Şimdi Ara

...::: DREAMBOX :::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
10.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dreambox konusu burada yıllardır tartışıldı, herkes görüşlerini yazdı.
    Burayı takip eden birçok kişi de kullanıyor. Ben de alma aşamasında biri olarak, uzun zamandır araştırıyorum.
    Öncelikle orginal mi, klon mu diye çok düşündüm ve orinale boşuna 2 kat vermekten vazgeçtim.
    Dreambox'ı zaten Almanlar Çinde ürettirip, dünyaya satıyordu. Şimdi bu tekel kırıldı ve fiyatlar bu seviyelere indi.
    Güvenilir ve teknik servisi aksatmadan verecek bir yerden alamak, en iyi çözüm diye düşünüyorum.

Araştırmalarım sonucunda şu verilere ulaştım. Orginal ile klon arasındaki fark şöyle anlaşılıyormuş;

Ayrıca bu LINK ten de Dreambox ın açıklamasını görebilirsiniz.

Benim aklıma takılan 1. Sınıf klon, 2.klon farkını nasıl anlayacağız. Dikkat etmemiz gereken kriterler nelerdir.
    Tavsiye ile güvenilir bir yer bulup, gözlerimizi kapayıp, teslim mi olmalıyız.
    En iyi klon nasıl anlaşılır, yardımcı olabilecek var mı?
    Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum...

• Bende bir ara alma aşamasındaydım. Fakat bir türlü bu cihazı almak nasip olmadı. Benimde araştırmalarıma göre öncelikli olarak mac adresinin 09 ile başalaması çok önemli eğer Gemini imaj 4.30 dan sonra kullanıcaksan mac adresi 09 ile başlamalı. Özellikle pek çok kullanıcı dreambox yerine inpax tercih ediyo bu detaydan dolayı. Bu arada bu cihazı kullanmak ilk başlarda çok sıkıntı gelebilir. Server bulmak, cihaza imaj yüklemek ilk başlarda kolay olmuyo. Hatta ethernet kablosu bile zaman zaman problem olabiliyo. :) . Evet kullanan tanıdıklarım var örneğin klon cihaz olduğu için adaptörü kolay bozulabiliyo. Cihaz sürekli kitlenebiliyo, kumandasında zaman zaman problmeller yaşanabiliyo. Diseqc problemi bile çıkabiliyo. Evet bu cihazın çok fazla avantajı var ama pekçokda dezavantajı mevcut. Bu dezavantajlardan dolayı bu cihazı alamadım.
  • Teşekkürler, mac adresinin 09 ile başlaması detayına dikkat edeceğim.
    Peki orginal olanlarda bu sorun var mı? Onlar 09 ile mi başlıyor?
  • arkadaşlar boşuna ayırt etmeye çalışmayın dreambox 500s uzun süredir üretilmiyor orjinali 500+ modeli var onun yerine.kimki ben sıfır orjinal 500s satıyorum diyorsa yalan söyler.500 s alacaksanız hepsi klon unutmayın.
  • 500S'in orginalinin üretilmediğini biliyoruz. Klonlar içinde hangisinin iyi olduğunu ve bunu nasıl seçeceğimi araştıryorum.
    1.Sınıf Klon veya 2. Sınıf Klon nasıl anlaşılır? Kriter nedir, üretim yeri neresidir vs. gibi.
    Örneğin 1. Sınıf klonlar Made in China 2. sınıf üretimler Made in Korea veya şunların mac adresi 90 lar başlıyor diğerleri şu rakamdan vs....
  • forumdan birkaç arkadaşa int üzerinden siprariş vererek aldım ve cihazın kurulumunuda kendim yapıp hazır bir şekilde kargo ile gönderdim ... Sormak istediğin birşey var ise bilgilerim dahilinde cevaplayabilirim......

dm500s alan arkadaşlara ilk önerim konumu incelesinler...

http://forum.donanimhaber.com/m_27297466/tm.htm

kendi çapımda bişeyler öğrendim ve arşivledim bende daha 4 aylık bir dream kullanıcısıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 12 Kasım 2008; 10:05:01 >
  • Teşekkürler Nihat, MSN de görüşmüştük zaten, cihazı alır almaz kurulum için seni rahatsız edeceğim.
    Ancak cihaz ile ilgili cekincelerim var. 1.sınıf klon 2. sınıf klon nasıl anlaşılır, nelere dikkat etmeliyim. Sorunlu cihaz ile uğraşmak istemiyorum.
    Gerekirse orginal 500 plus veya 600 alayım.

