Şimdi Ara

Detaylı N96 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
17.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha çok bekleriz
    Cihazımıza Yaklaşık 1500 ytl para saydık e tabi haklı olarakta zengin bir kutu içeriği bekliyoruz ...
    Kutuyu kanepenin üzüreni koydum yanımda üç arkadaşım daha var arkadaşlar homurdanıp duruyor abi aç artıkda görelim neymiş ne değilmiş
    E bende onları mı kıracağım açalım bakalım...

Detaylı N96 İncelemesi

Arkadaşlardan biri
    -Abi güzel cihazmışta 10 dakikadır böm böm aynı şeye bakıyoruz kartonu kaldırda altında ne cevherler varmış görelim diyor...
    bende bir hevesle tonlarca para saydığım cihazın içeriğini görmek için kartonu kaldırıyorum ve oda ne
    Kutunun içinden çıkanlar Tv bağlantı kablosu bilgisayar bağlantı kablosu araç içi ve standart şarj aleti stereo kulaklık yarım yamalak bir kullanım klavuzu ve 3 tanede gereksiz broşür...
    Be kardeşim bu mu şimdi bu telefonun yanında gelenler N95 den farkı ne ben apayrı bir içerik bekliyordum. Anlaşılan daha çok bekleriz...

Detaylı N96 İncelemesi

Hayal kırıklığı
    Neyse sağlık olsun napalım Sim kartımızı takalım belki asıl cevher cihazın içinde yatıyordur.
    sim kartımızı takıp cihazı açtığımızda her zamanki gibi symbianın bildik başlangıç menüsü ile karşılaşıyoruz. Bulunduğunuz bölge Saat,Tarih ayarları.
    Bunları girdikten sonra cihaz ana ekrana geliyor hemen bir hevesle menü tuşuna basacakken cartttt setting wizard bizi karşılıyor ve nokia ya kayıt olmak isteyip istemediğimizi soruyor.
    Evet diyoruz sms yolluyor heh bitti derken bu seferde karşımıza operator ve mail ayarları çıkıyor
    E hadi ama diyorum içimden o kadar para veridik neye verdiğimizi biran önce görmek istiyorum onlarıda yaptıktan sonra nihayet cihazın menüsüne girebildim bir 15 20 dakika kadar menüyü kurcaladıktan sonra
    diğer N serilerinden bir kaç ekstra haricinde hiç bir farkı olmadığını anlayıp hayal kırıklığına uğruyorum öyleki arkadaşlar yüz ifademi gördükten sonra abi biz kaçalım saat geç oldu diyorlar
    halbuki saat daha 19:00 iyi oldu arkadaşlar diyip uğurladıktan sonra nokia ya söve söve cihazı tekrar kurcalama başlıyorum N-gae menüsüne girince 5 tane oyun yüklü olduğunu görüyorum ve neyseki oyun koymuşlar derken hepsinin
    deneme versiyonu olduğunu fark edip iyice çıldırıyorum...

Ne koparsam kardır abi
    Biraz kullanım kitapcığına göz gezdiriyim diyorum bakalım ne var ne yokmuş.
    10. sayfaya gelince Genişletilmiş kullanım kılavuzu diye bir yazı gözüme çarpıyor bir okuyayım diyorum Bu kullanım klavuzunun genişletilmiş bir sürümü nokia web sitesinin ürün destek sayfasında bulunmaktadır.
    Bazı uygulamalar veya işlevler yalnızca bu genişletilmiş kullanım kılavuzunda açıklanmaktadır. yazıyor beni bir gülme krizi tutuyor. Kutu içeriği neredeyse bomboş , ngage ise sadece deneme sürümleri ile dolu
    kullanım klavuzunuda yaklaşık 70 sayfa basmışsın e nede olsa kağıt pahalı (nokia ya soracak olsanız ağaçlar kesilmesin diye der) ve nokianın sloganı olan connecting people ı bir an önce ne koparsam kardır olarak değiştirmeye davet ediyorum.

