ÖNEMLİ UYARI : YENİ BİR TİME BOMB ÇIKMIŞ VE YENİ İMAGELERİ YÜKLEDİĞİMİZ TAKDİRDE CİHAZIN ÇÖP OLACAĞINI DUYDUM.......BİLMEDEN YENİ İMAGELERDEN HİÇBİRİNİ YÜKLEMEYİN..ADDONSDAN 2010 cccam KURMAYIN İÇİNDE SERVER OLAN İMAGELER PİYASAYA SÜRÜLECEKMİŞ BU YOLLA MİLLETİ KANDIRACAKLARMIŞ .... SAKIN OLAKİ YÜKLEMEYİN...
SİZE UYARIM KESİNLİKLE VERİLEN İMAGELERDEN BAŞKA KAFANIZA GÖRE ADDONSDAN YADA NETTEN İMAGE YÜKLEMEYİNİZ...
anlatımın tamamını okuyunuz
Güncelleme Tarihi : 11 EYLUL 2009 (YEDEK SETTİNG GÜNCELLENDİ)
(konu içerisinde yerli yada yabancı platformları izlemeye yönelik server vb. bağlantılar mevcut değildir) ( konu sadece dreamın kurulumu , kullanımı ve cihazla neler yapılabileceğini kapsamaktadır )
http://www.ntvspor.net/pages/16552.asp not: burada verilen keyler üstteki örnek link gibi ilgili kanalların kendi sitelerindende verilmektedir ve illegal değillerdir
Zamanında bu cihazla ilk tanışınca bana kimse yardım etmediğinden öğrendiklerimi yazarak , Kendi kullandığım bu cihazın (dm500s) kurulumu , kullanımı ve sorunlarını çözdükçe sizlerle paylaşıyorum.. Konu içerisinde adı geçen cihazların satışını - pazarlamasını YAPMAMAKTAYIM... Satış ve pazarlama yapan yerleri , kendi aldığım yerleri özellikle belirttim.. Konunun amacı cihazı yeni alan arkadaşlara yol gösterebilmek sorunlarını çözmeye çalışmak..
örnek video: www.youtube.com/watch?v=uUf7eGrCldc www.youtube.com/watch?v=VBGp4Q1qsBY www.youtube.com/watch?v=56jN0a8k8b0 www.youtube.com/watch?v=j-K_Tc1m7aQ
dreambox un yapabildikleri şeyler için alt linkteki engunaydin nickli arkadaşın yazısını okuyun
- 250 MHz IBM PowerPC İşlemci (350 Mips) - Linux İşletim Sistemi - 1 x Smartcard okuyucu yuvası - V.24/RS232(C) - 100Mbit full duplex Ethernet - 2 LED durum göstergesi (Açık/Kapalı*StandBy) - TV ve Radyo için sınırsız kanal kapasitesi - Kanal değişim hızı < 1 saniyenin altında - Tamamen otomatik full servis tarama - Doğrudan paket listesi güncelleme - EPG (electronic program guide) - Çok fonksiyonlu LNB-Switch kontrolü (DiSEqC Motor) - Pekçok dilde OSD gösterimi (arauüz desteği ile) - SPDI/F dijital ses akışı (AC-3 / DTS) - 1 x Scart çıkışı (CVS/RGB * yazılımla tam kontrol) - 2 yıl garanti www.hepsisat.com
dreambox uydu cihazı içinde linux sistemi olan eternetli mini bir pc diyebiliriz....
çözdüğü kanalları çözme şeklide şöyle :
cihaz int yardımı ile bir servera bağlanarak serverda takılı olan yasal üyelikli kartlardan şifreleri anlık olarak alıyor ve kanallar çözülüyor ...
serveri sana veren adamda bunu hayrına yapmıyor tabiki onun serverine bağlanman için bir adres veriyor sana sen bu adresi cihaza girdiğin zaman serverla bağlantı kuruyorsun .... bağlantı adresini sana kiralıyorlar .. şu anda çözdüğü kanlalra göre ve kalitelerine göre fiyatlar 6 aylık 100 ila 150 lira arasında değişiyor....
çözdüğü kanlalar arasında kiralanan servera göre yerli platformlar olabileceğinden dolayı bu durumun ülkemiz yasaları çerçevesinde suç olduğunu belirtmek isterim ... yerli platform kullanmazsanız sorun olmaz... illede yerli platform izlemek istiyorum diyorsanız yurtdışı çıkışlı server bulun ki başınız ağırmasın ...