Yokmu yardımcı olabilecek bir üstad!....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dreambox DM 8000 HD PVR
    12 yıl önce açıldı
    Dreambox hd800
    15 yıl önce açıldı
    Dreambox DM500S Hala Alınırmı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

Teşekkürler Nihat, MSN de görüşmüştük zaten, cihazı alır almaz kurulum için seni rahatsız edeceğim.
    Ancak cihaz ile ilgili cekincelerim var. 1.sınıf klon 2. sınıf klon nasıl anlaşılır, nelere dikkat etmeliyim. Sorunlu cihaz ile uğraşmak istemiyorum.
    Gerekirse orginal 500 plus veya 600 alayım.

Yokmu yardımcı olabilecek bir üstad!....

Valla bu cihazı tam 2 yıldır araştırıyorum neredeyse. :) . Aslında aynı senin konumundayım şuanda. Alsammı almasam mı orjinal mi alsam klon mu alsam neyapsam diye :) Yapılcak şey belli aslında. Eğer 1. sınıf klon alırsak dezavantajları ne olabilir hemen yazıyorum kullanan arkadaşlardan bilgiliyim. 1- Kumanda problem çıkartabilir. 2-) Cihazda Kitlenmeler meydana gelebilir belli sıklıklar ile. 3-) Rahat bir şekilde Gemini imaj yükleyemeyiz özellikle 4.30 dan sonraki sürümlerde 4-)Cihazın adaptörü de problem çıkartabilir 1 yıl içerisinde. Bunlar dezavantaj olabilcek nedenler. Gel gelelim 2. sınıf klon cihaz alırsak yanlışlıkla :) Hiçbir şekilde biz Gemini imaj yükleyemeyiz tabi 4.20 den sonrası için konuşuyorum yine yüklediğimiz an cihazın flashı uçar. 2. sınıf klonun anlaşılması şöyledir. Eğer cihazın mac adresi 09: ile başlamıyosa bilirizki o cihaz 2. sınıf klondur. Genelde 2. sınıf klonlarda 12: ile başlıyor mac adresi. Bu hususlara dikkat etmeliyiz. Ha eğer orjinal alırsak minimum 350-400 ytl bayılıcaz. Ben şahsen şimdi bir uydu cihazı için 350-400 ytl vermek istemiyorum. Hele hele şöyle bir dönemde:) Ama durumunuz müsaitse dreambox500+ veya 600pvr alırsanız uzun zaman sizi götürür yeni bir uydu alıcıya uzun yıllar ihtiyaç duymazsınız. Umarım kafanızdaki soru işaretleri bi nebze olsada giderebilmişimdir. :):)

• ben cihazıwww.hepsisat.com dan cemal beyden alıyorum 1. sınıf klon cihazlar ...selamımı söylerseniz yardımcı olacaktır... arıza durumundada teknik destek veriyorlar ...

mac adresini değişmek zor bi işlem değil zaten program yardımı ile yapılabiliyor..... önerdiğiğm yerden alırsanız sorun yaşamazsınız

sormak isteikleriniz var ise bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım
  • yakında alicam
  • arkadaşlar bende 500s varda bu mac adres olayını anlamadım ben..biraz açarsanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: svs

Valla bu cihazı tam 2 yıldır araştırıyorum neredeyse. :) . Aslında aynı senin konumundayım şuanda. Alsammı almasam mı orjinal mi alsam klon mu alsam neyapsam diye :) Yapılcak şey belli aslında. Eğer 1. sınıf klon alırsak dezavantajları ne olabilir hemen yazıyorum kullanan arkadaşlardan bilgiliyim. 1- Kumanda problem çıkartabilir. 2-) Cihazda Kitlenmeler meydana gelebilir belli sıklıklar ile. 3-) Rahat bir şekilde Gemini imaj yükleyemeyiz özellikle 4.30 dan sonraki sürümlerde 4-)Cihazın adaptörü de problem çıkartabilir 1 yıl içerisinde. Bunlar dezavantaj olabilcek nedenler. Gel gelelim 2. sınıf klon cihaz alırsak yanlışlıkla :) Hiçbir şekilde biz Gemini imaj yükleyemeyiz tabi 4.20 den sonrası için konuşuyorum yine yüklediğimiz an cihazın flashı uçar. 2. sınıf klonun anlaşılması şöyledir. Eğer cihazın mac adresi 09: ile başlamıyosa bilirizki o cihaz 2. sınıf klondur. Genelde 2. sınıf klonlarda 12: ile başlıyor mac adresi. Bu hususlara dikkat etmeliyiz. Ha eğer orjinal alırsak minimum 350-400 ytl bayılıcaz. Ben şahsen şimdi bir uydu cihazı için 350-400 ytl vermek istemiyorum. Hele hele şöyle bir dönemde:) Ama durumunuz müsaitse dreambox500+ veya 600pvr alırsanız uzun zaman sizi götürür yeni bir uydu alıcıya uzun yıllar ihtiyaç duymazsınız. Umarım kafanızdaki soru işaretleri bi nebze olsada giderebilmişimdir. :):)