Yeter ama bu kadarıda fazla
    Cihazı şarja takıp Nokia ya şikayet maili yazıyorum yaklaşık 1 saat sonra cihazın şarj işlemi bitiyor şarjdan çıkartı cihazı kapatmadan saatte geç olduğu için yatıyorum.
    sabah kalktığımda hemen cihaza bir bakayım diyorum ve pil seviyesi full olarak duruyor ve bir ohh çekiyorum 950 mah pile sahip olmasına rağmen omnia daki gibi pil harcamıyormuş cihaz diyip ufak bir işim olduğu için
    Alanya'dan Antalya'ya yola koyulmak için evden çıkıyorum arabanın kontağını çevirince aklıma geliyor şu gps olayına bir bakayım diyorum açıyorum 2 3 kere onay istedikten sonra 90 günlük deneme sürümünü aktif ediyor.
    (Ne kOparsam KardIr Abi) haritalar ve Türkçe ses desteği 16 Gb lik alana yüklü geldiğinden gideceğim yeri yazıp aratıyorum hemen çıkarı veriyor planı ve navigasyona başlıyorum. Alanyayı bilenler için Damlataşa gelince (yaklaşık 20 dk sonra) telefondan bilip bilip cartttttt diye bir ses geliyor gözümün ucuyla bakayım diyorum oda nesi şarj bitmiş ve yeter ama bukadarda yeter diyorum.
    İşimi halledip eve döner dönmez cihazı şarja takıyorum ve nokia müşteri hizmetlerini arayıp yaşadığım problemleri dile getiriyorum ve karşımdaki bayan yani yazılım güncellemesinin olduğunu ve bunu yapmamı öneriyor.
    ve bende Elektronik alanında bunca yıllık bilgi ve birikimimin bunların yazılımdan değil donanımdan kaynaklandığını çok daha ukala bir uslup ile dile getiriyorum.

"Şu ana kadar !;
    Sanırım bugüne kadar gördüğüm en güzel müşteri aldatması N96 tam bir fiyasko gerek n95 serisinden fark olmaması gerek N82 nin kağıt üzerinde daha iyi olması gerek pazarlama stratejisi (içerik vb) gerekse yaşadığım sorunlar tam bir hayalkırıklığı
    verilen paralara mı acıyım yoksa Nokianın biz kullanıcıları aldatmasına mı kızayım ?"

Ve işte O an
    Cihazın şarjı dolduktan sonra Hiç bir ümit olmadan inançsızca yazılım güncellemesinide yapıp sadece meraktan Son kez gps doğruluğunu ölçmek için tekrar dışarı çıkmaya hazırlanıyordum ( son kez diyorum çünkü cihazı kesinlikle ve kesinlikle satıcağım)
    kutunun içinde çıkan araç içi şarj aletinide yanıma aldım ayakkabılığa geldiğimde gps i açtım ki en azından arabaya gidene kadar uyduya bağlanmış olsun ama oda ne ayakkabının tekini giydiğim an sen daha hazır değilmisin dermişcesine cihazın uydulara bağlandığını gördüm ki bu güne kadar kullandığım hiç bir cihaz buradan değil bağlantı kurmak uydu bile bulamamıştı.
    Arabaya binip navigasyon özelliğini çalıştırdım yaklaşık 1 saat boyunca gerek bağlantı durumunu gerek harita bilgilerini gerekse doğruluk oranını testettim ve beni hayrete düşürecek şekilde uydu ile bağlantı hiç bir şekilde kopmadı harita kesinlikle bire bir doğruydu ve en büyük şoku doğruluk oranında yaşadım takip edebildiğim kadarı ile cihazın yanılma payı 4-9 M arasıydı ki kullandığım hiç bir telefon bu doğruluk oranına sahip değildi Bu süre zarfında araç şarjını kesinlikle kullanmadım ve şarjın %50 si bitmişti sadece ...