.................................................. FLASH FXP PORTABLE (CCCAM (server) VB DOSYALARI YÜKLEMEK İÇİN DREAMBOXA BAĞLANMAYA YARAR) cccam.cfg server dosyasının atılacağı yer (var klasöründe etc içindedir) dreambox bağlantı kullanıcı adı : root şifresi : dreambox dur...
flashfxp yi aşağıdaki bağlantı programları linkinden yada yedek settingin olduğu linkten indirebilirsiniz ...
bağlantı programlarının içinde çoğu dream programları mevcuttur ... amacınız sadece image ise yedek setting linkinde image ve setting yanında programlarıda bulunmaktadır..programların tümünü indirmenize gerek yok..
http://rapidshare.com/files/234423770/dreambox_pc__ba__287_lant__305__programlar__305_.rar ............................................................... KENDİ KULLANDIĞIM İMAGE VE SETTİNG flash wizard ile yüklersiniz bugun itibari ile yeni kanal listesi yüklenmiş hazırimage ve setting 11 EYLÜL 2009 İÇERİK: DM500S İÇİN 4.50 image + flashwizard + flashfxp 06 ağustos 2009 AQUAVİSİONLU SETTİNG
diseq sıralaması 1) turksat 2)hotbirt 3)digiturk dür ... setting için sıralamayı bu şekilde yapmanız gerekmektedir
içerisinde cccam.cfg (SERVER)yoktur.. cihaz içinde cccam dosyanız var ise (server) settingi yüklemeden önce flash fxp programını kullanarak var klasöründe etc içinenden alınız... settingi kurduktan sonra yine aynı programla aynı yerine geri atınız...
dream için güncel satelite satellites-xml dosyası ... http://satellites-xml.eu/ var/etc içine atınız
Eğer cihazınıza yüklediğiniz image' de klon cihazlara zarar veren bir image olduğundan şüpheniz varsa bu programla kontrol edebilirsiniz. http://www.forumbt.net/uploads/dm500_clone_bomb_checker_v1.0.zip
cccam2,1.2 olarak yenilendi addonslara rss eklendi spor kanalları sinema kanalları ve yeni bulunan kanallar güncellendi DRTICaltyazı plugins i eklendi plugisn eklentisinin adı DRTIC (Altyazı programı) linki okuyun http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=67299
kanal listesi tek olarak yedeklenip programı ile beraber eklendi kanal listesi programı ile önce kendi kanal listenizi yedekleyip sonrasında benim imagenin üzerine kendi listenizi atabilirisniz... ******************* güncel xml dosyaları
merkezi sistemde servis hatası alan arkadaşlar linki inceleyin http://www.turkeyforum.com/satforum/showpost.php?p=5893668&postcount=243
YENİ OLARAK İSTEK ÜZERİNE EUTELSAT UYDUSUNUN TEKBAŞINA SETTİNGİ
quote:
Orijinalden alıntı: zorak
Eğer DreamBox ınızı tek olarak Eutelsat3A ile izleyecekseniz hazırladığım settingi yüklemeniz yeterli.
bu setting Nihat1551 tarafından hazırlanan settingin tadil edilmesi ile yapılmıştır. ayarlar : eutelsat3a 1. uydu(A/A) mdu2 üzerinden dağıtılıyor. yükleyin çalıştırın 170 servis. eğer mdu2 yok ise lo1 frekansını 9750 olarak ayarlayın çalışacaktır. Anlattıklarımın hepsi denenmiştir.
Yüklemeden önce Ccamconfig dosyanızı yedeklemeyi unutmayın
KURULUM AÇIKLAMASI
önemli not:
cccam.cfg server kullanan arkadaşlar imageyi yüklemeden önce serveri yedekleyiniz ..
flashfxp programı ile cihaza bağlanıp var klasöründe etc içinden cccam.cfg dosyasını yedekleyin
dreambox bağlantı kullanıcı adı : root şifresi : dreambox dur...
kurulum bitince aynı yerine geri atın....
NOT: CİHAZINDA GEMİNİ YAZLILIM YÜKLÜ OLAN ARKADAŞLAR
UZANTISI FLW OLAN SETTİNGİ KURMANIZ YETERLİ OLACAKTIR..İMAGEYİ KURMANIZA GEREK YOK..
