Şimdi Ara

AMD'nin 45nm Phenom işlemcileri için detaylar netleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Test sonuçları çıkmaya başlayan Core i7 serisi yeni nesil Intel işlemcileriyle birlikte gözler AMD'ye çevrilmiş durumda. Zira performans değerleri ortaya çıkan Nehalem tabanlı Core i7 ailesine karşı AMD'nin bir süredir üzerinde çalıştığı Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcilerinin neler yapabileceği kullanıcılar tarafından ciddi şekilde merak edilmekte.


    Gelen yeni bilgilere göre AMD, bu ay içerisinde 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı iki yeni Phenom (Deneb) işlemcisini kullanıma sunabilir. Digitimes'ın anakart üreticilerine dayandırarak yayınladığı yeni bir habere göre firma soket AM2+ formunda hazırlanan doğal dört çekirdekli Phenom X4 20550 ve 20350 modellerini Kasım ayı sona ermeden lanse edilebilir.


    Kullanıma sunulacağı belirtilen işlemcilerinde n Phenom X4 20550 modelinin 3GHz'de, Phenom X4 20350 modelinin ise 2.8GHz'de görev yapacağı ifade ediliyor. 6MB seviye 3 belleğe sahip olacak yeni işlemciler, 45nm üretim teknolojisinin sağladığı avantajlara paralel olarak tahmin edildiği üzere mevcut Phenom ailesine göre daha daha yüksek saat hızlarına sahip olacak.


    AMD, Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcilerinin yanı sıra Heka ve Regor kod adlarına sahip olan üç çekirdekli 45nm Phenom işlemcilerini de hazırlıyor. Phenom 14x00, 12x00 ve 1xx00e serileri altında kullanıma sunulacak olan yeni işlemcilerin DVT yani tasarım onay testine giriş yaptığı, işlemcilerin satışının ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğini bulabileceği belirtiliyor.


    Ayrıca anakart üreticilerinden alınan bilgilere göre AMD, yüksek performans segmenti için dört çekirdekli 6x 45nm Deneb ve giriş seviyesi için 4x Propus kod adlı işlemcilerini 20x00, 18x00, 16x00 ve 1xx00e serisi dahilinde kullanıma sunacak. Ayrıca firma 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı çift çekirdekli yeni işlemcilerini de gelecek yılın üçüncü çeyreği ile birlikte satışa sunacak.


    AMD önümüzdeki aylarca mevcut ürün gamına yönelik çalışmalar da yapacak. Gelen bilgilere göre firma 7x 65nm işlemcisini önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde pazara sunmayı planlıyor ki bunlar arasında Phenom X4 - 9950 (120W), 9850 (95W) ve 9450e (65W) ile Athlon -2 CPU (Kuma) - 7750 ve 7550 modelleri yer alacak öte taraftan düşük güç tüketimli Athlon X2 (Brisbane) - 5050e ve 3250e modelleri de yakın zamanda anons edilecek.


    Yeni işlemcilerin yanı sıra AMD bazı modelleri için emeklilik belgesini de imzalayacak. Phenom X4 9950 (140W) ve 9850 (125W) modelleri önümüzdeki yılın ikinci çeyreğine girmeden, Phenom X4 9750 ve 9650 modelleri ise önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine girmeden saha dışına alınmış olacak. Üç çekirdekli Phenom X3 8450 veAthlon X2 5200+ da yine gelecek yılın ilk döneminde veda edebilir.


    Düşük güç tüketimli modellerde ise Phenom X3 8250e ve Athlon X2 4450e ile tek çekirdekli Athlon LE-1640 ve Sempron LE-1250 modelleri de bu yıl sonu itibariyle emekli olacak işlemciler arasında yer alıyor. Gözler artık AMD'nin Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcilerinde. Aynı saat hızında %15-20'ye varan oranda daha hızlı olabilecekleri iddia edilen yeni modellerin neler yapabileceğini bekleyip göreceğiz.








  • 6 mb, 45 nm, x4, 3.0ghz ve AMD kulağa çok hoş geliyor, haber için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 5 Kasım 2008; 6:31:58 >
  • AMD fiyatları düşük tutarsa Nehalem intelin elinde patlayabilir.Beklemedeyiz
  • AMD özellikle bu 2 işlemcisiyle Nehalemin önünü kesmeyi başarabilirse hem yüksek saat hızı/overclock hemde diğer segmentlerde kaybettiği kanı ve prestiji geri alabilir.
    Yeni micro mimari öncesi böyle olumlu bir havanın oluşması firmanın satış politikası açısından çok önemli ve ayrıca bu başarı RD8xx yongaları ve ATI 58xx ile desteklendiğinde bütün olarak firmanın geleceğinin iyiye gittiğini söyleyebilmek mümkün olacaktır.
  • Bir AMD taraftarı olarak, İ7'ler kadar hızlı olacaklarını zannetmiyorum. Performans olarak Core 2'ler ile i7'ler arasına yerleşebilirse ve uygun fiyatlı gelir ise tutulur. Tabi OC benim için bir kıstas olmadığı için değerlendirmeye almıyorum.
  • İddia edilen hızlarda çıkacağı ve bu ay sonunda lanse edileceği konularında ciddi şüphelerim var. Ayrıca AMD transistör yapısında High-K kullanmadığından O/C başarımı Core i7* ler kadar iyi olmayacaktır. AMD yine performans/fiyat alanında iddialı olacak gibi görünüyor. Bunun içinde tabii yine fiyat indirimi yapması lazım.