Arabayı park ettikten sonra wi-fi yi testetmek istedim oturduğum binanın altında levis mağzası var iphone 3g kullanırken mağzanın bittiği yerde benim modem ile iphone arasındaki wi-fi bağlantısıda kopuyordu ki en üst katta oturmam mağzanın binanın yanındakalması ve modemin dairenin en son odasında olmasına rağmen ( mağaza ile aradaki mesafe çok çok uzak ve bir sürü engel var) iphonenun bağlana bilmesi tam bir mucizeydi.
    N 96 nın wi-Fi bağlantısını açtım açar açmaz bir çok modem dahil olmak üzere benim modemide gördü bağlantıyı kurduktan sonra sinyal seviyesine baktığımda %20 olarak gösteriyordu. yani iphone nun bağlantısının kesildiği yerde N96 nın bağlantı kuvveti %20 seviyesindeydi. Ancak yaklaşı 7 8 M uzaklaştıktan sonra bağlantı kopuyordu. Bunun üzerine arka binada oturan arkadaşımı aradım telefonuyla birlikte gelmesini istedim oda 3G 8gb kullanıyor onunla yaptığımız testler sırasında N96 nın İphonedan 11 ile 12 adım sonra bağlantısının koptuğunu gördük ve bu testler zarfında N96 ekstra olarak iphonenun göremediği 2 tane daha wi-fi bağlantısı yakalayabildi...

Bu süre zarfında bir çok yorumda okuduğu ergonomik olmayan tuş takımını kullanarak webde gezindim DH de bir kaç topice cevap yazdım ve tuş takımının söylendiği kadarda kötü olmadığını gördüm, bağlantı hızı bakımından performansı gayet başarılıydı browser ise Omniadan sonra çok çok başarılı geldi bana .

Kulaklarınıza inanamayacaksınız
    İşte bunu nokiadan hiç beklemezdim Ses detayı mükemmelllllllllll bas, mid ve tizler gerçekten çok detaylı seste en ufak distorsion yok eq. modlarında bile kesinlikle seste bir bozulma olmuyor tek problem db oranı iphone oranla biraz düşük kalıyor ama buda kulaklıktan kaynaklanıyor müziğin detayları inanılmaz derecede ayrıntılı (hi en sistemlerle uğraşmama rağmen kullandığım sistemlerde bir çok ensturmanı algılayamama rağmen bir telefonda bunları algılayıp ayırt emek beni çok şaşırttı)

Ekran ve Hız
    yeni nesil bir telefon olarak oled ekran kullanmak çok çok daha başarılı bir sonuç çıkartabilirdi hız ve ekran konusunda n95 serilerinden ne iyi nede kötü ama n95 8gb de olan 3d hızlandırıcının N96da olmaması bence ileri dönük oyun severler için bir dez avantaj oyunlarda kesinlikle pspdeki kaliteyi aramayın...

Fotoğraf kalitesi
    Gündüz, iç mekan ve gece çekimleri kesinlikle n95 serilerinden ve omniadan daha başaralı
    yine gündüz çekimlerinde n82 ile arasında bariz bir fark olmasada başarılı olduğunu fark ettim renkler çok daha gerçekçi canlı ve görüntü daha net
    fakat gece çekimleri veya iç mekanda n82 nin bariz inkar edilemez bir üstünlüğü var

Dizayn ve ergonomi
    Dizayn olarak gerçekten çok iyi tasarlanmış bir cihaz özellikle bekleme konumunda yanıp sönen navy üzerindeki ışık göze çok hoş geliyor fakat kullanılan parlak plastik
    üzerinde en ufak dokunuşta ğarmak izi ve yağ kalıyor titiz insanlar için yanlarında birde temizleme bezi taşımalarını öneririm( ne yazık ki paket içeriğinden çıkmıyor)
    ergonomi olarak tuş takımı n95 kadar başarılı olmasa n82 kadarda başarısız sayılmaz benim gibi kalın parmaklı birisi bile pek bir sorun (birkaç kez yanlış basma) yaşamadıktan sonra
    pekte problem olacağını düşünmüyorum farklı olarak yukarıdaki kulaklık girişiniz solunda bulunan tuş kilidi switch i gerçekten çok kullanışlı artık tuş kilidini açıp kapatmak için cihazın tuşlarına basmanıza gerek kalmıyor
    masa üstü stantı olarak düşünülen obşektifin çevresindeki çerçeve ise bana göre gereksiz bir özellik zira o açık ken bile cihaz yatık konumda duruyor ancak kameranın cizilmesini önlemek için kullanılabilir...