EĞERKİ CİHAZIN DİLİ TAMAMEN TÜRKÇE OLMAZ İSE ÖNCELİKLE İMAGEYİ , SONRASINDA SETTİNGİ YÜKLERSİNİZ..
1 ) flashwizard programı açılır
(gemini4.50___setting_flashwizard-tr_yedek_setting_eylul.rar olarak üstte linki mevcuttur )
2 ) configuration dan dreamın aldığı ip ayarlanır
(dreambox da ip için : menu - kurulum - uzman kurulum - iletişim kurulumu )
3 ) sonrasında install a firmware (image:'i Flash e yükle) kısmından open folder tıklanıp ilk olarak image yüklenir
(indirdiğiniz gemini4.50___setting_flashwizard-tr_yedek_setting_eylul klasöründe yer alan yedeğin içindeki
gp431mv_dm500_xd_mod4a_without_bomb.img isimli ...sonu .img olan image)
4 ) yükleme sonrasında cihaz yeniden başlatılır.......
=> sırası ile aynı işlemler tekrarlanarak bu sefer yedek setting eskisinin üzerine yüklenir.....
(settingin uzantısı flw dir..versiyonu 4.50 dir.. yedek setting_akvaryumlu_05_08_2009.flash isminde ki settingdir.)
tekrar reset atılır.
.....kurulum tamamlandı :) güle güle izleyin
....KURULUM YAPMAYIP KENDİ İMAGESİNİ KULLANMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN ;
SETTİNGİN KANAL LİSTESİ YEDEKLENİP PROGRAMI İLE BERABER LİNKE EKLENDİ...
*
*
liste kanalları için OK + MAVİ
genel liste için OK + KIRMIZI (listede olmayan kanalları burada bulabilirsiniz)
sağlayıcılar için OK + SARI tuş kombinasyonu kullanılır.....
..............................
key indirme ve key güncelleme ayarı için
direkt olarak MAVİ TUŞ ardından PLUGİNS ve ordan HACKSAT KEY İNDİRİCİ ....
..............................
şifresi unutulan dreambox un şifresini kırmak için
hacksat useraddons kullanıyorsanız addonstan hacksatı seçip
password reset dosyasını indirip install etmeniz yeterli olacaktır.
................................
dreambox dan site rss leri okumak için
direkt olarak MAVİ TUŞ ardından PLUGİNS ve ordan dreambox newsreader
(hiçbir settingde olmayan livescore rss si eklenmiştir)
Not : aradığınız servis bulunamadı hatası dreambox un diseq hatasıdır ...
bu hata ile karşılaşırsanız diseq olarak goldmaster rm8 modelini deneyin..
yada kendi settinginizi kendiniz yapın :)
konudaki 4 alt mesajda alıntı olarak başka bir çözüm mevcuttur....
dreambox genel donanım arızaları çözümleri için
http://www.digikalp.net/forum/dm-500s-genel/28720-dreambox-donanim-arizalari.html
......nihat1551.....
yukarıdada yazdığım gibi ; eternet üzerinden yükleme yapılacaksa ( setting ve image ) flashwizard programı ile yükleme yapılır
rs232 kablosu ile yükleme yapmak için ise dreamup programının kullanılması gerekir ..................................................................................... dreambox da yabancı filmleri türkçe altyazı ile izlemek için linkteki yazıyı okuyun plugisn eklentisinin adı DRTIC (Altyazı programı) http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=67299
................................................................................................................... dreamın ip si için menu - kurulum - uzman kurulum - iletişim kurulumundan bakın
imagede bazı kanallar kilitli olabilir ebebeyn şifresi 1515 dir bilginize
eksik kanal var diyorsanız ana listede mutlaka vardır.. örnek olarak
A ile başlayan bir kanal üzerinde ok a bas ve ardından kırmızı tuşa basarsan a dan z ye kadar olan kanallar isim listesine göre sıralanır... eksik gördüğünüz kanalı bu yolla bulup favorilere taşıma yapabilirsiniz
aradığınız servis bulunamadı hatası dreambox un diseq hatasıdır ... bu hatayı almamak için diseq olarak goldmaster rm8 modelini alın yada kendi settinginizi kendiniz yapın :)
imagenin çalışması için(kanAlların izlenmesi için) diseq ayarlarınızı bu şekilde değiştirin
Peki arkadaşlar dreamboxun yapabildiklerini skystar tv kartı yapabilirimi. çözme işini vs...
