyle olmasını ben de istemezdim. Ama burada yaşamak sadece zenginlere güzel...

Avrupada bir ülkede yaşamak için fırsat kolluyorum

Orjinalden alıntı: 35GOZTEPE35

Herkes milliyetçilik ayaklarına yatmış. Milliyetçilik karın doyurmuyor... İleride görücem sizi... Evine ekmek götüremezken de aynı şekilde düşünecek misiniz?

Başka bir ülkeye gidebilmek kolay olsa 1 dakika durmam. Böyle olmasını ben de istemezdim. Ama burada yaşamak sadece zenginlere güzel...

Avrupada bir ülkede yaşamak için fırsat kolluyorum

• quote:

kötü günümüzde yanımızda olmayanı iyi günde niye sahiplenelim..

İyi günün olmuş mu baksana bi 100-200 yıl öncesine Belki 100-200 yıl sonra olur o zamanada biz olmayız zaten

Yemeğini anası yapar hertürlü giderini babası öder onada anca gelip burda yok milliyetçilik yok vatan millet sakarya naraları atmak düşer.
    "Sürekli dinle ilgili tehdit aldığımız için hep ‘İran’ dedik, ‘Dinciler’ dedik. Çünkü ben Atatürkçü, orduyu seven, vatanperver bir kadınım. O yüzden daha devletime hiç kızmadım ben. Başka gerçeklerle yüzleşmek istemedim. O yüzden hep İran demek işime geldi sanırım. İran’ın yaptığına inanmak istedim..'' Bilge Emeç
  • Evet, milliyetçilik ayaklarını bırakalım. Herkes tonlarca şiirler yazar, vatan millet sakarya diye haykırır eder ama memlekette hiç kimse farketmese bile okadar hain varki.

Ekonomik sebebler bir yana...

Bir de günlük hayatımıza inelim. Hadi diyelimki zar zor bir iş bulduk, iyi maaş alıyoruz, iyi bir eşimiz de oldu.

- Diyelimki hastalandık. Doktorlar adam gibi muayene yapmıyor, yapmak istemiyor veya yapamıyor (burası tartışılır). Sana "neyin var" diye soruyor, ilacını yazıyor, postalıyor. Eskiden ilaç almak da dertti, şimdi bunu iyi kötü hallettiler.

- Dişçiler tam facia. Yanlızca para için çalışıyorlar. Üstelik para için çalıştıklarını da belli ediyorlar. Almanya'daki dişçilerin testislerini yiyim ya. Bir dolgu yapıyorlar 20 yıl dayanıyor. Buradakiler de yaptığında 1 ay dayansın öp başına koy.
    Diş yapıştıracaklar, "Yok abi senin dişler eskimiş, yenisini yapalım" deyip daha çok ücret almaya çalışıyorlar. Sanane, ben yapıştırmak istiyorum. Babam şimdi japon yapıştırıcısıyla yapıştıracam diyor. Akıllara zarar.

- Üniversitelerdeki Akademisyenler. (bu diyeceklerim tüm akademisyenler için geçerli değil, ancak Türkiye'deki akademisyenlerin önemsenecek kadarı böyle
    4 yıl okuyoruz, 4 yıl boyunca bize "modüler eğitim" diye saçma sapan bir plan koyuluyor, hocalara birşey sorduğumuzda "git araştır gel" diyorlar. Öğrenme diye birşey yok.
    Hadi üniversiteyi bitirdik, yükseklisans, doktora yapıp akademisyen olacağız. Torpil yoksa olmak zor, olsanız da yapacağınız doktora uyduruk birşey, öğrencilik hayatımda bir kaç doktora teziyle karşılaştım. Öyle saçma sapan tezlerki ağlarsınız.
    Akademisyenler makale yazmaktan aciz, anca birbirlerini yemeğe yetiyor güçleri. Bir de öğrencilere. Böyle artiz hocaların olduğu üniversitelerde okuyan kişiler belki farketmiştir, "Vatan haini diye birşey varsa budur" demiştir hatta.

- Avukatlar.
    Ev satmıştık. Parasını taksit taksit alırken birden kesildi. 10.000 tl alacağımız vardı. Hatırlamıyorum, ama en az 5 avukat değiştirmiştik. Sonuncusu da bize pazarlık yapmıştı, "Abi ben sana 5 milyarını gönderebilirim, ama daha fazlasına biraz uğraş ister belki de olmaz." demişti. Ne demek lan bu? Adam resmen karşı tarafla anlaşmış, 5 milyarı da cebe koyacak. Bi de bizden 2.5 milyar ücret istemişti, 7.5 milyar.
    İstanbul barosuna şikayet dilekçesi yazıp yolladık. Adamın poposu 3.5 attı tabi, hemen telefonla aradı "Abi napıyorsun benim kariyerim vardı zarttı zurttu" la sevim öle kariyeri. Çalıp çırpmayla kariyer yapacak beyfendi. Diğer avukatlar da buna benzer şeyler yapmaya kalkışmıştı.

• quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Ülkeyi karşılık seviyoruz. Ancak kuru sevgi karın doyurmuyor. Bu ülke benim hayatım için ne veriyor. Koca bir hiç. Eğer yabancı ülkeye gitme fırsatım olsa bir an durmazdım.

Ya zaten gidin tutan yok sizi nede olsa boşa şehit olunuyor bu topraklar için size göre. Aman sakın durmayın tekrarlıyorum..

Fırsat olsa bir dk duran ş.refsizdir. Yeter ya ömrümüz acaba üniden mezun olunca iş bulabilecekmiyim vs sorular kabuslar mı geçecek.

Umarım gidersin ne diyeyim hayallerine kavuşursun inşallah..
    Kaçmak kolay olanı bunu unutma

kalıp ne yapalım pardon? bütün gün forumda takılıp ayar mı verelim birbirimize?

• gitmek elimde olsa bi dakika durmazdım. ben 3-7 yaş arasında yurtdışında yaşadım, ülkeye bi geldim. mezbele... bu kadar fark var. o yaşta bile anlaşılıyor. diğer ülkeleri görmemiş olanlar nereden bilsin tabi farkı?

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: Cpt Price

...

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
    Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
    Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
    Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

....

...

Istikbalde dahi seni bu haklarindan mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahlarin olacaktir.

...

Başından beri tüm yazılanları okuyorum. Senin yazdıkların hep çok yerinde oldu. Söylediğin herşey hayatın gerçekleri ve gerçekten mantıklı birisinin söyleyebilceği şeyler.

OKumuş, görmüş geçirmiş insanın hali farklı oluyor.

Çok ucuza çalıştırılıyor ve her şeyi en pahalıya alıyoruz. Üstüne çıkıp sesimizi çıkarıcağımıza alkışlıyoruz.
    Vatan millet Sakarya deyip okuycam çalışcam. Benim sırtımdan birileri çarklarını döndürecek.
    Az ötemde insanlar benden daha az faydalı işler yapıp daha rahat yaşam sürdürrürken ben sürünücem yeterli değeri göremiycem.

Bilsem ki ülkem için yaptığım fedakarlıklar boşa gitmiyor yine dişimi sıkarım. İnsanın başka ülkelere alsalar giderim hemen demesi öyle kolay bi iş değil. Bunu göze alıcak duruma gelmesi kolay değil. Bütün yakınlarını kendi kültürünü bırakmak kolay değil. Başka ülkede hep yabancı kişi olmak kolay değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: NiHilistt

quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

Benim bu ülke'de geleceğim yok ki?
    Torpilin yoksa hiç yaşama zaten. "Torpilsiz insan ot gibidir".
    Okusan bir yere gelemiyorsun, okumasan iş bulamıyorsun.
    İş desen yok, para desen yok, sosyal güvence yok denecek kadar kötü. Ülke parsel, parsel satılmış.
    Dış borç olmuş 460 milyar Dolar, her gün zam, her gün vergi. Ekonomi batmış. Tayyeap denen bela var.

Daha ne niye durayım bu işkence gibi maddeler arasında yaşarken?

helal olsun kardesim hala bizlerden birilerini bulmak guzel birsey..

bende katılıyorum insanın elinde fırsat varken bu ortamda yaşamayı sürdürmesi büyük ahmaklık arkadaşlarında da dediği gibi dünyaya bikere geliyoruz ve gelirkende kimse nerde yaşarsın diye sormuyo sorsa bu ülkeyi(bu koşullarda) kim kabul eder? tamam şanlı bi tarihi var gozardı edilemez geçmişi varda geçmiş karın doyurmuyor gururlanıyosun gogsun kabarıyor atamızın yaptıklarını duydukça ama ya şimdi? eve ekmek goturemeyince cocuğun baba açım dediğinde destanmı anlatacaksın onlara oylemi doyuracaksın karınlarını boyle bi ortamda yaşamaktansa bahşedilen tek ömür boyunca insan muamelesi gormeyi devletin beni sahiplenmesini ve haklarımı savunarak yaşamayı tatmak isterim

Rüyamda Mevlana'yı gördüm, "Sen gelmesen de olur" dedi...

• Benim imkanım olsa, şu ülkelerden birine gidip yaşamayı isterdim.

Finlandiya (Özellikle de burası, önce burası.)
    Norveç
    İsveç
    Japonya

Ama keşke söylediğimiz kadar rahat olsa.

Orjinalden alıntı: 1881

quote:

Orjinalden alıntı: özgür5353

20 yaşındayım.
    Üni. 3. sınıftayım.

Okulu bitir, askere git gel, hayata atıl. İş aramaya başla, aylarca ara ve bulama, bulsan da eşekler gibi hakettiğinin üçte-dörtte birine çalış.
    Ondan sonra tekrar bir konuşalım istersen.

gençtir abisi olur o kadar, en azından staj yeri bulabilecek kadar torpili vardır

hayt torpilliye güzel bu ülkede.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.