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Detaylı N96 İncelemesi

Sonuç olarak
    N95-1,İphone 3g, Omnia, ve N82 kullanmış birisi olarak bu cihazların içinden seçeceğim başta yaşadığım sorunlara rağmen N96 olurdu fakat şunuda belirtmek isterim ki bu bir arz talep meselesi
    benim isteklerimi diğer hiç bir cihaz karşılayamazken N96 fazlası ile karşıladı o paraya değer mi derseniz bana göre değer

Teknik Özellikleri:

Duyuru Tarihi 28.08.2008
    Şebeke Ağ türü GSM (850/900/1800/1900 MHz)
    WCDMA (950/2100 MHz)
    3G Evet
    Ölçüler Ebat 103 x 55 x 20 mm
    Ağırlık 125 Gr.
    Pil Türü Li-Ion - BL-5F 3.7V 950 mAh
    Konuma süresi GSM 3,8 saat (230 dakika) - WCDMA 2,6 saat (156 dakika)
    Bekleme süresi GSM 230 saat (9,5 gün) - WCDMA 200 saat (8,3 gün)
    Ekran Çözünürlük 240 x 320 piksel, 2,8"(in) QVGA
    Türü LCD-TFT
    Renk 16.7 Milyon
    Kamera Çözünürlük(Fotoraf) 5 megapiksel (2592 x 1944 piksel) 20x yakınlaştırma (20x digital zoom)
    Çözünürlük(Video) 640 x 480 piksel - 4x dijital yakınlaştrma (4x digital zoom)
    Diğer özellikler 20x dijital yakınlaştrma, Otomatik odaklanma, Led fla, kinci kamera(VGA),
    Kırmızı göz nleyici, Zamanlayıcı(Self-Timer)
    Eğlence Video formatlar MPEG-4 AVC/H.264, RealVideo,3gp, FLV,WMV9
    Ses ve Mzik formatlar AAC, AAC+, eAAC+, MP3, MP4, M4A, WMA, AMR-NB, AMR-WB, Mobile XMF, SP-MIDI, MIDI Tones (poly 64), RealAudio 7,8,10, True tones, WAV
    FM Radyo Stereo RDS FM Radyo, Görsel radyo (Visual radio), internet radio
    Zil türü Polifonik (64 kanal), Monofonik, True Tones, MP3
    Tema Evet
    Renk çeşitleri Siyah
    Uygulamalar Döküman görüntüleyici Excel
    PDF
    Powerpoint
    Word
    Zip
    Çevirici Para Birimi
    Alan
    Enerji
    Uzunluk
    Kütle
    Uzunluk
    Kuvvet
    Basınç
    Sıcaklık

Dowload Menager Program indirme ve güncelleme
    Zip Dosya sıkıştırma ve çıkarma
    Hafıza Dahili hafıza 16 GB.
    Kart slotu MicroSD, MicroSDHC (En fazla 8 gb.)
    İşlemci ve
    İşletim sistemi İşletim sistemi S60 Symbian OS v9.3, 3. versiyon, 2. eklenti paketi (Feature pack 2) lisansı geçmiş lisansız uygulamaları yükleyemiyorsunuz henüz sertefika problemine çözüm bulunamadı
    İşlemci Çift Çekirdek ARM 9 işlemci(Dual CPU), 264 MHz
    Bellek 128 MB RAM - 256 MB ROM
    Ağ ve veri
    teknolojisi HSDPA 3.6 Mbps
    EDGE Snf 32, 296 kbps; DTM Snf 11, 177 kbps
    GPRS Sınıf 32, 107 / 64.2 kbps
    WCDMA-HSCSD 43,4 kbps.
    Diğer ağ standartları CSD, MSC 11(Dual Transfer Mode)
    Tarayıcı HTML over TCP/IP
    OSS Browser
    WAP 2.0
    XHTML over TCP/IP
    Araçlar ve Bağlantı noktaları Bluetooth Bluetooth 2.0 +EDR, A2DP
    USB MicroUSB V2.0, UPnP
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, WPA - WEP
    Kulaklık girişi AV 3.5mm
    PTT (Bas-Konuş (Push to Talk)) Evet
    SyncML Evet
    Genel Özellikler - Dahili GPS alıcısı
    - A-GPS fonksiyonu
    - DVB-H TV Yayın alıcıs
    - Resim editr
    - FOTA(Otomatik yazlım güncellemesi)
    - Java MIDP 2.0
    - 3,5mm ses girişi
    - MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA oynatıcı
    - Annda mesajlama
    - Stereo FM Radio
    - Organizer
    - Office document viewer
    - Bas-Konuş
    - Sesli mesajlaşma
    - Uzaktan konuşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 24 Ocak 2009; 17:52:09 >