Bilgisayarda kullanacağım için böyle bir soru soruyorum.
Yanlış anlaşılmasın.
Uygun oynatıcı ve uygun Plugins yardımı ile çözme işini digital kartlar ile yapabilirsiniz
DİGİTAL TV KARTI OLANLAR İÇİN BİLGİSAYARA DREAMBOX SİSTEMİNİN KURULUMU
şu sıralar yeni yeni pluginler çıkmaya başladı linux olmadan direk windows dan çalıştırıyor deniyor fakat o kadar uğraşmama rağmen bazı kanlalrda problemlerim devam ediyor.... yakında tüm sorunlar çözülür diye tahmin ediyorum.. henüz demo aşamasındalar
arkadaşlar pm geliyor çok fazla server hakkında sanırım herkes serverim olduğunu sanıyor böyle birşey yok ..... bende yurtdışı kaynaklı server kiraladım... server bana ait değil.... PM ile gelen sorulara ve sorunlara bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum....
cihazı alacaklara www.hepsisat.com u öneriyorum msn den görüşebilirsiniz...Selamımı söylerseniz benim imagemi kurarak gönderirler...
Hepsisat.com da Cemal bey sadece cihaz satışı yapmaktadır...Adımı vererek server soranlar oluyormuş ..Cemal bey server satışı yapmamaktadır...
Başka logo veya resim ile açılan dreamboxda benim image-setting yüklü değildir bilginize.......
iyi seyirler
Not : Yerli ve yabancı Futbol müsabakalarının yayınlandığı kanlları öğrenmek için http://liveonsat.com/today.php yada http://www.mactrees.com/live-on-sat.php adresine girip hangi uydu ve hangi kanalda olduğuna bakıp alternatif uydulardan ve alternatif kanlalrdan izleyebilirsiniz... (özellikle avrupa müsabakaları için)
avrupa müsabakalarını şu linktende takip edebilirsiniz http://www.atdhe.net/
anlatımın tamamını okudunuz , anlamadığınız şeyler ve sormak istedikleriniz var ise
gemini4.50___setting_flashwizard-tr_yedek_setting_eylul.rar ve server atmak için gerekli olan flash fxp dir ....
linkleri yukarıda mevcuttur...
bu 3 programı indirip benden yardım isteyebilirsiniz
************************************************* DREAMBOX A BİSS KEY GİRME
FLASH FXP İLE PRATİK ÇÖZÜM BUYRUN .....
var klasöründe keys içindeki softcam.key ve constant.cw i ..flashfxp ile masaustune al
sonrasında birlikte aç wordpat yap keyler karşına gelir .... o ekranda biss key kısımlarını bul ve editle
imagemdeki içerik aşağıdaki gibidir.... eğer ki cccam plugins ile çalışmaz ise mavi tuşa basın üstten cccam ı mgcamd olarak değişin ve aktifleştirin %100 açılacaktır
constant.cw için
benim dreamdaki dosya : http://rapidshare.com/files/303179389/constant_biss.rar flashfxp ile var/keys içine atın .....cccam ile çalışmaz ise mgcamd ile çalıştırın.