    * Bu ismi saçma sapan buluyorum, kim nereden çıkarmışsa. Core 3 bence daha güzel olurdu ama resmi isim bu olduğundan kullanmak zorundayız.
  • Fiyatı uçuk olmaz umarım

    En azından 200 doları geçmesin derim
  • Bu da olmazsa olmaz heralde AMD den artık. Güç tüketimini azaltıp performansta da yakın olması lazım bana göre. Hızaştırmaya her kullanıcı bakmıyor. Ucuz, tutumlu, nehalem yakın performanslı bir phenom bayağı bir iş yapar kanımca.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    Fiyatı uçuk olmaz umarım

    En azından 200 doları geçmesin derim



    Muhtemelen geçer.250 $ civarı olabilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 5 Kasım 2008; 10:08:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    İddia edilen hızlarda çıkacağı ve bu ay sonunda lanse edileceği konularında ciddi şüphelerim var. Ayrıca AMD transistör yapısında High-K kullanmadığından O/C başarımı Core i7* ler kadar iyi olmayacaktır. AMD yine performans/fiyat alanında iddialı olacak gibi görünüyor. Bunun içinde tabii yine fiyat indirimi yapması lazım.

    * Bu ismi saçma sapan buluyorum, kim nereden çıkarmışsa. Core 3 bence daha güzel olurdu ama resmi isim bu olduğundan kullanmak zorundayız.



    Katılıyorum sana. Zaten ay sonuna yetiştirme gibi bir telaş ile yine hatalı üretim bile sözkonusu olabilir. Geç olsun adam akıllı olsun f/p olarak Core 3 ( ) ile yarışsın ki bizde ucuza alabilelim şu yeni nesil ürünleri.




  • Uzun bir aradan sonra AMD ye tekrar geri döneceğim sanırım...
    Gerçi yüğenimin PC sinde hala X2 4600 var ama olsun.
    Bende AMD ye geçmek için bu işlemcileri bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    İddia edilen hızlarda çıkacağı ve bu ay sonunda lanse edileceği konularında ciddi şüphelerim var. Ayrıca AMD transistör yapısında High-K kullanmadığından O/C başarımı Core i7* ler kadar iyi olmayacaktır. AMD yine performans/fiyat alanında iddialı olacak gibi görünüyor. Bunun içinde tabii yine fiyat indirimi yapması lazım.

    * Bu ismi saçma sapan buluyorum, kim nereden çıkarmışsa. Core 3 bence daha güzel olurdu ama resmi isim bu olduğundan kullanmak zorundayız.


    Aynı saat hızında %20 ye varan oranlarda daha iyi olduğu söyleniyor.
    Hadi biz ona %10 diyelim ortalama.
    Bence de yetersiz bir performans artışı ama sonuçta mimari değiştirilmediğine göre yine de iyi bir artış.
    Eğer 3.0 Ghz lik işlemci stok soğutması ile 3.5-3.7 Ghz civarına, kaliteli bir hava soğutma ile de 4.0Ghz+ yapabilirse bence olay olur.




  • Nehaleme rakip değiller, ancak Q9xxx serisiyle yarışır, o da tabi Intel indirim yapıp AMD'nin işini bozmazsa, fakat iki firmada önce kãr diyip birbirlerinin hamlesini bekliyecekler. Güç tüketiminde bariz iyileştirmeler yapmaları lazım, zira aynı hızlarara yakın Ci7, AMD 9950 den %20 daha az enerji tüketiyor. (ci7: 196w / 9950: 254w)
    Deneb 2.8 ghzlierin 300$ civarı giriş yapması bekleniyor.
  • çeşitli nedenlerden dolayı işlemci konusunda sürekli "AMD" tercih ve tavsiye etmeme rağmen 300usd fiyatlı ve pahalıya satın aldığımız elektrik enerjisini soba niyetine kullanan bu modellere sıcak bakmam mümkün değil
  • Şahsen umutluyum yeni nesilden. i7 kadar performans verir mi orasını bilemem ama nispeten yakın mimariler olacağından hangi şirketin daha iyi bir mimari kullandığı belli olacak. (Mimariden kastım dahili bellek denetçileri, düşük L2 miktarları ki Deneb'de ne kadar olacak bilmiyorum, HyperTransport ve QPI gibi özelliklerdir.) Fiyat olarak çok da ucuz olmalarını beklemiyorum. Ama tabii performanslarına göre de değişecektir bu durum ama giriş fiyatı olarak üst modellerin biraz pahalı olacağını sanıyorum. Yine de dediğim gibi belli olmaz, AMD bu...

    Umarım başarılı olur da i7 ve Deneb fiyatları nispeten daha makul olur. Kullanıcıların avantajına dileğiyle...
  • Amd nin ddr 3 destekli modelleri ne zaman gelecek bende ddr 3 ram takıntısı oldu. Amd çok geciktirmesse şimdiki işlemcimden yeni nesil amd işlemcisine geçmek istiyorum eğer çok gecikirse nehalema geçebilirim. Yine O/c ile işlemci değerlendirmeler başlamış tekrar diyorum bilgisayar kullanıcılarının %1 ancak o/c yapıyordur bilgisayar kullananları dh den ibaret görmeyin.
  • bu sefer de olmaz ise, önümüzdeki sonbahara yani lynnfield'a kaldık
  • oh valla adama 200-250 doları geçmesin diyorsunuz diğer taraftan i7 lerin anakartlarını 400 usd den alıyorsunuz. yazık günah. hem çok hızlı olsun hem ucuz olsun. isimlendirme mantığı ile bence %20 den daha fazla iyileştirme olacak.
  • amd gelecek yılın 3. ceyreğinde cıkarıcagın 2 cekirdekli işlemcileri al ........eol sürecine sok .yuuhh yaw kim ne yapsın o işlemcileri o zamana töbe töbe
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.