• İnceleme için çok teşekkürler...
  • Hayırlı olsun güle güle kullan güzel inceleme olmuş...
  • @pain
    kutudan ne çıkmasını bekliyordun merak ettim
    içine çeyrek altın koymamıslar mı
  • BAŞLIĞI BÖLE YAP DİKKAT ÇEKER ===>N96~!NC3L3M3M<===
  • Hocam,süper detaylı bir inceleme olmuş tebrikler...Hayırlı olsun bu arada...
  • Teşekkürler. çok güzel ve okurken bi o kadarda keyif aldığım bir inceleme olmuş... almayı düşünen arkadaşlara bayağı faydalı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SGH-D600 DETAYLI İNCELEME
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler inceleme için.
    Gerçekten de objektif ve farklı bir incelem olmuş.
  • güzel bir inceleme emeğine sağlık
    alacak düşünen arkadaşlara ışık olacaktır bu konu
  • Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Fiyatı biraz yüksek gibi
  • incelemen güzel olmuş, eline sağlık
  • Herkese Teşekkür ederim
  • inceleme için teşekkürler,tabi insan bol rakamlı bi fiyat ödeyince haliyle değişik bir içerik bekliyor.güle güle kullanman dileğiyle..
  • Güzel inceleme olmuş. Teşekkürler. Özellikle wifi ve GPS konusunda çok haklısın. Haritaları açtığım gibi 2-3 saniyede uyduya bağlanıyor. Gözlerime inanamadım. wifi çekimi ise N95 ve iPhone dan çok daha iyi.
  • güzel inceleme eline sağlık
  • Çok güzel ve ojektif bir inceleme olmuş, zevkle okudum. Teşekkürler...
  • Ne koparsam kardır abi ha İnceleme için tşkler....
  • omnia ile n96 kullanmış biri olarak aralarındaki farkları yazabilirmisin bu arada incelemen gayet güzel olmuş tebrikler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert!!

omnia ile n96 kullanmış biri olarak aralarındaki farkları yazabilirmisin bu arada incelemen gayet güzel olmuş tebrikler

Aslında omnia ve iphone farklı kategorilerde bulunuyor sonuçta ikiside touchscreen cihazlar N96 ya göre fakat omnia ile kıyaslıyacak olursak Gps bağlantı hızı Wi-Fi bağlantı alanı nette gezinme rahatlığı kullanım kolaylığı pil ömrü ve fotoğraf kalitesi olarak
    N96 nın bariz üstünlüğü var. zaten forumdaki omnia topicini okursanız ben dahil bir çok kullanıcının omnia hakkındaki olumsuz düşüncelerini görebilirsiniz daha doğrusu eksilerini; benim omniada en çok takıldığım nokta fotoğraf kalitesi, gps bağlantısı pil ömrü ve kullanışsız klavyesiydi birçok klavye programı yükleme rağmen hiç birinde iphone kadar rahat kullanamamıştım.
    Iphone a gelicek olursak wi-Fi olarak n96 ile aynı kaliteye sahip diyebiliriz n96 nın wi-fi bağlantısının 8 9 metre daha uzak mesafede çalışması yada 2 tane daha fazla bağlantı yakalıyabilmesi pekte önemli olduğunu düşünmüyorum
    fakat iphone daha çok göze hitap edecek tarzda bir cihaz ekran kalitesi tartışılmaz dizaynda ha keza öyle ama içerik, donanım ve özellik olarak bir çok kişinin kabul edeceği gibi aynı kategoride bulunan cihazlar açısından en kıt telefon ne yazık ki

• @pain inceleme icin oncelikle tesekkurler

iphone ekran cozunurlugu avantajiyla internette surf bakimindan N96'dan daha iyi degil mi burada bi arkadas Nokia N serilerinde surf yaparken bir sayfadan digerine gecmenin eziyet oldugunu yazmisti sen ne dersin bu konuda?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.