constant.cw için içerik (var klasöründe keys içinde)
softcam.key için içerik (var klasöründe keys içinde)
#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*# MGCAMD BISS KEYS #*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#
F 00011FFF 00 A021230035461400 ; NTV UYDUCU 2008-11-01 23:42:50
F 00011FFF 01 A021230035461400 ; NTV UYDUCU 2008-11-01 23:42:50
F 00031FFB 00 A021230035461400 ; NTV Spor tonytr 2008-11-03 03:13:44
F 00031FFB 01 A021230035461400 ; NTV Spor tonytr 2008-11-03 03:13:44
F 00001FFF 00 BACD19A00320092C ; TNT UYDUCU 2008-11-01 23:42:50
F 00011FFF 00 A021230035461400 ; TNT UYDUCU 2008-11-01 23:42:50
F 00021FFF 00 1212121212121212 ; ITV
F 00021FFF 01 1212121212121212 ; ITV
Biss & Constant word
-------------------------------------------------------------------------
B 12002:04800:H 1000000000000000 ; ATV tonytr
B 11177:06510:H 1234569CABCDEF67 ; Fox TV
B 11892:12800:H A021230035461400 ; NTV
B 11892:12800:H A021230035461400 ; NTV Spor
B 11554:29160:H 1212121212121212 ; ictimai tv
B 11804:24444:v BACD19A00320092C ; TNT
B 11804:24444:v A021230035461400 ; TNT
cccam ile çalışmaz ise mg camd ile çalıştırın mavi tuşa basın mgcamd ı seçin yok ise addonsdan indirin
dreama ftpden erişmek için ftp://192.168.x.xx kullanıcı adı : root şifre : dreambox dur
http://www.ntvspor.net/pages/16552.asp not: burada verilen keyler üstteki örnek link gibi ilgili kanalların kendi sitelerindende verilmektedir ve illegal değillerdir
KABLONET İP AYARI İÇİN KONU İÇERİSİNDE GEÇEN ÖNERİ
quote:
Orijinalden alıntı: akoray
quote:
akoray dostum, dediklerini iki farklı kablonet modem de yaptm. 4 çıkışlı modemde ip almayı başardı. fakat tek çıkışlı kablo net modemde yine ip alamadım. araya switc koydum yine sonuç alamadım. sanırım switc in pek bir esprisi yok.
nedense dhcp yi işaretlediğimde hep 10.0.0.127 gibi bir ip geliyor. maske de hep 255.0.0.0 olarak geliyor.
ah kablonet ahhh
Dostum bayram sebebiyle yoktum, bu arada tüm dostların geçmiş bayramları kutlu olsun... Bayram tatilinde linksys compact wireless g router aldım ve tüm sorunlar çözülmüş oldu(özetle bu cihazla istediğin sayıda cihaza, neti kablolu veya kablosuz olarak paylaştırabilirsin)...sana ve uydunet kullanan tüm arkadaşlara da bu cihazı tavsiye ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Kasım 2009; 15:26:49 >
Merkezi sistem ve kendinize ait çanağı nasıl bağlarım diyorsanız
Eger kendinize ait tek uydu degilde 2 tane varsada, o zaman o ikisini 4 lü bir diseqle birleştirin. LNB3 ve LNB4 girişlerine takacaksınız, çıkışınıda option switch in B ucuna...
YENİ OLARAK İSTEK ÜZERİNE EUTELSAT UYDUSUNUN TEKBAŞINA SETTİNGİ
quote:
Orijinalden alıntı: zorak
Eğer DreamBox ınızı tek olarak Eutelsat3A ile izleyecekseniz hazırladığım settingi yüklemeniz yeterli.
bu setting Nihat1551 tarafından hazırlanan settingin tadil edilmesi ile yapılmıştır. ayarlar : eutelsat3a 1. uydu(A/A) mdu2 üzerinden dağıtılıyor. yükleyin çalıştırın 170 servis. eğer mdu2 yok ise lo1 frekansını 9750 olarak ayarlayın çalışacaktır. Anlattıklarımın hepsi denenmiştir.
Daha sonra uyduyu taratın. Sınırlı sayıda kanal bulduğunuzu göreceksiniz. Bulamadığımız diğer kanalları bulabilmek için 5.adıma geçin.
5.ADIM El ile transporder tarama menüsünde aşağıdaki şekilde görülen değerleri girin ve taratın.
6.ADIM El ile transporder tarama menüsünde aşağıdaki şekilde görülen değerleri girin ve taratın.
7.ADIM El ile transporder tarama menüsünde aşağıdaki şekilde görülen değerleri girin ve taratın.
8.ADIM El ile transporder tarama menüsünde aşağıdaki şekilde görülen değerleri girin ve taratın.
Sebebi MDU2 denen özel bir LNB kullanmasıdır. Ama universal LNB kullanıyorsanız normal aratabilirsiniz. Uydu sıralaması Türksat - Hotbird - Eutelsat olacak.
Bazı kanallarda "Servis bulunamadı" hatası alıyorsanız
Bu sorun Horizontal kanallarda olur genelde..JSC Sports, Dorcel TV gibi bazı kanallarda bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Hatta gündüz izlerken gece gidebilir. Benzer sorun pek çok 500s sahibinde var...
Bunu farklı yollarla çözenler oldu...Sorunun nedeni, tuner besleme sorunu...