Çok teşekkür ederim svs, çok yardımcı oldu. Demek ki mac adresi 09 ile başlayan bir cihaz alacağız.
    Nihat arkadaşın tavsiyesi üzerine de alacağımız adres de hepsisat'dan Cemal Bey...
    Kumanda sorunu çok dert değil 20 YTL civarında satılıyor, adaptör de öyle...
    Artık neticelendireyim çok uzadı...

hypnoz arkadaş; mac adresi cihazın altında seri nosunun altında yazar 00 09 ile başlayan cihazları tercih edeceğiz. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz...

Böylelikle 2. sınıf klonların mac adresinin 12 ile başladığını da öğrendik... Hatta bazı 2. sınıf klonların kutunda, dreambox bile yazmıyormuş... Sadece model benziyormuş...

• bu dreambox ın marifetleri neler arkadaşlar söyleyebilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

bu dreambox ın marifetleri neler arkadaşlar söyleyebilirmisiniz?

bütün şifreli kanalları izleyebilme olanağı
  • Herkese merhaba,

birkaç gündür uydu alıcılar ile ilgili araştırma yapıyorum. taşındığım eve bir adet almam gerekiyor.
    Dreambox ile ilgili bu forumdaki yazıları okumaya çalışıyorum.

Anladığım kadarı ile, bu alıcı ethernet bağlantısını kullanarak gerekli şifreleme dosyalarını(key dosyalarını) bağlandığı server'dan alıyor.

Merak ettiğim konu: bu ethernet bağlantısının sürekli mi olması gerektiyor. Yoksa belli aralıklarla(günde/haftada bir) bağlantı yapıp ilgili dosyaları almamız yetiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jotunepitaph

Herkese merhaba,

birkaç gündür uydu alıcılar ile ilgili araştırma yapıyorum. taşındığım eve bir adet almam gerekiyor.

Anladığım kadarı ile, bu alıcı ethernet bağlantısını kullanarak gerekli şifreleme dosyalarını(key dosyalarını) bağlandığı server'dan alıyor.

Merak ettiğim konu: bu ethernet bağlantısının sürekli mi olması gerektiyor. Yoksa belli aralıklarla(günde/haftada bir) bağlantı yapıp ilgili dosyaları almamız yetiyor mu?

birsürü şifreli kanal var kimi keyleri satte bir değişiyor kimi 10 saniyede bir
    bunun için 7/24 sürekli bağlı olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 14 Kasım 2008; 13:15:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orjinalden alıntı: jotunepitaph

Herkese merhaba,

birsürü şifreli kanal var kimi keyleri satte bir değişiyor kimi 10 saniyede bir
    bunun için 7/24 sürekli bağlı olması gerekiyor

millet kartli sistemi bulunca adamlarda surekli sifre deistirmek zorunda kaldilar kartlari kullanamasinlar die ama bu seferde internet cikti isterlerse her dakika deistirsinler serverlar cözuorlar hemen arkadasin dedigi gibi hep inte bali olman gerekiyor yani

• Serverlarda sıkıntı çekiyormusunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt Do_Urden

Serverlarda sıkıntı çekiyormusunuz?

sıkıntı eskidendi kaşarlaştık artık

arkadaşlar pm geliyor çok fazla server hakkında sanırım herkes serverim olduğunu sanıyor böyle birşey yok .....

yurtdışından alıyorum server bana ait değil ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 15 Kasım 2008; 14:45:54 >
  • Kullanan arkadaşların dediğine göre anlatılmaz, yaşanır

quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

bu dreambox ın marifetleri neler arkadaşlar söyleyebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.