1- Diseq değiştiren (Starsat, Goldmaster ile oluyor diyorlar, Starsat çin malı daha rahat çözüyor) 2- Adaptör almak (12V, 4A olacak) 3- Benim bugün yaptıgım, en ucuz ve bence en garantili yöntem olan kondansatör değiştirmek
Benim yöntemi anlatayım...
Öncelikle adaptör bakındım bulamadım, sonrasında bir tv tamircisine ugradım. 2-3 ytl ye 3 tane kondansatör aldım kendisinden. 45v, 470mF lik olanı az önce taktım dreambox a...
Hemen sorunlu kanalları denedim. JSC Sports, Dorcel tv, frenchlover, ZDF gibi kanallarda Servis bulunamadı hatası alıyordum, yada kırılmalar oluyordu.. Şimdi çok temiz,sorunsuz..Kanal geçişleride farketti gibi. Tek yapacağınız kondansatörü değiştirmek. Ince uçlu lehim cihazınız varsa biraz uğraşarak kolayca yaparsınız.
Şuna dikkat etmek lazım, orjinal kondansatörün ayakları ince, bu yeni taktığımın ayakları daha kalındı, haliyle söktüğüm deliklere sıgmadı. Bu durumda ayakları uzun olmalı, kartın yanından , arkasına lehimleyerek çözebildim.
Akşamda sorun olmazsa çözülmüştür diye düşünüyorum. Şimdilik sorun yok
Orjinal kondansatör ve taktıgımın fotolarını koyuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 16 Eylül 2009; 1:31:31 >
cok faydali bi paylasim tesekurler boyle paylasimlarin devamini bekleriz gerci benim dreamboxum yok ama nasi bisi oldunu bilmiodum bu siteden orendim iyi bi receavermis alcam ins
çok tşk ler yeni 500s alıcıları için iyi bir kanak ama arkadaşın dediği gibi nereden başlıyacağız sorusuna açıklamalı olmasada 2. madde sonra 5. madde şeklinde cvp bile yetecektir .. emeğine sağlık
Simdi "cifs" sayesinde NFS baglantisi yapilabiliyor.
CIFS -NFS le PC nin HDsini kullanmak
kumanda ile ayarları (setup) seçiyorsunuz uzman kurulum (expert setup) iletişim kurulumu seçiyorsunuz (comminication) mavi tuşa basıyorsunuz (mount monteler)
Gelen menüde yapilmasi gerekenler: IP: 192.168.0.1= PC_nizin ip_numarasini yazin Dir: movie= (PCnizde movie diye klasör açıp bunu paylaşıma açmanız gerekiyor) LocalDir: /mnt= Options: ro= (secelim) Extra: burayi oldugu gibi brakalim
NFS menüsü böyle sonra CIFS menüsünü de ayni sekilde olucak ilave olarak -User ve Pass- yazan yerlere guest yazilacak User: guest= Pass: guest= Automount u isaretle (hafizaya al) ve mount u tikla "mount OK" yaziyorsa buraya kadar hepsi dogru yapilmis oldugundan Dreambox u kapatip aciyoruz kumanda ile /mnt bölümüne girildiginde "movie" dizinin icinde blunan filimi veya mp3 leri (varsa?) secme ve bakma imkanına kavuşmuş olucaksınız.
alıntıdır.........
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 1 Kasım 2008; 14:58:26 >
@nihat1551 , Dediklerini yapınca , elimize ne geçiyor ? Pc'mizde movie klasöründe bulunan dosyaları , dreambox üstünden tv'den mi izliyoruz. Öyle ise , hangi formatları destekliyor ? Mesela , avi , mov , mkv uzantılı filmleri , dreambox üstünden , tv'den izleyebilir miyiz ?
@nihat1551 , Dediklerini yapınca , elimize ne geçiyor ? Pc'mizde movie klasöründe bulunan dosyaları , dreambox üstünden tv'den mi izliyoruz. Öyle ise , hangi formatları destekliyor ? Mesela , avi , mov , mkv uzantılı filmleri , dreambox üstünden , tv'den izleyebilir miyiz ?
bende bir siteden alıntı yaptımda yazdım denemedim henuz....
senin dediğin gibi pc üzerindeki dosyaları dreambox üzerinden izleyebiliyoruz... oraya kayıt edebiliyoruz ... format olarak bildiğim kadarı ile divx avi mpeg destekliyor mkv sanmıyorum
Dreambox DM500s 1. Kalite klon bugün üşenmedim Çin'den kargo dahil $88 dolara gul yuzlu bir saticidan aldim. Sevemedim burdaki uydu işi yapan adamları, geldiginde izlenimlerimi yazarim.
@tano , Hangi siteden nasıl aldın ? Biraz detay verirmisin ?
Burdan yazmak problem olabilir diye PM ten attim sitenin linkini, MSN detaylarida var orda satan adamin. Istersen benimki gelene kadar bekle, izlenimlerimi yaziyim oyle al sende.
Bu arada topigi acan arkadas kusura bakmasin, biraz amacinin disina cikardim, fakat yeni Dreamboxum gelince cok faydali bilgiler alacagim bir konu basligi olmus, cok tskler..
Dreambox DM500s 1. Kalite klon bugün üşenmedim Çin'den kargo dahil $88 dolara gul yuzlu bir saticidan aldim. Sevemedim burdaki uydu işi yapan adamları, geldiginde izlenimlerimi yazarim.
Selam Arkadaşlar,
7 gunde cihazim fındık gibi geldi, su anda kullanıyorum. kusursuz klon, mac de 00:09 la baslıyo.. Kurulum ve teknik destek aşamasinda Sayın Nihat Bey'ede çok teşekkür ediyorum..
FLASHWIZARD_image yükleme programı ile yüklenir ..program en üstteki arşivim diye verdiğim link içerisinde mevcuttur programa dreamın ipsini girin ve yükletin bu kadar :))
imagede bazı kanallar kilitli olabilir ebebeyn şifresi 1515 dir bilginize diseq sıralaması 1) turksat 2)hotbirt 3)dt dür .. imagenin çalışması için diseq ayarlarınızı bu şekilde değiştirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Ocak 2009; 14:19:28 >
2. link çalışıyor teşekkürler nihat kardeş benim cihaz kafayı yedi sanırım bu imaj çok işime yarayacak diye düşünüyorum yaramazsa çıkıp üstüne tepincem atcam en sonunda direk cross kablo ile bağlayıp yükleyebilir miyiz bunu ?
2. link çalışıyor teşekkürler nihat kardeş benim cihaz kafayı yedi sanırım bu imaj çok işime yarayacak diye düşünüyorum yaramazsa çıkıp üstüne tepincem atcam en sonunda direk cross kablo ile bağlayıp yükleyebilir miyiz bunu ?
direk croos kablo ile flashwizard programına ip girerek yükleyebilirsin ...
uyarı yapayım da cam dosyalrınız falan var ise önceden yedekleyin ..
Yeni aldım cihazı acemisiyim. ccam2.0.9 yüklü geldi. kanalları yüklemiştik ancak eksik olduğunu farkettim atv, ntvspor, knl1 vs yok. ilk indiridiğim pakette anlattığınız gibi kanal arattım fakat daha az kanal bulundu bu sefer üstelik önceki kanallarda silindi. ayrıca blue panele girdiğimde kilitlenip kalıyor. yedek alınacak bişey var mı merak ediyorum. sizin paketteki ccam2.0.8 i yüklesem işe yarar mı?
Yeni aldım cihazı acemisiyim. ccam2.0.9 yüklü geldi. kanalları yüklemiştik ancak eksik olduğunu farkettim atv, ntvspor, knl1 vs yok. ilk indiridiğim pakette anlattığınız gibi kanal arattım fakat daha az kanal bulundu bu sefer üstelik önceki kanallarda silindi. ayrıca blue panele girdiğimde kilitlenip kalıyor. yedek alınacak bişey var mı merak ediyorum. sizin paketteki ccam2.0.8 i yüklesem işe yarar mı?
benim imagede o bahsettiğiniz kanllar var ve ayarları tam direk imageyi yüklersen 2,09 olarak yüklenir pluginleride içinde mevcut... cihazında server var ise onu yedek al demek istedim yok ise benim imageyi zaten kurabilriisn ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 13 Kasım 2008; 19:51:28 >
Selam Arkadaşlar,
7 gunde cihazim fındık gibi geldi, su anda kullanıyorum. kusursuz klon, mac de 00:09 la baslıyo.. Kurulum ve teknik destek aşamasinda Sayın Nihat Bey'ede çok teşekkür ediyorum..
Arkadaslar cok fazla PM geliyor. Vaktim olmuyor cevap yazamiyorum. Aldigim sitenin linkini veriyorum. Cinlinin adi Frank galiba, MSN den ekleyin gorusun. (Ingilizce)
nihat abi aldığımız dreambox türksat hotbird astra eutelsat şeklinde ayarlanmış, sadece türksat hotbird ü 1 ve 2 nci sıraya bağlayarak kullanabilirmiyiz, diğer antenleri alana kadar.
nihat abi aldığımız dreambox türksat hotbird astra eutelsat şeklinde ayarlanmış, sadece türksat hotbird ü 1 ve 2 nci sıraya bağlayarak kullanabilirmiyiz, diğer antenleri alana kadar.
aldığımız derken kimsin tanıyamadım
aldığım biri isen kanallar dahil hiçbiri ayarlı gelmiyor ben ayarlıyorum .... arkadaşlar msn den destek verdi diye ondan bahsediyorlar kurulum biraz zor da
dostum pm atmışsın ama sana geri cvp yazamadım cvp kabul etmiyormuşsun....
senin cihaz çökmüş rs232 kablo ile dreamup programı ile image yükleyebilirsin ...gemininin time bombsuz bir imagesini bul yükle arşivde var yukarda dreamup içinde sonra benim imageyi üstüne kur düzelir yalnız bunu cihaz açılmadığı için rs232 kablo ile yapman lazım.......
nihat selam. bende yeni dreambox dm500s aldım. daha dogrusu babam almıs. cok guzel cihazi, bircok belgesel,spor,sinema kanallarını izleyebiliyorum. yalnız xxx kanallarında sadece adult klasoru altında 5-6 kanal cıkıyor. bunları cogaltmanın bir yolu varmı? var ise nasil yapariz. uyducu hazır kurulu getirdi herseyi o yuzden cok kurcalamakta istemiyorum ayarlar gidebilir diye. yada cihaz satın alınırken sadece o kanallara uyemi olunmus acaba? bilgi verirsen sevinirim. tesekkurler...
nihat selam. bende yeni dreambox dm500s aldım. daha dogrusu babam almıs. cok guzel cihazi, bircok belgesel,spor,sinema kanallarını izleyebiliyorum. yalnız xxx kanallarında sadece adult klasoru altında 5-6 kanal cıkıyor. bunları cogaltmanın bir yolu varmı? var ise nasil yapariz. uyducu hazır kurulu getirdi herseyi o yuzden cok kurcalamakta istemiyorum ayarlar gidebilir diye. yada cihaz satın alınırken sadece o kanallara uyemi olunmus acaba? bilgi verirsen sevinirim. tesekkurler...
kanal sıralamasında diğer bütün kanallar vardır isimlerine bakarak taşıma yapabilirsin...
a ile başlayan bir kanal üzerinde ok a bas ve ardından kırmızı tuşa basarsan a dan z ye kadar olan kanallar isim listesine göre sıralanır
kanal sıralamasında diğer bütün kanallar vardır isimlerine bakarak taşıma yapabilirsin...
a ile başlayan bir kanal üzerinde ok a bas ve ardından kırmızı tuşa basarsan a dan z ye kadar olan kanallar isim listesine göre sıralanır
tamam arkadasım bir deneyeyim. cevap icin tesekkrler.
arkadaslar selam.. bende anca katilabildim dreambox furyasina.. bazi arkadaslarin aldigi gibi cinden getirttim frank adli kisiden :) 1 haftada geldi ve bende 88$ a getirtebildim. gayet saglam ve duzgun cikan bi alet gozukuyor..
forumda yazan ozellikle nihat arkadasimizin ayzdigi bilgilerle az bucuk kurmayi denedim fakat bir turlu yapamadim bendede diseq sıralaması 1) turksat 2)hotbirt 3)digiturk seklinde. transponder search diyorum 1 uyduda 1 2 transponder da 10 adet kanal buldu ama gostertmeyi basaramadim sinyal seviyeleri kotu degil.
en son nihat arkadasimizin image sini yukleyeyim dedim fakat artik rapid linki calismiyorr... sorun neden oalbilir arkadaslar?
olmadi nihat arkadasimizdan rica edeyim guncel hali ile bir upload daha yaparsa bende onun imagesini kurarim alete..